| 
 
 
 | 
Isırgan otu | 
  | 
doğan 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 09.11.2007 
Mesajlar: 68 Şehir: Isparta | 
Kısa URL: https://ml.md/lc27250 
Gönderme Tarihi: 14.Eyl.2008 
2,189 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
Anadolu'da çorba, yemek, mıhlama olarak yüzyıllardan beri kullanılmaktadır. Isırganın iltihap kurutucu, balgam söktürücü, anne sütü arttırıcı, vücuda kuvvet verici etkileri vardır. Ayrıca ısırganotu derinin kan dolaşımını hızlandırır. Yağlı saçlara ve kepeğe karşı kullanılabilir.
 
Sağlıklı iken yemek olarak tüketilen bitkiler insanların sıhhatli bir hayat sürmelerine yardımcı olur. Fazla ot yemekleri tüketenlerin kalp, damar, hazım problemleri az olur. Ahlakları ve huyları yumuşak olur. Mide ağrısında yaprağı kaynatılıp içilir.
 
 
 
  
 | 
Isırgan (gicirgan, cincar) | 
  | 
ay ışığı 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 16.06.2016 
Mesajlar: 1738 Şehir: Samsun | 
Kısa URL: https://ml.md/lc144035 
Gönderme Tarihi: 07.Tem.2019 
623 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
Çorbalara katılır, tuza bandırılarak çiğ de yenir, haşlanır, yumurta ve soğan gibi malzemelerle kavrularak, yoğurt sosuyla yenir.
  
 | 
Isırganotu Çayı | 
  | 
Yemekhane 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 12.08.2020 
Mesajlar: 5284 Şehir: Amasya | 
Kısa URL: https://ml.md/lc153382 
Gönderme Tarihi: 01.Ekm.2020 
346 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
Yüksek oranda A ve C vitamini içerdiği için bağışıklık sistemini güçlendirir. Ayrıca kan şekeri düzenlenmesinde etkili olduğu için bu dönemde diyabet hastaları için bulunmaz bir nimettir.
  
 | 
 
 
 
 
 
 |