| 
 
 
 | 
Ispanak Beğendi | 
  | 
Göksen 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 23.01.2015 
Mesajlar: 6647 Şehir: Adana | 
Kısa URL: https://ml.md/lc106818 
Gönderme Tarihi: 14.Nis.2015 
2,025 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
250 gram ıspanak
 
1 su bardağı süt
 
1 çorba kaşığı un
 
2-3 çorba kaşığı rendelenmiş kaşar peyniri
 
Yarım su bardağı sarımsaklı yoğurt
 
1 çorba kaşığı margarin
 
3 çorba kaşığı sıvıyağ
 
Kırmızı pul biber
 
1 adet milföy hamuru
 
Tuz
 
 
Ispanakları ayıklayıp, bol suyla yıkayalım. Üzerine su ilave etmeden ağır ateşte pişirelim. Ateşten aldıktan sonra robotta parçalayalım veya çok ince doğrayalım. Margarini bir tavada eritelim. Unu ekleyelim. Sararana dek kavuralım. Sütü azar azar ve sürekli karıştırarak, ekleyelim. Koyulaşana dek pişirelim. Tuzunu ayarladıktan sonra ateşten alalım. Ispanak püresini ekleyelim. İyice harmanlayalım. Rendelenmiş kaşar peyniri ilave edelim. Servis tabağına alalım. Üzerini sarımsaklı yoğurtla kaplayalım. Sıvıyağı kızdırıp, kırmızı pul biberi ekleyelim. Kırmızıbiberli yağı, yoğurdun üzerine gezdirelim. Milföy hamurunu dilediğimiz şekillerde keselim. Sıvıyağ da kızartalım. Yoğurdun üzerine kıtırları yerleştirelim ve servis yapalım.
  
 | 
Ispanak Beğendi | 
  | 
prizma 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 28.05.2012 
Mesajlar: 39 Şehir: Amasya | 
Kısa URL: https://ml.md/lc76196 
Gönderme Tarihi: 29.May.2012 
2,007 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
1 kg. ıspanak
 
1.5 çorba kaşığı margarin
 
1 çorba kaşığı un
 
500 gr kuşbaşı doğranmış kuzu eti
 
2 adet soğan
 
2 adet domates
 
2 adet karabiber
 
1 adet defne yaprağı
 
2 diş sarımsak
 
1 su bardağı süt
 
1 çay kaşığı muskat
 
Tuz
 
Karabiber
 
 
Ispanakaları iyice yıkayın. Kendi suyuyla haşlayın. Süzün ve sıkın. Bir tencereye yağ ve unu koyup, hafifçe kavurduktan sonra ıspanakları ilave edin. Karıştırarak yavaş yavaş sütü ilave edin. Ezerek kısık ateşte 10 dakika pişirin. Ayrı bir tencerede yemeklik doğradığınız soğanı ve sarmısağı bir çorba kaşığı yağ ile kavurun. Daha sonra kuşbaşı doğradığımız etleri ilave edip, etlerin rengi dönünceye kadar kavurun. Küçük küçük doğradığınız domatesleri, nane, karabiber ve defne yaprağıyla birlikte ete ilave edin. Üzerini geçecek kadar su ekleyerek, etler yumuşayıp suyunu tamamen çekinceye kadar pişirin. Beğendiyi tuz, karabiber ve muskatla tatlandırın. Servis tabağına beğendiyi alıp, ortasını havuz gibi açın. Buraya hazırladığınız eti koyup, sıcak servis olarak yapın.
  
 | 
Ispanak Beğendi | 
  | 
Yemekhane 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 12.08.2020 
Mesajlar: 5284 Şehir: Amasya | 
Kısa URL: https://ml.md/lc162106 
Gönderme Tarihi: 28.Arl.2021 
346 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
1 küçük demet ıspanak (300-350 gr)
 
2,5 su bardağı süt
 
2 çorba kaşığı un
 
60 gr tereyağı (2 yemek kaşığı dolusu)
 
500 gr dana kuşbaşı
 
2 çorba kaşığı tereyağı (etler için)
 
Tuz
 
Karabiber
 
Kekik
 
 
Ispanak yapraklarını küçük doğrayıp teflon tavada yağ koymadan kısık ateşte yumuşayana kadar pişirin.
 
Ayrı bir tencerede tereyağını eritin ve unu ilave edin. Çırpma teliyle orta ateşte karıştırarak unun kokusu çıkana kadar kavurun. Unun rengi dönmesin çünkü tadı değişir. Sütü azar azar ekleyerek çırpma teliyle karıştırmaya devam edin. Topaklanırsa endişelenmeyin hızlıca karıştırırsanız düzelecektir. Koyulaşınca tuz ve karabiberi de ilave edin ve önceden pişirdiğiniz ıspanağı ekleyip karıştırın.
 
Etleri pişireceğiniz tencereye tereyağını koyup eritin etleri ve karabiberi ilave edip karıştırın ve orta ateşte pişirin (Et pişerken çok sık karıştırırsanız parçalanıp dağılacaktır). Etler suyunu salıp çekmeye başlayınca altını iyice kısarak pişirmeye devam edin. Eğer etiniz sert olduysa 1 çay bardağı sıcak su ilave ederek pişirmeye devam edin. İndirmeye yakın tuzunu ve kekiğini koyup karıştırın.
 
Tabağa önce ıspanaklı sosu koyun, üzerine etleri yerleştirip servis yapın.
 
 
 
  
 | 
Ispanak Beğendi | 
  | 
Yemekhane 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 12.08.2020 
Mesajlar: 5284 Şehir: Amasya | 
Kısa URL: https://ml.md/lc161942 
Gönderme Tarihi: 20.Arl.2021 
283 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
2 yemek kaşığı un
 
2 yemek kaşığı sıvı yağ
 
2 su bardağı süt
 
Yarım su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
 
1 kilo ıspanak
 
3 adet patlıcan
 
1 adet topan patlıcanı
 
Eti için:
 
500 gram kuşbaşı
 
2 adet kuru soğan
 
3 diş sarımsak
 
2 adet kırmızı kapya biberi
 
Sosu için:
 
4 yemek kaşığı pul biber
 
4 tatlı kaşığı kırmızı toz biber
 
4 yemek kaşığı sıvı yağ
 
 
Öncelikle ıspanakları güzelce yıkayın ve patlıcanları fırında ya da ocakta közleyin
 
Diğer yandan da kuşbaşı etinizi ocağa pişmeye alın.
 
Ardından soğanı sarımsağı ve kapya biberi küp küp doğrayarak etin üzerine ilave ederek pişirmeye devam edin.
 
Közlenmiş patlıcanları kabuklarından ayırarak bıçak yardımıyla küçük küçük parçalara ayırın.
 
Ispanakları ince ince dilimleyin ve soteleyin.
 
Beğendi sosu için yağı sos tavasına alın ve unu ekleyip kavurmaya başlayın.
 
Unun rengi dönünce azar azar süt ilavesi yaparak bir yandan da çırpmaya devam edin.
 
Sos kıvamını alan beğendiye patlıcanları ve ıspanakları, son olarak da kaşarı ekleyerek özdeşleştikten sonra altını kapatın.
 
Pul biberli sosu içinse malzemeleri sos tavasında pişirin.
 
Servis tabağının altına beğendi sosunu, üzerine de etini ekleyin.
 
En üstüne pul biberli sosu gezdirerek sevdiklerinizle paylaşabilirsiniz.
 
 
 
  
 | 
 
 
 
 
 
 |