Ateşte közlenen biberlerin kabukları soyularak doğranır, servis tabağına boşaltılır. Limon suyunun içerisine zeytinyağı, dövülmüş sarımsak ve tuz konularak karıştırılır ve közlenmiş biberlerin üzerine dökülür.
Kısa URL: https://ml.md/lc126747
Gönderme Tarihi: 13.Tem.2017
1,089 defa indirildi / yazdırıldı
Şanlıurfa İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü
Kırmızıbiber - 200 gr.
Limon suyu - 5 cl.
Sarımsak - 3 gr.
Zeytinyağı - 10 cl.
Tuz - 3 gr.
Ateşte közlenen biberlerin kabukları ayıklanır, ince ince doğranır, servis tabağa alınır. Başka bir kapta Limon suyunun içerisinde zeytinyağı, dövülmüş sarımsak ve tuz konularak karıştırılır. Közlenmiş biberlerin üzerine bu karışımdan dökülerek servis edilir.