| 
 | 
| Isırgan Çorbası | 
|  | Gamzenur Yamak
 
  
 Kayıt: 18.08.2014
 Mesajlar: 6
 Şehir: Giresun
 | Kısa URL: https://ml.md/lc100918 Gönderme Tarihi: 19.Ağu.2014
 1,740 defa indirildi / yazdırıldı
 
 | 
| 
 
 Isırganotu
 1 çorba kaşığı tuz
 1 adet soğan
 İsteğe bağlı kırmızı toz biber
 
 Öncelikle ısırganotunu ince ince doğrayalım. Tencereyi ateşe koyup soğanı içinde 5 dk kavuralım. Daha sonra ısırganları içine ilave edelim. Biraz su ilave ettikten sonra biberi de içine atarak 2 saat pişmeye bırakalım.
 
 
 | 
| Isırgan Otu Çorbası | 
|  | ay ışığı Şef Aşçıbaşı
 
  
 Kayıt: 16.06.2016
 Mesajlar: 1738
 Şehir: Samsun
 | Kısa URL: https://ml.md/lc145505 Gönderme Tarihi: 09.Eyl.2019
 982 defa indirildi / yazdırıldı
 
 | 
| 
 
 http://kuzeydenlezzetler.com
 
 1/2 kg ısırgan otu
 1,5 su bardağı mısır unu
 3 Yk tereyağı
 1 Tk nane
 4-5 diş sarımsak
 Tuz
 
 İlk olarak ısırgan otlarını sap kısımlarından yapraklarını ayırarak temizleyip, yıkıyoruz. Ellerimizi korumak için eldiven kullanmayı unutmayalım. Temizlediğimiz ısırgan otlarını haşlıyoruz. İsteğe bağlı olarak bir kısımının saplarını da haşlayabilirsiniz. Isırganlar yumuşadığı zaman bir bardak haşlanmış suyunu bir kenara ayırıp ısırgan otlarını süzüyoruz. Haşlanmış suyun tamamını kullanmak çorbanın tadını bozabilir. Süzdüğümüz yapraklarımızı ve bir bardak suyumuzu blenderdan geçiriyoruz. Elde ettiğimiz püreye bir kaç bardak su ve mısır unu ekleyerek pişiriyoruz. ( su miktarını çorbanızı sevdiğiniz kıvama göre ayarlayabilirsiniz.) Çorbanın pişmesine yakın sarımsak, nane (taze veya kuru) ve istediğiniz baharatları ilave edebilirsiniz.
 
 
  
 
 | 
| Isırganotu Çorbası | 
|  | Gül Şef Aşçıbaşı
 
  
 Kayıt: 08.08.2007
 Mesajlar: 10636
 Şehir: İzmir
 | Kısa URL: https://ml.md/lc177011 Gönderme Tarihi: 25.Mar.2024
 272 defa indirildi / yazdırıldı
 
 | 
| 
 
 https://www.cumhuriyet.com.tr
 
 1 bağ ısırganotu
 3 diş sarımsak
 1 çay bardağı mısır unu
 3 kaşık tereyağı
 1 tatlı kaşığı salça
 Tuz
 Sıcak su
 
 Bildiğiniz üzere ısırgan otu elinizle dokunduğunuzda yakar. Temizlemeden önce eldiven kullanmanızda fayda var. Saplarından ayırdığınız ısırgan otunu bir tenceye alın. Üzerine geçecek kadar sıcak su ekleyip, yumuşayana kadar haşlayın. Suyuyla beraber blendır’dan geçirin. Ocağın altını açıp, ezilen ısırganı kaynatın. Mısır ununu karıştırarak çorbanın üzerine dökün. Çorba kıvam almaya başlayacaktır. Tuzunu ilave edip, kenara alın. Diğer tarafta küçük bir tavaya tereyağını alıp, içine 3 diş ezilmiş sarımsağı kokusu çıkana kadar kavurun. 1 tatlı kaşığı salça ekleyip, dağıtın. Salçalı sarımsaklı sosu çorbanın üzerine döküp, karıştırın. Bir iki taşım daha kaynattıktan sonra, çorba servise hazır. Dilerseniz üzerine pul biber serpebilirsiniz.
 
 
  
 
 | 
| 
 
 
 
 
 |