| 
 
 
 | 
İslim Kebabı | 
  | 
Eylül 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 22.09.2005 
Mesajlar: 48 Şehir: Ankara | 
Kısa URL: https://ml.md/lc412 
Gönderme Tarihi: 22.Eyl.2005 
3,664 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
1 adet soğan
 
250 gr. et
 
4 kaşık yağ
 
2 adet patlıcan
 
domates
 
4 adet dolmalık biber
 
tuz
 
 
Kol, incik, döş tarafından irice parçalar kesilir. Bir tencere içinde, 1 kaşık yağ, kıyılmış 1 baş soğan, etler konur. İyice kavrulur 1 domates ilave edilir, biraz daha kavrulur. 1 bardak sıcak su ilave edilerek hafif ateşte pişirilir. Etlet kemiğinden ayrılır, salçası süzülerek hazırlanır. Patlıcan soyulur, uzunluğuna 4 kalın parçaya kesilir, yağda kızartılır, biber kızartılır, etlere 2 dilim patlıcan sarılır, üzerine pişmiş biber ve halka halinde kesilmiş domates konur, üzerine salça süzülüp hafif fırında 15 dakika pişirilir.
 
 
 ML® İslim Kebabı için tıklayın
 
 
 
 
 
 
Fotoğraf "Domates Perisi" tarafından gönderildi. 13.10.2021
  
 | 
İslim Kebabı | 
  | 
Şükriye 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 03.10.2006 
Mesajlar: 54 Şehir: Cumali | 
Kısa URL: https://ml.md/lc7656 
Gönderme Tarihi: 03.Ekm.2006 
3,105 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
1 adet soğan
 
250 gr et
 
4 kaşık yağ
 
2 adet patlıcan
 
1 domates
 
4 adet dolmalık biber
 
Tuz
 
 
Kol döş incik tarafından irice parçalar kestirilir. Bir kap içine bir kaşık yağ, kıyılmış bir baş soğan, yıkanmış etler konur. iyice kavrulup bir domates ilâve edilir, biraz daha kavrulur. Bir bardak sıcak su ilâve edilerek hafif ateşte pişirilir. Etler kemiğinden ayrılır, salçası süzülerek hazırlanır. Patlıcan soyulur, uzunluğuna dört kalın parça kesilir, yağda kızarır, biber kızarır, etlere iki dilim patlıcan sarılır, üzerine pişmiş biber ve üzerine halka halinde kesilmiş domates konur, üzerine salça süzülüp hafif fırında 15 dakika pişirilir.
 
 
 
  
 | 
İslim Kebabı | 
  | 
Berna Özsoy 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 21.01.2011 
Mesajlar: 22 Şehir: Trabzon | 
Kısa URL: https://ml.md/lc60778 
Gönderme Tarihi: 26.Şub.2011 
3,038 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
3 adet uzun patlıcan
 
3 adet biber
 
1 orta boy soğan
 
300 gr dana eti
 
1 yemek kaşığı salça
 
2 adet domates
 
3 diş sarımsak
 
Baharatlar
 
 
Patlıcanları 20-25 dakika tuzlu suda bekletin. Daha sonra yıkayarak kağıt havlu ile kurulayın, ince şeritler halinde keserek kızartın. Çok pişirmemeye dikkat edin.
 
Ayrı bir tencerede kuşbaşı doğranmış etleri kavurun (yağsız). Etler kendi suyunu çektikten sonra şoğanı ve 2 yemek kaşığı sıvı yağı ekleyin.
 
Biberlerin 2 tanesini domatesin ise 1 tanesini sarımsak, salça, baharat (pulbiber, karabiber, kekik), tuzu, 1 su bardağı sıcak suyu ekleyerek pişirin.
 
Sonra bir kaseye 2 ya da 3 tane kızartılmış patlıcanları artı şeklinde koyun. Orta kısmına hazırladığınız iç malzemesinden koyarak patlıcanları sarın, üzerine domates ve biber koyarak kürdan ile açılmayacak şekilde tutturun.
 
Tencereye ya da tepsiye dizdiğiniz sarılmış patlıcanların üzerine 1 su bardağı sıcak su ve 1 yemek kaşığı salça ile hazırladığınız sosu dökün ve pişirin.
 
 
Not: Sardığınız patlıcanları tencerede ocakta ya da tepsi ile fırında pişirebilirsiniz.
 
 
 
 
Fotoğraf "Domates Perisi" tarafından gönderildi. 13.10.2021
  
 | 
İSLİM KEBABI | 
  | 
bitmeyen şarkı 
Editor 
 
  
Kayıt: 07.01.2011 
Mesajlar: 2219 Şehir: İzmir | 
Kısa URL: https://ml.md/lc61011 
Gönderme Tarihi: 07.Mar.2011 
2,347 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
1 kg kuzu kol (temizlenmiş, yağları alınmış ve iri kuşbaşı doğranmış)
 
45 gr (3 çorba kaşığı) tereyağı
 
1 iri soğan (ince kıyılmış)
 
2 iri domates (kaynar suya daldırılıp kabukları soyulduktan sonra, çekirdekleri çıkarılıp, kuşbaşı doğranmış)
 
1 tatlı kaşığı un
 
5 su bardağı su
 
2 çorba kaşığı + 1 tatlı kaşığı tuz
 
Baharat torbası:
 
1 kahve kaşığı kekik
 
yarım diş sarımsak
 
1 defne yaprağı
 
1 kahve kaşığı karabiber
 
4 sap maydanoz
 
Patlıcan malzemesi:
 
3 iri patlıcan
 
1 su bardağı rafine yağ
 
3 küçük domates (sapları çıkarılıp, ortadan ikiye bölünmüş)
 
2 dolmalık biber (sapları çıkarılıp, dörde bölünmüş)
 
1 yağlı kağıt
 
 
Tereyağı orta boy bir tencereye koyup, kızdırınız. Etleri ekleyip hafifçe pembeleşene kadar kavurunuz. Soğanı katıp iki dakika daha kavurunuz. Sonra unu ekleyip karıştırınız. Domatesleri, 1 tatlı kaşığı tuzu, suyu, baharat torbasını katıp 1 saat 20 dakika ağır ateşte, ağzı kapalı olarak, pişiriniz.
 
Pişme süresince suyun üstünde toplanan köpükleri delikli kepçe ile alınız.
 
Etleri kevgirden geçirerek suyunu süzdürünüz. Baharat torbasını çıkarıp atarak etleri ve suyunu ayrı ayrı saklayınız.
 
Patlıcanları hazırlamak için önce keskin bir bıçakla kabuklarını soyunuz. Sonra boyuna olarak yarım santimlik dilimler halinde kesiniz. 2 çorba kaşığı tuzla tuzladıktan sonra, bir kenarda 1 saat bekletiniz.
 
Patlıcanları yıkayıp kurulayınız. Orta boy bir tavada rafine yağı kızdırınız. Patlıcanların alt ve üstlerini birer dakika kızartınız. Sonra yağlarının süzülmesi için, ters çevrilmiş bir tabağın üstüne koyunuz.
 
Patlıcanları sarmak için bir çay fincanı alınız. Çay fincanın içine uçları dışarı sarkacak biçimde çapraz olarak iki dilim patlıcan yerleştirip içine 4 parça et koyunuz. Patlıcanların uçlarını etlerin üstüne kapatıp sarınız. Bu işlemi bütün etler sarılana kadar tekrarlayınız.
 
Sarılmış etleri küçük bir güvece fincanı ters çevirerek yerleştiriniz. Üstlerine birer dilim biber, yarımşar domates oturtup, düşmemesi için birer kürdan batırınız. Ayırdığınız et suyunu da patlıcanların üstüne döktükten sonra, güvecin üstüne ıslatılmış bir yağlı kağıt kapatarak 15 dakika fırında pişiriniz. Güveci ateşten alıp, yağlı kağıdı ve kürdanları çıkardıktan sonra servis ediniz.
 
 
 
 
Fotoğraf "dakik" tarafından gönderildi. 17.06.2016
  
 | 
İslim Kebabı | 
  | 
ay ışığı 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 16.06.2016 
Mesajlar: 1738 Şehir: Samsun | 
Kısa URL: https://ml.md/lc117608 
Gönderme Tarihi: 16.Haz.2016 
1,451 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
Neriman Vurgun
 
 
6 adet patlıcan
 
500 gram kıyma
 
2 adet soğan
 
3-4 dilim ekmek içi
 
1 adet yumurta
 
1 çay kaşığı tuz
 
1 çay kaşığı karabiber
 
1 çay kaşığı kimyon
 
1 çay kaşığı nane
 
1 çay kaşığı kekik
 
Sos malzemeleri:
 
2 yemek kaşığı domates
 
1 çay kaşığı tuz
 
1 su bardağı su
 
Süslemek için:
 
3 adet domates
 
3 adet biber
 
 
Patlıcanları alacalı soyup uzun şerit halinde kesiyoruz. Acı suyu çıkana kadar (yarım saat kadar) tuzlu suda bekletiyoruz. Diğer yandan köfte için soğanı rendeliyoruz. Kıymayı, yumurtayı, ekmek içlerini, baharatları ekleyip köfte hamurunu hazırlıyoruz. Cevizden biraz büyük şekilde yuvarlıyoruz. Suda bekleyen patlıcanları süzüyoruz ve kağıt havluyla kurutuyoruz. Kızgın yağda patlıcanları kızartıyoruz. Patlıcanlar bittikten sonra köfteleri de kızartıyoruz. İster çift patlıcan ister tek patlıcanla köfteleri sarıyoruz. Çift sarılacaksa patlıcanlar çarpı şeklinde (X) yapıp ortasına köfteyi koyup sarıyoruz. Domates ve biberleri kürdanla batırıyoruz. Üzerine salçalı sosumuzu hazırlıyoruz. 200 derece fırında domates ve biber eriyene kadar pişiriyoruz.
 
 
 
  
 | 
İslim Kebabı | 
  | 
mütoo 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 15.08.2016 
Mesajlar: 27 Şehir: Çanakkale | 
Kısa URL: https://ml.md/lc118936 
Gönderme Tarihi: 16.Ağu.2016 
1,219 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
Seda Çulpan
 
 
1 kilo patlıcan (ince uzun tercih edilmeli)
 
½ kilo parça kuzu et
 
2 adet orta boy soğan
 
3 yemek kaşığı sıvı yağ
 
3 yemek kaşığı salça
 
3 adet sivri biber
 
2 adet domates
 
Tuz
 
Sıvı yağ (kızartmak için)
 
 
Patlıcanlar alaca soyulur ve boylamasına kesilir (Bir patlıcan 3 'e bölünür). Patlıcanlar tuzlu suda yarım saat bekletilir, yarım saat sonunda suyu süzdürülüp kağıt havluyla kurulanıp kızgın yağda kızartılır. Ayrı bir yerde etler haşlanır. 2 patlıcan dilimi çaprazlamasına üst üste koyulur, üzerine haşlanmış et koyulur, patlıcan dilimleri kapatılır. Üzerine domates ve sivri biber de koyulur ve kürdan batırılır. Tüm patlıcan ve etler bu şekilde hazırlanıp tencereye dizilir. Ayrı bir tavada soğan kavrulup salçası ve tuzu eklenir. Patlıcanların üzerine dökülür. Kısık ateşte biberler ve domatesler yumuşayana dek pişirilir.
 
 
 
  
 | 
İslim Kebabı | 
  | 
Ayşe Sude 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 27.10.2016 
Mesajlar: 34 Şehir: Giresun | 
Kısa URL: https://ml.md/lc120621 
Gönderme Tarihi: 29.Ekm.2016 
1,402 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
 Eyüp Sevinç
 
 
500 gr. kuzu eti
 
2 adet soğan
 
2 adet domates
 
2 adet patlıcan
 
2 adet yeşil biber
 
2 adet tane karabiber
 
1 adet defne yaprağı
 
1 su bardağı ılık su
 
Tuz
 
 
Eti parçalara bölün, tencereye yerleştirin. Üzerine küçük küçük doğradığınız soğanı, tuzu, tane karabiberi ve defne yaprağını koyun, kısık ateşte pişirin. Diğer tarafta patlıcanlar dörde bölün soteleyin, ortadan enlemesine ikiye kesin. Etin üzerine patlıcanlar dizin, patlıcanları da dörde böldüğünüz domateslerle örtün. En üste yeşil biberleri koyun, bir bardak ılık su ilave ederek kısık ateşte kapağı hiç açmadan pişirin. Hazırladığınız islim kebabını pilav eşliğinde servis edin.
 
 
 
  
 | 
İslim Kebabı | 
  | 
bakla 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 19.04.2018 
Mesajlar: 27 Şehir: Yozgat | 
Kısa URL: https://ml.md/lc133520 
Gönderme Tarihi: 20.Nis.2018 
961 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
3 adet uzun boy patlıcan
 
Kızartmak için sıvıyağ
 
Köftesi için:
 
300 gram kıyma
 
1 büyük soğan
 
2 çorba kaşığı galeta unu
 
1 tutam tuz
 
1 tutam kekik
 
1 tutam pul biber
 
1 tutam kimyon
 
Sosu için:
 
2 adet rendelenmiş domates
 
1 çorba kaşığı biber salçası
 
Yarım çay bardağı sıvı yağ
 
1 su bardağı su
 
1 tutam tuz
 
 
İlk olarak patlıcanlarımızı alaca soyalım ve uzunlamasına bıçak sırtı kalınlığında dilimleyelim. Daha sonra ayrı bir kaba tuz ve su koyup karıştıralım patlıcanlarımızı tuzlu suda 5 dakika bekletelim. Daha sonra sudan çıkarıp kuruladıktan sonra bol yağ koyduğumuz tavada arkalı önlü kızartalım tavadan çıkarıp bir tabağa alalım. Öte yandan köftesi için malzemelerimizi derin bir kaba alalım üzerine soğanı rendeleyelim ve normal bir köfte hamuru elde edelim. Köftelerimizden ceviz büyüklüğünde yuvarlak toplar yapalım. Kızaran patlıcanlarımızı tezgahın üzerine artı şekli gibi iki tane üst üste koyalım resimde görüldüğü gibi. Ortasına bir adet köftemizi yerleştirelim ve patlıcanlarımızı köftenin üzerine kapatalım. Üzerlerine birer dilim domates ve biber koyup kürdan batıralım. Daha sonra kare borcama patlıcanlı köftelerimizi yerleştirelim bu malzemeden 9 tane köfte çıktı. Şimdi sosumuzu hazırlamaya geçelim. Patlıcanlarımızı kızarttığımız tavadaki yağın içerisine iki adet rendelenmiş domatesi alalım. Üzerine tuz ve baharatları ekleyelim bir çorba kaşığı biber salçası ekleyelim ve 1 su bardağı su dökerek 2-3 dakika pişirelim. Daha sonra hazırlamış olduğumuz bu sosu tepsideki köftelerimizi üzerine gezdirelim ve önceden ısıtılmış 200 derecelik fırında yaklaşık 10-15 dakika pişirelim ve sıcak olarak servis yapalım.
 
 
 
  
 | 
İslim Kebabı | 
  | 
cin mısır 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 27.03.2019 
Mesajlar: 27 Şehir: Malatya | 
Kısa URL: https://ml.md/lc141553 
Gönderme Tarihi: 28.Mar.2019 
834 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
http://www.hurriyet.com.tr
 
 
4 adet patlıcan
 
2 adet çarliston biber
 
9 adet minik cherry domates
 
Köftesi için:
 
500 gram kıyma
 
1 yumurta
 
1 adet soğan
 
2-3 dilim bayat ekmek
 
2 diş sarımsak
 
Yarım demet maydanoz
 
1 çay kaşığı kimyon
 
Tuz
 
Karabiber
 
Kırmızı pul biber
 
Az kekik
 
Sosu için:
 
5-6 adet olgun domates
 
2 yemek kaşığı zeytinyağı
 
Pul biber
 
Tuz
 
Karabiber
 
1/2 bardak domates suyu
 
1 çorba kaşığı toz şeker
 
Zeytinyağı
 
 
Tencereye 2 yemek kaşığı zeytinyağını koyun ve kızdırın. Rendelenmiş domatesleri, tuzu, karabiberi, pul biberi ve yarım bardak domates suyunu ilave ederek kaynatın. Biraz yoğunlaşınca ocaktan alın.
 
Bayat ekmekleri robotta çekin. Maydanozları kıyın. 4 adet uzun ve ince patlıcanı alaca soyun, yarım santimetre kalınlığında uzunlamasına kesin. Dilimler halinde kesilen patlıcanların üzerine tuz ve toz şekeri serpin. 30 dakika bekletin, çıkan suyu dökün, durulayın. Sonra kurulayıp kızgın yağda fazla karartmadan kızartın. Havlu kağıt konan bir tabağa alın ve fazla yağı süzdürün.
 
Köfte harcı için kıyma, rende soğan ve sarımsak, tuz, karabiber, kimyon, kırmızı biber, yumurta, ekmek ufağı ve ince kıyılmış maydanozu iyice yoğurun. Harçtan yumurta büyüklüğünde parçalar koparın, yuvarlayın. Tavaya zeytinyağını koyun, kızdırın önlü arkalı renk verin, kenara alın.
 
Köfteler piştikten sonra iki patlıcan dilimini artı şeklinde tezgaha koyun, ortasına bir top köfte yerleştirin ve patlıcanları üzerine kapatın. Birer adet minik domates ve biberi de tepesine yerleştirin ve kürdanla sabitleyin.
 
Bütün patlıcanları bu şekilde hazırladıktan sonra cam fırın kabına dizim. Üzerine hazırladığınız domates sosunu gezdirin. 200 derecede ısıtılmış fırında 20-25 dakika pişirilir.
 
 
 
  
 | 
İslim Kebabı | 
  | 
ay ışığı 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 16.06.2016 
Mesajlar: 1738 Şehir: Samsun | 
Kısa URL: https://ml.md/lc144501 
Gönderme Tarihi: 27.Tem.2019 
978 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
3 adet uzun patlıcan
 
4 adet sivri biber
 
2 adet domates
 
200 gram kıyma
 
3-4 dilim ekmek içi
 
1 adet yumurta
 
1 orta boy soğan
 
2-3 diş sarımsak
 
Karabiber
 
Kırmızıbiber
 
Tuz
 
 
Patlıcanları alaca soyun ve 20 dakika tuzlu suda bekletin.
 
Köfte için soğanı, sarımsağı robottan geçirin ve diğer malzemeleri de ekleyerek yoğurun. Ceviz büyüklüğünde parçalar kopararak şekil verin. Patlıcanları şerit halinde kesin, kızgın yağda pembeleşene kadar kızartın. Arkasından köftelerin de her iki tarafını kızartın.
 
Bir tabağa patlıcanları artı şeklinde koyun ve ortasına üst üste 2 adet köfte yerleştirin. Patlıcanları kapatıp üzerine 1 dilim domates ve biber koyarak kürdan ile tutturun. Malzeme bitene kadar hepsini aynı şekilde yapın ve fırın tepsisine dizin. Son olarak sıcak suda salçayı eritip üzerine dökün ve 200 derecede pişmeye bırakın. 15-20 dakika fırında tutmanız yeterli olacaktır.
 
 
 
  
 | 
Kuzu Etli İslim Kebabı | 
  | 
ay ışığı 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 16.06.2016 
Mesajlar: 1738 Şehir: Samsun | 
Kısa URL: https://ml.md/lc145736 
Gönderme Tarihi: 19.Eyl.2019 
1,418 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
500 gram parça kuzu eti
 
1 adet kuru soğan
 
2 adet domates
 
2 su bardağı su
 
4 adet patlıcan
 
Tuz
 
Karabiber
 
Sosu için:
 
3 domates
 
 
Patlıcanları alacalı soyup 1 santimetre kalınlığında uzunlamasına dilimleyin ve tuzlu suya koyun.
 
Kuru soğan ve 2 adet domatesi yemeklik doğrayın.
 
Hafifçe kavurduktan sonra içine parça etleri ilave edin.
 
Üzerini geçecek kadar da su ekleyip etleri yumuşayana kadar pişirin.
 
Tuzunu ve karabiberini etler piştikten sonra ekleyin.
 
Etlerin suyunu yemeğin sosunda kullanmak için kenara alın.
 
Patlıcanları süzüp kuruladıktan sonra kızgın yağda kızartın.
 
İki patlıcan dilimini X şeklinde bir tabağa alıp ortasına bir parça et yerleştirin.
 
Patlıcanların uçlarını etin üzerine kapatıp bir kürdan batırarak açılmamalarını sağlayın.
 
Arzu ederseniz bu kürdanların boş kısımlarına domates ve biber parçaları saplayın.
 
Tüm malzemeyi bu şekilde hazırlayıp tepsiye dizin.
 
3 adet domatesi rendeleyip etin suyuyla biraz tuz ilavesiyle etin suyuyla birlikte yeniden pişirin.
 
Bu sosu tepsideki patlıcanların üzerine gezdirin.
 
Fırını 180 dereceye ayarlayıp tepsiyi fırına verin.
 
20-25 dakika fırınladıktan sonra sıcak servis yapın.
 
 
 
  
 | 
İslim Kebabı | 
  | 
ay ışığı 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 16.06.2016 
Mesajlar: 1738 Şehir: Samsun | 
Kısa URL: https://ml.md/lc146091 
Gönderme Tarihi: 05.Ekm.2019 
593 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
300 gr kuşbaşı et
 
5 adet patlıcan
 
5 adet çeri domates
 
1 baş soğan
 
3 dal maydanoz
 
Tuz
 
Karabiber
 
1 çay kaşığı toz kırmızıbiber
 
½ yemek kaşığı salça
 
1 çay bardağı su
 
2 yemek kaşığı tereyağı
 
1 su bardağı zeytinyağı
 
 
Kuşbaşı etler üzerini geçecek kadar soğuk suya konup haşlanır. Süzülerek alınır. Tereyağı kızdırılır. Doğranmış soğanlar pembeleştirilip, üzerine haşlanmış et de eklenerek sotelenir. Tuz, karabiber, toz kırmızıbiber eklenip, karıştırıldıktan sonra ocağın altı kapatılıp soğumaya bırakılır. Diğer yandan patlıcanlar alacalı soyulup uzunlamasına dilimlenir. Kızdırılmış zeytinyağında kızartılır. Havlu kağıdın üzerine alınarak yağı süzdürülür. İki dilim patlıcan çarpraz yapılıp, ortasına sotelenen etten konulur ve bohça şeklinde kapatılıp üzerine domates ve biber konup kürdan ile tutturulur. Fırın tepsisine dizilir. Salça, su ile ezilip ilave edilir. Önceden ısıtılmış 180 derecedeki fırında 20. Dk üzeri kızarana kadar pişirilir.
 
 
 
  
 | 
İslim Kebabı | 
  | 
OlurMuOlur 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 24.07.2020 
Mesajlar: 62 Şehir: Sincan | 
Kısa URL: https://ml.md/lc152293 
Gönderme Tarihi: 13.Ağu.2020 
374 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
1 kilo patlıcan
 
2 domates
 
2 biber
 
1 kaşık salça
 
1,5 bardak su
 
Kekik
 
Tuz
 
Köfte için:
 
300 gram kıyma
 
1 soğan
 
3 diş sarımsak
 
Tuz
 
Karabiber
 
Pul biber
 
1 yumurta
 
3 kaşık galeta unu
 
Karbonat
 
 
Kıymanızı bir yoğurma kabına alın. Sarımsak ve soğanları rendeleyin. Diğer köfte malzemelerini de ekleyip yoğurun. buzdolabına kaldırın.
 
Patlıcanları soyup uzunlamasına dilimleyin. Tuzlu suda bir müddet bekletin. Köftelere avucunuzda yuvarladıktan sonra patlıcanları ve köfteleri sırasıyla kızartın.
 
Patlıcan dilimlerini çapraz şekilde üst üste koyup tam ortasına köfte koyun ve patlıcanları köftenin üzerinde birleştirin.
 
Üzerine birer dilim domates ve biber koyduktan sonra kürdan batırın. Yağlı tepsiye dizin.
 
 
 
  
 | 
İslim Kebabı | 
  | 
Doctor 
English Admin 
 
  
Kayıt: 15.01.2007 
Mesajlar: 1266 Şehir: KKTC | 
Kısa URL: https://ml.md/lc157654 
Gönderme Tarihi: 09.May.2021 
487 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
1 Kg Patlıcan
 
Köftesi İçin:
 
350 gr yağsız kıyma
 
1 adet soğan
 
Yarım su bardağı un ya da 4 dilim ekmek içi
 
1 çay kaşığı pul biber
 
1 çay kaşığı karabiber
 
1 çay kaşığı kimyon
 
1 tatlı kaşığı toz biber
 
1 tutam maydanoz
 
Tuz
 
Sosu İçin:
 
1 su bardağı su
 
Yemek kaşığı salça
 
Üzeri İçin:
 
Domates
 
Yeşilbiber
 
Kürdan
 
Kızartmak İçin:
 
Sıvıyağ
 
 
Patlıcanlar çizgili uzun şeritler halinde soyulur, tuzlu suda 15 dakika bekletilir.
 
Tuzu yıkanarak kurulanır ve sıvı yağda kızartılıp, havlu kâğıt üzerine alınır.
 
Köftesi için soğan rendelenir. İçine kıyma ekmek içi veya galeta unu konur.
 
Maydanoz, baharatlar ve tuz eklenip iyice yoğrulur. İri ceviz büyüklüğünde yuvarladığımız köfteler kızartılır.
 
İki patlıcanı artı yapıp, ortasına köfte konup üzerini kapatıp domates ve biber koyup kürdan batırılır.
 
Tepsiye dizip üzerine salçalı sos yapıp dökülür ve 180 derece fırında pişirilir.
 
 
 
  
 | 
İslim Kebabı | 
  | 
Gül 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 08.08.2007 
Mesajlar: 10636 Şehir: İzmir | 
Kısa URL: https://ml.md/lc167790 
Gönderme Tarihi: 08.Ekm.2022 
347 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
https://www.dogrusucarrefoursa.com
 
 
3 adet patlıcan
 
1 adet domates
 
1 adet yeşil biber
 
250 gr kıyma
 
1 adet yumurta
 
1 adet soğan
 
1,5 yemek kaşığı ekmek içi
 
Tuz
 
Karabiber
 
Kimyon
 
Sıvıyağ
 
Sosu için:
 
2 yemek kaşığı salça
 
1 su bardağı su
 
Tuz
 
Karabiber
 
 
Soğanı rendeleyin ve kıyma, baharatlar, ekmek içi, yumurta ile birlikte iyice yoğurun. Üç eşit büyüklükte köfteler hazırlayın. Diğer yandan patlıcanları şerit şerit doğrayın ve sıvıyağda kızartın. Domatesi halka halka doğrayın. Biberi üçe bölün. Köfteleri iki şerit patlıcanla sarın. Önce domates, ardından biberle süsleyin ve kürdan yardımıyla sabitleyin. Fırın tepsisine dizdikten sonra salçalı sosu hazırlayın. Salça, su ve baharatları kaynatın. Salçalı sosu patlıcanlı köftelerin üzerine gezdirin ve yemeğinizi 180 derece fırında 20 dakika pişirin.
 
 
 
  
 | 
İslim Kebabı | 
  | 
Gül 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 08.08.2007 
Mesajlar: 10636 Şehir: İzmir | 
Kısa URL: https://ml.md/lc167982 
Gönderme Tarihi: 18.Ekm.2022 
228 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
https://esenler.bel.tr/
 
 
1 adet bayat ekmek
 
50 gram kıyma
 
4 adet uzun patlıcan
 
3 dal maydanoz
 
2 adet domates
 
2 adet sivri biber
 
8 dilim taze kaşar
 
1,5 çay bardağı sıvı yağ
 
1 çorba kaşığı salça
 
1 çay kaşığı kekik, karabiber
 
1 çay kaşığı kimyon, kırmızıbiber
 
1 çay kaşığı zerdeçal, köfte baharatı
 
1 tatlı kaşığı tuz
 
 
Ekmeği rondodan geçirerek, ufalayın. Karıştırma kabında ekmek ufağını, eti, maydanozu, kekik, karabiber, kimyon, kırmızı biber, zerdeçal ve köfte baharatını karıştırın. Hamur yapın. Patlıcanları uzunlamasına enine kesin. Tavaya 1 çay bardağı sıvı yağ koyarak kızartın. Köfte hamurundan ceviz büyüklüğünde köfteler yapın. Sıvı yağda kızartın. Fırın tepsisini yağlayın, köfteleri önce bir tarafını sonra diğer tarafını patlıcanla sararak kürdanla tutturun. Tepsiye dizin. Domatesi küp küp keserek sivri biberi ince ince doğrayın, tepsiye dökün. Köftelerin üstüne birer dilim kaşar koyup, salçayı eritin, tepsiye dökün. 180 derecede 30 dakika fırında pişirin. Servis tabağına alarak servis yapın.
 
 
 
 
Fotoğraf "Çetin Ceviz" tarafından gönderildi. 26.05.2025
  
 | 
İslim Kebabı | 
  | 
Selver Somuncu 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 25.05.2007 
Mesajlar: 1024 Şehir: Ankara | 
Kısa URL: https://ml.md/lc171439 
Gönderme Tarihi: 13.Nis.2023 
653 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
250 gram kıyma
 
1 yemek kaşığı galeta unu
 
4 adet patlıcan
 
2 adet domates
 
2 adet sivri biber
 
1 adet kuru soğan
 
1 adet yumurta
 
Kimyon
 
Karabiber
 
Kekik
 
Tuz
 
Sosu için:
 
1 yemek kaşığı domates salçası
 
Su
 
Tuz
 
 
Soğanın kabuklarını soyup rendeleyin ve bir kaba alın.
 
Daha sonra kıyma, yumurta, galeta unu, tuz, karabiber, kekik ve kimyonu da ilave edin ve güzelce yoğurun.
 
Harcınız hazır olunca ceviz büyüklüğünde parçalar alıp elinizle yuvarlayın ve üzerine hafifçe bastırın.
 
Diğer taraftan da patlıcanları alacalı soyun ve ince dilimler halinde kesin.
 
Daha sonra geniş bir tavada her iki tarafını da kızartın.
 
Patlıcanlar kızarınca kağıt havlu üzerine alarak yağını süzün.
 
Ardından köfteleri de kızartın.
 
Kızarttığınız iki dilim patlıcanı çapraz olacak şekilde üst üste koyun.
 
Ortasına da köfte yerleştirin ve bohça şeklinde kapatıp bir kürdan batırarak açılmamalarını sağlayın.
 
Diğer patlıcan ve köftelere de aynı işlemi uygulayın.
 
Kürdanların boş kısımlarına da domates ve biber parçaları saplayın.
 
Sosu için de salça, su ve tuzu bir kasede karıştırın ve kebabınızın üzerine gezdirip fırına verin.
 
Kebabınızı 180 derecede ısıtılmış fırında 20-25 dakika pişirin.
 
Sıcak olarak servis edin.
 
 
 
  
 | 
İslim Kebabı | 
  | 
Selver Somuncu 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 25.05.2007 
Mesajlar: 1024 Şehir: Ankara | 
Kısa URL: https://ml.md/lc172378 
Gönderme Tarihi: 31.May.2023 
320 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
Asırlık Tariflerle Türk Mutfağı
 
 
Et için:
 
30 g tereyağı veya sadeyağ 
 
1 kg kuşbaşı kuzu eti, 24 parça
 
2 adet orta boy soğan, ince kıyılmış 
 
2 diş sarımsak, ince kıyılmış
 
2 adet büyük boy domates, çekirdekleri çıkarılmış ve küp şeklinde doğranmış veya 1 tatlı kaşığı domates salçası
 
1 tatlı kaşığı tuz 
 
½ tatlı kaşığı tane karabiber
 
1 litre su, kaynar
 
Patlıcan Bohçası için:
 
1.5 kg iri ve uzun kemer patlıcanı
 
40 g tuz, patlıcanın acısını çıkartmak için
 
400 ml zeytinyağı 
 
1 adet orta boy domates, dilimlenmiş
 
1 adet dolmalık yeşilbiber, çekirdeği çıkarılmış ve kare parçalara bölünmüş 
 
 
Yağı bir tencereye koyup eritin. Eti ilave edin ve pembe bir renk alıncaya kadar kavurun. 
 
Soğan ve sarımsağı ekleyerek 2-3 dakika daha hafif pembeleşene kadar kavurun. 
 
Domatesi, tuzu, karabiberi ve suyu ilâve edin. Kaynamaya bırakın.
 
Ağır ateşte kapağını kapatarak 1 saat 20 dakika pişirin ve ateşten alın. Etleri bir kaba çıkarıp sosunu bir kenara ayırın.
 
Patlıcanların kabuklarını alaca soyup saplarını kesin. Sonra birer santim kalınlığında ince uzun dilimler halinde kesin. Bir kaba koyun. Üzerine tuz serpin ve tuzu patlıcanlara yedirin. 30-45 dakika sonra acısı çıkmış patlıcanları yıkayıp, suyunu hafif kurulayın. 
 
Patlıcanları kızgın yağda altın renk alıncaya kadar çevirerek kızartın. 
 
Kızaranları kâğıt havlu serilmiş bir tabağa alın. 
 
Sonra bir çay fincanının içine uçları dışarı sarkıtarak karşılıklı çapraz kafes gibi 3 dilim patlıcanı yerleştirerek içerisine 4 parça et koyun. Patlıcanların uçlarını etlerin üzerine karşılıklı kapatıp sarın.
 
Küçük bir tepsiye ters çevirerek hazırladığınız tüm patlıcan bohçalarını dizin ve tepelerine 1 dilim domates ve 1 parça biber koyarak kürdanla sabitleyin. 
 
Tepsiye etin sosunu ilâve edip üzerine ıslatılmış bir yağlı kâğıt kapatın. 200 derecede önceden ısıtılmış fırında veya ağzı kapalı olarak ocağa koyduğunuz tencerede 15-20 dakika pişirin. 
 
Kürdanları dikkatlice çıkararak kendi sosuyla servis yapın.
 
 
Not: Bu yemeği kuşbaşı et yerine köfteyle de aynı usulde yapabilirsiniz.
 
 
 
  
 | 
İslim Kebabı | 
  | 
Gül 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 08.08.2007 
Mesajlar: 10636 Şehir: İzmir | 
Kısa URL: https://ml.md/lc177545 
Gönderme Tarihi: 30.Nis.2024 
190 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
https://www.cumhuriyet.com.tr
 
 
4 adet patlıcan
 
300 gram dana kıyma
 
1 adet orta boy rendelenmiş kuru soğan
 
1 adet yumurta
 
1/2 su bardağı galeta unu veya ekmek kırıntısı
 
2 diş sarımsak (ezilmiş)
 
Tuz
 
Karabiber
 
Pul biber
 
Kimyon
 
8 adet çeri domates
 
8 adet biber (yeşil veya kırmızı)
 
Zeytinyağı
 
2 domates
 
 
Patlıcanları uzunlamasına ince şeritler halinde dilimleyin. Dilimleri tuzlu suya koyarak yaklaşık 15-20 dakika bekletin. Bu işlem, patlıcanların acısını alır.
 
Kıymayı bir karıştırma kabına alın. Üzerine rendelenmiş kuru soğan, yumurta, galeta unu veya ekmek kırıntısı, ezilmiş sarımsak, tuz, karabiber, pul biber ve kimyonu ekleyin. Tüm malzemeleri iyice yoğurun.
 
Kıyma harcından küçük köfteler hazırlayın ve yuvarlayarak şekil verin. Ardından köfteleri ve patlıcanları kızartın.
 
İki patlıcan dilimini artı şeklinde düz bir zemine yerleştirin. Üzerine bir köfte koyun.
 
Artı şeklindeki patlıcan dilimlerinin her iki tarafını köftenin üzerine doğru katlayın. Bu şekilde köfte patlıcan dilimleriyle sarılacak.
 
Köftenin üzerine bir çeri domates ve bir biber yerleştirin. Ardından kürdan yardımıyla köfteyi ve sebzeleri sabitleyin.
 
İslim kebabını hazırladığınız diğer köfteler ve patlıcan dilimleri için tekrarlayın.
 
Hazırladığınız islim kebaplarını bir fırın tepsisine yerleştirin. Ardından zeytinyağı, domates rendesi, sarımsak, tuz ve karabiberi ocakta biraz bişirin. Hazırlanan bu sosu kebapların üzerine dökün. Kebapları 180 derece fırında yaklaşık yarım saat pişirin.
 
 
 
  
 | 
İslim Kebabı | 
  | 
Gül 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 08.08.2007 
Mesajlar: 10636 Şehir: İzmir | 
Kısa URL: https://ml.md/lc178911 
Gönderme Tarihi: 05.Tem.2024 
178 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
4 – 5 adet patlıcan – 750 gr.
 
3 adet çarliston biber
 
3 adet domates
 
Köfte için:
 
500 gr. kıyma
 
1 adet yumurta
 
1 adet soğan – rende
 
2 diş sarımsak – ezilmiş
 
4 yemek kaşığı galeta unu
 
1 tutam maydanoz
 
Tuz
 
Karabiber
 
1 çay kaşığı kimyon
 
Domates Sosu için:
 
2 – 3 yemek kaşığı zeytinyağı
 
5 adet domates
 
Tuz
 
Karabiber
 
Pul biber
 
½ su bardağı et suyu
 
Kızartmak için:
 
Ayçiçek yağı
 
 
İslim kebabı için önce kabuklarını alacalı şekilde soyduğunuz patlıcanları keskin bir bıçak yardımıyla uzun ince şeritler halinde dilimleyin. Acısının çıkması için tuzlu suda bekletin. Orta yağlı dana kıymayı karıştırma kabına alın. Rendelenmiş kuru soğan, yumurta ve galeta unu, sarımsak, tuz, karabiber, pul biber ve kimyon katın.
 
Köfte harcını özleşene kadar yaklaşık 10-15 dakika yoğurun. Köfte harcını altı cevizden biraz daha büyük parçalar ayırın
 
Avuç içinizde yuvarladığınız köfteleri,  tavada arkalı önlü ters çevirerek pişirin.
 
Tuzlu suda dinlenen patlıcanların suyunu süzüp bol suda durulayın. Üzerlerini bir kağıt havlu yardımıyla kurulayın. Yağı kızdırdığınız tavada arkalı önlü ters çevirerek kızartın. Fazla yağını kağıt havlu yardımıyla alın.
 
Sap kısımlarını aldığınız yeşil biberleri dört eşit parçaya bölün. Cherry domatesleri ikiye bölün. İki adet kızarmış patlıcan şeridini artı şeklini alacak şekilde servis tabağına yerleştirin. Orta kısmına bir adet kızarmış köfte koyup kapatın.
 
Üzerine bir parça yeşil biber ve cherry domates yerleştirip kürdanla tutturun. Tüm köfteleri aynı şekilde patlıcan şeritlerine sardıktan sonra fırın tepsisine yerleştirin.
 
Sosu için; zeytinyağını küçük bir sos tenceresinde kızdırın. Rendelenmiş domates ve  sarımsağı pişirin. Tuz ve karabiberini de ekledikten sonra 4-5 dakika kadar kaynatıp ocaktan alın.
 
Hazırladığınız sosu patlıcanları aldığınız fırın tepsisine aktarın.
 
İslim kebaplarını önceden ısıtılmış 180 derece fırında 30 dakika kadar pişirdikten sonra sıcak olarak servis edin. İslim kebabı hazır.
 
 
 
  
 | 
 
 
 
 
 
 |