Yiyiniz iciniz ancak israf etmeyiniz (Araf 31)
lezzetler.com yemek tarifleri paylaşım sitesi

Yemek Tarifleri > Osmanlı Yemek Tarifleri > İshakiye Helvası (5 adet - 77,621 defa bakıldı)

İshakiye Helvası


Fotoğraflı Yemek Tarifleri

Ana Sayfa
Video Yemek Tarifleri
Yemek Galerileri
Ana Yemek Tarifleri
Tatlı Tuzlu İkram Tarifleri
Yöresel Yemek Tarifleri
Geleneksel Yemek Tarifleri
Etnik Yemek Tarifleri
Dünya Mutfaklarından Yemek Tarifleri
Diyet Yemek Tarifleri
Markalardan Yemek Tarifleri
Bebek Yemek Tarifleri
Vejetaryen Yemek Tarifleri
Osmanlı Yemek Tarifleri
Osmanlı Çorba Tarifleri
Osmanlı Salata Tarifleri
Osmanlı Pilav Tarifleri
Osmanlı Yumurta Tarifleri
Osmanlı Sebze Tarifleri
Osmanlı Zeytinyağlı Tarifleri
Osmanlı Baklagil Tarifleri
Osmanlı Dolma Tarifleri
Osmanlı Et Yemeği Tarifleri
Osmanlı Kebap Tarifleri
Osmanlı Köfte Tarifleri
Osmanlı Sakatat Tarifleri
Osmanlı Tavuk Tarifleri
Osmanlı Balık Tarifleri
Osmanlı Reçel Tarifleri
Osmanlı Hoşaf Tarifleri
Osmanlı Turşu Tarifleri
Osmanlı Kurabiye Tarifleri
Osmanlı Pasta Tarifleri
Osmanlı Hamur İşi Tarifleri
Osmanlı Börek Tarifleri
Osmanlı Çörek Tarifleri
Osmanlı Şerbetli Tatlı Tarifleri
Osmanlı Sütlü Tatlı Tarifleri
Osmanlı Meyve Tatlı Tarifleri
Osmanlı Helva Tarifleri
Osmanlı Dondurma Tarifleri
Osmanlı Şekerleme Tarifleri
Osmanlı İçecek Tarifleri
Kamp Yemek Tarifleri
Sebze Yemek Tarifleri
Meyve Tarifleri
Kırmızı Et Yemek Tarifleri
Av ve Kümes Etleri Tarifleri
Balık ve Deniz Ürünleri Yemek Tarifleri
Sakatat Yemek Tarifleri
Çerez Tarifleri
Tahıl Yemek Tarifleri
Diğer Malzemelerden Yemek Tarifleri
Pişirme Yöntemlerine Göre Yemek Tarifleri
Tatlarına Göre Yemek Tarifleri
Kolay Yemek Tarifleri
En Yeni Yemek Tarifleri
Malzemeye Göre Arama
Genel Konular
Mütevazı Lezzetler®

Üye Girişi
Üye Ol


İshakiye Helvası

AyGölgesi
Super MOD
Super MOD

Kayıt: 31.03.2006
Mesajlar: 2719
Şehir: Giresun
Kısa URL: https://ml.md/lc86906
Gönderme Tarihi: 18.Şub.2013
2,343 defa indirildi / yazdırıldı




İnci Beşoğul
17. yy Osmanlı mutfağından


1200 gram pirinç unu, 150 gram sade yağ ile mutedil ateş üstünde 600 gram iç kabuklu ve dövülmüş badem ile beraber pişirilir. Ondan sonra 600 gram kaynar süt ve 1200 gram şeker ile haşlayıp iyice karıştırılır. Ondan sonra da fincanlara konup, tabaklara dizilir, servis yapılır.

Not: "Helva aksamından ve gayetülgaye lâtif ve tanavül ve istimali cümle helvalardan hafif ve mahruei Burusa'ya mahsus gibidir. Sair diyarda dahi yapılır ise Medinei mezburede yapılan mertebelere vasıl olmak emri muhal kabilindendir. Hasılı kelâm her hanede tabholunur (pişirilir) iken merhum ve mağfurünileyh Nakib efendi hanesinde yapılanı kimse taklit edemezdi. Merhum ve mağfurünileyh imamı şehriyari efendimiz, Arapzade Abdurrahman Efendi ile 1143(1730) senesinde meks ve ikamet esnasında ol mahalle davet ve helvayı mezkûru esnayı taamda tenavül edüp filhakika vücuhla lâtif ve nazik olmakla tariki tabhı tefahhus ve suâl eyleyüp işbu mahalle kaydolundu."


İshakiye

anacık
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 12.05.2013
Mesajlar: 69
Şehir: Nallıhan-Ankara
Kısa URL: https://ml.md/lc91515
Gönderme Tarihi: 18.Ağu.2013
1,954 defa indirildi / yazdırıldı




750 ml süt
180 gr irmik
5 adet yumurta
2 parça damla çikolata
75 gr toz badem
3 kaşık margarin
Şerbet için:
1,5 bardak şeker
2 bardak su
1 çay kaşığı limon suyu
Üzerine file fıstık

Şerbet için, su ve şekeri tencereye alıp kaynatın. Limon suyunu ekleyip 2 dakika daha kaynatıp tencereyi ocaktan alın. Süt, irmik margarin ve dövülmüş sakızı başka bir tencereye alıp kısık ateşte karıştırarak pişirin. Koyulaştığında tencereyi ocaktan alın. Karışım biraz soğuduğunda yumurtaları teker teker ekleyip iyice karıştırın. Yağlanmış fırın tepsisine harcı yayıp üzerini kaşığın tersiyle düzleyin. Üzerine toz badem serpin. 200 derece fırında pişirin. Fırından çıkardığınız tatlının üzerine ılık şerbeti gezdirin. Şerbeti çekene kadar bekletin. Üzerine file fıstık serpiştirip servis yapın.


İshakiye

ahahhhh
Aşçıbaşı
Aşçıbaşı

Kayıt: 24.07.2020
Mesajlar: 21
Kısa URL: https://ml.md/lc152233
Gönderme Tarihi: 09.Ağu.2020
467 defa indirildi / yazdırıldı




"Kitabüt Tabbahin" 13. yy. el yazması yemek kitabı
Günümüze Uyarlayan: Osman Güldemir


Tereyağı 9,5 yemek kaşığı 95 gr.
Pirinç unu 1,96 su bardağı 256 gr.
Badem 0,85 su bardağı 128 gr. (Kaynar suda bir taşım haşlanıp soğuk suya tutularak kabuklarından ayrılmış)
Süt 0,64 su bardağı 128 ml (Şeker ile kaynatılmış)
Şeker 1,42 su bardağı 256 gr.

Tereyağı tencerede eridikten sonra pirinç unu ve badem eklenir. Miyane gibi pişirilir.
Kaynar süt şeker karışımı dökülür, hızlı bir şekilde karıştırılır.
Fincan içine bastırıp, tabaklara dizilir. Pek hoş olur.



İshakiye

dikmen
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 12.08.2020
Mesajlar: 45
Şehir: Antalya
Kısa URL: https://ml.md/lc155748
Gönderme Tarihi: 27.Oca.2021
222 defa indirildi / yazdırıldı




Melceü't - Tabbahin (Mehmed Kâmil 1844)
Türkiye Yazma Eserler Kurumu Başkanlığı Yayınları


Yüz elli dirhem rûgan-ı sâde bir tencerede eridikte bir kıyye pirinç unu yarım kıyye döğülmüş badem ile âdeta meyane gibi pişirip üzerine yarım kıyye süt ve bir kıyye şeker i kaynar iken âdet üzere haşlayıp karıştıralar.
Badehu fincan içine bastırıp öylece tabaklara dizeler.
Pek latif olur.


İshakiye

Domates Perisi
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 12.10.2021
Mesajlar: 2171
Şehir: Mamak
Kısa URL: https://ml.md/lc160917
Gönderme Tarihi: 29.Ekm.2021
284 defa indirildi / yazdırıldı




Tuğrul Şavkay

100 gr. tereyağı (6,5 çorba kaşığı)
65 gr. pirinç unu (2/5 su bardağı)
100 gr. badem (ince çekilmiş)
800 ml. süt (3+1/5 su bardağı)
375 gr. tozşeker (1+1/2 su bardağı)

Tereyağını tencerede eritin. Yağ eriyince, içinde pirinç ununu ve çekilmiş bademi kısık ateşte 15 dakika kavurarak meyane hazırlayın.
Azar azar sütü ekleyin. Sürekli karıştırarak sütü tenceredeki meyaneye yedirin. Hiç topak kalmayıncaya kadar karıştırarak şekeri katın. Bir taşım kaynatıp, ateşten alın.
Hazırladığınız tatlıyı kâselere doldurup, kâseleri tabağa ters çevirerek dizin. Kâseleri kaldırarak servis yapın.







İshakiye Helvası Tarifleri Osmanlı Yemek Tarifleri



(5 adet İshakiye Helvası 77,621 defa bakıldı)

1 2 3 4 5

lezzetler.com
Site Hakkında
Kullanım Kuralları
Üyelik Kuralları
Gizlilik Bildirimi
Hediyeli Üyelik
Alan Adlarımız
Bölümler
Yemek Kitapları
Mütevazı Lezzetler® Yemek Kitabı
Mütevazı Lezzetler® İkramlar
Mütevazı Lezzetler® Kurabiyeler
Mütevazı Lezzetler® Çorbalar
Mütevazı Lezzetler® Pilavlar
Mütevazı Lezzetler® Videoları
Mütevazı Lezzetler® Fotoğrafları
Mütevazı Lezzetler®
Mütevazı Lezzetler® Sertifikaları
Mütevazı Lezzetler® Türkçe
Mütevazı Lezzetler® Azəricə
Mütevazi Lezzetler® English
Mütevazi Lezzetler® Español
Mütevazi Lezzetler® Deutsch
Mütevazi Lezzetler® Français
Mütevazi Lezzetler® Italiane
Скромные Вкусы® Русский
لذيذ المتواضع ®عربية
Video Sunucuları
video.lezzetler.com
video.ml.md
Youtube
Dailymotion
Facebook
İzlesene
Mynet
Sosyal Medya
lezzetler.com facebook uygulaması
lezzetler.com facebook sayfası
lezzetler.com twitter sayfası
Mütevazı Lezzetler® facebook sayfası
Mutevazı Lezzetler® twitter sayfası

izmir escort - alsancak escort