| 
 
 
 | 
İrmik Tatlısı | 
  | 
YandımYandım 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 08.09.2006 
Mesajlar: 33 Şehir: Sinop | 
Kısa URL: https://ml.md/lc7881 
Gönderme Tarihi: 15.Ekm.2006 
4,201 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
Malzemeler
 
1 paket irmik
 
1 su bardağı şeker
 
1 paket kabartma tozu
 
1 su bardağı su
 
2,5 yemek kaşığı yoğurt
 
isteğe göre badem
 
tahin
 
Şerbeti için:
 
2,5 su bardağı şeker
 
2,5 su bardağı su
 
3-5 damla limon suyu
 
 
İrmik, kabartma tozu ve şekeri karıştırın. Sonra bir bardak suyu ilave edip karıştırın. 25-30 cm'lik bir tepsinin içini yağ sürer gibi tahin sürün. İrmikli karışımı öbek öbek tepsiye döküp bir kaşık yardımıyla tepsiye yayın fakat bastırmayın. Bunu 7-8 saat bekletin. Sonra üstüne yoğurt sürüp sıcak, fırına sürün. Üstündeki yoğurtlar çekmeye başlayınca fırından çıkarın ve isteğinize kesim şekli verin (çizerek, bastırmadan)ve tekrar fırına koyun, sonra pembeleşmeye başlayınca tekrar çıkarın ve çizmiş olduğunuz yerlerden kesip fırına koyun. İyice kızarınca çıkarın. Şerbet soğuk, tatlı sıcak olarak üstüne dökün.
 
 
 ML® Meyveli İrmik Tatlısı için tıklayın
 
 
  
 | 
İRMİK TATLISI | 
  | 
semaver 
Aşçı 
 
  
Kayıt: 11.04.2008 
Mesajlar: 18 Şehir: Aydın | 
Kısa URL: https://ml.md/lc23137 
Gönderme Tarihi: 11.Nis.2008 
3,164 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
1 su bardağı irmik
 
3 su bardağı süt
 
3 kaşık tereyağı
 
3 adet yumurta
 
Şurubu:
 
3 su bardağı şeker
 
2,5 su bardağı su
 
 
Süt ile yağı bir tencerede kaynatın. İrmiği yavaşça karıştırarak ilâve edin. 10-15 dakika pişirin. Ilımaya bırakın. Daha sonra içine, sırayla yumurtaları yedirerek kırın. Yoğurup, yuvarlak şekil verin. Üzerini bastırıp fırına verin. Çıkınca üzerine soğuk şerbeti dökün.
 
 
 ML® Çilekli İrmik Tatlısı için tıklayın 
 
 
ML® Sakızlı İrmik Tatlısı (görsel)
 
  
 | 
İRMİK TATLISI | 
  | 
semaver 
Aşçı 
 
  
Kayıt: 11.04.2008 
Mesajlar: 18 Şehir: Aydın | 
Kısa URL: https://ml.md/lc23146 
Gönderme Tarihi: 11.Nis.2008 
3,137 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
Malzeme:
 
5,5 fincan irmik
 
10 fincan süt
 
1,5 fincan tuzsuz tereyağı
 
5 adet yumurta
 
1 tutam tuz
 
Şurubu:
 
3 su bardağı şeker
 
2,5 su bardağı su
 
4-5 damla limon
 
 
Yapılışı:
 
Şerbeti koyuca olacak şekilde kaynatıp, soğumaya bırakın. Sütü kaynatıp, içine bir tutam tuzu katın. Ve hızlıca irmiği boşaltıp, karıştırın. 10-15 dakika pişirin. Ilınınca yumurtaları teker teker kırıp, yedirin. Hamuru yoğurup, yuvarlak şekil verin ve bastırın. Yağlanmış tepsiye döküp, fırına verin. Üstü pembeleşinceye kadar pişirin. Sıcak iken üzerine soğuk şurubu döküp, 10-15 dakika tekrar fırında tutun. Çıkarıp, soğuyunca servis yapın.
 
 
 ML® Portakallı İrmik Tatlısı için tıklayın
 
 
  
 | 
İRMİK TATLISI | 
  | 
şikemperver 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 19.05.2008 
Mesajlar: 20 Şehir: Bolu | 
Kısa URL: https://ml.md/lc23935 
Gönderme Tarihi: 19.May.2008 
3,571 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
Malzeme:
 
350 gr irmik
 
4 yumurta
 
50 gr tereyağı
 
750 gr süt
 
1 çay kaşığı tuz
 
Şurubu:
 
5 bardak şeker
 
4 bardak su
 
2 tatlı kaşığı limon suyu
 
 
Yapılışı:
 
Bir tencereye su ve şeker koyup kaynatın. Ocaktan indirince limon suyunu ilave edin.
 
Başka bir tencereye 750 gr süt, tuz, tereyağı koyarak kaynamaya bırakın. Süt kaynayınca buna serpmek suretiyle irmik ilave ederek sütlü irmik sıbca bir hale gelinceye kadar orta ateşte hızlıca karıştırmak suretiyle aşağı yukarı 10 dakika kadar pişirin. Tencereyi ateşten alarak hamuru ılınmaya bırakın. Hamur ılınınca yumurtaları teker teker ilave ederek iyice yoğurarak yumurtaları hamura yedirin. Elde edilen bu hamurdan iri ceviz büyüklüğünde parçalar kopararak avuç içinde yuvarlayarak üstlerini hafifçe bastırmak suretiyle bunları yassıltın. Sonra birer parmak ara ile içi yağlanmış iki tepsiye sıraladıktan sonra bunları fırına sürerek hamurların üzeri iyice pembe bir renk alıncaya kadar pişirin. Sonra her iki tepside pişmiş olan bu sıcak hamurları bir tepsiye alarak üstlerine soğumaya bıraktığımız şurubu katarak, sonra da bu şuraplu hamurları tekrar fırına bırakın. Sonra tepsiyi fırından alarak tatlıyı tepsiden çıkararak servis tabağına yerleştirin.
 
 
 ML® Vişneli İrmik Tatlısı için tıklayın ML® Kakaolu Vişneli İrmik Tatlısı için tıklayın
 
  
 | 
İrmik Tatlısı | 
  | 
fulya uzel 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 10.10.2008 
Mesajlar: 39 Şehir: Ankara | 
Kısa URL: https://ml.md/lc27934 
Gönderme Tarihi: 10.Ekm.2008 
3,296 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
Malzemeler (35x25 kare tepsi için tam ölçü):
 
6 su bardağı ince irmik
 
2,5 su bardağı yoğurt
 
1,5 su bardağı toz şeker
 
2 yumurta
 
1,5 paket kabartma tozu
 
Şurup için:
 
5 su bardağı su,
 
5 su bardağı şeker,
 
Yarım limonun suyu
 
 
Yapılışı:
 
Bütün malzemeyi bir çırpma kabına koyarak iyice karıştırın, içi sıvıyağ ile yağlanmış bir tepsiye döküp, tepsiyi sallıyarak bu karışımı yayın. Orta ısıdaki fırında pişirin. Fırından çıkar çıkmaz kaynar, şurup vererek çektirin. Soğuduktan sonra servis yapın.
 
 
 ML® Sakızlı İrmik Tatlısı için tıklayın
 
  
 | 
İRMİK TATLISI | 
  | 
zemberek 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 13.08.2009 
Mesajlar: 35 Şehir: Ankara | 
Kısa URL: https://ml.md/lc39598 
Gönderme Tarihi: 16.Ağu.2009 
3,591 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
3,5 bardak süt
 
5,5 kahve fincanı irmik
 
5 çorba kaşığı tereyağı
 
5 tane yumurta
 
1 kahve kaşığı tuz
 
Şurubu için:
 
3 bardak toz şeker
 
2,5 bardak su
 
2 tatlı kaşığı limon
 
 
Bir tencereye su, toz şeker ve limon suyu konularak tencere ateş üzerine oturtulur. Bir kaşıkla karıştırılarak şeker eritilir. Şeker eriyince 10 dakika daha kaynatılıp şurup haline gelince, tencere ateşten indirilir ve soğumaya bırakılır. Başka bir tencere alınır ve buna ölçülere göre süt, tereyağı ve tuz konularak kaynatılır. Kaynayınca buna irmik serpilmek suretiyle ilâve edilir ve hızla karıştırmak suretiyle 10 dakika pişirilir. Tencere ateşten indirilerek soğumaya bırakılır. İrmikler ılınınca, içerisine yumurta kırılarak iyice yoğrulur ve yumurtalar sütlü irmiklere yedirilir. Sonra bundan ceviz kadar parçalar koparılarak önce iki avuçta yuvarlanır ve irmik hamurları aralıklı olarak tepsiye dizilir. Tepsi fırına sürülerek hamurların üzeri pembeleşinceye kadar yarım saat pişirilir. Sonra tepsi fırından alınarak üzerine, bir tarafta hazırlanan şuruplar dökülür. Aynı tepsi yeniden fırına salınarak 10 dakika daha pişirilir. Tepsi fırından çıkarılır, soğutulur ve tabaklara alınarak servis yapılır.
 
 
 ML® Havuçlu İrmik Tatlısı için tıklayın
 
  
 | 
Fırında İrmik Tatlısı | 
  | 
köftehor 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 13.11.2009 
Mesajlar: 20 Şehir: Isparta | 
Kısa URL: https://ml.md/lc43691 
Gönderme Tarihi: 13.Kas.2009 
16,255 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
1 Kg. süt
 
3 Çorba kaşığı margarin
 
1 Su bardağı irmik
 
5 Yumurta
 
1 Çay kaşığı karbonat
 
 
Kaynayan süte karıştıra, karıştıra irmik serpiniz.
 
Top top olmaya başlayınca 3 kaşık yağ ilâve ediniz.
 
Dibi tutana kadar ağır ateşte 10-15 dakika pişiriniz.
 
Ateş üzerinden alarak soğutunuz.
 
Beş yumurtayı, (1 yumurta sarısı üzerlerine sürmek üzere ayırarak) çarpınız.
 
Çarpılmış yumurtaları ve kabartma tozunu irmiğe ilâve ederek önce çatalla sonra elle yediriniz.
 
Elde edilen hamurdan avuç içine ceviz kadar alarak yuvarlayıp yağlanmış fırın tepsisine diziniz üzerlerine ayrılan 1 yumurta sarısından sürünüz.
 
Orta ısıdaki fırında pembeleşene kadar pişiriniz.
 
Fırından çıkartıp üzerine evvelce hazırlanmış soğuk şurup dökünüz.
 
Şurup hazırlığı: 4 su bardağı toz şekeri, 4 su bardağı su ile kaynatınız. Koyulaşınca 1/2 limon sıkarak ateşten alınız ve soğutunuz.
 
 
 ML® Muzlu İrmik Tatlısı için tıklayın 
 
 
 
  
 | 
İrmik Tatlısı | 
  | 
öner 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 18.02.2013 
Mesajlar: 37 Şehir: Muğla | 
Kısa URL: https://ml.md/lc86947 
Gönderme Tarihi: 20.Şub.2013 
3,518 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
3 yumurta
 
3 çorba kaşığı tereyağı
 
1 çay bardağı pudra şekeri
 
1 çay bardağı irmik
 
1 çay bardağı hindistancevizi
 
1 paket kabartma tozu
 
1 paket vanilya
 
Aldığı kadar un
 
Şerbeti için:
 
1su bardağı su ve toz şeker
 
 
Karıştırma kabında yumurtayı, tereyağını ve şekeri iyice yoğurun. Üzerine irmik, hindistancevizi, kabartma tozu, vanilya ve unu ekleyip hamuru ele yapışmayacak kıvama getirin. Yuvarlaklar yapıp tepsiye dizin. Üzerine bolca irmik serpin. 200 derecedeki fırında 25 dakika pişirin. Bu arada şerbetini hazırlayın. Soğuyan şerbeti, tatlı sıcakken azar azar dökün. Fazla yumuşak olmadan, şerbet hoş bir ıslaklık verecektir. İsterseniz şerbet koymayabilirsiniz.
 
 
 
 
Fotoğraf "Doctor" tarafından gönderildi. 24.02.2022
  
 | 
İRMİK TATLISI | 
  | 
mtfk 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 01.03.2013 
Mesajlar: 29 Şehir: Elazığ | 
Kısa URL: https://ml.md/lc88667 
Gönderme Tarihi: 21.Nis.2013 
3,379 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
2 yumurta orta büyüklükte bir tepsiye kırılır. Üzerine 2 bardak toz şeker dökülerek karıştırılır. Bir kase yoğurt, biraz karbonat, bir limon kabuğu rendesi eklenerek gene karıştırılır. Şekerler eriyince üzerine yarım kilo irmik dökülür. Karıştırılır. 10-15 dakika bekletilir. Tepsi önceden ısıtılmış fırına sürülür. Üstü altı kızarıncaya kadar pişirilir. Bu arada başka bir yerde şurup yapılır. Soğutulur. Fırından çıkmış ılık tepsinin üstüne dökülür. Bıçaklarla karelere ayrılarak biraz bekletilip soğuk servis yapılır.
 
 
 
 
Fotoğraf "OlurMuOlur" tarafından gönderildi. 10.02.2021
  
 | 
İrmik Tatlısı | 
  | 
reaksiyon 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 19.09.2014 
Mesajlar: 23 Şehir: İzmir | 
Kısa URL: https://ml.md/lc101732 
Gönderme Tarihi: 19.Eyl.2014 
3,208 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
3 yumurta
 
2 çorba kaşığı yoğurt
 
2 su bardağı irmik
 
1 paket kabartma tozu
 
1 paket vanilya
 
1 çay bardağı sıvı yağ
 
1 çay bardağı şeker
 
2 çay bardağı kıyılmış fındık
 
1 su bardağı un
 
Şerbeti için:
 
2 su bardağı şeker, su, yarım limon suyu
 
 
Yoğurma kabının içinde yumurta, irmik, yoğurt, vanilya, sıvı yağ ve şekeri iyice karıştırıp yoğurmaya başlayın. Üzerine kabartma tozunu biraz unla karıştırıp ekleyin. Un ayarını kek harcı olacak kadar ekleyin bir su bardağı yetiyor aslında. Hamuru yağlanmış dikdörtgen tepsiye dökün. Üzerine irmik de serpip fırın tepsisini 180 derecedeki fırında 25 dakika pişmeye bırakın. Daha sonra şeker ve suyla şerbet yapıp fırından çıkartıp şerbetini dökün. Dilimleyerek ikram edin.
 
 
 
  
 | 
İrmik Tatlısı | 
  | 
sümeyye koç 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 07.06.2016 
Mesajlar: 24 Şehir: Bolu | 
Kısa URL: https://ml.md/lc117490 
Gönderme Tarihi: 11.Haz.2016 
1,670 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
Arzu Batur
 
 
3 adet yumurta
 
1 bardak toz şeker
 
1 bardak irmık
 
1 bardak un
 
1 bardak süt
 
2 paket kabartma tozu
 
1 paket vanilya
 
Şerbet için:
 
4 bardak su
 
2 bardak toz şeker
 
½ adet Limon
 
 
Derin bir kapta yumurta ve şekeri köpürene kadar çırpalım. Sırasıyla un süt ve irmik ilave edilip karıştırılır. Kabartma tozu ve vanilya ilave edilir 2 veya 3 dk. kadar karıştırılır. 2 veya 3 damla zeytinyağı ilave edilip tekrar karıştırılır. Cam tepesi yağlanıp karışım dökülür. 150 derecede ısınmış fırında 25 dk. pişirmeye alınıp soğumaya bırakılır. Su ve şeker karışımı kaynatılıp limon suyu ilave edilir. Ilık olunca cam tepsideki karışıma dökülür. 2 saat sonra servise hazırdır.
 
 
 
  
 | 
İrmik Tatlısı | 
  | 
gazo 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 28.11.2014 
Mesajlar: 60 Şehir: Giresun | 
Kısa URL: https://ml.md/lc132881 
Gönderme Tarihi: 25.Mar.2018 
1,040 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
2 yumurta
 
1 su bardağı şeker
 
1 su bardağı yoğurt
 
1 çay bardağı sıvıyağ
 
1 su bardağı irmik
 
1 su bardağı un
 
1 kabartma tozu
 
Şerbet için:
 
3 su bardağı şeker
 
4 su bardağı su
 
 
Yumurtayı toz şekerle birlikte çırpalım diğer malzemeleri ekleyelim. Un miktarını gerekirse azaltalım veya çoğaltalım kıvamını ayarlamak için. Hamuru yağlanmış dikdörtgen borcama döküp önceden ısınmış 200 dc fırında pişirelim. Fırından çıkarıp soğumaya bırakalım. Tatlımız soğurken bizde şerbetini hazırlayalım. Tencereye şeker ve suyu alıp 15 dakika kadar kaynatalım ve soğuyan tatlımızın üzerine döküp iyice çekmesini bekleyelim. Daha sonra dilimleyerek servis yapalım.
 
 
 
  
 | 
İrmik Tatlısı | 
  | 
şans eseri 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 18.02.2020 
Mesajlar: 30 Şehir: İzmit | 
Kısa URL: https://ml.md/lc148685 
Gönderme Tarihi: 21.Şub.2020 
783 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
1 çay bardağı sıvı yağ
 
1 adet yumurta
 
1 çay bardağı yoğurt
 
1 su bardağı irmik
 
1 su bardağı un
 
1 paket vanilya
 
1 paket kabartma tozu
 
Tuz
 
Şerbeti için:
 
2 su bardağı şeker
 
2 su bardağı su
 
2 damla limon suyu
 
 
İlk olarak tatlının şerbetini hazırlayın.
 
Su ve şekeri bir tencerede karıştırıp kaynatın.
 
5 dakika kadar kaynattıktan sonra limon suyunu ekleyip ocaktan alın.
 
Yumurta, yoğurt, sıvı yağ, tuz, irmik ve vanilyayı bir kasede karıştırın.
 
Üzerine kabartma tozu ve unu yavaş yavaş ekleyin.
 
Pürüzsüz kıvamda bir hamur elde edene kadar yoğurun.
 
Hamurunuzdan ceviz büyüklüğünde parçalar alıp fırın tepsisine dizin.
 
Fırına verip 180 derecede kızarana kadar 25-30 dakika pişirin.
 
Fırından çıkardıktan sonra soğuk şerbeti üzerine gezdirin.
 
Şerbetini çektikten sonra dilerseniz üzerini antepfıstığı ile süsleyip servis edebilirsiniz.
 
 
 
  
 | 
İrmik Tatlısı | 
  | 
pandemir 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 21.04.2020 
Mesajlar: 39 Şehir: Erzurum | 
Kısa URL: https://ml.md/lc150237 
Gönderme Tarihi: 01.May.2020 
523 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
1 adet yumurta
 
1 çay bardağı yoğurt
 
1 çay bardağı sıvıyağ
 
1 su bardağı irmik
 
1 su bardağından biraz fazla un
 
1 paket şekerli vanilin
 
1 paket kabartma tozu
 
1 çay kaşığından az tuz
 
Şerbet için:
 
2 su bardağı toz şeker
 
2 su bardağı su
 
2 damla limon suyu
 
 
Şerbeti için su ve şekeri bir tencereye alın. Şeker eriyinceye kadar karıştırarak pişirin. 1-2 dakika kaynattıktan sonra limon suyunu ekleyin ve ocaktan alın.
 
Hamur malzemelerinin tamamını bir yoğurma kabına alın. Pürüzsüz bir kıvam alıncaya kadar yoğurun.
 
Yoğurduğunuz hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar ayırın. Tepsiye aralıklarla dizin. Küçük bir kapak ya da krema sıkma duyunun arkası ile üzerlerine şekil verin.
 
180 derece önceden ısıtılmış fırında kızarıncaya kadar pişirin.
 
Fırından aldığınız sıcak tatlının üzerine soğuk şerbeti gezdirin. Şerbeti çekip soğuyan tatlıları servis yapın. Üzerini fıstıkla süsleyebilirsiniz.
 
 
 
  
 | 
İrmik Tatlısı | 
  | 
OlurMuOlur 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 24.07.2020 
Mesajlar: 62 Şehir: Sincan | 
Kısa URL: https://ml.md/lc156031 
Gönderme Tarihi: 12.Şub.2021 
1,026 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
500 gr. İrmik
 
1 su bardağı toz şeker
 
2 yumurta
 
1 su bardağı sıvıyağ
 
1 su bardağı yoğurt
 
1 su bardağı Hindistan cevizi
 
1 paket kabartma tozu
 
1 paket vanilya
 
2 çorba kaşığı un
 
Hindistancevizi
 
Şerbeti İçin:
 
3 su bardağı toz şeker
 
3 su bardağı su
 
Yarım limon
 
 
Öncelikle tatlının şerbeti hazırlanır.
 
Malzemeler bir tencerede kaynatılır ve soğumaya bırakılır.
 
Bir kabın içerisine yumurtalar alınır ve çırpılır.
 
İçerisine; şeker, un, kabartma tozu, vanilya, Hindistan cevizi ve irmik ilave edilip yoğurulur.
 
Yağlanmış yuvarlak cam bir fırın kabının içerisine boşaltılır ve hamur yaydırılır.
 
180°C de fırında pişirilir.
 
Fırından çıkarılır ve bir kaç dakika sonra şerbetin bir kısmı dökülür, kalan kısmı da şerbet çekince ilave edilir.
 
Üzerine hindistanceviziyle servise hazırdır.
 
 
 
  
 | 
İrmik Tatlısı | 
  | 
Doctor 
English Admin 
 
  
Kayıt: 15.01.2007 
Mesajlar: 1266 Şehir: KKTC | 
Kısa URL: https://ml.md/lc163493 
Gönderme Tarihi: 07.Mar.2022 
483 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
3 yumurta
 
1 su bardağı un
 
1 su bardağı şeker
 
1 su bardağı yoğurt
 
1, 5 su bardağı irmik
 
Yarım su bardağı sıvı yağ
 
1 çay kaşığı karbonat veya 1 paket kabartma tozu
 
Şerbeti için:
 
3 su bardağı şeker
 
3,5 su bardağı su
 
5-6 damla limon suyu
 
 
İlk önce yumurtalarımızı 1-2 dakika kadar mikserle çırpın Ardından şekeri ekleyip yumurta kokmaması için 5 dakika daha iyice çırpın.
 
Daha sonra diğer malzemeleri ekleyip tekrar çırpın.
 
Kullanacağınız kare ya da yuvarlak borcamı sıvı yağ ile yağlayın.
 
Önceden ısıtılmış 170 derece fırında yaklaşık 30 dakika kontrollü bir şekilde pişirin.
 
Üzerini hindistancevizi ya da badem ile süsleyebilirsiniz.
 
 
 
  
 | 
İrmik Tatlısı | 
  | 
Selver Somuncu 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 25.05.2007 
Mesajlar: 1024 Şehir: Ankara | 
Kısa URL: https://ml.md/lc171601 
Gönderme Tarihi: 22.Nis.2023 
661 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
1 adet yumurta
 
1/2 su bardağı yoğurt
 
1/2 su bardağı sıvı yağ
 
1 çay bardağı irmik
 
1 paket kabartma tozu
 
1 paket vanilin
 
2 su bardağı un
 
Şerbeti İçin:
 
2,5 su bardağı toz şeker
 
2,5 su bardağı su
 
1 tatlı kaşığı limon suyu
 
Kaplamak İçin:
 
4 yemek kaşığı irmik
 
Üzeri İçin:
 
1 tutam toz antepfıstığı
 
 
Derin bir karıştırma kabına yumurta, sıvı yağ ve yoğurdu ekleyin.
 
Ardından kabartma tozu ve vanilini ekleyin.
 
Son olarak irmik ve unu ekleyin.
 
Tüm malzemeleri güzelce yoğurun.
 
Hamuru tezgaha alıp biraz yoğurun, hamur toparlansın.
 
Ele yapışmayan bir hamur elde edin. Ayrı bir kasede kaplamak için irmiği hazır edin.
 
Hamuru bezelere ayırın ve her bir bezeyi rulo haline getirin.
 
Tezgaha irmik serpin. Ruloları tezgahta ileri geri hareketlerle irmiğe bulanmasını sağlayın.
 
Daha sonra hazırladığınız ruloları kesin.
 
Yağlı kağıt serili tepsiye hazırladığınız hamurları aktarın.
 
Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzeri kızarana kadar yaklaşık 30 dakika pişirin.
 
Şerbetini hazırlamak için tencereye toz şeker ve suyu koyun.
 
Orta ateşte 15 dakika kadar kaynatın.
 
Ocaktan alıp limon suyunu ilave edin ve bir kenarda soğumaya bırakın.
 
Hamurları ilk sıcaklığı geçtikten sonra şerbetini eşit şekilde çekmesi için derin bir borcama alın.
 
Tatlı hamurları ılık, şerbeti soğuk iken şerbetini dökün.
 
Eşit şekilde şerbeti çekmesi için 1 saat sonra hamurların tersini çevirin. Yaklaşık 2 saat içinde hamurlar şerbetini çekecektir.
 
Arzuya göre üzerini toz Antep fıstığı ile süsleyebilirsiniz.
 
 
Not: Üzerini irmik yerine mavi haşhaş ile de kaplayabilirsiniz. Arzuya göre hamuruna portakal ya da limon kabuğu rendesi ekleyebilirsiniz.
 
 
 
  
 | 
İrmikli Şerbetli Tatlı | 
  | 
Selver Somuncu 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 25.05.2007 
Mesajlar: 1024 Şehir: Ankara | 
Kısa URL: https://ml.md/lc171635 
Gönderme Tarihi: 23.Nis.2023 
579 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
2.5 çay bardağı irmik
 
2 çay bardağı un
 
2 yemek kaşığı tarçın
 
1 çay bardağı yoğurt
 
1 çay bardağı sıvı yağ
 
1 yumurta
 
1 paket kabartma tozu
 
Şerbeti için:
 
2.5 bardak su
 
2.5 bardak şeker
 
 
İlk olarak şeker ve suyu kaynatarak şerbetini hazırlıyoruz. Şerbet kaynarken yoğurt, sıvı yağ, yumurta, tarçın, irmik, un ve kabartma tozu ile yumuşak bir hamur yoğuruyoruz. Hamuru ceviz büyüklüğünde kurabiye gibi şekillendirerek tepsiye diziyoruz. Daha sonra 170 derece fırında pişiriyoruz. Sıcak fırından çıkan kurabiyelerin üzerine ılıyan şerbeti döküyoruz ve şerbetini çekmesini bekliyoruz.
 
 
 
  
 | 
İrmikli Tatlı | 
  | 
Selver Somuncu 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 25.05.2007 
Mesajlar: 1024 Şehir: Ankara | 
Kısa URL: https://ml.md/lc173542 
Gönderme Tarihi: 03.Ağu.2023 
346 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
Yarım su bardağı sıvı yağ
 
Yarım su bardağı yoğurt
 
1 yumurta
 
1 su bardağı irmik
 
1.5 su bardağı un
 
1 paket vanilya
 
1 paket kabartma tozu
 
Bulamak için:
 
İrmik
 
Şerbeti için:
 
2 su bardağı su
 
2 su bardağı toz şeker
 
 
İlk olarak bir karıştırma kabına yarım su bardağı yoğurt, 1 adet yumurta, 1 paket vanilya, 1 paket kabartma tozu, 1 su bardağı irmik ve 1.5 su bardağı un ekleyin. Malzemeleri kapta iyice karıştırıp yoğurun. Ele yapışan kıvamda hamur elde ettikten sonra hamurdan yuvarlak parçalar yapın. Ayrı bir kaseye irmik dökün ve hazırladığınız topları irmik dolu kaseye atın. Hamurun her yerinin irmik olmasına özen gösterin. Fırın kağıdı serili bir pişirme kabına, tatlılarınızı dilediğiniz gibi dizin. Önceden ısıttığınız 170 derece fırında 25 dakika kadar pişirin.
 
 
 
  
 | 
İrmik Tatlısı | 
  | 
Çetin Ceviz 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 26.05.2005 
Mesajlar: 3307 Şehir: Ankara | 
Kısa URL: https://ml.md/lc183986 
Gönderme Tarihi: 20.Tem.2025 
104 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
1 su bardağı irmik
 
1 su bardağı yoğurt
 
1 su bardağı toz şeker
 
1 su bardağı un
 
1 çay bardağı sıvı yağ
 
1 paket kabartma tozu
 
1 paket vanilin
 
Şerbet için:
 
2 su bardağı su
 
1,5 su bardağı toz şeker
 
Birkaç damla limon suyu
 
 
Şeker ve suyu bir tencereye alın.
 
Kaynamaya başladıktan sonra 5 dakika kadar kısık ateşte kaynatın.
 
Birkaç damla limon suyu ekleyin, 2 dakika daha kaynatıp ocaktan alın.
 
Şerbeti soğumaya bırakın.
 
Geniş bir kapta yoğurt, şeker ve sıvı yağı karıştırın.
 
Ardından irmik, un, kabartma tozu ve vanilini ekleyerek pürüzsüz bir karışım elde edin.
 
Karışımı yağlanmış orta boy bir fırın kabına dökün.
 
Önceden ısıtılmış 180°C fırında üzeri altın rengini alana kadar (yaklaşık 30-35 dakika) pişirin.
 
Tatlı sıcakken üzerine soğuyan şerbeti dökün.
 
Şerbeti tamamen çekmesi için 2-3 saat dinlendirin.
 
 
 
  
 | 
 
 
 
 
 
 |