Yiyiniz iciniz ancak israf etmeyiniz (Araf 31)
lezzetler.com yemek tarifleri paylaşım sitesi

Yemek Tarifleri > Et Suyu Tarifleri > İşkembe Çorbası (18 adet - 2,362,233 defa bakıldı)

İşkembe Çorbası


Fotoğraflı Yemek Tarifleri

Ana Sayfa
Video Yemek Tarifleri
Yemek Galerileri
Ana Yemek Tarifleri
Çorba Tarifleri
Acı Çorba Tarifleri
Balık Çorbası Tarifleri
Balkabağı Çorbası Tarifleri
Biber Çorbası Tarifleri
Brokoli Çorbası Tarifleri
Buğday Çorbası Tarifleri
Ciğer Çorbası Tarifleri
Domates Çorbası Tarifleri
Düğün Çorbası Tarifleri
Ekmek Çorbası Tarifleri
Ekşi Çorba Tarifleri
Et Suyu Tarifleri
Etli Çorba Tarifleri
Ezme Çorba Tarifleri
Ezogelin Çorbası Tarifleri
Fasulye Çorbası Tarifleri
Havuç Çorbası Tarifleri
Ispanak Çorbası Tarifleri
İşkembe Çorbası Tarifleri
Kabak Çorbası Tarifleri
Karnabahar Çorbası Tarifleri
Kereviz Çorbası Tarifleri
Konsome Tarifleri
Kruton Tarifleri
Köfteli Çorba Tarifleri
Köy Çorbası Tarifleri
Kremalı Çorba Tarifleri
Kuşkonmaz Çorbası Tarifleri
Lahana Çorbası Tarifleri
Makarnalı Çorba Tarifleri
Mantar Çorbası Tarifleri
Mercimek Çorbası Tarifleri
Mısır Çorbası Tarifleri
Nohutlu Çorba Tarifleri
Paça Çorbası Tarifleri
Pancar Çorbası Tarifleri
Patates Çorbası Tarifleri
Patlıcan Çorbası Tarifleri
Peynirli Çorba Tarifleri
Pırasa Çorbası Tarifleri
Pirinç Çorbası Tarifleri
Sarımsak Çorbası Tarifleri
Sebze Çorbası Tarifleri
Şehriye Çorbası Tarifleri
Soğan Çorbası Tarifleri
Soğuk Çorba Tarifleri
Süt Çorbası Tarifleri
Tarhana Çorbası Tarifleri
Tavuk Çorbası Tarifleri
Tavuk Suyu Tarifleri
Terbiyeli Çorba Tarifleri
Yayla Çorbası Tarifleri
Toyga Çorbası Tarifleri
Yoğurt Çorbası Tarifleri
Salatalar
Makarnalar
Pilavlar
Yumurta Yemekleri
Sebze Yemekleri
Zeytinyağlılar
Dolmalar
Baklagiller
Et Yemekleri
Kebaplar
Köfteler
Sakatatlar
Tavuk Yemekleri
Balıklar
Soslar
Reçeller Marmelatlar
Hoşaflar Kompostolar
Turşular Konserveler
Diğer Yemek Tarifleri
Tatlı Tuzlu İkram Tarifleri
Yöresel Yemek Tarifleri
Geleneksel Yemek Tarifleri
Etnik Yemek Tarifleri
Dünya Mutfaklarından Yemek Tarifleri
Diyet Yemek Tarifleri
Markalardan Yemek Tarifleri
Bebek Yemek Tarifleri
Vejetaryen Yemek Tarifleri
Osmanlı Yemek Tarifleri
Kamp Yemek Tarifleri
Sebze Yemek Tarifleri
Meyve Tarifleri
Kırmızı Et Yemek Tarifleri
Av ve Kümes Etleri Tarifleri
Balık ve Deniz Ürünleri Yemek Tarifleri
Sakatat Yemek Tarifleri
Çerez Tarifleri
Tahıl Yemek Tarifleri
Diğer Malzemelerden Yemek Tarifleri
Pişirme Yöntemlerine Göre Yemek Tarifleri
Tatlarına Göre Yemek Tarifleri
Kolay Yemek Tarifleri
En Yeni Yemek Tarifleri
Malzemeye Göre Arama
Genel Konular
Mütevazı Lezzetler®

Üye Girişi
Üye Ol


İşkembe Çorbası

Hiç Kimse
Super MOD
Super MOD

Kayıt: 10.02.2006
Mesajlar: 771
Şehir: Bahçelievler/ANKARA
Kısa URL: https://ml.md/lc1182
Gönderme Tarihi: 05.Mar.2006
4,489 defa indirildi / yazdırıldı




1 adet dana işkembesi
1 adet yumurta
Yarım limon
Sarımsak
Sirke
Tuz

Yarım kilo dana kemiğini kaynatın, köpüklerini delikli bir kepçe ile alın. İşkembeden ayrılan üç büyük parçayı, kemiklerin içine atın. Yumuşacık oluncaya dek kaynatın. Pişince kemikleri çıkarıp, atın. Soğuduktan sonra işkembeleri bıçak yardımıyla ince ince kıyın. Bir kaseye iki yemek kaşığı dolusu un, yarım su bardağı soğuk su koyup bulamaç haline gelinceye kadar karıştırın. Sonra kemiğin sıcak suyundan iki kepçe ilave edin ve doğradığınız işkembelerle beraber et suyuna katıp pişirin. İçilecek kıvama geldiğinde ateşten alın. Et suyunda çırpılmış bir yumurta sarısını çorbaya ilave edin.Bir yemek kaşığı tereyağı eritin, biraz soğuduktan sonra toz kırmızı biberi ilave edip, çorbanın üzerine gezdirin. 3-4 diş ezilmiş sannısağa bir miktar sirke ve yarım limon sıkıp, servis yapın.


ML® İşkembe Çorbası için tıklayın



Fotoğraf "İsmet Atabay" tarafından gönderildi. 19.09.2014


İşkembe Çorbası

naz
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 26.06.2005
Mesajlar: 85
Şehir: Nazilli
Kısa URL: https://ml.md/lc4763
Gönderme Tarihi: 10.Haz.2006
4,209 defa indirildi / yazdırıldı




½ kg işkembe
2 l su
4 yumurtanın sarısı
2 yemek kaşığı un ½ su bardağı sirke
7-8 diş sarımsak
50 g tereyağı

İşkembeyi iyice temizleyip yıkadıktan sonra, 2 litre suda iyice haşlayın. İşkembeyi alın, küçük küçük doğrayın, tekrar kendi suyunun içine atın. Yumurta sarıları, un, tuz ve 1 su bardağı suyu iyice çırpın, işkembenin suyundan ekleyerek ılıtın, kaynayan çorbanın üzerine ilave edin, 3-4 dakika kaynadıktan sonra ocağı kapatın. Tereyağında kırmızıbiberi yakın. Sarımsakları soyup iyice dövün sirkeyle karıştırın, çorbaya ilave edin. Çorbayı kaselere aldıktan sonra, üzerlerine birer yemek kaşığı yağ gezdirin, sıcak servis yapın.



İŞKEMBE ÇORBASI

Seval Hoşgör
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 17.12.2006
Mesajlar: 52
Şehir: Adana
Kısa URL: https://ml.md/lc9885
Gönderme Tarihi: 17.Arl.2006
4,072 defa indirildi / yazdırıldı




Malzeme :
750 gr. dana işkembesi
20 bardak su ve bir çorba kaşığı tuz
Bir fincan sirke
3 yumurta sarısı
1 limon
1,5 fincan un
2 çay kaşığı kırmızı biber
4 diş sarımsak
3 yemek kaşığı sade yağ «Tercihan tereyağı»

Yapılışı:
Dana işkembesi hafif sıcak suda dikkatle ve iyice yıkanarak ve sonra da kazınarak temizlenir. Sakız gibi olunca 20 bardak su ile birlikte büyük ve derin bir tencerede 5 saat kadar kaynatılır. Kaynama esnasında suya bir kaşık da tuz atılır ve hasıl olan köpükler zaman zaman bir kepçe ile alınır. Artık köpük çıkmaz olunca tencerenin kapağı kapatılarak kaynama devam eder. Bu esnada ateş de hafifletilir. İşkembe iyice pişip yumuşaymca dışarı alınır ve tercihan bir tahtanın üzerinde keskin bir bıçakla ince ince kıyılır. Bunlar tekrar suya atılarak kaynamaya bir süre daha «yarım saat kadar» devam etmelidir. Çorba içine sirke ve sarımsak ilavesi ile böyle servise konabilir fakat, terbiyelisi çok daha leziz olur. Terbiye için yağ ve un bir kapta unun kokusu çıkana kadar kavrulur «4 dakika kadar» sonra buna çorbanın suyundan bir iki kepçe ilave edilerek karıştırılır ve 10-15 dakika kadar ayrıca kaynatılır. Bu kaynama sırasında üç yumurta sarısı ve bir ufak limon suyu bir bardak kadar su ile iyice çırpılarak halledilir ve neticede kaynamakta olan unlu çorba suyuna azar azar «ateşten alınarak ilave edilir ve bu esas çorbaya katılarak üç beş dakika daha kaynatılıp ateşten alınır. Üzerine içinde sarımsak karıştırılmış sirke ve kırmızı biberli kızgın yağ ilave edilerek servis yapılır.


İŞKEMBE ÇORBASI

amator
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 22.04.2006
Mesajlar: 147
Şehir: Kecioren
Kısa URL: https://ml.md/lc7534
Gönderme Tarihi: 30.Eyl.2006
3,852 defa indirildi / yazdırıldı




1 adet işkembe (koyun)
Yarım çay bardağı kırmızı biber
1 çorba kaşığı tereyağı
2 kaşık sirke
6 adet yumurta
Yeteri kadar tuz
yarım limon

Büyükçe bir kap içinde bolca kaynar su hazırlanır. Temiz yıkanmış işkembe kaynar suya sokulur. Bir dakika kadar kepçe ile alt üst edilir Bu arada el ile kazınacak hale gelip gelmediği yoklanır. Eğer temizlenecek hale gelmişse, hemen sudan çıkarılır bir tahta üzerine yada çengele çıkarılır, bıçakla kazınır, temizlenir. Temizleme bittikten sonra bol sularla İyice yıkanır. Pişireceğiniz kaba bol su, dörtte bir limon, bir soğan, üç diş sarımsak, bir kaşık tereyağı konularak pişirilir. İşkembeler sudan çıkarılır ve istenilen büyüklükte kesilir. Bir kap içinde altı yumurta salası, yeteri kadar tuz, bir limon, yarım bardak soğuk su ya da sirke konur. Yumurta teliyle ağır ateşte köpürtülür. Kaynamış işkembe suyu da buna katılır. Kesilmiş işkembeler de buna ilâve edilir. Üzerine kırmızı biberli yağ konur. Eğer unlu terbiye edilirse terbiye hazırlanır. Bu terbiyeye fazla limon ve yumurta koymalıdır.


İşkembe Çorbası

-BMW-
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 17.04.2006
Mesajlar: 164
Şehir: Niğde
Kısa URL: https://ml.md/lc7443
Gönderme Tarihi: 26.Eyl.2006
3,789 defa indirildi / yazdırıldı




Malzemeler:
Yarım çay bardağı un,
7-8 bardak su,
2 yemek kaşığı margarin,
2 adet yumurta sarısı,
1 adet limon,
2 diş sarımsak,
isteğe göre kırmızıbiber,
yeterince tuz
çok iyi temizlenmiş orta büyüklükte bir koyun işkembesi.

Hazırlanışı:
İşkembeyi geniş ve rahat bir lavaboda musluğun altına tutup bol su ile iyice temizlendiğinden emin olana kadar yıkayalım. Büyük bir tencerede su kaynatıp işkembeyi içine koyalım. Kaynamış suya koyduğumuz işkembeyi tahta bir kaşıkla birkaç dakika suda dolandırdıktan sonram çıkartalım. Sıyırma işlemini iyi yapabilecek bir bıçakla temizlendiğinden emin olana kadar kazıyalım ve birkaç defa daha yıkayalım. İyice temizlenmiş işkembeyi su ile doldurduğumuz tenceremize koyup ateşte pişirelim. Pişmiş işkembeyi başka bir yere alıp arzu ettiğimiz büyüklükte kıyalım. Kıyılmış işkembeyi, 7-8 bardak su ilave ettiğimiz başka bir tencereye alıp kaynattıktan sonra ateşten indirelim. Ayrı bir tavada yağı erittikten sonra unu koyup hafifçe kavuralım. Hazırladığımız karışımı tenceredeki suyu-muza yavaşça karıştım karıştım yedirerek ilave ettikten sonra tuzunu koyup kaynatalım. Yeterli derecede kaynadıktan sonra tencereyi ocaktan indirelim. Hazırladığımız limonumuzu ve iki adet yumurta sarısını derince bir kâsede iyice karışıncaya kadar çırpalım. Limon ve yumurta sarısından yaptığımız bu karışımın içerisine işkembenin suyundan birkaç kaşık ilave ederek tekrar yedirinceye kadar karıştıralım. Hazırladığımız bu malzemeyi karıştım karıştım çorbamızın içine aktaralım. Tenceremizi tekrar ocağın üzerine alıp tam kaynamadan hafifçe kabarmaya başlayınca ateşten indirelim. Limon suyu, sirke, sarımsak ve kırmızıbiber ilave ederek karıştıralım ve servise sunalım.


İŞKEMBE ÇORBASI

zembil
Aşçıbaşı
Aşçıbaşı

Kayıt: 19.01.2009
Mesajlar: 23
Şehir: Malatya
Kısa URL: https://ml.md/lc33031
Gönderme Tarihi: 19.Oca.2009
3,696 defa indirildi / yazdırıldı




Malzemesi:
1 koyun işkembesi
2 adet yumurta
3 çorba kaşığı sirke
3-4 diş sarımsak
2 çorba kaşığı un
1 çorba kaşığı margarin
kırmızı biber
tuz

Hazırlanışı:
Temizlenmiş olarak aldığınız işkembeyi evde önce soğuk su sonra sıcak su ile iyice 4-5 kez yıkayın. Soğuk su ile birlikte ateşe koyarak pişmeye bırakın. Piştikten sonra el büyüklüğünde parçalara ayırın ve sonra hepsini teker teker keskin bir bıçak ile kıyılırcasına doğrayın. Tekrar işkembeyi pişirdiğiniz suyun içine atın. Diğer tarafta unu 1 bardak su ile yavaş yavaş ezin. Top top olmamasına dikkat edin. İşkembenin suyundan 5 bardak suyu başka bir tencereye ayırın. Un karışımını da yavaş yavaş bu suya katın. Ateşe koyup kaynamaya bırakın. Pişinceye kadar devamlı karıştırın. Un kokusu gittikten sonra ineceğine yakın içine kıyılmış işkembeden biraz ayırarak katın. Kalan işkembeyi bir dahaki sefere çorba yapmak için saklayabilirsiniz. Diğer tarafta sirke, yumurta ve tuz ile dövülmüş sarımsakları çatalla çarpın. İşkembe çorbasının sıcak suyundan kaşık kaşık içine dökerek sulandırın. Sonra hepsini birlikte çorbaya ilave edin.


İŞKEMBE ÇORBASI

sarpa
Aşçıbaşı
Aşçıbaşı

Kayıt: 18.08.2008
Mesajlar: 22
Şehir: Mersin
Kısa URL: https://ml.md/lc26641
Gönderme Tarihi: 18.Ağu.2008
3,493 defa indirildi / yazdırıldı




2 koyun işkembesi veya 1 dana işkembesi
14 bardak su
3 adet yumurta
1 adet limon
1 baş sarımsak
1 kaşık yağ
kırmızı biber
sirke
un
tuz

HAZIRLANIŞI
işkembelerin içini temizledikten sonra bir bıçakla iki yanı iyice kazınır Üstündeki siyahlıkları koparıp çıkarılır İki tarafına bol un serpilip çamaşır yuğurulur gibi ovulur. Bir müddet bırakılır İşkembe siyah bir su bırakır İyice yıkanıp üzerine bol tuz serpilir biraz bırakılır gene bol suyla yıkanır. İri parçalara ayrılıp 14 bardak suyla ateşe konur. Su miktarı yarıya inene kadar 5-6 saat kaynatılır. İşkembe pişince çok küçük parçalara kesilir ayrı bir kapta yumurtaların sarısı limonla karıştırılır ve yavaş yavas çorbaya katılır. (İsteyen çorbasına sirke vs havanda dövülmüş sarımsak da koyarak yer. isteyen sade sirkeyle içer,)


İŞKEMBE ÇORBASI

ziyafet
Aşçıbaşı
Aşçıbaşı

Kayıt: 24.10.2007
Mesajlar: 27
Şehir: İstanbul
Kısa URL: https://ml.md/lc18753
Gönderme Tarihi: 24.Ekm.2007
3,370 defa indirildi / yazdırıldı




Malzeme :
500 gr. koyun veya dana işkembesi,
2 kahve fincanı sirke,
6 diş sarımsak,
1 kaşık yağ,
1 çay kaşığı kırmızı biber,
tuz.

Yapılışı:
1- İşkembeyi temizleyiniz.
2- Bir tencereye bolca su, tuz ve temizlenmiş işkembeyi koyup ateşe bırakınız.
3- Su kaynayıncaya kadar tencerenin kapağını kapatmayıp suyun üstündeki köpükleri bir kevgirle alınız.
4- Köpük kesilince tencerenin kapağını kapatıp işkembeler pişinceye kadar kaynatınız.
5- İşkembeler pişince tencerede de 7-8 bardak su kalınca tencereyi ateşten alınız.
6- İşkembeleri sudan çıkarıp küçük parçalara doğrayınız.
7- Tekrar tencereye koyarak 1-2 taşım kaynatınız.
8- Sarmısakları soyup azıcık tuzla havanda incecik doğunuz.
9- Doğulmuş sarımsakları sirke ile karıştırıp kaynayan çorbaya ilave edip hemen ateşten alınız.
10- Çorba kasesine boşaltınız.
11- Bir kaşık yağı tavada eritip ateşten alınız.
12- Hemen içerisine kırmızı biberi döküp karıştırınız.
13- Kasedeki çorbanın üzerine yağı gezdirip servis yapınız.


işkembe Çorbası

hayriyeaydin
Aşçı
Aşçı

Kayıt: 25.06.2008
Mesajlar: 18
Şehir: çanakkale
Kısa URL: https://ml.md/lc40339
Gönderme Tarihi: 03.Eyl.2009
3,315 defa indirildi / yazdırıldı




İşkembe, yağ, yoğurt, yumurta, sarımsak, limon tuzu (limon) biber malzemeleri ile yapılan işkembe çorbasının ilk aşaması işkembenin hazırlanmasıdır. Kolay temizlemek için bir gece bekletilir. İçi temizlenerek yıkanır, kaynar suda haşlanır, tekrar bıçakla kazınır. Ilık suya sokup çıkartılır. Kuvvetli ateşte pişirilir, ufak parçalar haline getirilir. Yağla öldürülen soğanlı suya salınır, pişeceğe yakın tuzu katılır. Yağda kavrulan domates veya salça, yoğurt, bir yumurta bir diş sarımsak, yarım limon suyu bir miktar sirke çarpılarak kaynayan çorbaya ilave edilir. Yağı ve biberi de katıldığımla yenmeye hazırdır.


İŞKEMBE ÇORBASI

Tvoli
Aşçıbaşı
Aşçıbaşı

Kayıt: 28.05.2010
Mesajlar: 21
Şehir: Sinop
Kısa URL: https://ml.md/lc52226
Gönderme Tarihi: 28.May.2010
3,309 defa indirildi / yazdırıldı




Temizlenmiş bir işkembeyi yeterli su ile bir tencerede orta ateş üstünde kaynatınız. Köpüğünü aldıktan ve gereğince piştikten sonra işkembeyi çıkarınız. Kıyma tahtasında ince kıyıp tekrar tencereye atıp tuzunu koyunuz. Daha sonra suyundan bir miktarını bir kaba, has un ilâvesiyle bulamaç yapıp şinuvadan geçiriniz. Sonra azar azar çorbaya yedirip un kokusu gidinceye kadar pişiriniz. Kâseye boşalttıktan sonra içine sarımsaklı sirke karıştırıp üzerine biberli yağ gezdirip servis yapınız.

Not: İşkembenin suyu yağlı olduğundan üstünden biraz alıp bir miktar kırmızı biberle bir küçük tavada yakınız. Sonra indirip bir kaba süzüp kaldırınız. Bu yağ, işkembe çorbalarında kullanılır.


İŞKEMBE ÇORBASI

yeşil vadi
Aşçıbaşı
Aşçıbaşı

Kayıt: 26.04.2010
Mesajlar: 20
Şehir: Bursa
Kısa URL: https://ml.md/lc51118
Gönderme Tarihi: 26.Nis.2010
3,308 defa indirildi / yazdırıldı




Malzemeler:
1 kg. dana işkembe
1 kahve fincanı sirke
8 diş sarımsak
100 gr. margarin
kırmızı biber
1 fincan un
tuz

Yapılışı:
İşkembeler çok temiz bir şekilde yıkanır. El büyüklüğünde parçalar kesilip tencerenin içine konur. Ağzına kadar su doldurularak pişmeye bırakılır. Kaynayıncaya kadar üzerindeki köpükler kaşıkla alınır. 2 diş sarımsak kaynama suyuna ilave edilir. Pişen işkembeler sudan çıkarılır. Soğuyunca bir satır veya bıçak yardımıyla kıyılır. Tekrar suyunun içine atılır. Ateşe konur, 1 kahve fincanı un suyla ezilerek kaynayan çorbaya akıtılır. Tuz konur. Söndürülür. Kırmızı biber yağda hafif çevrilir. Kaselere konan çorbaların üzerine azar azar dökülür. Az tuzla dövülmüş 6 diş sarımsak sirkeyle karıştırılır. İsteğe göre servis yapılır.

Not: Arzuya göre işkembe çorbası terbiyeli de yapılabilir.


İŞKEMBE ÇORBASI

sabaat
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 01.10.2010
Mesajlar: 42
Şehir: Ankara
Kısa URL: https://ml.md/lc56435
Gönderme Tarihi: 01.Ekm.2010
3,046 defa indirildi / yazdırıldı




İçi tamamiyle boşaltılmış işkembeyi, son derece temiz yıkadıktan sonra, sıcak suya atıp kaynatmalıdır. Piştikten sonra, çıkarıp, işkembenin iki tarafını, içini dışını güzelce kazımalıdır. Bir müddet daha kaynattıktan sonra, işkembeyi maşa ile çıkarıp et tahtasında, et kıyar gibi kıymalıdır.
Tekrar tencereye koyup tuzunu ilâve etmelidir. Bu defa, ve birçok defa yıkamalıdır. Tekrar tencereye temiz su ile koyup, kaynayan suyundan bir mikdar başka bir kaba alınmalıdır. Ve iyi cins un ile bulamaç yapmalı ve bu bulamacı da kıyılmış işkembeyi havi tencereye, azar azar katarak ve çorbaya iyice yedirerek bir müddet daha pişirmelidir. Bu sırada, çorbaya konulması lâzım gelen salçayı koymalı, yahut çorbayı kâselere alıp, üzerlerine isteğe göre, gerek yumurtalı terbiye ve kara biberi, yahut sarımsaklı sirke terbiyesiyle, aşağıdaki çarşı kırmızı biber salçası konarak, sıcak sıcak sofraya sunulmalıdır.


İşkembe Çorbası

Saadet
Türkçe Admin
Türkçe Admin

Kayıt: 12.07.2005
Mesajlar: 9327
Şehir: Ankara
Kısa URL: https://ml.md/lc95962
Gönderme Tarihi: 16.Şub.2014
2,918 defa indirildi / yazdırıldı




Milli Eğitim Bakanlığı
Mesleki Eğitim ve Öğretim Sisteminin Güçlendirilmesi Projesi
Ankara 2006


300 g dana veya koyun işkembesi
1 şirdan
2 yemek kaşığı tereyağı
1.5 tatlı kaşığı tuz
1 çay kaşığı kırmızı biber
4 yemek kaşığı un
Terbiyesi için:
½ su bardağı sirke
6 diş sarımsak
1 çay kaşığı tuz
İstenirse Yumurta limon terbiyesi için:
2 yumurta veya
4 yumurta sarısı
4 yemek kaşığı limon suyu
½ ılık çorba suyu

Hazırlanmış işkembe ve şirden bol su ile ateşte kaynamaya bırakılır.
Üzerinde biriken köpük alınarak kapağı kapatılır yumuşayıncaya kadar haşlanır.
Üzerinde biriken yağı alınarak ayrılır.
İşkembe ve şirdan, haşlama suyundan çıkartılarak küçük parçalar şeklinde doğranır.
Ayrı bir tencerede tereyağla un sarartılmadan hafifçe kavrulur.
Süzdürülmüş işkembenin haşlama suyu eklenir, un kokusu gidinceye kadar sürekli karıştırarak pişirilir.
Doğranmış olan işkembe ve şirdan parçaları kaynamakta olan çorbaya eklenir.
Limon yumurta terbiyesi ve tuz eklenerek ateşten alınır.
Servis tabağına alındıktan sonra üzerine kızdırılmış biberle yağ gezdirilir.
Ezilmiş sarımsak ve sirkeyle birlikte servis yapılır.

Not: İşkembe çorbasının yapım şekli yörelere gore farklılık göstermekte olup sadece işkembenin kullanıldığı uygulamalar da vardır. Bazı uygulamalarda; un kavrulmadan, yumurta, limon suyu ve ılık çorba suyuyla ezildikten sonra çorba suyuyla birlikte karıştırılarak pişirilmektedir. Ayrıca bazı yörelerde nohut haşlanmış olarak işkembe çorbasına ilave edilmektedir. Sektörde yapılan uygulamalarda ise işkembenin haşlama suyu kullanılmamakta, sadece yağı dondurulduktan sonra alınarak çorbada kullanılmaktadır. Türk mutfağındaki yöresel uygulamalar amaç olarak alındığından en çok uygulanmakta olan şekli yukarıda verilmiştir. İstenirse yumurtalı ve limonlu terbiye kullanılmayabilir. Sadece sirke ve sarımsakla servis yapilabilir.



İŞKEMBE ÇORBASI

im
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 20.08.2012
Mesajlar: 1159
Şehir: Balgat
Kısa URL: https://ml.md/lc80089
Gönderme Tarihi: 02.Eyl.2012
2,630 defa indirildi / yazdırıldı




1 kilo dana işkembesi
1 çorba kaşığı tuz
25 su bardağı su (5 litre)
2 kahve fincanı un
1 su bardağı süt (veya su)
2 çorba kaşığı tereyağı
1/2 çay kaşığı kırmızıbiber
6 diş sarımsak
1 kahve fincanı sirke

İşkembeyi iyice temizledikten sonra bir tencereye koyup, üzerine tuzunu ve suyunu ilâve edip, hızlı ateşte kaynatınız. Kaynarken üzerinde toplanan köpükleri bir kevgirle alarak atınız. Köpük kesilince tencerenin kapağını kapatıp orta ateşte işkembenin pişmesine göre piştiğini kontrol ederek 4 saat pişiriniz. Kalan işkembe suyu 10-12 bardak kadar olmalıdır. Su azalmışsa üzerine su ilâve ediniz ve tekrar kaynatınız.
İşkembeyi sudan çıkarıp küçük parçalara doğrayınız ve yeniden suya atarak bir taşım kaynatınız.
Başka bir kapta un ile sütü iyice karıştırıp, kaynamakta olan işkembe suyuna ilâve ediniz ve ağır ağır 20 dakika kaynatınız. Tereyağını bir kapta eritip, kırmızıbiber karıştırınız; kâseye koyduğunuz çorbanın üzerinde birazını gezdiriniz. Sarmısakları soyup, incecik dövünüz, sirke ile karıştırıp, çorbanın yanında servis yapınız.

Not: Kaynarken işkembenin üzerine toplanan yağı dikkatlice bir küçük kepçe ile toplayabilirsiniz. Kırmızıbiberi işkembe yağıyla yapınız, çok daha güzel olur.


İŞKEMBE ÇORBASI

pişiren kadın
Aşçıbaşı
Aşçıbaşı

Kayıt: 09.03.2013
Mesajlar: 25
Şehir: Düzce
Kısa URL: https://ml.md/lc87491
Gönderme Tarihi: 10.Mar.2013
2,407 defa indirildi / yazdırıldı




600 gr. dana işkembesi
16 bardak su
2 kahve fincanı sirke
8 diş sarımsak
30 gr. yağ (1+1/2 çarba kaşığı)
1 çorba kasığı kırmızı biber
Tuz (1 çorba kaşığı)

Büyük bir tencereye su, temiz ve küçük küçük doğrarımış iyice temizlerımiş işkembe konularak tencere ateşe oturtulur. Delikli kepçe ile köpükler alınır. Böylece tencere (5-6) saat hafif ateşte bırakılmalı ve işkembeler yumuşayınca ateşten indirilmeli, suyunu ölçmelidir. Çorbanın suyu daima 9 bardak olmalıdır. İşkembeler pişince tencereden çıkarılır, çok küçük parçalar halinde doğranır ve yeniden tencereye konulur. Bir taşım kaynatılır, hemen üzerine döğülmüş sarımsak ve sirke dökülür. Ayrıca küçük bir tavada yağ kızdırılarak kırmızı biber katılır ve çorba kâsesine boşaltılır.


İşkembe Çorbası

Göksen
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 23.01.2015
Mesajlar: 6647
Şehir: Adana
Kısa URL: https://ml.md/lc118469
Gönderme Tarihi: 27.Tem.2016
1,862 defa indirildi / yazdırıldı




1/2 kg İşkembe
3 yemek kaşığı Un
16 su bardağı Su
1 adet Yumurta sarısı
1 fincan Yoğurt
1 yemek kaşığı Tereyağı
1 tatlı kaşığı Pul biber
1 fincan Sirke
4 diş Sarımsak
1/2 Limon suyu
Tuz
Karabiber

İşkembeleri 8 bardak su ile birlikte ocağa koyuyoruz ve kaynamaya başladığında işkembeleri çıkararak, suyunu döküyoruz. Bu işlemi işkembenin tadını hafifletmek için yapıyoruz. Daha sonra İşkembeleri doğrayarak, kalan 8 bardak suyla beraber ocağa koyup, pişene kadar haşlıyoruz. Ardından meyanesi için un, yumurta sarısı, yoğurt, limon suyunu, yanm bardak suyla karıştınp, çorbanın içine süzdürüyoruz. Daha sonra tuz ve karabiberi atarak, tatlandırıyoruz. Başka bir yerde tereyağını eriterek içine pul biber, sarımsak ve sirkeyi atarak, soteliyoruz. Hazırladığımız bu sosu işkembenin içine karıştırdıktan sonra servis ediyoruz.


İşkembe Çorbası

göz
Aşçıbaşı
Aşçıbaşı

Kayıt: 05.06.2017
Mesajlar: 24
Şehir: Ankara
Kısa URL: https://ml.md/lc125862
Gönderme Tarihi: 06.Haz.2017
1,238 defa indirildi / yazdırıldı




Fikret Aktoros

1/2 Kg. işkembe
1/2 Çorba kaşığı un
1 Limon veya 1 kahve fincanı sirke
1/2 Çorba kaşığı terayağı
Biraz kırmızıbiber
2-3 Diş sarımsak
1 Tatlı kaşığı tuz

işkembeyi bıçakla kazıyıp temizleyerek bol su ile yıkayınız.
6-7 su bardağı su ile düdüklü taneerede pişirip incecik kıyınız.
Unu 1 çay bardağı su ile eziniz.
Çorba suyu ile ılıklaştırıp işkembe ile beraber kaynayan çorba suyuna karıştırarak ilave ediniz.
5-6 dakika pişiriniz.
Çorba kasesine boşaltarak üzerine eritilmiş kırmızıbiberli yağ gezdiriniz.
Ezilmiş sarmısak, limon suyu (veya sirke) ile servis yapınız.


İşkembe Çorbası

hümaşa
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 01.01.2014
Mesajlar: 42
Şehir: Erzincan
Kısa URL: https://ml.md/lc140129
Gönderme Tarihi: 29.Oca.2019
895 defa indirildi / yazdırıldı




https://www.sabah.com.tr

1,5 kg dana işkembe
Yeteri kadar su
1 adet küçük boy soğan
3-4 adet defne yaprağı
5-6 adet tane karabiber
2 çorba kaşığı yoğurt
1 adet yumurta
1 çay kaşığı tereyağı
1 çorba kaşığı un
Üzeri için:
2 adet sarmısak
Yarım tatlı kaşığı sirke
Yarım tatlı kaşığı limon suyu

İşkembeyi bol tuzla iyice ovalayıp yıkayın. Düdüklü tencereye alıp, üzerini geçecek kadar su, ayıklanmış bütün soğan, defne yaprağı ve karabiber ekleyip 45 dakika haşlayın. Soğan ve defne yapraklarını çorbanın içinden alın. Ayrı bir yerde yoğurt, yumurta, 1 çay kaşığı tereyağı ve unu iyice çırpın. Çorbanın suyundan 1-2 çorba kaşığı alıp, karıştırarak yoğurtlu malzemeye ekleyin ve karıştırın. Bu karışımı da karıştırarak çorbaya ilave edin. Ocaktan alıp, üzerine dövülmüş sarmısak, sirke ve limon suyu ekleyin. Tuzunu ayarlayıp karıştırın. Dilediğiniz şekilde süsleyip servis yapın.

Not: İşkembe çorbasının kokusunu hafifletmek için soğan, defne yaprağı ve karabiber eklemeyi unutmayın.







İşkembe Çorbası Tarifleri Et Suyu Tarifleri



(18 adet İşkembe Çorbası 2,362,233 defa bakıldı)

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18

lezzetler.com
Site Hakkında
Kullanım Kuralları
Üyelik Kuralları
Gizlilik Bildirimi
Hediyeli Üyelik
Alan Adlarımız
Bölümler
Yemek Kitapları
Mütevazı Lezzetler® Yemek Kitabı
Mütevazı Lezzetler® İkramlar
Mütevazı Lezzetler® Kurabiyeler
Mütevazı Lezzetler® Çorbalar
Mütevazı Lezzetler® Pilavlar
Mütevazı Lezzetler® Videoları
Mütevazı Lezzetler® Fotoğrafları
Mütevazı Lezzetler®
Mütevazı Lezzetler® Sertifikaları
Mütevazı Lezzetler® Türkçe
Mütevazı Lezzetler® Azəricə
Mütevazi Lezzetler® English
Mütevazi Lezzetler® Español
Mütevazi Lezzetler® Deutsch
Mütevazi Lezzetler® Français
Mütevazi Lezzetler® Italiane
Скромные Вкусы® Русский
لذيذ المتواضع ®عربية
Video Sunucuları
video.lezzetler.com
video.ml.md
Youtube
Dailymotion
Facebook
İzlesene
Mynet
Sosyal Medya
lezzetler.com facebook uygulaması
lezzetler.com facebook sayfası
lezzetler.com twitter sayfası
Mütevazı Lezzetler® facebook sayfası
Mutevazı Lezzetler® twitter sayfası

izmir escort - alsancak escort