|
İrmikli Parmak Tatlısı |
 |
bambu45
Yeni Üye

Kayıt: 05.09.2008
Mesajlar: 1
|
Kısa URL: https://ml.md/lc27036
Gönderme Tarihi: 05.Eyl.2008
9,384 defa indirildi / yazdırıldı
|
malzemeler:
1 paket yağ (eritme)
2 yumurta
1 su bardağı şeker
1 paket vanilya
alabildiği kadar un
şerbeti için:
4 bardak su
4 bardak şeker
yapılışı:
Hamuru yoğur, parmağa benzer şekilde kes, irmiğe bula ve 175 derecede fırına sür, fırından çıkınca şerbet dök. (şerbeti soğuk olarak dök)
ML® Havuçlu İrmik Tatlısı için tıklayın
|
Irmikli Parmak Tatlısı |
 |
fıldır
Aşçı

Kayıt: 03.09.2016
Mesajlar: 19 Şehir: Isparta |
Kısa URL: https://ml.md/lc119384
Gönderme Tarihi: 04.Eyl.2016
1,232 defa indirildi / yazdırıldı
|
250 gr margarin
1 adet yumurta
1 su bardağı toz şeker
1 paket kabartma tozu
3 su bardağı elenmiş un
1 su bardağı irmik
Şerbet için:
3 su bardağı su
3 su bardağı şeker
3-4 damla limon suyu
Şekeri ve suyu küçük bir tencereye kaynaması için koyup, kaynamaya başladıktan sonra kısık ateşte en az 10 dk daha kaynatın. Limon suyu da ekleyip karıştırarak ateşi söndürüp ılınması için bekletin
Yoğurma kabına irmik hariç tüm malzemeleri koyarak yumuşak bir hamur yoğurun. Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar kopararak, tezgahın üzerinde yuvarlayıp parmak şekli verin. Şekil verdiğiniz hamuru irmiğe bulayarak aralıklı olarak tepsiye dizin. ısıtılmış 190 derece fırında pişirip ılık hale geldikten sonra ılınmiş olan şurubu da tatlıların üzerine dökün. Şurubunu çekince üzerini istediğiniz malzeme ile süsleyerek servis yapabilirsiniz.
|
|