| 
 
 
 | 
İslim Kebabı | 
  | 
mütoo 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 15.08.2016 
Mesajlar: 27 Şehir: Çanakkale | 
Kısa URL: https://ml.md/lc118936 
Gönderme Tarihi: 16.Ağu.2016 
1,219 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
Seda Çulpan
 
 
1 kilo patlıcan (ince uzun tercih edilmeli)
 
½ kilo parça kuzu et
 
2 adet orta boy soğan
 
3 yemek kaşığı sıvı yağ
 
3 yemek kaşığı salça
 
3 adet sivri biber
 
2 adet domates
 
Tuz
 
Sıvı yağ (kızartmak için)
 
 
Patlıcanlar alaca soyulur ve boylamasına kesilir (Bir patlıcan 3 'e bölünür). Patlıcanlar tuzlu suda yarım saat bekletilir, yarım saat sonunda suyu süzdürülüp kağıt havluyla kurulanıp kızgın yağda kızartılır. Ayrı bir yerde etler haşlanır. 2 patlıcan dilimi çaprazlamasına üst üste koyulur, üzerine haşlanmış et koyulur, patlıcan dilimleri kapatılır. Üzerine domates ve sivri biber de koyulur ve kürdan batırılır. Tüm patlıcan ve etler bu şekilde hazırlanıp tencereye dizilir. Ayrı bir tavada soğan kavrulup salçası ve tuzu eklenir. Patlıcanların üzerine dökülür. Kısık ateşte biberler ve domatesler yumuşayana dek pişirilir.
 
 
 
  
 | 
İslim Kebabı | 
  | 
ay ışığı 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 16.06.2016 
Mesajlar: 1738 Şehir: Samsun | 
Kısa URL: https://ml.md/lc117608 
Gönderme Tarihi: 16.Haz.2016 
1,451 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
Neriman Vurgun
 
 
6 adet patlıcan
 
500 gram kıyma
 
2 adet soğan
 
3-4 dilim ekmek içi
 
1 adet yumurta
 
1 çay kaşığı tuz
 
1 çay kaşığı karabiber
 
1 çay kaşığı kimyon
 
1 çay kaşığı nane
 
1 çay kaşığı kekik
 
Sos malzemeleri:
 
2 yemek kaşığı domates
 
1 çay kaşığı tuz
 
1 su bardağı su
 
Süslemek için:
 
3 adet domates
 
3 adet biber
 
 
Patlıcanları alacalı soyup uzun şerit halinde kesiyoruz. Acı suyu çıkana kadar (yarım saat kadar) tuzlu suda bekletiyoruz. Diğer yandan köfte için soğanı rendeliyoruz. Kıymayı, yumurtayı, ekmek içlerini, baharatları ekleyip köfte hamurunu hazırlıyoruz. Cevizden biraz büyük şekilde yuvarlıyoruz. Suda bekleyen patlıcanları süzüyoruz ve kağıt havluyla kurutuyoruz. Kızgın yağda patlıcanları kızartıyoruz. Patlıcanlar bittikten sonra köfteleri de kızartıyoruz. İster çift patlıcan ister tek patlıcanla köfteleri sarıyoruz. Çift sarılacaksa patlıcanlar çarpı şeklinde (X) yapıp ortasına köfteyi koyup sarıyoruz. Domates ve biberleri kürdanla batırıyoruz. Üzerine salçalı sosumuzu hazırlıyoruz. 200 derece fırında domates ve biber eriyene kadar pişiriyoruz.
 
 
 
  
 | 
İslim Kebabı | 
  | 
Ay Fer 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 12.06.2015 
Mesajlar: 25 Şehir: İzmir | 
Kısa URL: https://ml.md/lc108301 
Gönderme Tarihi: 13.Haz.2015 
1,844 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
Yarım kilo kıyma
 
1 adet yumurta
 
1 adet soğan
 
5 çorba kaşığı galeta unu
 
2 diş sarımsak
 
5 dal maydanoz
 
Kimyon, kekik, tuz ve karabiber
 
Domates sosu için:
 
4 adet domates
 
Yarım çay bardağı zeytinyağı
 
1 su bardağı su
 
Tuz, karabiber
 
1 tutam şeker
 
Kızartmak için sıvı yağ
 
3 adet çarliston biber
 
5 adet uzun patlıcan
 
1 su bardağı kiraz domates
 
Kürdan
 
 
Önce sosunu yapıp pişirin. Köfteleri yapıp şekil verin ve fırın kabına koyup fırında biraz pişirin. Sonra patlıcanları kızartın. Pişen köfteleri kızaran patlıcan dilimlerinin ortasına koyup katlayın ve kürdanla tutturun. Domates biberle süsleyip tepsiye yerleştirin. Sosunu üzerine dökün ve tekrar fırına verip pişirin.
  
 | 
İslim Kebabı | 
  | 
Hiç Kimse 
Super MOD 
 
  
Kayıt: 10.02.2006 
Mesajlar: 771 Şehir: Bahçelievler/ANKARA | 
Kısa URL: https://ml.md/lc99617 
Gönderme Tarihi: 05.Tem.2014 
1,781 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
1 kg kuzu eti (kuşbaşı doğranmış)
 
1 çorba kaşığı margarin
 
1 subardagı sıvı yağ
 
1 orta boy soğan
 
2 kg domates
 
2 kg patlıcan
 
7 adet dolmalık biber
 
1 çorba kaşığı tuz
 
4,5 bardak su
 
 
1 Bir kaşık margarin yağında kuşbaşı doğranmış soğan ve et 5 dk. kavrulur. 3 adet domates kabukları soyulduktan sonra küçük küçük doğranır.
 
2 Kapağı kapatılarak etler yumuşayıncaya kadar pişirilir. Pişen etlere tuz ilave edilir.
 
3 Patlıcanlar alacalı soyulup uzunlamasına dilimlenir. Tuzlanıp 15 dk. bekletilir. Acısı çıktıktan sonra yıkanıp kurulanır.
 
4 Kızartma yağı kızdırılıp patlıcanlar pembeşecinceye kadar kızdırılır.
 
5 Orta boy bir komposto kasesine t şeklinde iki tane patlıcan alınır. Ortasına 3-4 adet kebap etinden konur. Patlıcanlar birbiri üstüne gelecek şekilde kapatılıp fırın tepsisine dizilir.
 
6 Bütün patlıcan dilimleri bitinceye kadar bu işlem tekrarlanır.
 
7 Üzerine ler dilim domates ve kesilmiş dolma biber koyularak bir adet kürdanla sabitlenir.
 
8 Et pişirilen tencerede kalan et suyu kebapların üstüne gezdirilip sıcak fırında 15 dk. pişirilir, sıcak servis edilir.
  
 | 
İSLİM KEBABI | 
  | 
im 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 20.08.2012 
Mesajlar: 1159 Şehir: Balgat | 
Kısa URL: https://ml.md/lc82202 
Gönderme Tarihi: 17.Ekm.2012 
2,241 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
1 çorba kaşığı tepeleme yağ
 
1 kilo net kuzu eti (24 parça)
 
1 baş ince kıyılmış soğan
 
2 adet iri domates
 
1 tatlı kaşığı un
 
1 tatlı kaşığı tuz
 
5 su bardağı su (1 litre)
 
Patlıcan sarmak için:
 
3 adet iri kemer patlıcanı
 
1 bardak rafine yağı
 
3 adet küçük domates
 
2 adet dolmalık biber
 
Yağlı kâğıt
 
Kürdan
 
 
1) Yağı bir tencereye koyup kızdırınız, etleri ilâve edip bırakacakları suyu çekip pembe bir renk alıncaya kadar kavurup, soğanını, sonra da hazırladığınız domatesini ilâve ediniz.
 
2) 2 dakika daha kavurup ununu ilâve ederek iyice karıştırıp tuzunu ve suyunu ilâve ediniz.
 
3) Kaynarken üzerine toplanacak köpüğü alıp atınız ve ağır ateşte ağzı kapalı 1 saat 20 dakika pişirip, ateşten alınız.
 
4) Etleri bir kaba çıkarınız ve sosunu bir kenara ayırınız.
 
Patlıcanın hazırlanışı ve sarılışı:
 
1) Patlıcanları hazırlayıp, 2 kaşık tuzla tuzlayınız. 1 saat sonra yıkayıp, suyunu hafif kurulayınız.
 
2) Patlıcanları kızgın yağa üstüste bindirmeden atıp, 1'er dakika alt ve üstünü kızartıp bir tabağın tersine çıkarınız.
 
3) Domateslerin saplarını çıkarıp ortadan 2'ye yarınız; biberlerin saplarını çıkarıp 4'e yarınız.
 
4) Sonra bir çay fincanının içine uçları dışarı sarkıtarak karşılıklı çapraz kafes gibi 2 dilim patlıcan yerleştirip içerisine de 4 parça et koyunuz. Patlıcanların uçlarını etlerin üzerine karşılıklı kapatıp sarınız ve küçük bir güvece veya tepsiye kubbe gibi çeviriniz.
 
5) Hepsini bu şekilde hazırlayıp tepelerine 1'er dilim biber, yarımşar domates oturtup düşmemesi için 1'er kürdan sokunuz.
 
6) Etin salçasını da ilâve edip üzerine ıslatılmış bir yağlı kâğıt kapatarak 15 dakika fırında veya ağzı kapalı ocağın üzerinde pişirip bozmadan kürdanından çıkarıp servis yapınız.
  
 | 
İslim Kebabı | 
  | 
bahar çiçeği 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 08.04.2010 
Mesajlar: 35 Şehir: Ankara | 
Kısa URL: https://ml.md/lc81344 
Gönderme Tarihi: 26.Eyl.2012 
1,988 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
500 gram kuşbaşı kuzu eti
 
2 soğan
 
3 patlıcan
 
1 domates
 
2 defneyaprağı
 
3 çorba kaşığı zeytinyağı
 
 
Patlıcanları çok ince dilimlere ayırın. İsterseniz çok hafif ızgara yapın ya da yağda kızartıp hazırlayın. Etleri soğanlarla birlikte 20 dakika pişirin. Üzerine rendelemiş domates ve defneyaprağını da ekleyip biraz daha pişirin. Daha sonra iki dilim kızarmış patlıcanın arasına yerleştirip üstünü kapatın. Kürdan yardımıyla tutturun. Tepsilere dizin. Üzerine kıyılmış sarımsak, rendelenmiş domates ve defneyaprağını ekleyip kapağı kapalı olarak ister fırında isterseniz de ocak üzerinde 25 dakika pişirin.
  
 | 
İSLİM KEBABI | 
  | 
dobra 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 07.02.2012 
Mesajlar: 138 Şehir: Gaziantep | 
Kısa URL: https://ml.md/lc72918 
Gönderme Tarihi: 22.Şub.2012 
2,273 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
 Ümit Usta
 
 
1 adet kuzu kolu (parçalara bölünmüş)
 
1 adet büyük boy kuru soğan
 
4 adet patlıcan
 
2 adet domates
 
4-5 adet sivribiber
 
1,5 çorba kaşığı domates salçası
 
100 gr margarin
 
Tuz
 
Karabiber
 
Tozşeker
 
Kızartmak için sıvıyağ
 
 
Önce patlıcanları alaca soyup, uzunlamasına dilimleyerek tuzlu suda 15 dakika bekletelim.
 
Kuzu etlerini porsiyonluk parçalayıp, margarin yağında pembeleştirdiğimiz soğanla birlikte kavuralım.
 
İyice kavurduktan sonra, salçasını ilave edip, 1-2 defa daha karıştıralım. Yeterince tuz, karabiber ve su ilave ederek pişmeye bırakalım. Acısı çıkan patlıcanların suyunu süzüp, sıvıyağda tersli yüzlü kızartalım. Etler pişince, tencereden çıkartalım. Suyunu süzüp, ayıralım. Kızarttığımız patlıcanların, 3 veya 4 adedini uçları dışarıda kalacak şekilde bir kasenin içine oturtalım.
 
Ortasına istersek kemikli, istersek de kemiklerinden ayırdığımız bir parça kuzu etini koyup, kasenin dışında kalan patlıcanları da etlerin üzerine kapayarak bohça şekline getirelim.
 
Ek yerleri altta kalacak şekilde fırın tepsisine dizelim. Her bir porsiyonun üzerine, yuvarlak olarak kestiğimiz bir dilim domates ile yarım sivribiberi kürdan yardımıyla tutturalım.
 
Süzdüğümüz etlerin salçasını, tepsinin dibine dökelim. Üzerine bir tutam tuz, bir tutam tozşeker ve bir tutam da karabiber serpip, önceden ısıttığımız fırında biberler kızarıncaya kadar fırınlayalım. Fırından çıkarıp, sıcak olarak servis yapalım.
  
 | 
İslim Kebabı | 
  | 
zümre 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 18.10.2010 
Mesajlar: 42 Şehir: İzmir | 
Kısa URL: https://ml.md/lc68946 
Gönderme Tarihi: 13.Ekm.2011 
2,289 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
1 Adet soğan
 
Soğan et
 
4 adet patlıcan
 
5-6 adet defne yaprağı
 
Yeterince tuz
 
Üstüne:
 
8 adet karabiber
 
100 gr mantar
 
2 adet kaşar peyniri
 
2 adet domates
 
8 adet biber
 
 
Etleri yağda soteleyin. Daha sonra soğanı ilave edin. Üstüne domatesleri ve biberi ekleyin. Tuz , defne yapraklarını ve baharatları ekleyin pişmeye devam etsin. Alaca olarak soyulan patlıcanları kesin ve kızartın. şekilde olduğu gibi ortasına etleri alın ve kapatın. Et suyunu üstünde gezdirin ve 170 derecede pişirin.
  
 | 
İSLİM KEBABI | 
  | 
yeşeren dallar 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 03.03.2011 
Mesajlar: 24 Şehir: Ankara | 
Kısa URL: https://ml.md/lc61887 
Gönderme Tarihi: 01.Nis.2011 
2,173 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
1 kilo et (kuzu veya koyun)
 
orta büyüklükte 2 soğan
 
2-3 tane patlıcan
 
3 tane dolmahk biber
 
2-3 kahve fincanı su
 
biraz tuz
 
2 kaşık tereyağı
 
 
Parçalara bölünmüş kemikli kuzu etini bir tencereye sıralayarak yerleştirin, üzerine dörde bölünmüş soğanları, kabukları soyulup doğranmış domatesin bir kısmım alacalı soyulduktan sonra birer parmak enlikte kesilmiş patlıcanları, çekirdekleri ayıklanıp doğranmış biberleri, ayrıca kalan domatesi de koyun. Yağı, tuzu, suyu da koyduktan sonra üstüne yağlı kâğıt örtün. Tencerenin kapağını kapatın. Üstüne taş gibi bir ağırlık koyduktan sonra 10 dakika kadar hızlı, sonra ortadan daha az hararetli fırında pişirin.
  
 | 
İSLİM KEBABI | 
  | 
bitmeyen şarkı 
Editor 
 
  
Kayıt: 07.01.2011 
Mesajlar: 2219 Şehir: İzmir | 
Kısa URL: https://ml.md/lc61011 
Gönderme Tarihi: 07.Mar.2011 
2,347 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
1 kg kuzu kol (temizlenmiş, yağları alınmış ve iri kuşbaşı doğranmış)
 
45 gr (3 çorba kaşığı) tereyağı
 
1 iri soğan (ince kıyılmış)
 
2 iri domates (kaynar suya daldırılıp kabukları soyulduktan sonra, çekirdekleri çıkarılıp, kuşbaşı doğranmış)
 
1 tatlı kaşığı un
 
5 su bardağı su
 
2 çorba kaşığı + 1 tatlı kaşığı tuz
 
Baharat torbası:
 
1 kahve kaşığı kekik
 
yarım diş sarımsak
 
1 defne yaprağı
 
1 kahve kaşığı karabiber
 
4 sap maydanoz
 
Patlıcan malzemesi:
 
3 iri patlıcan
 
1 su bardağı rafine yağ
 
3 küçük domates (sapları çıkarılıp, ortadan ikiye bölünmüş)
 
2 dolmalık biber (sapları çıkarılıp, dörde bölünmüş)
 
1 yağlı kağıt
 
 
Tereyağı orta boy bir tencereye koyup, kızdırınız. Etleri ekleyip hafifçe pembeleşene kadar kavurunuz. Soğanı katıp iki dakika daha kavurunuz. Sonra unu ekleyip karıştırınız. Domatesleri, 1 tatlı kaşığı tuzu, suyu, baharat torbasını katıp 1 saat 20 dakika ağır ateşte, ağzı kapalı olarak, pişiriniz.
 
Pişme süresince suyun üstünde toplanan köpükleri delikli kepçe ile alınız.
 
Etleri kevgirden geçirerek suyunu süzdürünüz. Baharat torbasını çıkarıp atarak etleri ve suyunu ayrı ayrı saklayınız.
 
Patlıcanları hazırlamak için önce keskin bir bıçakla kabuklarını soyunuz. Sonra boyuna olarak yarım santimlik dilimler halinde kesiniz. 2 çorba kaşığı tuzla tuzladıktan sonra, bir kenarda 1 saat bekletiniz.
 
Patlıcanları yıkayıp kurulayınız. Orta boy bir tavada rafine yağı kızdırınız. Patlıcanların alt ve üstlerini birer dakika kızartınız. Sonra yağlarının süzülmesi için, ters çevrilmiş bir tabağın üstüne koyunuz.
 
Patlıcanları sarmak için bir çay fincanı alınız. Çay fincanın içine uçları dışarı sarkacak biçimde çapraz olarak iki dilim patlıcan yerleştirip içine 4 parça et koyunuz. Patlıcanların uçlarını etlerin üstüne kapatıp sarınız. Bu işlemi bütün etler sarılana kadar tekrarlayınız.
 
Sarılmış etleri küçük bir güvece fincanı ters çevirerek yerleştiriniz. Üstlerine birer dilim biber, yarımşar domates oturtup, düşmemesi için birer kürdan batırınız. Ayırdığınız et suyunu da patlıcanların üstüne döktükten sonra, güvecin üstüne ıslatılmış bir yağlı kağıt kapatarak 15 dakika fırında pişiriniz. Güveci ateşten alıp, yağlı kağıdı ve kürdanları çıkardıktan sonra servis ediniz.
 
 
 
 
Fotoğraf "dakik" tarafından gönderildi. 17.06.2016
  
 | 
İslim Kebabı | 
  | 
Berna Özsoy 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 21.01.2011 
Mesajlar: 22 Şehir: Trabzon | 
Kısa URL: https://ml.md/lc60778 
Gönderme Tarihi: 26.Şub.2011 
3,038 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
3 adet uzun patlıcan
 
3 adet biber
 
1 orta boy soğan
 
300 gr dana eti
 
1 yemek kaşığı salça
 
2 adet domates
 
3 diş sarımsak
 
Baharatlar
 
 
Patlıcanları 20-25 dakika tuzlu suda bekletin. Daha sonra yıkayarak kağıt havlu ile kurulayın, ince şeritler halinde keserek kızartın. Çok pişirmemeye dikkat edin.
 
Ayrı bir tencerede kuşbaşı doğranmış etleri kavurun (yağsız). Etler kendi suyunu çektikten sonra şoğanı ve 2 yemek kaşığı sıvı yağı ekleyin.
 
Biberlerin 2 tanesini domatesin ise 1 tanesini sarımsak, salça, baharat (pulbiber, karabiber, kekik), tuzu, 1 su bardağı sıcak suyu ekleyerek pişirin.
 
Sonra bir kaseye 2 ya da 3 tane kızartılmış patlıcanları artı şeklinde koyun. Orta kısmına hazırladığınız iç malzemesinden koyarak patlıcanları sarın, üzerine domates ve biber koyarak kürdan ile açılmayacak şekilde tutturun.
 
Tencereye ya da tepsiye dizdiğiniz sarılmış patlıcanların üzerine 1 su bardağı sıcak su ve 1 yemek kaşığı salça ile hazırladığınız sosu dökün ve pişirin.
 
 
Not: Sardığınız patlıcanları tencerede ocakta ya da tepsi ile fırında pişirebilirsiniz.
 
 
 
 
Fotoğraf "Domates Perisi" tarafından gönderildi. 13.10.2021
  
 | 
İslim Kebabı | 
  | 
masmavi 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 11.11.2010 
Mesajlar: 22 Şehir: Bodrum- Muğla | 
Kısa URL: https://ml.md/lc57433 
Gönderme Tarihi: 11.Kas.2010 
3,016 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
4 patlıcan
 
1 kuzu kol
 
4 çorba kaşığı margarin
 
1 soğan
 
1.5 çorba kaşığı domates salçası
 
1 su bardağı su
 
2 domates
 
2 sivri biber
 
1 çay kaşığı tozşeker
 
Tuz, karabiber
 
 
Kuzu kolu 5 parçaya ayırın. Soğanları kıyıp margarinde pembeleştirin. Etleri ilave edip kavurun. Salça, su, tuz ve karabiber ekleyip karıştınn. Etler yumuşayıncaya kadar kısık ateşte pişirin.
 
Patlıcanları uzunlamasına ince dilimleyin. Tuz serpip acısını çıkarı, yıkayıp kurulayın. Sıvıyağı tavada kızıdırp patlıcan dilimlerini kızartın, havlu üzerine alıp fazla yağını çektirin.
 
İkişer patlıcan dilimini, uçları dışarıda kalacak şekilde küçük kaselere çapraz yerleştirip ortasına bir parça et koyun. Patlıcan dilimlerinin uçlarını kıvırarak etlerin üzerine kapatıp bohça şekli verin.
 
Birleşme yerleri altta kalacak şekilde tepsiye dizin. Üzerlerine birer domates ve sivri biber parçası yerleştirip kürdanla tutturun. Etleri pişirdiğiniz redeki sosu ekleyip orta ısılı fırında pişirin.
  
 | 
İSLİM KEBABI | 
  | 
yemek dosyası 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 22.02.2010 
Mesajlar: 20 Şehir: Sivas | 
Kısa URL: https://ml.md/lc47562 
Gönderme Tarihi: 22.Şub.2010 
3,214 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
900 kuzu eti
 
40 gr sadeyağ (2 çorba kaşığı)
 
50 gr margarin (2,5 çorba kaşığı)
 
300 gr soğan (3 büyük)
 
450 gr domates (3 orta)
 
500 gr patlıcan (3  orta)
 
3 tane dolmalık biber
 
1-3 kahve fincanı su
 
2 tatlı kaşığı tuz
 
 
Bir tencereye ölçülere göre, parça halinde doğranmış kuzu eti yerleştirilir. Bunların üzerine, soyulup dörde bölünmüş soğanlar, küçük küçük doğranmış 2 domates, ikişer parmak halinde parça parça doğranmış patlıcanlar, uzunluğuna kesilmiş dolmalık biberler, yine portakal dilimi gibi doğranmış 1 domates, sadeyağ, margarin tuz ve ılık su koyduktan sonra tencerenin kapağı kapatılır.
 
Buhar çıkmaması için kapağın üzerine büyükçe bir taş konduktan sonra, tencere ile kapağın arası bir hamurla sıvanır ve tencere ateşe oturtulur, önce 15 dakika hafif, sonra orta ısıdaki ateşte 2 saat pişirilir. Sonra tencere ateşten indirilmeli ve servis yapılmalıdır.
  
 | 
İslim Kebabı | 
  | 
ılgaz 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 18.07.2009 
Mesajlar: 21 Şehir: İstanbul | 
Kısa URL: https://ml.md/lc38249 
Gönderme Tarihi: 18.Tem.2009 
3,245 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
Malzemeler:
 
750 gr. kuzu eti
 
5 adet kemer patlıcanı
 
3 adet çarliston biber
 
3 adet domates
 
3 kaşık tereyağı
 
3 baş soğan
 
3 diş sarımsak
 
1 kaşık salça
 
kızartmak için sıvı yağ
 
tuz
 
karabiber
 
su.
 
 
Yapılışı:
 
Yağ tencerede eritilir. Doğranmış soğanlar içine atılarak kavrulur. Kuşbaşından daha küçük doğranmış etler soğanların içine atılarak suyunu çekinceye kadar pişirilir. Kabukları soyulmuş domatesler, küçük doğranmış biberler, sarımsaklar da içine atılarak su ilavesi ile etler yumuşayıncaya kadar pişirilir. Diğer yanda patlıcanların kabukları alacalı soyularak 1 cm kalınlığında doğranarak üzerlerine tuz serpilir.15 dakika kara suyunu salması için beklenir. Sonra sıkılarak kızgın yağda kızartılır. Kızartılan patlıcanlar çukur bir kâse içine 2 tanesi orta noktalan üst üste gelecek şekilde çapraz olarak yerleştirilir. Diğer tarafta pişen etlere tuz karabiber ve kekik ilave edilerek karıştırılır. Hazırlanan bu karışım kaşık ile patlıcanların ortasına koyularak bohça gibi katlanır. Fırın tepsisine ters olarak yerleştirilir. Bütün patlıcanlar bohça gibi katlanınca üzerlerine halka şeklinde domates ve çarliston biber kürdan batırarak yerleştirilir. Etin suyu üzerine dökülerek fırında 15 dk. pişirilir.
 
 
Not: Aynı yemek tavuk eti ile de yapılabilir.
  
 | 
İslim Kebabı | 
  | 
Saadet 
Türkçe Admin 
 
  
Kayıt: 12.07.2005 
Mesajlar: 9281 Şehir: Ankara | 
Kısa URL: https://ml.md/lc36587 
Gönderme Tarihi: 18.May.2009 
3,223 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
Malzemeler
 
½ kg kuşbaşı incik eti
 
4 diş sarımsak
 
2 adet kuru soğan
 
4 adet domates
 
4 adet sivri biber
 
2 adet patlıcan
 
4 yemek kaşığı sıvı yağ
 
Tuz, karabiber
 
 
Kuşbaşı kuzu eti, kabuğu soyulmuş ve doğranmış iki domates, iki biber, sarımsak, soyulup dörde bölünmüş soğan, tuz, karabiber, su ve biraz yağla birlikte güzelce pişirilir. Onlar pişerken iki patlıcanın kabukları alacalı soyularak, uzunlamasına beşe bölünüp, yağda kızartılır. Kızaran patlıcanlar ayrı bir kaba alınır. İki dilim patlıcanı + işareti oluşturacak şekilde üstüste konur. Tam ortasına sebzelerini ayırdığınız pişmiş etten iki kaşık yerleştilir. Patlıcanların dört ucunu üstte toplanır. Üzerine bir dilim halka domates ve uzunlamasına kesilmiş sivribiber koyularak, açılmaması için kürdanla tutturulur. Hepsini bu şekilde yaparak tepsiye dizilir. Etin suyunu üstlerine gezdirilip, 180 derecelik fırına verilir. Biberler ve domatesler kızarınca fırından alınıp, servis yapılır.
  
 | 
İSLİM KEBABI | 
  | 
ZerrinS 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 25.08.2008 
Mesajlar: 22 Şehir: Ege | 
Kısa URL: https://ml.md/lc26775 
Gönderme Tarihi: 25.Ağu.2008 
2,919 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
MALZEME:
 
1 kilo iri parçalı kuzu eti
 
5 kaşık yağ
 
4 baş soğan
 
4 adet domates
 
3 adet patlıcan
 
5 adet dolmalık biber
 
tuz
 
 
HAZIRLANIŞI:
 
Etler yıkanıp bir tencereye konur. Üzerine sırayla küçük parçalar halinde soğan, domateslerden ikisi, patlıcanlar uzunluğuna birer parmak eninde parçalara kesilmiş, patlıcanlar ve en üste dolmalık biberler konur. Geri kalan iki domates, küçük parçalar haline getirilip, hepsinin üzerine yerleştirilir. Tuz, yağ. üç fincan su ilâvesiyle iki saat pişirilir.
  
 | 
İSLİM KEBABI | 
  | 
BoraBora 
Aşçı 
 
  
Kayıt: 26.04.2008 
Mesajlar: 18 Şehir: Bolu | 
Kısa URL: https://ml.md/lc23456 
Gönderme Tarihi: 26.Nis.2008 
3,087 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
Malzeme:
 
6 uzun patlıcan
 
750 gr. kuşbaşı kuzu eti
 
2 orta boy soğan
 
2 diş sarımsak
 
3 yemek kaşığı tereyağı
 
3 iri domates veya 1 çay kaşığı salça
 
2 adet acı biber
 
4 bardak sıcak su
 
Kızartma için:
 
2 bardak ayçicek yağı
 
Süslemek için:
 
1 büyük tatlı biber
 
1 orta boy domates
 
kekik
 
 
Yapılışı:
 
Soğan ve  sarımsakları  soyup rendeleyin. Orta boy bir sos kabında yağı eritip, soğan, sarımsak ve eti ekleyip suyunu çekinceye kadar orta ateşte arada bir karıştırarak pişirin (10 dakika kadar). Domatesleri soyun, çekirdeklerini çıkarıp küçük parçalar şeklinde doğrayın. Biberlerin sap ve çekirdeklerini ayıklayıp ince doğrayın. Domates ve biberleri ete ekleyip, domatesler yumuşayıncaya kadar pişirin. Sıcak su ve tuzu da katıp, üzerini örtün ve orta ateşte et yumuşayıncaya kadar pişirin (1-1.5 saat kadar).
 
Patlıcanların saplarını kesip, kabuklarını bir dolu bir boş şeklinde koyup uzunlamasına dilimleyin. Patlıcanların acısını almak için derince bir kapta tuz ile ovup, 20-25 dakika bekletin. Sonra iyice yıkayın ve bir bezle kurutun. Bunları sıcak yağda yakmadan kızartın ve kağıtta yağını alın. Bir çorba kasesine 6 dilim patlıcanı uçları kasenin kenarından eşit olarak sarkacak şekilde, aralarında boşluk kalmamasına dikkat ederek çapraz olarak dizin. Pişmiş eti iyice karıştırdıktan sonra 5-6 parçayı kasenin (patlıcanların) ortasına yerleştirin. Kâsenin kenarından sarkan uçları içe doğaı etleri çapraz kapatacak şekilde katlayın. Kâseyi dikkatlice fırın tepsisinin içine çevirin ve bunu tüm malzeme için tekrarlayın.
  
 | 
İSLİM KEBABI | 
  | 
Oktay Usta 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 05.07.2007 
Mesajlar: 36 Şehir: Kayseri | 
Kısa URL: https://ml.md/lc16050 
Gönderme Tarihi: 05.Tem.2007 
4,121 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
500   gr. et,
 
2   patlıcan,
 
1   soğan,
 
yarım domates,
 
4   kaşık sadeyağ,
 
4   dolmalık biber.
 
 
Bir kap içine bir kaşık sadeyağ, kıyılmış soğan, yıkanmış etler konur. İyice kavrulup bir domates ilâve edilir, biraz daha kavrulur. Bir bardak sıcak su eklenerek hafif ateşte pişirilir. Etler kemiğinden ayrılır, salçası süzülerek hazırlanır. Patlıcan soyulur, uzunluğuna dört kalın parça kesilir, yağda kızarır, biber kızarır, etlere iki dilim patlcan sarılır, üzerine pişmiş biber ve üzerine halka halinde kesilmiş domates konur, üzerine salça süzülüp hafif fırında on beş dakika pişirilir.
  
 | 
İslim kebabı | 
  | 
Zerdali 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 26.06.2007 
Mesajlar: 28 Şehir: Nallıhan | 
Kısa URL: https://ml.md/lc15897 
Gönderme Tarihi: 01.Tem.2007 
3,041 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
Malzemeler
 
1,5 kg. ince uzun patlıcan
 
4-5 adat çarliston biber, irice doğramınış
 
3-4 küçük domates
 
Köfte için:
 
Yarım kg kıyma 
 
1 yumurta 
 
1 kuru soğan 
 
2-3 diş sarımsak
 
2-3 dilim ekmek içi (fırında kurutulup robotta çekilmiş) 
 
tuz, karabiber 
 
Sos için:
 
2-3 domates
 
sıvıyağ 
 
1 çay bardağı su
 
tuz
 
 
Patlıcanların kabuklarının bir kısmını ortadan kesin, böylece diğer dilimlerken kenarlarında çizgiler kalsın. Dilimleri tuzlayın veya tuzlu suda bekletin. Bu arada köfteyi hazırlayın. Köfte harcındaki tüm malzemeleri karıştırıp yoğurun. Harçtan yumurtadan biraz küçük parçalar koparıp yuvarlayın. Cam tepside fırına sürüp 200C'de pişirin. Köfteler pişerken patlıcanları kızgın yağda hafif pembeleşene kadar kızartın. Derin bir kaseye 2 patlıcan dilimini karşılıklı yerleştirin. İçine bir köfte koyup patlıcanları üzerine kapatın. Kaseyi ters çevirin, kebabı fırın tepsisine yerleştirin. Üzerine 1 biber dilimi ve 1 domates dilimi yerleştirip kürdan batırın ve 200C'de pişirin. Sosu için domatesleri soyup rendeleyin. Biraz sıvıyağ ile tavada öldürün, suyu ilave edip kaynatın. Tuzunu da ekledikten sonra tabaklara paylaştırın.
  
 | 
İSLİM KEBABI | 
  | 
Şule 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 18.04.2006 
Mesajlar: 60 Şehir: öveçler/ankara | 
Kısa URL: https://ml.md/lc9607 
Gönderme Tarihi: 11.Arl.2006 
3,621 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
Malzemesi: (6 kişilik)
 
900 gr. kuzu kuşbaşı (tercihan buttan) 
 
3 çorba kaşığı tereyağı 
 
1 orta boy soğan 
 
1 tatlı kaşığı un 
 
1 tatlı kaşığı tuz
 
Büke garni:
 
1 küçük havuç
 
1/4 küçük kök kereviz 
 
1 küçük soğan 
 
3-4 dal maydanoz 
 
1 defne yaprağı
 
5 bardak su
 
4 orta boy patlıcan
 
1 bardak çiçek yağı
 
3 orta boy domates
 
3 orta boy dolmalık biber
 
Hazırlanışı:
 
 
Önce finnınızı orta hararette ısıtın. Ön hazırlık olarak soğam piyaz doğrayın. Büke garni için havucu kazıyın. Kerevizi iri doğrayın. Soğanın ka-buklannı ayıklayıp atın. Havuç, kereviz, soğan, maydanoz ve defne yaprağını temiz bir tülbente sarıp ağzım bağlayın. Patlıcanlan soyup, enlemesine kalınca dilimleyin. Üzerlerine birkaç tatlı kaşığı tuz serpip, bir kenarda 1 saat bekletin. Domatesleri, enlemesine ortadan ikiye kesin. Avucunuzun içinde hafifçe sıkarak çekirdeklerini temizleyin. Dolmalık biberi, sap ve çekirdekli kısmını çıkarıp attıktan sonra ortadan enlemesine ikiye ayınn. Orta boy bir tencereye tereyağı koyup orta ateşte eritin. Yağ erir erimez etleri ilave edin. Arasıra karıştırarak 10 dakika kadar kavurun. Etler pembeleşince soğanı katın. 3 dakika da soğanları sote ettikten sonra tuzunu ve ununu ilave edip karıştırın. Un hafif kavrulunca büke garni ve suyu katın. Ateşin altım kısıp, yaklaşık bir saat ağır ateşte, ağzı kapalı olarak pişirin. Bu süre sonunda tencereyi ocaktan alıp, büke garniyi çıkartıp atın. Patlıcanlan yıkayıp iyice kurulayın. Orta boy bir tavada çiçekyağını kızdırıp, patlıcanların her iki yüzlerini de 1 'er dakika kızartın. Patlıcanları tavadan alıp, fazla yağlannı süzdürün. Patlıcanlann fazla yağlan süzülüp soğuyunca, küçük bir güveç veya bir çay fincanı içine haç biçiminde 2'şer dilim halinde yerleştirin. Patlıcanlann ortalanna dört-beş parça et koyun. Patlıcanların sarkan kısımlannı etlerin üzerine kapatın. Güveç veya fincanı ters çevirerek kebaplan Borcam'a aktarın. Üzerlerine sırasıyla yarım domates ve biberleri yerleştirip, bir kürdanla tutturun. Etin piştiği tencerede kalan salçayı kebaplann, üstüne dökün. Kebapların üstüne bir yağlı kâğıt koyarak fırına sürün. 10 dakika sonra, kabı fırından çıkartıp, sıcak olarak servis edin.
  
 | 
 
 
 
 
 
 |