|
İskoç Kurabiyesi |
|
Solmaz Çakır
Aşçıbaşı
Kayıt: 22.09.2017
Mesajlar: 20 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc128462
Gönderme Tarihi: 23.Eyl.2017
1,356 defa indirildi / yazdırıldı
|
https://www.elele.com.tr
125 gr tereyağı
60 gr şeker
1 yemek kaşığı şekerli vanilin
200 gr un
Tuz
2 tatlı kaşığı kabartma tozu
Un, zemini unlamak için
Fırını 160 derecede ısıtın. Fırın tepsisine yağlı kağıt serin. Tereyağını şeker ve şekerli vanilinle birlikte krema kıvamında çırpın. Un, bir tutam tuz ve kabartma tozunu karıştırın. Un karışımının yarısını şekerli tereyağıyla karıştırın. Ardından kalan unu ilave edin. Hamuru unlanmış bir zeminde yaklaşık dört milimetre kalınlığında açıp kalıplarla kesin. Kurabiyeleri çatal ve küçük kalıplar kullanarak süsleyin. Kurabiyeleri tepsiye yerleştirin ve fırında 10 dakika pişirin. Soğumaya bırakın ve dikkatlice tepsiden alın. İskoç kurabiyelerini kutularda saklayın.
|
İskoç Usulü Kurabiye |
|
AyGölgesi
Super MOD
Kayıt: 31.03.2006
Mesajlar: 2719 Şehir: Giresun |
Kısa URL: https://ml.md/lc70266
Gönderme Tarihi: 29.Kas.2011
3,031 defa indirildi / yazdırıldı
|
175 gr elenmiş un
50 gr mısır unu
50 gr pudra şekeri
115 gr tereyağ
1 paket margarin
Tüm malzemeyi iyice yoğuruyoruz. Çok iyi yoğurmamız lazım eğer gereğinden az yoğurulursa kıvamı oturmuyor. Sonra tahta kalıplara koyup 160 derecede 20 dk pişiriyoruz. Soğuyunca üzerine toz şeker serpebilirsiniz.
|
İSKOÇ KURABİYESİ |
|
Anıl
Aşçıbaşı
Kayıt: 04.08.2009
Mesajlar: 28 Şehir: Yozgat |
Kısa URL: https://ml.md/lc43228
Gönderme Tarihi: 03.Kas.2009
3,070 defa indirildi / yazdırıldı
|
175 gr. un
75 gr. mısır nişastası
175 gr. tereyağı
75 gr. şeker
Fırını yavaş ateşe göre ayarlayın. Unu ve mısır nişastasını birlikte eleyin. Tereyağını krem haline getirip, şekeri ilave edin, çırpın. Una katıp hamur haline getirin ve yoğurun. Bu hamuru dört köşe bir fırın tepsisine bastırarak yayın. Üzerine bıçakla keseceğiniz şekilde işaret çizin. Buzdolabında 15 dakika beklettikten sonra 35 dakika fırında pişirin. Soğuduktan sonra işaretlediğiniz yerden kesin.
|
İSKOÇ KURABİYESİ |
|
şehbal
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 26.08.2009
Mesajlar: 36 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc43032
Gönderme Tarihi: 29.Ekm.2009
3,877 defa indirildi / yazdırıldı
|
3 adet çırpılmış yumurta
1,5 bardak toz şeker
3 çorba kaşığı eritilmiş tereyağı
1 çorba kaşığı vanilya
3 bardak yulaf
2 kahve kaşığı tuz
Yumurtaları çırpın. Şekeri ağır ağır ilave ederken çırpmaya devam edin. Tuz, erittiğiniz tereyağ, vanilya ve nihayet yulafı katın. İyice karıştırın. Tepsiyi yağlayın. Komposto kaşığına alacağınız malzemeyi tepsiye dökün. Hafif ateşli fırında 20 dakika pişirin.
|
|