| 
 | 
| Isırgan Çorbası (Ordu) | 
|  | Saadet Türkçe Admin
 
  
 Kayıt: 12.07.2005
 Mesajlar: 9281
 Şehir: Ankara
 | Kısa URL: https://ml.md/lc110775 Gönderme Tarihi: 18.Ağu.2015
 2,574 defa indirildi / yazdırıldı
 
 | 
| 
 
 Ordu İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü
 
 ½ kg. Isırgan
 1 yemek kaşığı tereyağ
 ½ demet taze nane
 3 diş sarımsak
 3 yemek kaşığı mısır unu
 ½ yemek kaşığı biber salçası
 1 çay bardağı bulgur
 2 adet yeşil pırasa yaprağı
 2 çay kaşığı tuz
 Yeterince sıcak su
 
 İnce ince doğranmış pırasa yaprağı, ezilmiş sarımsak, teryağı ile kavrulur. Salça ilave edilerek biraz daha kavrulur. Üzerine kaynamış sıcak su ilave edilir. Kaynayan suyun içine yıkanmış ve ince ince doğranmış ısırgan ilave edilir. Yarı pişince bulgur katılır. Bulgur pişince ince ince doğranmış nane, mısır unu, (topaklanmaması için azar azar katılarak karıştırılır) tuz ilave edilerek ocaktan alınır. Sıcak servis yapılır.
 
 
  
 
 | 
| Isırgan Çorbası (Ordu) | 
|  | Göksen Şef Aşçıbaşı
 
  
 Kayıt: 23.01.2015
 Mesajlar: 6647
 Şehir: Adana
 | Kısa URL: https://ml.md/lc115843 Gönderme Tarihi: 01.Nis.2016
 2,709 defa indirildi / yazdırıldı
 
 | 
| 
 
 https://www.kulturportali.gov.tr
 
 ½ kg. Isırgan
 1 adet kuru soğan
 1 tutam yaş veya kuru nane
 3 diş kuru veya yeşil sarımsak
 1 çorba kaşığı tereyağı
 2-3 çorba kaşığı mısır unu
 2 çorba kaşığı salça
 ½ su bardağı bulgur veya pirinç
 1 tutam yeşil pırasa yaprağı
 1 tutam pezik
 2 adet acı biber
 Su (miktarı çorba kıvamı)
 
 Isırgan, pezik, pırasa ince ince doğranıp kaynar suya eklenir. 2 adet kırmızı biber konulur. İyice kaynayınca un ilave edilir. İnmesine yakın nanesi doğranır. Piştikten sonra ince ince doğranmış sarımsak ve soğan tereyağında salça ile birlikte kızdırılır. Bu sos çorbanın içine dökülüp, bir taşım daha kaynatılıp ocaktan alınır.
 
 
  
 
 | 
| Isırgan Çorbası (Ordu) | 
|  | böğürtlen Aşçıbaşı
 
  
 Kayıt: 11.08.2016
 Mesajlar: 24
 Şehir: Ordu
 | Kısa URL: https://ml.md/lc118837 Gönderme Tarihi: 12.Ağu.2016
 2,987 defa indirildi / yazdırıldı
 
 | 
| 
 
 Ordu Büyükşehir Belediyesi
 
 500 gr ısırganotu
 Yarım su bardağı yeşil mercimek
 Yarım su bardağı barbun fasulye
 5-6 dal pırasa
 Yarım çay bardağı bulgur
 1 tatlı kaşığı pul biber
 1 çorba kaşığı sıvı yağ
 1 çorba kaşığı tereyağı
 1 adet orta boy soğan
 1 avuç mısır unu
 1 tutam taze nane
 2 lt su
 Tuz
 
 Isırganotu teker teker ayıklanır. Bol suda yıkanır. Orta kalınlıkta doğranır. Soğan küp küp doğaranıp yağda kavrulur. İçine pul biber, doğranmış ısırgan, yeşil mercimek, bulgur, barbun fasulye ve tuz ilave edilip 5 dk buharda pişirilir. Diğer yandan kaynatılmış olan 2 İt su tencereye ilave edilip bir avuç mısır unu da bulanarak çorba 15-20 dk kısık ateşte pişirilir. İnce ince doğranmış pırasa, taze nane, tereyağı ile ayrı birtavada kavrulur. Çorbanın üzerine yakılır. Sıcakservis edilir.
 
 
  
 
 | 
| 
 
 
 
 
 |