|
Ispanak Borani |
|
perçem
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 25.11.2020
Mesajlar: 33 Şehir: Antalya |
Kısa URL: https://ml.md/lc154452
Gönderme Tarihi: 28.Kas.2020
406 defa indirildi / yazdırıldı
|
400 gram ıspanak
4 diş sarımsak
1 çay bardağı zeytinyağı
400 gram süzme yoğurt
Tuz
Kıyılmış ıspanağı haşlayıp, fazla suyunu iyice süzün. Renginin koyulaşmasını önlemek için tuzlayın. Ayrı bir yerde kıyılmış sarımsağı zeytinyağı ile karıştırıp, ıspanağa ilave edin. Süzme yoğurt ekleyip karıştırın. Servis tabağına alıp, dereotu ile süsledikten sonra servis yapın.
|
Ispanak Borani |
|
kamyoncu
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 25.11.2014
Mesajlar: 32 Şehir: Hatay |
Kısa URL: https://ml.md/lc103247
Gönderme Tarihi: 27.Kas.2014
2,550 defa indirildi / yazdırıldı
|
500 gram ıspanak
3 çorba kaşığı yoğurt
2 diş sarımsak
Tuz
Pul biber
3 çorba kaşığı zeytinyağı
Ispanakları iyice yıkayıp elinizle iri parçalar haline getirip tencerede az yağda pişirin. Suyunu salıp çekince ocaktan alıp servis tabağına alın. Üzerine sarımsaklı yoğurtla karıştırıp dökün. Son olarak da kırmızıbiber yakıp üzerine gezdirin ve ikram edin.
|
Ispanak Borani |
|
çaylak2
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 10.11.2011
Mesajlar: 50 Şehir: Bursa |
Kısa URL: https://ml.md/lc71221
Gönderme Tarihi: 30.Arl.2011
2,328 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 kg Ispanak
4 çorba kaşığı un
1 su bardağı süt
1/2 çay baradğı su
Bir kaç kaşık sarımsaklı yoğurt
Biraz tuz ve yağ
Biraz salça
Ispanakları bol suyla birkaç kere yıkayın. Yapraklarını dallarından ayırın. Bir tencerede, bir miktar tuzlu suyu kaynatın. Ispanakların yapraklarını kaynayan suya atıp, 4-5 dakika kadar pişirerek yumuşatın. Delikli kepçeyle çıkarın. Bir süzgecin içine koyarak fazla suyunu salmasını bekleyin. Küçük bir tencereye bir çay bardağı sıvı yağı koyun. İçine unu ilave edin. Devamlı karıştırarak un pembeleşene dek kavurun. Üzerine karıştırmaya devam ederek süt ve su katın. Bu karışım koyu muhallebi kıvamına gelince içine ıspanakları ilave edin. 1 dakika kadar birlikte kavurduktan sonra ateşten alın. Üzerine sarımsaklı yoğurt yayın. Salçayı tereyağıyla birlikte biraz pişirin. Yemeğin üzerine bu sostan gezdirin.
|
ISPANAK BORANİ |
|
WoW
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 20.08.2010
Mesajlar: 64 Şehir: Bursa |
Kısa URL: https://ml.md/lc54822
Gönderme Tarihi: 22.Ağu.2010
2,482 defa indirildi / yazdırıldı
|
MALZEMELER:
1 kg ıspanak
2 yemek kaşığı tereyağı
1 diş sarımsak
1 su bardağı süt
Tuz
Karabiber
1 su bardağı yoğurt
Ispanakları temizleyip doğradıktan sonra tavada tereyağı ile hafifçe ile hafifçe kavrulur. Sonra süt eklenerek kısık ateşte 10-15 dakika süt çektirilir. Havanda tuzla dövülmüş sarımsak yoğurtla karıştırılarak servis edilir.
|
Ispanaklı Borani |
|
KarbonhidratKralicesi
Aşçıbaşı
Kayıt: 09.07.2008
Mesajlar: 21
|
Kısa URL: https://ml.md/lc25152
Gönderme Tarihi: 09.Tem.2008
3,923 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 kg ıspanak
750 gr katı yoğurt
1.5 çay bardağı iri bulgur
1 çay bardağı un
1 çorba kaşığı tereyağı
1 fincan sıvıyağ
5-6 diş sarımsak
Tuz
Kırmızıbiber
1 kaşık salça
1- Ispanak ayıklanıp ince ince kıyılır Bol suyla 3-4 kez yıkanır
2- Tencereye yıkanan ıspanaklar konup kısık ateşe oturtulur. Üzerine 1 fincan su dökülüp bulgur serpilir. Ispanaklar yumuşayınca tuz katılıp iyice karıştırılıp üzerine un serpilir. Bu şekilde bir iki dakika pişirilip iyice kanştınp, unun kokusu gidinceye kadar pişirilip ateşten alınır. Bir iki saat soğuk bir yerde bekletilir.
3- Sarımsakların kabuğu soyulup ezilir. Yoğurtla sarımsak karıştırılır
4- Ispanağı tekrar ateşe koyup hafif ısıtarak buna erimiş tereyağı varsa kaymak yağı konup karıştırılır. Bir servis tabağına ıspanak dökülüp sarımsaklı yoğurtla iyice kanştınlır
5- Tavada sıvıyağ kızdırılıp, salça katılıp ezilir. Ispanağın üzerine yağlı salça gezdirilir.
ML® Ispanak Borani (görsel)
Fotoğraf "ay ışığı" tarafından gönderildi. 24.08.2019
|
Ispanak Borani |
|
gülbin
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 01.08.2005
Mesajlar: 110 Şehir: Malatya |
Kısa URL: https://ml.md/lc6044
Gönderme Tarihi: 08.Tem.2006
3,377 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 kg. ince doğranmış ıspanak veya pazı veya pancar
2 adet kuru soğan (ince doğranmış)
4 su bardağı süzme yoğurt
4 diş dövülmüş sarımsak
2 yemek kaşığı tereyağı
Sos için;
1 yemek kaşığı tereyağı
1 tatlı kaşığı kırmızı pulbiber
Ispanak (pazıyı veya pancarı) önce yıkayıp, bir parmak kalınlığında ince ince kıyın. Bir tencereye 4-5 su bardağı su ekleyip, 1 tatlı kaşığı tuz serpin. Su kaynayınca sebzeyi 10 dakika kadar haşlayıp, süzün. Soğuyunca elinizle sıkarak portakal büyüklüğünde toplar yapın. Bir tavaya yağı koyup ince kıyılmış soğanları ekleyip, kavurmaya başlayın. Soğanlar sararınca ıspanakları ekleyin. Bir başka kapta yoğurt ve dövülmüş sarmısağı karıştırın. 5-6 dakika kadar kavrulan ıspanakların altını söndürüp, servis tabağına alın. Üzerine sarımsaklı yoğurdu ilave edin. Öte yandan ufak bir tavada yağı etirip, kırmızı pul biberle 1-2 dakika pişirin. Yoğurtlu ıspanak yemeğinin üzerine sıcak yağı gezdirip, servis yapın.
ML® Ispanak Borani için tıklayın
Fotoğraf "Saadet" tarafından gönderildi. 26.05.2019
|
|