| 
 | 
| Islak Hindistancevizli Kek | 
|  | gürcü254 Yeni Üye
 
  
 Kayıt: 03.10.2009
 Mesajlar: 1
 Şehir: kıbrıs
 | Kısa URL: https://ml.md/lc41443 Gönderme Tarihi: 03.Ekm.2009
 2,720 defa indirildi / yazdırıldı
 
 | 
| 
 
 1 su bardagı hindistancevizi
 2 su bardagı toz şeker
 1 su bardagı su
 1 su bardagından eksik mısırözü
 3 su bardagı un
 1 vanilya
 1 kabartma ozu
 4 yumurta
 sosu için :
 3 su bardagı süt
 3 yemek kaşıgı kakao
 1 su bardagı şeker
 üzeri için:
 hindistancevizi
 
 Hazırlanışı:
 Yumurtaları şekerle iyice çırpıp sonra suyu mısırözünü hindistancevizini vanilyayı ekleyip çırpmaya dewam edelim kabartma tozu unuda eklayip tekrar karıştıralım ve kek kalıbına döküp 175 derecede önceden ısıtılmış fırında pişirelim.bu arada sosu hazırlıyalım sütü tencereye döküp sekeri ve kakaoyu ekleyip şekeri ve kakaosu eriyene kadar ısıtalım. Kek piştikten sonra dilimleyip önce sosa sonra hindistancevizine batıralım.
 
 
   Fotoğraf "İsmet Atabay" tarafından gönderildi. 13.10.2020
 
 
 | 
| 
 
 
 
 
 |