| 
 
| 
 
 
 | 
 
PATLICAN İSLİM KEBABI | 
 
  | 
Fritöz 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 19.05.2006 
Mesajlar: 55 Şehir: Gaziantep | 
Kısa URL: https://ml.md/lc9546 
Gönderme Tarihi: 10.Arl.2006 
4,938 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
 
Malzemesi:
 
1 kilo koyun veya kuzu eti,
 
4 orta boy patlıcan,
 
10 çorba kaşığı sade yağ veya yemeklik margarin yağı,
 
2 büyük baş soğan,
 
4 orta boy domates
 
2 çay kaşığı tuz,
 
1 çay kaşığı karabiber
 
1 çay kaşığı kekik
 
1 su bardağı su.
 
 
Kabukları soyulan patlıcanlar, uzunluğuna 5-6 parçaya kesilir. Az tuz serpilir. Bol suda yıkanır. Suyu iyice sıkıldıktan sonra, orta kızgın yağda pembeleşinceye kadar kızartılır. Kızaran patlıcanların 3 tanesi, bir kase içine "X" şeklinde yerleştirilir ve pişen kebaplar, ortasına konulur. Ve patlıcanların, kaseden taşan kısımları, kebapların üstüne kapatılır. Kapanan taraf, alta gelecek şekilde çevrilir ve bir tepsiye dizilir. Pişen kebabın salçası üzerine dökülür. Kekik serpilir, yuvarlak kesilmiş iki domates patlıcanların üzerine konulur. Kapağı kapalı kapta yarım saat pişirilir. Kebap etinin hazırlanması ise; kemiksiz et, 8-10 parçaya bölünüp yıkanır, tencereye konulur. Rendelenmiş soğan suyu, domates, tuz, karabiber ve patlıcandan kalan yağ konulur ve 45 dakika pişirilir.
  
 | 
 
îslim kebabı | 
 
  | 
Aliye 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 26.10.2006 
Mesajlar: 24 Şehir: Pakistan | 
Kısa URL: https://ml.md/lc8335 
Gönderme Tarihi: 04.Kas.2006 
3,347 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
 
4 adet kuzu incik
 
2 adet büyük patlıcan
 
1 çorba kaşığı margarin
 
1 adet soğan
 
2 diş sarımsak
 
1 çorba kaşığı salça 
 
Yeteri kadar tuz 
 
12 su bardağı su 
 
Kızartmak için:
 
2 su bardağı sıvı yağ
 
2 adet domates
 
2 adet sivri biber
 
 
Soğanı yemeklik doğrayın. Sarmısağı doğrayarak hazırlayın. Margarini tencerede eritin. Öncelikle 4 parça kuzu inciğini tencereye koyun. Ardından hazırladığınız soğanı ve sarmısağı ekleyin. Hepsini birlikte kavurun. Üzerine de salça ve tuzu ekleyin. Kavrulan etlerin üzerine 2 su bardağı su ekleyip, etler yumuşayana kadar pişirin. Patlıcanları ince soyun. Uzunlamasına dörde bölün. Bir tavanın içine sıvıyağ koyup, dörde böldüğümüz patlıcanları kızartın. Kızarttığınız patlıcanları sonra tepsiye dizin. Her birinin içine pişirdiğimiz etleri doldurup, bohça biçiminde katlayın, tçi etli patlıcanların üzerine domates dilimleri ve biber koyun. Tencerede kalan etin suyunu tepsinin üzerine dökün. Önceden ısıtılmış 150 derecelik fırında 20 dakika pişirin.
  
 | 
 
İslim Kebabı | 
 
  | 
siyami 
Super MOD 
 
  
Kayıt: 26.09.2006 
Mesajlar: 1925 Şehir: izmir | 
Kısa URL: https://ml.md/lc7987 
Gönderme Tarihi: 22.Ekm.2006 
6,107 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
 
Malzemeler:
 
Her biri eşit büyüklükte seçilmiş 1 kilogram patlıcan,
 
1 adet orta büyüklükte kuru soğan,
 
400 gram yağsız dana kıyma,
 
3 adet orta büyüklükte domates,
 
6 adet yeşil sivribiber,
 
5 diş soyulmuş sarımsak,
 
1 yemek kaşığı domates salçası,
 
1 su bardağı dolusu sıvıyağ veya zeytinyağı,
 
3 dilim bayat ekmek içi,
 
yeterince tuz,
 
istediğiniz oranda karabiber
 
köfte baharatı.
 
 
Hazırlanışı:
 
Eşit boydaki patlıcanları 2-3 milimetre inceliğinde uzunlamasına şeritler halinde dilimleyerek, tuzlu suda 30-35 dakika kadar beklettikten sonra bol su ile yıkayıp kağıt havlu ile kurulayalım. Bir tavada sıvıyağı kızdırarak patlıcan dilimlerini arkalı önlü hafifçe kızartarak bekletelim. Uygun büyüklükte bir kaba kıymayı, rendelenmiş kuru soğanı, kabukları alınmış bayat ekmek içini, baharatları, tuzu ve iyice dövülmüş sarımsakları ekleyip yoğuralım. Yoğur-duğumuz köfte harcından limon iriliğinde parçalar alarak yuvarlak ve yassı köfteler hazırlayalım. Hafif kızarmış patlıcan dilimlerini çapraz ve birbirinin üstüne gelecek şekilde yerleştirelim. Patlıcan dilimlerin ortalarına birer köfte koyup dilimlerinin uçlarını köftelerin üzerine doğru çevirelim. Patlıcanların üzerine yuvarlak kesilmiş bir domates dilimi ve ortadan kesilmiş bir sivribiber koyalım. Domates ve biberlerin üzerine bir kürdan batırarak tutturalım. Köfteli patlıcanları geniş bir tencereye dizelim. Salçayı l su bardağı su ile inceltip tencerenin kenarından boşaltalım. Yemeği hafif ateşte pişirelim.
  
 | 
 
İslim Kebabı | 
 
  | 
Şükriye 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 03.10.2006 
Mesajlar: 54 Şehir: Cumali | 
Kısa URL: https://ml.md/lc7656 
Gönderme Tarihi: 03.Ekm.2006 
3,105 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
 
1 adet soğan
 
250 gr et
 
4 kaşık yağ
 
2 adet patlıcan
 
1 domates
 
4 adet dolmalık biber
 
Tuz
 
 
Kol döş incik tarafından irice parçalar kestirilir. Bir kap içine bir kaşık yağ, kıyılmış bir baş soğan, yıkanmış etler konur. iyice kavrulup bir domates ilâve edilir, biraz daha kavrulur. Bir bardak sıcak su ilâve edilerek hafif ateşte pişirilir. Etler kemiğinden ayrılır, salçası süzülerek hazırlanır. Patlıcan soyulur, uzunluğuna dört kalın parça kesilir, yağda kızarır, biber kızarır, etlere iki dilim patlıcan sarılır, üzerine pişmiş biber ve üzerine halka halinde kesilmiş domates konur, üzerine salça süzülüp hafif fırında 15 dakika pişirilir.
 
 
 
  
 | 
 
İslim Kebabı | 
 
  | 
Saadet 
Türkçe Admin 
 
  
Kayıt: 12.07.2005 
Mesajlar: 9281 Şehir: Ankara | 
Kısa URL: https://ml.md/lc4119 
Gönderme Tarihi: 25.May.2006 
3,107 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
 
4 adet Patlican
 
500 gr. Kusbasi kuzu eti
 
1 adet orta boy soğan
 
1 çorba kasigi biber salçasi
 
1/2 su bardagi ayçiçek yagi
 
4 adet sivri biber
 
Tuz
 
Karabiber
 
 
4 adet patlıcanin önce kabuklari soyulup temizlendikten sonra uzunlamasina 5 mm kalinliginda kesin.Sonra kizgin yagda kizartin.Kizarttiginiz patlıcanlarin üzerine hafif seker serpin. Bu patlıcanlarin daha lezzetli olmasini ve çig tadini almasina yardimci olur. Bu arada baska bir tencerede kusbasi eti, önceden küp seklinde dogranmis soğanlari,salçayi,tuz karabiber ve biraz da su ilave ederek pisirin. Bir tepsiye patlıcan dilimlerini çapraz olacak sekilde üstüste yerlestirin ve tam ortalarina hazirlamis oldugunuz et karisimindan patlıcanlarin bohça sekilnde katlanmasina olanak verecek kadar koyun.Sonra bohça yaptiginiz doldurulmus patlıcanlarin üzerine yuvarlak bir dilim domates koyup üzerine kürdan batirin ve tepsiye yerlestirin.Bu islem bittikten sonra hazirladiginiz etli karisimin suyunu üzerinde gezdirip firinda 15-20 dakika 200 C de pisirin.Yesil sivri biber ile ve üzerine bir yaprak maydanoz koyup sicak servis yapin.
  
 | 
 
İslim Kebabı | 
 
  | 
Hale 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 13.05.2006 
Mesajlar: 33 Şehir: Berlin | 
Kısa URL: https://ml.md/lc3763 
Gönderme Tarihi: 14.May.2006 
3,334 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
 
MALZEMELER
 
600 gr Kuzu kusbasi
 
1 tatli kasigi Tuz
 
1/2 Çorba Kasigi Karabiber
 
1/2 adet Limon
 
200 gr Arpacik soğani
 
200 gr Patlican
 
50 gr Dolmalik biber
 
1/2 bardak Zeytinyagi
 
200 gr Domates
 
30 gr margarin
 
1 bardak Su
 
1 tatli kasigi Tuz
 
1/2 tatli kasigi Karabiber
 
 
YAPILIŞ TARİFİ
 
Ön hazirlik olarak limonun kabugunu ve iç tarafindaki beyaz etli kismini alip, atin. Limonun kalan kismini ince dilimleyin.
 
Arpacik soğanlarini ayiklayip, bütün olarak birakin.
 
Patlicanlari hareli soyun. Uzunlamasina dörde bölüp, çekirdekli kisimlarini alin, iri parçalar halinde -kusbasi et büyüklügünde dograyin.
 
Dolmalik biberin sap ve çekirdekli kismini alip, atin. Iri parçalar halinde dograyin.
 
Domatesleri, kabuklarini soyup çekirdeklerini temizledikten sonra, iri zar biçimi dograyin.
 
Maydanozu yikayip, iyice kuruladiktan sonra, ince kiyin.
 
Etlerin üzerine tuz ve biberi serpin. Bir kasikla iyice karistirin.
 
Bir tencerenin dibine, tuzlanip biberlenmis kuzu etlerini koyun. Tencereyi bir kenara kaldirin.
 
Zeytinyagini bir tavada kizdirin. Sirasiyla arpacik soğani, patlıcani ve dolmalik biberi, bir masayla kizardikça alt üst ederek, pisirin. Sebzeleri, fazla yaglarini süzdürmek üzere kagit peçete üzerine çikartin.
 
Tenceredeki etlerin üzerine sirasiyla limon dilimlerini, arpacik soğani, domatesleri, patlıcan ve dolmalik biber parçalarini dizin.
 
Yagi küçük bir kapta orta ateste eritin. Yag erir erimez, kabi atesten alin.
 
Erimis yagi, tenceredeki et ve sebzelerin üzerine dökün. Suyunu ilave edin.
 
Tencerenin kapagini sikica örtün. Etrafini, su ve unla hazirlayacaginiz koyu bir bulamaçla kapatin.
 
Tencereyi agir atese oturtun. Kebabi, agir ateste yaklasik 45 dakika pisirin.
 
Tencereyi atesten alin. Etlerin pisip, pismedigini kontrol edin. Gerekirse, tencerenin kapagini tekrar hamurla sivayarak, kebabi bir süre daha, etler yumusayincaya kadar, pisirin.
  
 | 
 
İslim Kebabı | 
 
  | 
Hale 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 13.05.2006 
Mesajlar: 33 Şehir: Berlin | 
Kısa URL: https://ml.md/lc3762 
Gönderme Tarihi: 14.May.2006 
3,245 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
 
125 gr Margarin
 
1 Kg Kusbasi Et
 
3 Adet Sogan
 
1/2 Kg Domates
 
1 Su Bardagi Su
 
1 Kg Patlican
 
1 Çorba Kasigi Tuz
 
3 Adet Dolmalik Biber
 
 
Tencereye 1 çorba kasigi margarini alin. Dogranmis soğan ve eti ilave edin. 5 dakika atesin üzerinde çevirin. 2 adet domatesi dograyip tuz ve su ilave edip, suyunu çekene kadar pisirin. Etler pisince suyunu süzüp ayri bir kaba alin.
 
Dilimlenmis patlıcanlari tuzlayip 15 dakika kadar suda beklettikten sonra kurulayin. Kalan margarini genis bir tavada hafifçe kizdirip, patlıcanlari kizartin. Aldiginiz patlıcanlari kagit havluya koyun. Komposto kasesinin üzerine 1 adet uzunlamasina 1 adet enlemesine patlıcan yerlestirin.
 
Üzerine birkaç et koyun. Patlicanlarin kenarlarini birlestirin. Üzerine dilimlenmis 1 adet domates ve biber koyun. Kürdanla tutturun. Eti pisirdiginiz suyu üzerine gezdirin. Önceden isitilmis 200 dereceli firinda 10 dakika pisirip servis yapin.
 
 
 ML® Tepsi Eti için tıklayın
 
  
 | 
 
İslim Kebabı | 
 
  | 
AyGölgesi 
Super MOD 
 
  
Kayıt: 31.03.2006 
Mesajlar: 2719 Şehir: Giresun | 
Kısa URL: https://ml.md/lc3579 
Gönderme Tarihi: 09.May.2006 
3,239 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
 
1 kg kuzu eti ( Kemiksiz iri kusbasi dogranmis)
 
2 orta boy soğan
 
2 orta boy domates
 
1 yemek kasigi margarin
 
Tuz-karabiber
 
4 adet iri kemer patlıcan
 
3 adet dolmalik biber
 
1 bardak ayçiçek yagi
 
 
Bir tencereye dogranmis soğanlari, yikanmis kuzu etiyle 1 kasik yag koyup arada karistirarak suyunu çektirin. Kabuklari ve çekirdeleri çikartilarak dogranmis 2 adet domates katin. 5 dk sonra 2 bardak sicak su ekleyip kisik ateste pisirin.
 
Patlicanlari alacali soyup yarim parmak uzunlamasina keserek dograyin; üzerine tuz serpin. yarim saat bekletin; suyla yikayip kurulayin.
 
Patlicanlari, açik pembe kizartin ve yagini süzdürerek kagit peçete üzerine koyun.
 
Küçük komposto kasesinin içine çaprazlama iki adet patlıcan yerlestirin. Eti süzgece bosaltin, 3 veya 4 adet kebap etini patlıcanin ortasina koyun.
 
Patlicanin uçlarini etin üstüne kapatin ve çevirerek firin tepsisine yerlestirin. Tepelerine yuvarlak bir dilim domates ve kesilmis dolmalik biber yerlestirip, bir kürdan batirin.Etin sosunu üzerinee gezdirin, biraz daha su katin. Üstü kapali olarak kisik ateste veya folyo kapatarak firinda 15-20dk pisirin.
 
 
 ML® Kase Kebabı için tıklayın
 
  
 | 
 
İslim Kebabı | 
 
  | 
BelmaGüngören 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 27.05.2005 
Mesajlar: 80 Şehir: Kavaklıdere ÇANKAYA | 
Kısa URL: https://ml.md/lc511 
Gönderme Tarihi: 12.Ekm.2005 
3,437 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
 
500 gr. kuzu kuşbaşı
 
4 çorba kaşığı sıvıyağ
 
1 soğan
 
1 tatlı kaşığı un
 
4 orta boy patlıcan
 
3 domates
 
3 dolmalık biber
 
3 sivri biber
 
5 su bardağı su
 
1 çorba kaşığı domates salçası
 
tuz 
 
karabiber
 
 
Patlıcanları alacalı soyup uzunlamasına dilimleyin. Tuzlu suda 15 dakika bekletin. Soğanı ayıklayıp, küp şeklinde doğrayın. Sıvıyağı tavada kızdırın. Etleri ilave edin, suyunu salıp çekinceye kadar kavurun. Soğanı ekleyip karıştırın. Soğan hafif pembeleşince unu ekleyerek karıştırın. 5 su bardağı su ilave edin. Su kaynayınca kısık ateşte 1 saat pişirin. Patlıcanları tuzlu sudan alıp, fırın tepsisine dizin ve ızgara durumunda pişirin. Domatesleri temizleyip dilimleyin, Biberleri ikiye kesip fırın kabına yerleştirin. İki patlıcanı çapraz şekline oturtun, ortalarına birkaç parça et yerleştirip, patlıcanları etlerin üzerine kapatın. Ters çevirerek fırın kabına alın. Üzerlerine birer dilim domates yerleştirin, kürdan saplayarak açılmasına mani olun. Bütün malzemeyi bu şekilde hazırladıktan sonra, salçayı 2 kaşık suda eritin, kalan et suyuna ekleyin, yarım çay bardağı su ilave ederek karıştırın ve fırın tepsisine gezdirin. Üzerini yağlı kağıtla kapatarak 15 dakika fırında pişirin.
 
 
 ML® İçli Kebap için tıklayın
 
  
 | 
 
İslim Kebabı | 
 
  | 
Eylül 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 22.09.2005 
Mesajlar: 48 Şehir: Ankara | 
Kısa URL: https://ml.md/lc412 
Gönderme Tarihi: 22.Eyl.2005 
3,663 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
 
1 adet soğan
 
250 gr. et
 
4 kaşık yağ
 
2 adet patlıcan
 
domates
 
4 adet dolmalık biber
 
tuz
 
 
Kol, incik, döş tarafından irice parçalar kesilir. Bir tencere içinde, 1 kaşık yağ, kıyılmış 1 baş soğan, etler konur. İyice kavrulur 1 domates ilave edilir, biraz daha kavrulur. 1 bardak sıcak su ilave edilerek hafif ateşte pişirilir. Etlet kemiğinden ayrılır, salçası süzülerek hazırlanır. Patlıcan soyulur, uzunluğuna 4 kalın parçaya kesilir, yağda kızartılır, biber kızartılır, etlere 2 dilim patlıcan sarılır, üzerine pişmiş biber ve halka halinde kesilmiş domates konur, üzerine salça süzülüp hafif fırında 15 dakika pişirilir.
 
 
 ML® İslim Kebabı için tıklayın
 
 
 
 
 
 
Fotoğraf "Domates Perisi" tarafından gönderildi. 13.10.2021
  
 | 
 
 
 
 
 
 
 |  
 
İslim Kebabı Tarifleri Tepsi Kebabı Tarifleri
 | 
 
 
 
 |