| 
 | 
| Islak Brownie | 
|  | Saadet Türkçe Admin
 
  
 Kayıt: 12.07.2005
 Mesajlar: 9281
 Şehir: Ankara
 | Kısa URL: https://ml.md/lc68567 Gönderme Tarihi: 30.Eyl.2011
 2,323 defa indirildi / yazdırıldı
 
 | 
| 
 
 5 yumurta
 2 su bardağı şeker
 Yarım paket margarin
 1 kabartma tozu
 2 paket kakao
 1.5 su bardağı süt
 Aldığı kadar un
 Biraz çam fıstığı
 
 Yumurta ve şeker mikserler köpük oluncaya kadar karıştırılır. İçine eritilerek soğutulmuş margarin, süt, kabartma tozu ve kakao eklenir. Bu karışımdan 1 su bardağı ayrılır. Kalan bölüme un eklenerek hamur sulandırılmayacak şekilde karıştırılır, yağlanan kek tepsisine boşaltılarak önceden 220 derecede ısıtılmış fırında yaklaşık 15 dakika pişirilir. Fırından çıkarılan kekin üzerine hamurdan ayrılan karışım sürülerek iyice yedirilir ve çam fıstığı ile süslenerek servis yapılır.
 
 
  
 
 | 
| Islak Brownie | 
|  | oyun Şef Aşçıbaşı
 
  
 Kayıt: 29.04.2020
 Mesajlar: 43
 Şehir: Ankara
 | Kısa URL: https://ml.md/lc150878 Gönderme Tarihi: 30.May.2020
 501 defa indirildi / yazdırıldı
 
 | 
| 
 
 60 gr tereyağı
 1 çay bardağı şeker
 2 yumurta
 2 çorba kaşığı kakao
 2 çorba kaşığı kaynar su
 1 çay bardağı doğranmış beyaz çikolata
 1 çay bardağı un
 Yarım çay kaşığı vanilin
 Yarım çay kaşığı karbonat
 
 Tereyağı ve şekeri orta ateşte eritip tezgaha soğumaya alın. Kakao ve suyu ayrı bir kapta karıştırıp, tereyağlı karışıma ekleyin. Soğuttuktan sonra birer birer yumurtaları yedirin. Un, vanilin ve karbonatı ekleyip spatula ile hızlıca parlayana kadar karıştırın. En son beyaz çikolata parçacıklarını da ekleyip, bir tur karıştırıp, yağlı kağıt serilmiş borcama döküp, önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında 18-22 dakika pişirin. Vanilyalı dondurma ile servis edebilirsiniz.
 
 
  
 
 | 
| Islak Browni | 
|  | dolu Şef Aşçıbaşı
 
  
 Kayıt: 28.01.2014
 Mesajlar: 3325
 Şehir: Denizli
 | Kısa URL: https://ml.md/lc181891 Gönderme Tarihi: 25.Şub.2025
 164 defa indirildi / yazdırıldı
 
 | 
| 
 
 Kurabiye için malzemeler:
 Oda sıcaklığında 125 gram tereyağı (ya da margarin)
 1 adet yumurta
 1 çay bardağı sıvı yağ
 1 çay bardağı pudra şekeri
 3 yemek kaşığı kakao
 1 paket vanilya
 1 paket kabartma tozu
 3 su bardağı un
 Şerbet için:
 1 bardak su
 1 su bardağı şeker
 
 Tarife başlarken ilk olarak şerbeti hazırlayın. Bunun için küçük boy bir tencere içerisine 1 su bardağı şeker ve bir bardak suyu ilave edin.
 Karışımı kaynamaya bırakın. 5-6 dakika kaynadıktan sonra kenara alın ve ılıması için bekletin.
 Cam karıştırma kasesi içerisine tereyağı, sıvı yağ, pudra şekeri, kakao ve yumurtayı alın.
 Çırpma teli yardımıyla homojen bir kıvam alan dek karıştırın.
 Bir eleme aparatı kullanarak un, vanilya ve kabartma tozunu kakaolu karışım içerisine ilave edin ve elle yoğurmaya başlayın.
 Yumuşak kıvamlı, ele yapışmayan bir hamur elde edene dek yoğurmaya devam edin.
 Bir fırın tepsisi içerisine yağlı kağıt serin ve tüm hamurları ceviz büyüklüğünde kopararak tepsiye dizin.
 200 derecede önceden ısıtılmış fırına koyun ve ardından 10 dakika kadar pişirin.
 İlk sıcaklığı geçen kurabiyelerinizi ılıyan şerbetin içerisine batırıp çıkarın.
 Bir servis tabağına tüm kurabiyeleri alarak aynı işlemi tekrar edin.
 Üzerine dilerseniz antepfıstığı, hindistancevizi ya da fındık parçaları koyarak kurabiyeyi servise hazır hale getirebilirsiniz.
 
 
  
 
 | 
| 
 
 
 
 
 |