| 
 | 
| Isırgan Çorbası | 
|  | gulsimsir Şef Aşçıbaşı
 
  
 Kayıt: 13.01.2006
 Mesajlar: 180
 
 | Kısa URL: https://ml.md/lc871 Gönderme Tarihi: 16.Oca.2006
 4,106 defa indirildi / yazdırıldı
 
 | 
| 
 
 1 kg. ısırgan
 1 su bardağı mısır unu
 5 diş sarımsak
 2 çorba kaşığı tereyağı
 Tuz
 
 Isırganlar seçilip yıkandıktan sonra kaynayan suyun içine atılır. İyice piştikten sonra süzülür. Süzgeçte kaşıkla ezilerek ısırganların süzgecin altına inmesi sağlanır. Ezilen ısırgan tekrar ateşe koyulur, mısır unu ilave edilir. 20 dakika pişirilir. Sarımsak ve kızdırılmış tereyağı ilave edilerek servis yapılır.
 
 
   Fotoğraf "cennetgözlüm" tarafından gönderildi. 25.03.2017
 
 
 | 
| Isırgan Çorbası | 
|  | TugbaG Deutsch Admin
 
  
 Kayıt: 19.04.2007
 Mesajlar: 36
 Şehir: Almanya
 | Kısa URL: https://ml.md/lc13318 Gönderme Tarihi: 20.Nis.2007
 5,948 defa indirildi / yazdırıldı
 
 | 
| 
 
 1 demet ısırgan
 2 çorba k. mısır unu
 2 çorba k. tereyağı
 1 soğan
 1 diş sarımsak
 tavuk veya et suyu
 tuz
 
 Isırganları az bir su ile haşlayın. Diğer tarafta tereyağında soğan ve sarımsağı soteleyin. üzerine mısır ununu koyup karıştırın. Üzerine tavuk suyunu koyun. Haşladığınız ısırganları püre yapıp diğer karışımı ekleyin. Suyunu ayarlayıp bir taşım kaynatın. Tuzunu ve karabiberini ekleyip sıcak servis yapın. Bir kase içen tadına inanamayıp 1 kase daha içiyor.
 
 
 | 
| Isırgan Çorbası | 
|  | artist Aşçıbaşı
 
  
 Kayıt: 10.07.2008
 Mesajlar: 20
 
 | Kısa URL: https://ml.md/lc25171 Gönderme Tarihi: 10.Tem.2008
 3,383 defa indirildi / yazdırıldı
 
 | 
| 
 
 250 gr ısırgan
 1 çay bardağı kırık pirinç
 1 fincan sıvıyağ
 2 soğan
 3 kaşık un
 150 gr peynir
 
 Ele bir naylon torba geçirilerek ısırganın yaprakları kopardır. Bol suda yıkanır.
 Soğanlar soyulup doğranır. Tencereye, yağ, doğranmış soğan konup kavrulur. Un ilave edilip bir miktar daha kavrulur.
 Isırganlar da ilave edilip hafif kavrulduktan sonra sıcak su ve tuz katılır. Pirinç ayıklanıp çorbaya katılır.
 Pişince ateşten alınıp blenderle çırpılarak pürüzsüz hale getirilir. Tekrar ateşe konulup, rendelenmiş peynir ve tuz katılır. Kimyon ilave edilip ateşten alınır.
 
 
 | 
| Isırgan Çorbası | 
|  | Son yolcu Şef Aşçıbaşı
 
  
 Kayıt: 29.08.2008
 Mesajlar: 110
 
 | Kısa URL: https://ml.md/lc26907 Gönderme Tarihi: 30.Ağu.2008
 3,327 defa indirildi / yazdırıldı
 
 | 
| 
 
 1 tas hamur kıvamında ezilmiş ısırganotu
 1 soğan
 1 domates
 1 çay bardağı bulgur
 Karabiber
 Kırmızıbiber
 Tuz
 Sıvıyağ
 
 Önce soğanlar ince olarak doğranır ve yağda sotelenir. Domatesler küp küp doğranır tencereye eklenir. Tüm baharatlar ve yemeğin tuzu eklenir. Yaklaşık 3 su bardağı kadar da su konulur ve kaynamaya bırakılır. Kaynamaya yakın çorbanın bulguru ilave edilir. Bulgurlar yeterince pişince püre haline getirilmiş ısırgan otu konur ve 1- 2 taşım kaynatılır.
 
 
 | 
| Isırgan Çorbası | 
|  | doğan Şef Aşçıbaşı
 
  
 Kayıt: 09.11.2007
 Mesajlar: 68
 Şehir: Isparta
 | Kısa URL: https://ml.md/lc27251 Gönderme Tarihi: 14.Eyl.2008
 3,441 defa indirildi / yazdırıldı
 
 | 
| 
 
 Mustafa Özer, Doğal Beslenme Sağlık Rehberi
 
 Malzemeler:
 200 gr. Isırgan yaprağı (taze) veva öğütülmüş kuru
 2 yemek kaşığı Un
 50 gr. Zeytinyağı
 
 Yapılışı Isırgan bir tencerede kaynatılır, soğutulur, un, zeytinyağında kavrulur. Kaynatılan ısırgan yavaş yavaş un kavurmasına ilave edilir, karıştırılır.
 
 
 | 
| Isırgan Çorbası | 
|  | Som Ali Şef Aşçıbaşı
 
  
 Kayıt: 18.08.2011
 Mesajlar: 40
 Şehir: Manisa
 | Kısa URL: https://ml.md/lc66993 Gönderme Tarihi: 19.Ağu.2011
 3,205 defa indirildi / yazdırıldı
 
 | 
| 
 
 400 gr. ısırgan otu
 Tuz
 2 çorba kaşığı tereyağı
 1'er adet patates ve soğan
 300 gr. ıspanak
 Karabiber
 1 diş kıyılmış sarımsak
 5 su bardağı sıcak su
 
 Tereyağını bir tencerede eritip, küp doğradığınız patates, soğan ve sarmısağı sote edin. Yıkanıp doğranmış ısırgan otu ve ıspanağı ekleyin. Sebzeler yumuşayana kadar sotelemeyi sürdürün. Su, tuz ve karabiber ekleyip, 5 dakika pişirin.
 
 
 | 
| Isırgan Çorbası | 
|  | kaymak Aşçıbaşı
 
  
 Kayıt: 08.02.2008
 Mesajlar: 22
 Şehir: Afyon
 | Kısa URL: https://ml.md/lc72189 Gönderme Tarihi: 31.Oca.2012
 2,821 defa indirildi / yazdırıldı
 
 | 
| 
 
 Yeterince Isırganotu
 1 Tane kuru soğan
 Bol miktarda sarımsak
 1 Bardak mısır unu
 Yeteri Kadar Karabiber
 Yeteri Kadar Kırmızı biber
 
 Isırgan otlarının yaprağını bol su ile iyice yıkadıktan sonra bir tane soğanla birlikte düdüklü tencerede haşlayınız. Daha sonrada hepsini blendırdan geçiriniz. Mısır ununu birazcık sulandırınız ve yavaş yavaş çorbayakatınız. İstediğiniz koyuluğa ayarlayabilirsiniz. Baharatlarınızı ekleyiniz,tuzunuda katınız. En son bol miktarda sarımsak ekleyerek ocağı kapatınız.
 
 
 | 
| Isırganotu Çorbası | 
|  | tadıgüzel Şef Aşçıbaşı
 
  
 Kayıt: 08.02.2012
 Mesajlar: 229
 Şehir: İstanbul
 | Kısa URL: https://ml.md/lc72439 Gönderme Tarihi: 09.Şub.2012
 3,181 defa indirildi / yazdırıldı
 
 | 
| 
 
 4 kg ısırgan otu
 4 adet soğan
 1 tatlı kaşığı tereyağ
 1 su bardağı un
 5 su bardağı tavuk yada et suyu
 250 gr kuskus
 100 gr krema
 1 adet limon
 1 su bardağı yoğurt
 2 adet yumurta
 6 diş sarımsak
 250 gr domates püresi
 1 çay kaşığı kuru nane
 2 kahve fincanı zeytinyağı
 1 çay kaşığı tuz
 
 Isırgan otunu haşlayıp, irice kıyın. Soğanla birlikte kavurun. Baska bir tencerede yağı eritip unu kavurun. Et suyunu, ısırganlı malzemeyi ve kuskusu, unun oldugu tencereye alın. Krema, limon suyu ve yoğurdu karıştırın. Yumurtayı çırpıp ekleyin.Zeytinyağını ekleyip, karıştırarak kaynatın.Son olarak, domates püresi ve dövülmüs sarımsağı ekleyin. 2-3 dakika daha kaynatın. Üzerine nane serperek servis yapın.
 
 
 | 
| Isırgan Çorbası | 
|  | Göksen Şef Aşçıbaşı
 
  
 Kayıt: 23.01.2015
 Mesajlar: 6647
 Şehir: Adana
 | Kısa URL: https://ml.md/lc118423 Gönderme Tarihi: 25.Tem.2016
 2,112 defa indirildi / yazdırıldı
 
 | 
| 
 
 1 adet ısırganotu
 1 adet büyük boy soğan
 10 diş sarımsak (ince kıyılmış)
 Yarım çay bardağı zeytinyağı
 2 çorba kaşığı un
 6 su bardağı su
 1 çorba kaşığı toz tavuk bulyon
 4 çorba kaşığı krema veya 6 çorba kaşığı süt
 2 çorba kaşığı zeytinyağı
 1 Çorba kaşığı acı pul biber
 
 Isırganotlarını kaynar suya bastırıp çıkartın. 3 su bardağı suyla 20 dakika kaynatıp süzün. Suyunu ayırın. Soğan ve sarımsağı zeytinyağında sarartın. Unu katıp çevirin. Süzdüğünüz su, toz tavuk bulyon, ısırganın körpe uçları ve yapraklarını ilave edin. 10 dakika kaynatıp robottan geçirin. Kaynadıktan sonra kremayı ve kalan suyu katıp 5 dakika daha pişirin. Acı pul biberi, 2 çorba kaşığı zeytinyağında kızdırıp üzerine dökün. Tulum peyniriyle birlikte servis yapın.
 
 
  
 
 | 
| Isırgan Çorbası | 
|  | aynmah Şef Aşçıbaşı
 
  
 Kayıt: 26.01.2015
 Mesajlar: 35
 Şehir: Muğla
 | Kısa URL: https://ml.md/lc130915 Gönderme Tarihi: 03.Oca.2018
 1,430 defa indirildi / yazdırıldı
 
 | 
| 
 
 1 Çorba Kaşığı Buğday Unu
 1 Kase Isırgan Otu
 1 Tutam Kereviz Yaprağı
 1 Adet Kuru Soğan
 2 Çorba Kaşığı Mısır Unu
 2 Diş Taze Sarımsak
 1 Çorba Kaşığı Tereyağı
 Su
 Tereyağı
 Tuz
 
 Tencereye yağları alıp, ince doğranmış soğanlan ekleyip kavuruyoruz. Mısır ununu, buğday ununu ilave edip kavurmaya devam ediyoruz. Üzerine soğuk su koyup yavaş yavaş kanştırarak kaynatıyoruz. Çorbamızın kıvamı ortaya çıkınca ince doğranmış ısırgan otunun yapraklannı, taze sarımsağı ve kereviz yapraklanı ilave edip bir taşım kaynatıp servis ediyoruz.
 
 
  
 
 | 
| Isırgan Çorbası | 
|  | aymelek Aşçıbaşı
 
  
 Kayıt: 05.04.2018
 Mesajlar: 24
 Şehir: Kütahya
 | Kısa URL: https://ml.md/lc133191 Gönderme Tarihi: 06.Nis.2018
 1,373 defa indirildi / yazdırıldı
 
 | 
| 
 
 1 bağ ısırgan
 1 adet soğan
 1 diş sarımsak
 1 yemek kaşığı tereyağı
 2 yemek kaşığı un
 1 tatlı kaşığı tuz
 Su
 
 Isırganları yıkayıp tencereye koyuyoruz soğanı ve sarımsağıda dilimleyip tencereye koyduktan sonra haşlıyoruz. Sonra blenderdan geçirip tencereye tereyağını alıp eritiyoruz unu da ilave edip kavurduktan sonra ısırganları koyup gerekirse su ilave ediyoruz tuzunuda koyup 1 taşım kaynatıyoruz.
 
 
  
 
 | 
| Isırganotu Çorbası | 
|  | Mart'ın Günü Şef Aşçıbaşı
 
  
 Kayıt: 23.03.2016
 Mesajlar: 31
 Şehir: İzmir
 | Kısa URL: https://ml.md/lc136436 Gönderme Tarihi: 24.Ağu.2018
 1,241 defa indirildi / yazdırıldı
 
 | 
| 
 
 1 bağ ısırganotu
 1,5 litre su
 3 yemek kaşığı un
 2 yemek kaşığı tereyağı
 2 su bardağı süt
 200 ml kutu krema
 1 yemek kaşığı yoğurt
 Tuz
 
 Isırgan otlarını 1-2 su yıkadıktan sonra, iri iri doğrayın. Geniş bir tencereye 1,5 litre su ile birlikte alın. Suya bir miktar tuz atın ve 15 dakika kadar haşlayın. Haşlanan ısırgan otlarını ocaktan alın, tencerenin içinde rondodan geçirin. Küçük bir tencerede unu ve tereyağını kokusu çıkıncaya kadar kavurun. Sütü ekleyerek çırpıcı yardımıyla iyice çırpın. Koyulaşan un karışımına 1 kepçe çorba suyundan ekleyerek çırpın. Çırptığınız karışımı çorbaya ilave edin ve orta ateşte 1 taşım kaynatın. Son olarak bir kase içinde çırptığınız kremayı ekleyerek karıştırın ve 3-4 dakika daha kısık ateşte pişirerek servis yapın.
 
 Not: İsterseniz çorbanızda krema kullanmayabilirsiniz, eğer daha yoğun olmasını isterseniz kullandığınız süt miktarını azaltabilirsiniz.
 
 
  
 
 | 
| Isırgan Çorbası | 
|  | OlurMuOlur Şef Aşçıbaşı
 
  
 Kayıt: 24.07.2020
 Mesajlar: 62
 Şehir: Sincan
 | Kısa URL: https://ml.md/lc153665 Gönderme Tarihi: 23.Ekm.2020
 581 defa indirildi / yazdırıldı
 
 | 
| 
 
 250 gram ısırgan otu
 4 çorba kaşığı zeytinyağı
 1 adet ince doğranmış soğan
 3 diş kıyılmış sarımsak
 3 adet orta boy patates
 7.5 su bardağı sebze suyu
 10 adet tane karabiber,
 1 tatlı kaşığı tuz
 Püre için:
 3 adet havuç
 3 adet mor havuç
 2 çorba kaşığı zeytinyağı
 1 baş sarımsak
 1/2 çay kaşığı tuz
 Servis için:
 Dilimlenmiş ekmek
 1 çorba kaşığı susam
 
 Isırganları elinize eldiven takarak yıkayıp, yapraklarına ayırın ve kurulayın. 2 çorba kaşığı zeytinyağını tencereye alıp, soğan ve sarımsağı soteleyin. Kabukları soyulup küp doğranmış patates ilave edip, 5 dakika pişirin. Sebze suyu, tane karabiber ve tuz ilave edip, kaynamaya bırakın. Kaynamaya başlayınca ocağın altını kısıp, 30 dakika pişirin. Isırgan ekleyip, 10 dakika pişirin. Ocaktan alıp blenderden geçirin. Püre için havuçların kabuklarını soyup, tuz ve zeytinyağı ile harmanlayın. Pişirme kağıdı ile kaplanmış fırın tepsisine yerleştirin. Sarımsağın kök tarafından hafifçe kesip pişirme kağıdına sarın ve fırın tepsisine, havuçların yanına yerleştirin. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında 30 dakika pişirin. Fırından alıp, ılındığında sarımsakların içlerini çıkarın ve yarısını havuçla, kalanını siyah havuçla ayrı ayrı blenderden geçirerek püre haline getirin. Çorbayı servis tabaklarına pay edin. Ekmeklerin üzerilerine pürelerden yerleştirip, susam serpin ve çorbayla birlikte servis yapın.
 
 
  
 
 | 
| Isırganotu Çorbası | 
|  | Yemekhane Şef Aşçıbaşı
 
  
 Kayıt: 12.08.2020
 Mesajlar: 5284
 Şehir: Amasya
 | Kısa URL: https://ml.md/lc155547 Gönderme Tarihi: 18.Oca.2021
 443 defa indirildi / yazdırıldı
 
 | 
| 
 
 Yarım kilo ısırganotu
 1,5 bardak Mısır unu
 3 kaşık tereyağı
 1 tatlı kaşığı nane
 4-5 diş sarımsak
 Tuz
 
 Ellerinize eldiven geçirerek ısırganları doğrayın ve üzerini geçecek kadar suda haşlayın. Yumuşayınca haşlama suyundan 1 bardak alıp gerisini süzün. Yaprakları tencereye alın suyu da ekleyerek blenderdan geçirin. Kolay ezmek için biraz su ekleyin. Haşlanmış otları püre gibi ezin ve birkaç bardak daha su ekleyin.
 Ocağa alıp yavaş yavaş mısır ununu ekleyin. Bir taraftan tel çırpıcıyla çırpın. Kıvam alana kadar pişirin. Ocaktan almaya yakın dövülmüş sarımsak, nane ve tuzunu ilave edin. En son tavada erittiğiniz tereyağını koyup karıştırın ve ocaktan alın.
 
 
   Fotoğraf "Domates Perisi" tarafından gönderildi. 16.11.2021
 
 
 | 
| Isırganotu Çorbası | 
|  | Gül Şef Aşçıbaşı
 
  
 Kayıt: 08.08.2007
 Mesajlar: 10636
 Şehir: İzmir
 | Kısa URL: https://ml.md/lc178176 Gönderme Tarihi: 12.Haz.2024
 201 defa indirildi / yazdırıldı
 
 | 
| 
 
 https://www.cumhuriyet.com.tr
 
 1 kg ısırgan otu
 2 çorba kaşığı mısır unu
 3 diş sarımsak
 2 çorba kaşığı sıvı yağ
 1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber
 1 tatlı kaşığı tuz
 Yeterince sıcak su
 
 Öncelikle eldiven yardımıyla ısırganları temizleyip ve yıkayın. Üstünü geçecek miktarda bol su ve bir miktar tuz ilave edilerek 10 dakika kadar haşlayıp, süzün. Bir tencerede sıvı yağ ile sarımsağı soteleyin. Kırmızı toz biber ve süzülen ısırgan otları da eklenerek iyice kavurun. Ardından bir su bardağı sıcak su ve iki çorba kaşığı mısır unu ilave edilerek pişirin. Pişirme işlemi tamamlandıktan blenderdan geçirerek servis edin.
 
 
  
 
 | 
| Isırganotu Çorbası | 
|  | dolu Şef Aşçıbaşı
 
  
 Kayıt: 28.01.2014
 Mesajlar: 3325
 Şehir: Denizli
 | Kısa URL: https://ml.md/lc182431 Gönderme Tarihi: 04.Nis.2025
 84 defa indirildi / yazdırıldı
 
 | 
| 
 
 Yarım kg ısırgan otu
 2 çorba kaşığı sıvıyağ
 2 çorba kaşığı un
 2 su bardağı süt
 3 su bardağı su
 1 çorba kaşığı mayonez
 6 dilim pastırma
 2 çorba kaşığı tereyağı
 
 Isırganı haşlayıp püre haline getirin.
 Tencereye sıvıyağı alın.
 Üzerine un, süt,su ve daha sonra ısırganı ilave ederek 15-20 dakika kaynatın.
 Ayrı bir kapta mayonezi 1 çorba kaşığı ılık su ile karıştırın.
 Kaynayan çorbaya azar azar ve karıştırarak ilave edin.
 Ocağın altını kapatın.
 Pastırmayı incecik kıyarak tereyağında kavurun.
 Daha sonra çorbanın üzerine serperek servis yapın.
 
 
  
 
 | 
| Isırgan Otu Çorbası | 
|  | Çetin Ceviz Şef Aşçıbaşı
 
  
 Kayıt: 26.05.2005
 Mesajlar: 3262
 Şehir: Ankara
 | Kısa URL: https://ml.md/lc182935 Gönderme Tarihi: 08.May.2025
 87 defa indirildi / yazdırıldı
 
 | 
| 
 
 1 büyük kase dolusu taze ısırgan otu (ayıklanmış ve yıkanmış)
 1 adet kuru soğan
 1 yemek kaşığı un
 2 yemek kaşığı zeytinyağı veya tereyağı
 1 su bardağı süt (isteğe bağlı)
 5 su bardağı su veya tavuk/sebze suyu
 Tuz, karabiber
 1 çay kaşığı pul biber (isteğe bağlı)
 1 yemek kaşığı yoğurt (servis için, isteğe bağlı)
 
 Eldivenle çalışarak ısırgan otlarının sert saplarını ayıklayın, bol suyla yıkayıp süzün. Kaynar suda 2-3 dakika haşlayıp süzün ve ince ince doğrayın.
 Tencereye yağı alın, ince doğranmış kuru soğanı ekleyip pembeleşene kadar kavurun.
 Üzerine unu ekleyin ve kokusu çıkana kadar kavurmaya devam edin. Bu adım çorbaya kıvam verecektir.
 Kavrulmuş una azar azar suyu ekleyerek karıştırın. Topaklanmaması için sürekli karıştırmaya dikkat edin.
 İnce doğranmış haşlanmış ısırganları tencereye ekleyin. Tuz, karabiber ve isteğe bağlı pul biberi ilave edin.
 Çorbanın son 5 dakikasında sütü ekleyerek kaynamasını sağlayın. Bu adım çorbaya daha kremamsı bir tat verir.
 Pürüzsüz bir kıvam isterseniz çorbayı blenderdan geçirin. Parçacıklı seviyorsanız bu adımı atlayabilirsiniz.
 Sıcak olarak servis edin. Üzerine 1 kaşık yoğurt ve birkaç damla zeytinyağı gezdirerek sunabilirsiniz.
 
 
  
 
 | 
| 
 
 
 
 
 |