| 
 | 
| Islak Kek | 
|  | Yemek Tarifleri Robot
 
 Kayıt: 18.06.2006
 Mesajlar: 10595
 Şehir: Türkiye
 | Kısa URL: https://ml.md/lc29490 Gönderme Tarihi: 29.Ekm.2008
 6,421 defa indirildi / yazdırıldı
 
 | 
| 
 
 150 g Sana Hamurişi
 3 adet yumurta (oda sıcaklığında)
 1 su bardağı toz şeker (175 gr)
 1 su bardağı un (115 gr)
 1 tatlı kaşığı kabartma tozu
 1 paket vanilya
 1 portakal kabuğu rendesi
 Üstü İçin:
 Yarım limon kabuğu rendesi ve suyu
 1 çay bardağı pudra şekeri (50 gr)
 1 su bardağı portakal suyu (200 ml)
 1 portakal kabuğu rendesi
 Süslemek İçin:
 1 adet portakal
 
 Hazırlanışı
 Fırınınızı 160°C'ye ısıtın. Kare veya dikdörtgen kek kalıbını yağlayın ve hafifçe unlayın.
 Sana Hamurişi?ni eritin, ılımaya bırakın.
 Kekin üzeri için verilen malzemenin hepsini bir kapta karıştırın ve daha sonra kullanılmak üzere karışımı bir kenara ayırın.
 Yumurtaları ve şekeri mikserin orta hızında 2 dakika çırpın. Ilık yağı ve portakal kabuğu rendesini ilave edip 1 dakika daha çırpın.
 Unu, vanilyayı ve kabartma tozunu birlikte bir kaba eleyip, yumurtalı karışıma ilave ettikten sonra 1 dakika mikserin orta hızında çırpın. Kek hamurunu kalıba dökün.
 Önceden ısıttığınız fırında yaklaşık 1 saat pişirin.
 Kek fırından çıktıktan sonra 5 dakika bekletip kalıptan servis tabağına ters olarak çıkartın. 3 dakika sonra üzerini çatalla 7-8 yerinden delin. Hazırladığınız portakallı karışımı kaşıkla yavaş yavaş dökerek yedirin.
 Süslemede kullanacağınız portakalın kabuğunu rendeleyin ve kekin üzerine serpin.
 Soğuduktan sonra servis yapın.
 
 Not: Bu keki mutlaka kare veya dikdörtgen kalıpta yapın, ıslak bir kek olduğu için diğer kalıplarda üzerine konan sosu tam olarak çekmeyecektir.
 
 
 ML® Islak Kek için tıklayın
 
 ML® Vişneli Islak Kek için tıklayın
 
 
 
  
 
 | 
| Islak Kek | 
|  | Nergiz Sağtürk Şef Aşçıbaşı
 
  
 Kayıt: 22.01.2008
 Mesajlar: 41
 Şehir: Uşak
 | Kısa URL: https://ml.md/lc77349 Gönderme Tarihi: 29.Haz.2012
 2,570 defa indirildi / yazdırıldı
 
 | 
| 
 
 1 Paket Sana Hamurişi
 1 Su Bardağı şeker
 1 Paket kabartma tozu
 3 Adet yumurta
 2 Su Bardağı süt
 3 Su Bardağı un
 1 Paket vanilya
 2 Yemek Kaşığı kakao
 
 Yumurta ve şeker çırpılır içine süt, eritilmiş sana hamurişi, kakao ve vanilya eklenir hazırlanan bu karışımdan büyük bir su bardağı ayrılır kalanına un ve kabartma tozu eklenir ve borcama dökülür 170 derecelik fırında 35 dk pişirilir piştikten sonra üzerine ayrılan karışım dökülür dilimlenerek servis yapılır.
 
 
 | 
| Islak Kek | 
|  | selva17 Şef Aşçıbaşı
 
  
 Kayıt: 17.09.2007
 Mesajlar: 73
 Şehir: Ankara
 | Kısa URL: https://ml.md/lc77377 Gönderme Tarihi: 30.Haz.2012
 2,424 defa indirildi / yazdırıldı
 
 | 
| 
 
 2 Su Bardağı toz şeker
 4 Yemek Kaşığı kakao
 4 Adet yumurta
 1 Paket kabartma tozu
 1 Su Bardağı süt
 1 Paket Sana Hamurişi
 1 Paket vanilya
 
 yumurta ve toz şeker iyice çırpılır sonra vanilya kakao eritilmiş margarin süt eklenerek çırpılır ve oluşan sostan bir su bardağı ayrılır un ve kabartma tozu eklenerek karıştırılır ve yağlanmış kaba dökülür 180 derecelik fırında 40-45 dakika pişirilir pişince dilimlenir ve üzerine ayırdığımız sos gezdirilerek dökülür.
 
 
 | 
| Islak Kek | 
|  | satı Şef Aşçıbaşı
 
  
 Kayıt: 05.11.2011
 Mesajlar: 123
 Şehir: Ankara
 | Kısa URL: https://ml.md/lc77487 Gönderme Tarihi: 02.Tem.2012
 2,656 defa indirildi / yazdırıldı
 
 | 
| 
 
 250 Gr Sana Klasik
 1000 gr süt
 1 Adet vanilya
 2 Su Bardağı şeker
 3 Su Bardağı un
 1 Adet kabartma tozu
 4 Adet yumurta
 3 Yemek Kaşığı kakao
 
 Margarin süt şeker kakao bir tencerede kaynayıncaya kadar pişiriliyor. Ve bu pişirdiğimiz kremadan 3 su bardağı ayırtıyoruz tencerede kalan kısmını soğutuyoruz. Ve yumurtayı ayrı bir kapta iyice çırpıyoruz soğutunuz kremayı yumurtanın üzerine boşaltıyoruz. Ve çırpıyoruz unu vanilyayı kabartma tozunu eleyip ilave ediyoruz ve karıştırıyoruz. Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında yağlanmış kalıba dökünüz 25. 30 dakika arasında pişirin. Fırından çıkan kekin her yerini çatalla yarak hava boşlukları açın kremanın girmesi için ve o ayırdığımız kremayı üzerinde gezdirin, ıslak keki damla çikolata veya hindistancevizi ile süsleyebilirsiniz
 
 
 | 
| Islak Kek | 
|  | selmann Şef Aşçıbaşı
 
  
 Kayıt: 06.12.2011
 Mesajlar: 37
 Şehir: İskenderun
 | Kısa URL: https://ml.md/lc77947 Gönderme Tarihi: 14.Tem.2012
 2,735 defa indirildi / yazdırıldı
 
 | 
| 
 
 1 Paket eritilmiş sana
 1,5 Su Bardağı şeker
 1 Su Bardağı un
 1 Su Bardağı süt
 1 Paket üstüne hindistancevizi
 4 Yemek Kaşığı kakao
 1 Paket Vanilya,Kabartma Tozu
 3 Adet yumurta
 
 Yumurtaları ve şekeri köpürene kadar çırpıyoruz. Daha sonra kakao sütü ve eritilmiş margarini ekleyip iyice karıştırıyoruz. Bu karışımımızdan bir su bardağı ayırıyoruz.Kalan karışıma kabartma tozu ve vanilyayı ekleyip karıştırıyoruz.son olarak unu ekleyip iyice çırpıyoruz. Kek kalıbımızı sanayla yağlayıp, biraz toz şeker serpiştirip, hamurumuzu döküyoruz. Soğuk fırına koyup 175 derecede 45 dakika kadar pişiriyoruz ve fırını kapatıyoruz. Keki fırından alıp ayırdığımız karışımı üzerine eşit şekilde döküyoruz ve ılık fırına geri koyuyoruz. 15 dakika sonra ılık fırından alıp soğumaya bırakıyoruz. hindistan cevizi ile süslenerek servis ediyoruz.
 
 
 | 
| Islak Kek | 
|  | demirhindi Şef Aşçıbaşı
 
  
 Kayıt: 31.07.2012
 Mesajlar: 103
 Şehir: Hatay
 | Kısa URL: https://ml.md/lc78651 Gönderme Tarihi: 01.Ağu.2012
 2,614 defa indirildi / yazdırıldı
 
 | 
| 
 
 1 Paket Sana Klasik Kase
 1 Su Bardağı süt
 2 Su Bardağı şeker
 4 Adet yumurta
 1 Paket kabartma tozu
 4 Çorba Kaşığı kakao
 
 Margarini küçük bir kaba alıp eritelim. Yumurtaları şekerle birlikte krema kıvamını alana kadar çırpalım. Şeker iyice eridikten sonra sütü, yağı ekleyip çırpmaya devam edelim. Karışım, iyice sıvı halini aldığında içine kakaoyu ekleyelim. Kakaonun topraklanmaması için bu karışımdan bir su bardağı ayıralım. Kalanın içine kabartma tozu ve 2 bardak unu katarak tekrar çırpalım. Daha sonra yağlanmış bir kek kalıbına boşaltalım. Orta ısılı fırında yaklaşık yarım saat kadar pişirelim. Kekin pişip pişmediğini anlamak için ortasına bir bıçak batıralım Bıçak temiz çıkıyorsa kekimiz pişmiş demektir. Kekimizi hemen servis tabağına alalım ve henüz sıcakken ayırdığımız bir bardak sosu kekin üzerine döküp emmesi için bir süre bekletelim. Kek, sosu çektiğinde servis yapalım. Not : Kakaolu kekin üzerine dökeceğiniz sosun daha bol olmasını istiyorsanız ayırdığınız bir bardak sosa biraz daha süt ve kakao ekleyin. Ayrıca sosu dökmeden önce karıştırın.
 
 
 | 
| Islak Kek | 
|  | şıkşık Şef Aşçıbaşı
 
  
 Kayıt: 16.07.2011
 Mesajlar: 85
 
 | Kısa URL: https://ml.md/lc80693 Gönderme Tarihi: 14.Eyl.2012
 2,565 defa indirildi / yazdırıldı
 
 | 
| 
 
 125 Gr Sana Hamurişi
 1 Su Bardağı süt
 2 Adet yumurta
 1 Paket kabartma tozu
 125 gr sana hamur işi
 3 Yemek Kaşığı kakao
 1 Su Bardağı un
 1 Su Bardağı şeker
 
 Tencereye margarin, süt, şeker ve kakao konulup karıştırılarak 1 dk kadar kaynatın Soğuduktan sonra bu sostan 1 çay bardağı ayırın ( Üzeri için ) Sosun içerisine, unu, kabartma tozunu ve yumurtanın sarılarını ekleyin ve mikserle çırpın Yumurtanın beyazını ayrı bir yerde beyazlaşıncaya kadar çırpın ve karışımın içine ilave edin ve karıştırın Yağlanmış küçük boy borcama karışımı dökün ve önceden ısıtılmış fırında yaklaşık 20 dk pişirin Fırından çıkardıktan sonra 10 dk bekletin ve üzeri için ayırdığınız sosu her tarafına dökün Ya da üzerine hindistan cevizi serpip yanında böğürtlen ile servis yapın Soğuduktan sonra dilimleyerek servis yapın ve üzerini çilek ile süsleyin
 
 
 | 
| Islak Kek | 
|  | rigal Şef Aşçıbaşı
 
  
 Kayıt: 22.07.2009
 Mesajlar: 52
 Şehir: İzmit
 | Kısa URL: https://ml.md/lc81012 Gönderme Tarihi: 19.Eyl.2012
 2,618 defa indirildi / yazdırıldı
 
 | 
| 
 
 50 Gr Sana Hamurişi
 1 Su Bardağı vişne suyu
 2 Yemek Kaşığı kakao
 1 Su Bardağı un
 1 Adet kabartma tozu vanilya
 1 Su Bardağı süt
 2 Su Bardağı şeker
 4 Adet yumurta
 
 4 yumurtayı, 2 su bardağı şeker, 2 çorba kaşığı kakao, 1 su bardağı süt ve 1 su bardağı eritilmiş sana ile karıştıralım Bu karışımdan bir su bardağı ayırın. Kalan karışıma 1 su bardağı un, kabartma tozu ve vanilya ekleyip karıştırın. (Ben önce un ve vanilyayı ekleyip karıştırdım, ardından kabartma tozunu ilave edip düşük hızda 1-2 kez daha karıştırdım.) Kek malzemenizi kare borcama dökün. 180 C'de 50 dakika pişirin. Pişince fırını kapatın, üzerine vişne suyunu döküp, 3-5 dakika çekmesini sağlayın. Vişne suyunu çekince ayırdığınız sütlü-kakaolu karışımı kekin üzerine dökün. Keki kapalı fırına tekrar koyup, harcı fırının ısısıyla çekmesini sağlayın. İsterseniz üzerine krem şanti sürerek servis yapabilirsiniz.
 
 
 | 
| Islak Kek | 
|  | kulis Şef Aşçıbaşı
 
  
 Kayıt: 02.10.2009
 Mesajlar: 41
 Şehir: Ankara
 | Kısa URL: https://ml.md/lc81179 Gönderme Tarihi: 21.Eyl.2012
 2,436 defa indirildi / yazdırıldı
 
 | 
| 
 
 250 Gr Sana Hamurişi
 3 Yemek Kaşığı kakao
 1 Paket kabartma tozu
 2 Su Bardağı şeker
 3 Su Bardağı un
 4 Adet yumurta
 1 Paket vanilya
 250 gr margarin
 1 Kg. süt
 
 Margarin süt şeker kakao bir tencerede kaynayıncaya kadar pişiriliyor. Ve bu pişirdiğimiz kremadan 3 su bardağı ayırtıyoruz tencerede kalan kısmını soğutuyoruz. Ve yumurtayı ayrı bir kapta iyice çırpıyoruz soğutunuz kremayı yumurtanın üzerine boşaltıyoruz ve çırpıyoruz unu vanilyayı kabartma tozunu eleyip ilave ediyoruz ve karıştırıyoruz. Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında yağlanmış kalıba dökünüz 25. 30 dakika arasında pişirin. Fırından çıkan kekin her yerini çatalla yarak hava boşlukları açın kremanın girmesi için Ve o ayırdığımız kremayı üzerinde gezdirin, ıslak keki damla çikolata veya Hindistan cevizi ile süsleyebilirsiniz
 
 
 | 
| Islak Kek | 
|  | NURGÜN Şef Aşçıbaşı
 
  
 Kayıt: 15.11.2012
 Mesajlar: 69
 Şehir: Adana
 | Kısa URL: https://ml.md/lc83329 Gönderme Tarihi: 16.Kas.2012
 2,485 defa indirildi / yazdırıldı
 
 | 
| 
 
 1 Paket Sana Hamurişi
 3 Çay Bardağı toz şeker
 1 Paket çikolata sosu
 1 Su Bardağı süt
 1 Paket kakao
 3 Adet yumurta
 1 Paket vanilya
 
 Toz şeker ve 3 yumurta köpürene kadar çırpılır. Süt, sana yağ, vanilya, kakao ilave edilip çırpılır. Karışım tepsiye dökülüp fırına verilir. 160 derece ısıtılmış fırında yaklaşık 30-35 dakika pişirin. Kek piştikten sonra servis tabağına alıp çikolata sosunu üzerine dökelim. Artık servise hazır hale gelmiştir.
 
 
 | 
| Islak Kek | 
|  | rukiyem Şef Aşçıbaşı
 
  
 Kayıt: 23.11.2012
 Mesajlar: 97
 Şehir: Diyarbakır
 | Kısa URL: https://ml.md/lc83753 Gönderme Tarihi: 26.Kas.2012
 3,281 defa indirildi / yazdırıldı
 
 | 
| 
 
 250 Gr Sana Hamurişi
 4 Adet yumurta
 2 Su Bardağı toz şeker
 1 Su Bardağı süt
 2,5 Su Bardağı un
 4 Yemek Kaşığı kakao
 1 Paket kabartma tozu
 1 Paket vanilya
 
 1 su bardağı toz şeker, 1 su bardağı süt, kakao ve eritilmiş margarini iyice karıştıralım. Bu karışımdan 1 su bardağını ayıralım. Karıştırma kabında kalan malzemenin içine geri kalan toz şeker ve yumurtayı koyup iyice çırpalım. En son elenmiş un, kabartma tozu ve vanilyayı koyup yağlanmış tepsiye boşaltalım. 160 derece ısılı fırında 25-30 dakika pişirelim. Fırından çıkan kek biraz ılıyınca bütün yüzeyini bıçak veya çatal yardımıyla delelim. Ayırdığımız sosu kekin üzerine kaşıkla dökelim.
 
 
 | 
| 
 
 
 
 
 |