| 
 
| 
 
 
 | 
 
İRMIK MANTISI | 
 
  | 
Aycan 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 14.11.2005 
Mesajlar: 74 Şehir: Muğla | 
Kısa URL: https://ml.md/lc2271 
Gönderme Tarihi: 20.Nis.2006 
2,358 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
 
MALZEMELER
 
 
500 gr paket irmik
 
1 adet yumurta
 
250 gr kıyma 
 
2 adet soğan
 
un
 
yoğurt
 
tereyağ
 
2 diş sarımsak
 
kırmızı biber
 
karabiber
 
tuz
 
 
 
HAZIRLANIŞI
 
 
İrmiği bir kaba koyup yeterli miktarda tuz ve su ile kulak memesi kıvamında yoğurun, üzerini örtüp, dinlenmeye bırakın. Diğer yanda soğanları ayıklayıp, rendeleyin. Tuz ve karabiber katıp içine bir yumurta kırın ve kıyma ile karıştırın.  Sarmısaklı yoğurdu hazırlayıp bir kenara kaldırın. Dinlendirdiğiniz hamuru pazılara ayırın, altına ve üstüne un koyup açın, karelere bölün, her kareye yeterli miktarda kıyma koyduktan sonra üçgen şeklinde kapatın. Kaynayan tuzlu suya hamurları atın, on dakika kapağı açık olarak kaynatın. Süzgeçle servis tabağına alın, üzerine biraz yağ döküp karıştırın. Servis yapacağınız zaman, önce hazrıladığınız sarımsaklı yoğurdu, üzerine de kırmızı biberli eritilmiş yağı dökün.
  
 | 
 
İRMİK MANTISI | 
 
  | 
Son yolcu 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 29.08.2008 
Mesajlar: 110
  | 
Kısa URL: https://ml.md/lc26938 
Gönderme Tarihi: 31.Ağu.2008 
2,152 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
 
MALZEMESİ:
 
250 gr kıyma,
 
yarım kg. irmik,
 
2 soğan,
 
1 yumurta,
 
yoğurt,
 
sarımsak,
 
katıyağ,
 
kırmızıbiber,
 
karabiber,
 
su,
 
tuz.
 
 
Kıymayı, rendelenmiş soğan, yumurta, karabiber ve tuzla yoğurun. İrmikten, yeteri kadar su ve tuzla kulak memesi kıvamında bir hamur yoğurup, yarım saat dinlendirin ve mantı hamuru gibi açarak karelere bölün. Karelerin ortasına kıymaları dağıtıp üçgen şeklinde kapatın ve kaynar suya atarak pişirin. Süzerek tabağa alın ve üzerine sarımsaklı yoğurt döküp, kızgın yağda yakılmış kırmızıbiber gezdirin.
  
 | 
 
 
 
 
 
 
 |  
 
İRMIK MANTISI Tarifleri Balıklı Makarna Tarifleri
 | 
 
 
 
 |