| 
 
 
 | 
Isırganotu Salatası | 
  | 
Aycan 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 14.11.2005 
Mesajlar: 74 Şehir: Muğla | 
Kısa URL: https://ml.md/lc2276 
Gönderme Tarihi: 20.Nis.2006 
2,545 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
1 demet ısırganotu
 
2 adet pırasanın beyaz kısmı
 
3 yemek kaşığı çökelek
 
Pul biber
 
Tuz
 
Limon
 
Zeytinyağı
 
 
Bütün maşzemeyi doğrayın, karıştırın.
 
 
Not: Alışkın olmayanlar tüm çalışma sırasında eldiven kullanmalıdır.
  
 | 
Isırgan Salatası | 
  | 
sıdıka cevik 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 23.02.2013 
Mesajlar: 37 Şehir: Çukurambar-Ankara | 
Kısa URL: https://ml.md/lc87033 
Gönderme Tarihi: 23.Şub.2013 
2,530 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
Çukur bir kabın içinde 400 gr. yoğurt, 2 yemek kaşığı zeytinyağı, 30 gr. dövülmüş sarmısak, ½ çay kaşığı karabiber ve tuz, yumurta teli ile iyice karıştırılıp sos hazırlanır.
 
1 kg. haşlanmış ve doğranmış ısırgan otuna hazırlanan yoğurt sosunun yarısı katılıp alt üst edilir.
 
Salata tabaklara alındıktan sonra, üzerine sosun kalan yarısı gezdirilir. Bunun üzerine de kırmızı pul biber serpiştirilir.
  
 | 
Isırganotu Salatası | 
  | 
nöbet şekeri 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 23.10.2014 
Mesajlar: 21 Şehir: Burdur | 
Kısa URL: https://ml.md/lc102553 
Gönderme Tarihi: 27.Ekm.2014 
1,742 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
50 gr margarin
 
1 demet ısırganotu
 
1 adet domates
 
1 adet kırmızı soğan
 
1 adet limon suyu
 
1 tutam tuz
 
1 tutam karabiber
 
 
Isırganotu temizlenir ve hafif haşlayıp suyu süzülür teflon tavada 3 kaşık yağda kavrulur. Domatesin kabuğunu soyulup küp şeklinde doğranır. Kırmızı soğan ve kırmızı biberi temizlenip küçük doğranır. Isırganotu, domates, soğan ve kırmızıbiberi bir kapta harmanlanır. Limon suyu ve eklenip tekrar karıştırılır. Tuz ve karabiber eklenip servis yapılır.
  
 | 
Isırgan Salatası | 
  | 
çelik çomak 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 08.04.2016 
Mesajlar: 31 Şehir: Yozgat | 
Kısa URL: https://ml.md/lc136514 
Gönderme Tarihi: 27.Ağu.2018 
1,351 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
½ kg. ısırgan yaprağı
 
1 adet limon
 
1 yemek kaşığı zeytinyağı
 
Tuz
 
 
Isırgan iyice yıkanır. İncecik doğranarak tabağa alınır. Üzerine tuz ekilir. Zeytinyağı da döküldükten sonra sofraya getirilir.
 
 
Not: Isırganın büyük miktarda demir, A ve C vitaminleri ihtiva ettiğini belirtmiştik. Bu bakımdan ısırganı taze, hatta dalından koparıldıktan hemen sonra yemek çok faydalıdır. Bununda en iyi yolu ısırgan salatasıdır. Kullandığımız ısırgan otu ne kadar taze olursa, şifa gücü de o kadar fazladır. Kış için bir miktar stok yapmayı da unutmayalım. Mayıs ve Haziran ayının güneşli günlerinde toplamaya dikkat edelim. Toplarken kesinlikle kökleriyle birlikte tamamen koparmayalım. Gelecek yıllarda bitkinin neslini sürdürmesine ve bize şifa olarak geri dönmesine izin verelim.
 
 
 
  
 | 
 
 
 
 
 
 |