Kısa URL: https://ml.md/lc149552
Gönderme Tarihi: 30.Mar.2020
392 defa indirildi / yazdırıldı
Fatma Ünlükuş
Tereyağında irmik ve çam fıstığı ağır ateşte iyice kavrulur.
Şeker ve süt ilave edilip karıştırılır.
Kapak kapatılıp hafif ateşte yaklaşık on beş dakika çektirilir.
Sonra bir kahve fincanı şeker serpilir, üzeri yine kapatılır.
Demlendikten sonra tüketilir.
Kısa URL: https://ml.md/lc32053
Gönderme Tarihi: 24.Arl.2008
2,334 defa indirildi / yazdırıldı
Karaman İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü
MALZEMELER
İrmik 250 gr
Margarin 125 gr
Şeker 500 gr
Çam fıstık 1,5 çorba kaşığı
Süt Yarım kilo
YAPILIŞI:
1) Bir tencerede yağ eritilir, içine irmik ve çam fıstığı ilave edilip, hafif pembe kavrulur.
2) Şeker ve süt ilave edilip karıştırılır.
3) Kapak kapatılıp hafif ateşte suyu çekilir.
4) 15 dakika bekletildikten sonra 1 kahve fincanı şeker serpilir. Kapak tekrar kapatılır.
5) Soğuyunca servis yapılır.