|
|
İNGİLİZ ÇÖREKLERİ |
|
bitmeyen şarkı
Editor
Kayıt: 07.01.2011
Mesajlar: 2219 Şehir: İzmir |
Kısa URL: https://ml.md/lc61005
Gönderme Tarihi: 07.Mar.2011
2,743 defa indirildi / yazdırıldı
|
150 gr (10 çorba kaşığı) + 1 tatlı kaşığı tereyağı
15 gr taze maya
125 gr (1/2 su bardağı) + 4 tatlı kaşığı şeker
1 çorba kaşığı ılık su
100 gr (1/2 su bardağı) süt
500 gr (4 su bardağı) un
1 tatlı kaşığı tuz
2 yumurta (hafifçe çırpılmış)
2 çorba kaşığı tereyağı (eritilmiş)
150 gr (1 su bardağı) karışık kuş üzümü ve kuru üzüm
1 tatlı kaşığı yenibahar
Bir tatlı kaşığı tereyağı ile fırın tepsisini yağlayıp bir kenara bırakınız.
Ufalanmış mayayı orta boy bir kaba koyup şekerden 1 tatlı kaşığı ekleyerek, çatalla karıştırınız. 1 çorba kaşığı ılık suyu katarak, pürtüksüz hamur kıvamına gelene kadar çırpınız. Kabı sıcak, cereyansız bir yere koyup 15-20 dakika, maya kabarıp köpük köpük olana kadar bekletiniz.
Sütü küçük bir tencereye koyup orta ateşte, kaynama noktasına gelene kadar ısıtınız. Ateşin altını kısıp kalan 150 gr (10 çorba kaşığı) yağı katınız. Yağ eriyince tencereyi ateşten alıp, süt-yağ karışımını ılınması için bir kenara bırakınız.
Un, tuz ve 60 gr (1/4 su bardağı) şekeri ılık bir kabın içine eleyip, ortasını çukurlaştırarak mayayı, süt-yağ karışımını ve yumurtaları koyunuz.
Parmaklarınızla yada kaşıkla unu yavaş yavaş yedirmeye başlayınız. Unu iyice yedirinceye ve hamur kabın kenarlarından taşmaya başlayıncaya kadar işleme devam ediniz.
Hamuru unlanmış bir tezgaha alarak 5 dakika, esnek ve pürtüksüz olana kadar yoğurunuz.
Büyük boy bir kaseyi çalkalayıp iyice kurulayarak yağlayınız. Hamura top biçimi vererek kaseye koyup, hafifçe unladıktan sonra üstünü temiz, nemli bir bezle örtünüz.
Kaseyi sıcak ve cereyansız bir yerde, 1,5 saat, hamur kabarıp hacmi iki kat artana kadar bırakınız.
Hamuru kaseden unlanmış bir tezgaha alarak, 4 dakika kadar kuvvetlice yoğurunuz. Merdane ile kare biçiminde açıp, 2 çorba kaşığı eritilmiş tereyağı fırçayla hamura sürünüz. 60 gr (1/4 su bardağı) şeker, kuş üzümü, kuru üzüm ve yenibaharı yağlanmış hamurun üstüne serperek hamuru rulo yapınız.
Önce fırınınızı orta sıcaklığa (190°C) getirip ısıtınız.
Keskin bir bıçakla hamuru 4 cm eninde şeritlere kesiniz. Şeritleri yan yana, ama birbirlerine değmeyecek biçimde, yağlanmış fırın tepsisine dizip, tepsiyi sıcak ve cereyansız bir yerde 20 dakika bekletiniz. (Bu 20 dakikada dilimlerin birbirlerine değecek biçimde kabarmış olması gerekir.) Üstlerine kalan 3 tatlı kaşığı şekeri serpip, ısıtılmış fırında 30-35 dakika, kızarıncaya kadar pişiriniz.
Tepsiyi fırından çıkarıp, çöreklerin hafifçe ılınmalarını bekledikten sonra servis ediniz.
Not: İngiliz mutfağının geleneksel çöreklerinden olan İngiliz çörekleri, hafif sıcakken yenir. Ortalarından kesip arasına yağ sürerek de servis edebilirsiniz.
|
İngiliz Çöreği |
|
arajman
Aşçıbaşı
Kayıt: 19.11.2009
Mesajlar: 21 Şehir: Kırşehir |
Kısa URL: https://ml.md/lc43796
Gönderme Tarihi: 19.Kas.2009
2,700 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 su bardağı süt
1 su bardağı eritilmiş tereyağı
1,5 su bardağı şeker
1 su bardağı kuru üzüm
1 paket kabartma tozu
Yeteri kadar un
Üzeri için:
Pudra şekeri
Süt , tereyağı ve şeker bir kaba konur ve mikserle iyice çırpılır. Üzerine un ve kabarma tozu eklenir ve yumuşak bir hamur yapılır. En son üzüm katılır. Hamur 20 dakika kadar dinlendirilir. Daha sonra merdaneyle 1 cm kalınlığında açılır. Çay bardağı ağzıyla kesilir. Yağlanmış tepsiye dizilir. Önceden ısıtılmış 190 derece fırında pişirilir. Üzerine fırından çıkar çıkmaz pudra şekeri serpilir.
ML® Üzümlü İngiliz Bisküvisi için tıklayın ML® Skon için tıklayın
|
|
İngiliz Çöreği Tarifleri İngiliz Yemekleri
|
|