2 tepeleme çorba kaşığı İçim Süzme Yoğurt
3 çorba kaşığı zeytinyağı
1 adet iri soğan
Yarım kg ıspanak
3 diş sarımsak
1 tatlı kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
1 tutam pul biber
Süsleme için:
Nar taneleri
Yaprak galeta
Zeytinyağı
1 adet soğanı küp küp doğrayın. Tavaya 3 çorba kaşığı zeytinyağını ekleyin ve ısıtın. Soğanları tavaya ekleyip karıştırarak soteleyip. Soğanları hafif öldürmeniz yeterli olacaktır.
İyice yıkanmış ıspanakların saplarını ince, yapraklarını ise orta kalınlıkta kesin ve sırasıyla ocağa atıp karıştırın. Bu aşmada 3 diş sarımsağı da bütün olarak atıp kavurun.
Ispanakları soteleyin ve altını kapatıp soğumaya bırakın.
3 tepeleme çorba kaşığı süzme yoğurdu bir kâseye alın ve içine 3 diş pişmiş sarımsağı püre yapıp ekleyin. Bir tur karıştırdıktan sonra ıspanakları da yoğurtun içine ekleyin.
1 tatlı kaşığı tuzu, 1 çay kaşığı karabiberi, 1 tutam pul biberi ıspanaklı kâseye ilave edin ve tatlar birbirine geçene kadar karıştırın.
Ispanak boraniyi servis tabağına alın. Üzerini nar taneleri, az miktarda zeytinyağı ve yaprak galeta parçaları ile süsleyin.
|