Yiyiniz iciniz ancak israf etmeyiniz (Araf 31)
lezzetler.com yemek tarifleri paylaşım sitesi

İşkembenin Temizlenmesi


Fotoğraflı Yemek Tarifleri

Ana Sayfa
Video Yemek Tarifleri
Yemek Galerileri
Ana Yemek Tarifleri
Tatlı Tuzlu İkram Tarifleri
Yöresel Yemek Tarifleri
Geleneksel Yemek Tarifleri
Etnik Yemek Tarifleri
Dünya Mutfaklarından Yemek Tarifleri
Diyet Yemek Tarifleri
Markalardan Yemek Tarifleri
Bebek Yemek Tarifleri
Vejetaryen Yemek Tarifleri
Osmanlı Yemek Tarifleri
Kamp Yemek Tarifleri
Sebze Yemek Tarifleri
Meyve Tarifleri
Kırmızı Et Yemek Tarifleri
Av ve Kümes Etleri Tarifleri
Balık ve Deniz Ürünleri Yemek Tarifleri
Sakatat Yemek Tarifleri
Çerez Tarifleri
Tahıl Yemek Tarifleri
Diğer Malzemelerden Yemek Tarifleri
Pişirme Yöntemlerine Göre Yemek Tarifleri
Tatlarına Göre Yemek Tarifleri
Kolay Yemek Tarifleri
En Yeni Yemek Tarifleri
Malzemeye Göre Arama
Genel Konular
Besinlerin Değerleri
Şifalı Bitkiler
Aşçılığın Püf Noktaları
Sofra Düzeni ve Servis
Mutfak Takımları
Yemek Hakkında Sözler
Yemek Rüyaları
Yemek Fıkraları
Diğer Konular
Sağlık Konuları
Site Hakkında
Makaleler
Söyleşiler
Anketler
Mütevazı Lezzetler®

Üye Girişi
Üye Ol


İşkembe Nasıl Temizlenir

Somuncu
Türkçe Admin
Türkçe Admin

Kayıt: 25.05.2007
Mesajlar: 5856
Şehir: Ankara
Kısa URL: https://ml.md/lc173322
Gönderme Tarihi: 20.Tem.2023
122 defa indirildi / yazdırıldı




İşkembeyi temizlerken kokunun elinize geçmemesi için dilerseniz eldiven kullanabilirsiniz. İlk olarak işkembeyi soğuk suyla birkaç defa yıkayın. En az 5-6 defa yıkanmalıdır. Ardından bir tencerede suyu kaynatın ve içine 1 yemek kaşığı karbonat ekleyip karıştırın. Yıkadığınız işkembeyi kaynayan suya koyun ve birkaç dakika bekletip çıkarın.
Bunun 1-2 dakika bekletmek yeterli olacaktır. Eğer işkembeyi karbonatlı kaynar suda fazla bekletirseniz sertleşebilir. İşkembeyi sudan alınca uygun bir kesme tahtasının üzerine alın ve üst kısımdaki tabakayı sıyırın. Ardından bol su ile tekrar yıkayın ve haşlayın. İşkembe temiz olduktan sonra tarifinize göre dilediğiniz şekilde kullanabilirsiniz.


İşkembenin Çok Kolay Temizlenmesi

Banu Atabay
Yazar

Kayıt: 26.05.2005
Mesajlar: 1489
Şehir: Beşevler ÇANKAYA
Kısa URL: https://ml.md/lc57556
Gönderme Tarihi: 17.Kas.2010
14,129 defa indirildi / yazdırıldı




İşkembe yüzeyini çok sıcak suda kazıyarak kazımak oldukça bilinen ve çok zor bir yöntemdir. Eliniz yanarak ne kadar kazırsanız kazıyın muhakkak pislik kalır.

Çok kolay olan usulü ise kireç kaymağı kullanmaktır bunun için;
# Kesilmiş kurban işkembesi boşaltılarak içi iyice yıkanır.
# Limon büyüklüğünde kireç kaymağı 1 bardak suda eritlerek çok koyu kıvamda bir kireç suyu elde edilir.
# İşkembenin iç kenarı tezgaha yayılarak hazırlanan kireç suyu içine iyice yayılır.
# İşkembe katlanarak bir naylon torbaya konur, torbanın ağzı kapatılarak 15 dakika bekletilir.
# 15 dakika sonra torbadaki işkembe tekrar tezgaha yayılarak bir bıçakla içi kazınır.
# Kazıma işleminden sonra iyice yıkanarak kaldırılır.

Bu tür temizliğin avantajları;
# Çok kolay kazınır, zamanınızı almaz.
# Temizlik yaparken sıcak suya gerek yoktur, eliniz yanmaz ve işkembe pişmez.
# Kireç çok iyi bir temizlik maddesidir, hem işkembenin mikroplarını öldürür, hem bozulmasını önler, hem de kötü kokusunu alır.

Not: Naylon torbanın içinde 15 dakikadan fazla bekletilmemelidir.


İşkembe Nasıl Temizlenir

tosunum
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 15.01.2010
Mesajlar: 36
Şehir: Balıkesir
Kısa URL: https://ml.md/lc46204
Gönderme Tarihi: 16.Oca.2010
30,006 defa indirildi / yazdırıldı




Önce işkembelerin yüzünü ve içini bol suyla 7 kere yıkayınız. Yıkanmış işkembeleri bir tencereye koyup, üzerine çıkacak kadar su dökünüz. Sonra, el dayanabilecek sıcaklığa kadar ısıtınız. İşkembe ısınırken arada bir alt-üst ediniz. İşkembelerin pürtükleri soyulmaya başlarken tencereyi ateşten alınız. İşkembeleri sudan çıkarıp düz bir yerde bıçakla (veya temiz bir fırçayla) pürtüklerini temizleyiniz. Tekrar 7 kere bol suyla yıkayınız.


İşkembenin Temizlenmesi

ziyafet
Aşçıbaşı
Aşçıbaşı

Kayıt: 24.10.2007
Mesajlar: 27
Şehir: İstanbul
Kısa URL: https://ml.md/lc18754
Gönderme Tarihi: 24.Ekm.2007
8,240 defa indirildi / yazdırıldı




1- İşkembelerin yüzünü ve tersini bol suyla 3-4 defa yıkayınız.
2- Yıkanmış işkembeleri bir tencereye koyup üzerine çıkacak kadar su koyup el dayanabilecek sıcaklığa kadar ısıtınız.
3- İşkembe ısınırken arada bir alt-üst ediniz.
4- İşkembelerin pürtükleri soyulmağa başlarken tencereyi ateşten alınız.
5- İşkembeleri sudan çıkarıp düz bir yüzeyde bıçakla temiz bir fırçayla işkembenin pürtüklerini temizleyiniz.
6- Tekrar 3-4 defa suyla yıkayıp istediğiniz yerde kullanınız.






İşkembenin Temizlenmesi Tarifleri Aşçılığın Püf Noktaları



(4 adet İşkembenin Temizlenmesi 766,556 defa bakıldı)

1 2 3 4

lezzetler.com
Site Hakkında
Kullanım Kuralları
Üyelik Kuralları
Gizlilik Bildirimi
Hediyeli Üyelik
Alan Adlarımız
Bölümler
Yemek Kitapları
Mütevazı Lezzetler® Yemek Kitabı
Mütevazı Lezzetler® İkramlar
Mütevazı Lezzetler® Kurabiyeler
Mütevazı Lezzetler® Çorbalar
Mütevazı Lezzetler® Pilavlar
Mütevazı Lezzetler® Videoları
Mütevazı Lezzetler® Fotoğrafları
Mütevazı Lezzetler®
Mütevazı Lezzetler® Sertifikaları
Mütevazı Lezzetler® Türkçe
Mütevazı Lezzetler® Azəricə
Mütevazi Lezzetler® English
Mütevazi Lezzetler® Español
Mütevazi Lezzetler® Deutsch
Mütevazi Lezzetler® Français
Mütevazi Lezzetler® Italiane
Скромные Вкусы® Русский
لذيذ المتواضع ®عربية
Video Sunucuları
video.lezzetler.com
video.ml.md
Youtube
Dailymotion
Facebook
İzlesene
Mynet
Sosyal Medya
lezzetler.com facebook uygulaması
lezzetler.com facebook sayfası
lezzetler.com twitter sayfası
Mütevazı Lezzetler® facebook sayfası
Mutevazı Lezzetler® twitter sayfası

izmir escort - alsancak escort