| 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 | 
 
Islama (Sinop) Tarifleri Karadeniz Yemekleri
| 
 |  
| Islama (Sinop) |  
|  | Saadet Türkçe Admin
 
  
 Kayıt: 12.07.2005
 Mesajlar: 9281
 Şehir: Ankara
 | Kısa URL: https://ml.md/lc86974 Gönderme Tarihi: 21.Şub.2013
 5,624 defa indirildi / yazdırıldı
 
 |  
| 
 
 Sinop Kız Teknik ve Meslek Lisesi
 
 500 gr tavuk
 2.5 su bardağı un
 1 su bardağı çekilmiş ceviz
 Tuz
 
 Kulak memesi yumuşaklığında hamur hazırlanarak ceviz büyüklüğünde bezelere ayrılır. İnce şekilde açılır, kızdırılmış sac üzerinde pişirilir. Birer birer rulo şeklinde bükülerek yassılaştırılır. Tepsinin derinliği yüksekliğinde kesilerek tepsiye sıralanır. Yağlı et suyu sıcak olarak bol oranda tepsideki yufkaların üstüne dökülür. Bol bol dövülmüş ceviz serpilerek haşlanmış tavuk eti ufak ufak parçalara ayrılır ve üzerine konur. Sıcak olarak servis yapılır.
 
 
  
 
 |  
| 
 
 
 
 
 |  | 
 
   |