|
Isırganotu Haşlama |
|
Hüsran
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 15.06.2006
Mesajlar: 59 Şehir: Marmara |
Kısa URL: https://ml.md/lc5465
Gönderme Tarihi: 19.Haz.2006
2,570 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 kilo isirganotu
250 gr kadar (az miktarda) ispanak yada pazi, sadece yapraklar
3-4 dis sarımsak
3 corba kasigi misir unu
Isirgan otlarini ellerinize eldiven gecirerek yikayin.(eger topliycaksaniz mutlaka eldiven giyin) Genis bir tencereye isirgan otlarini, ispanaklari ve sarimsagi koyun.Uzerlerini bir iki parmak gecicek kadar su ilave edin ve orta ateste suyu biraz cekene kadar haslamaya birakin.Pismesine yakin icine misir unu ve tuz katarak karistirin. Ocaktan alip blenderdan gecirin ve tekrar atese koyun.Bir kac dakika daha pisirin.Buarada suyunu kontrol edin cok sulu olursa biraz daha un ekleyebilirsiniz.
Fotoğraf "İsmet Atabay" tarafından gönderildi. 28.02.2021
|
Isırganotu |
|
nedret
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 28.11.2006
Mesajlar: 72 Şehir: Çankaya - Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc23223
Gönderme Tarihi: 15.Nis.2008
2,354 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 kg. ısırgan
5-6 diş sarımsak
1 bardak mısır unu
Yarım kilo süt
1 çay bardağı beyaz un
Nane, pazı, hoşaran, yavşu (hepsinden 2-3 yaprak)
Bir tencereye su konulup kaynatılır. Su kaynarken nane, ısırgan, pazı, hoşaran, yavşu iyice yıkanır. Kaynayan suyun içine atılır. İyice haşlanır. Haşlanan bu malzeme ısırgan kepçesiyle iyice ezilir. Ezerken içine yavaş yavaş süt de konulur. Mısır unu ile beyaz un da yavaş yavaş ve ezilerek konulur. Muhallebi kıvamına gelinceye kadar ezmeye devam edilir. Sarımsak ve tuzu da ilave edilir. Biraz daha piştikten sonra ocaktan indirilir.
|
|