|
|
İncir ve Hurma Tatlısı |
 |
sultan gazi
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 15.04.2020
Mesajlar: 39 Şehir: Samsun |
Kısa URL: https://ml.md/lc150121
Gönderme Tarihi: 26.Nis.2020
496 defa indirildi / yazdırıldı
|
250 gr incir
250 gr hurma
500 ml krema
70 gr toz şeker
125 ml hindistancevizi sütü
1 pandispanya
2 gr sahlep tozu
Sunum için:
Kuru meyve
50 ml dondurma
İncir ve hurmaları küçük doğrayın. Kremanın yarısını tavaya alın. İncir ve hurmaları da ilave ederek kaynatın. Ocakta kaynarken çırpma teli ile sürekli karıştırarak pişirin. Yumuşayan karışımı ocaktan alıp soğumaya bırakın. El brenderı ile püre kıvamına getirin. Diğer tarafta Hindistan cevizi sütü ile kremanın kalan yarısını karıştırın. Toz şekeri de ilave edip kaynatın. Kaynarken sahlep tozunu ilave edip kıvamı koyulaşınca ocaktan alın. Hazırladığınız sos ile pandispanyayı ıslatıp üzerine incirli hurma püresini ekleyin. Dilerseniz küçük yuvarlak bir kalıpla kesin. Servis tabağına alıp kuru meyve ve dondurma ile servis yapın.

|
İncirli Hurma Tatlısı |
 |
Selver Somuncu
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 25.05.2007
Mesajlar: 1024 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc170760
Gönderme Tarihi: 10.Mar.2023
419 defa indirildi / yazdırıldı
|
https://cook.com.tr
Toz Şeker 1 Çay Kaşığı
Tarçın 2 Çay Kaşığı
Hurma 200 Gram
İncir 200 Gram
Krema 400 Gram
İnek Sütü 200 Gram
Pandispanya Keki 1 Adet
Hindistancevizi Sütü 200 Gram
İncir, hurma, kremayı, şekeri macun haline gelene karadar kısık ateşte pişirin.
Macun haline belince harçı bilendırdan geçirin ve soğmaya bırakın.
Başka bir tencerede pandispanyayı ıslatmak için krema, süt, hindistancevizi sütünü pişirin.
Kaynadıktan sonra içine kıvam alması için 1 tatlı kaşığı sahlep ve tarçın atın ve kıvam aldıktan sonra soğumaya bırakın.
Sos soğuduktan sonra pandispanya kekini ıslatın üzerine hazırladığınız incirli hurmalı macunu koyun (bunu yaparken cook yağlı kağıdı ve ufak halka şeklinde kalıplardan yararlana bilirsiniz).
Süslemek için kayısı ceviz yada karamelden yararlana bilirsiniz.

|
İncir ve Hurmalı Tatlı |
 |
Yemekhane
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 12.08.2020
Mesajlar: 5284 Şehir: Amasya |
Kısa URL: https://ml.md/lc162397
Gönderme Tarihi: 12.Oca.2022
345 defa indirildi / yazdırıldı
|
14 adet kuru incir
12 adet hurma (çekirdeği alınmış)
1 su bardağı krema
1 tatlı kaşığı toz şeker
Pandispanya için:
7 adet yumurta
1 su bardağı un
Yarım su bardağı toz şeker
1 çorba kaşığı nişasta
1 su bardağı su
1 çay kaşığı kabartma tozu
1 çorba kaşığı sıvı yağ
Sos için:
1 çay bardağı hindistan cevizi sütü
1 çay bardağı krema
1 çay bardağı süt
Yarım çay kaşığı toz salep
Yarım çay kaşığı tarçın
Üzerine:
4 top vanilyalı dondurma
İncir ve hurmayı küp şeklinde doğrayıp, bir tencereye alın. Üzerine krema ve toz şeker ekleyip, kısık ateşte yarım saat pişirin. Kaynayan karışımı ocaktan alın ve blenderden geçirip, püre haline getirin. Diğer taraftan pandispanya için tüm malzemeyi derin bir kaba koyun ve mikserle 5 dakika çırpın. 18 x 18 cm' lik kelepçeli kalıba boşaltın ve önceden ısıtılmış 180 derece fırında 40 dakika pişirin. Soğuduktan sonra kalıptan çıkarın ve geniş ağızlı bir bardakla kesip, yuvarlaklar çıkarın. Sos için hindistancevizi sütü, krema, süt, salep ve tarçını bir tencereye alıp, karıştırarak kaynatın. Kaynadıktan sonra kısık ateşte 3 dakika daha bekletip, ocaktan alın. Yuvarlak kestiğiniz pandispanya parçasını bu sosla ıslatın. Üzerine kaşık yardımıyla incir püresinden koyun ve tekrar sos gezdirip, dondurma yerleştirin. Diğer pandispanyaları da aynı şekilde hazırlayıp, bekletmeden servis yapın.

|
İncir Hurma Tatlısı |
 |
Çetin Ceviz
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 26.05.2005
Mesajlar: 3291 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc185524
Gönderme Tarihi: 01.Kas.2025
17 defa indirildi / yazdırıldı
|
10 adet doğranmış kuru incir
15 adet hurma
1,5 su bardağı krema
1 kahve fincanı tozşeker
Sahlepli ekmek için:
1 su bardağı un
1 su bardağı tozşeker
2 adet yumurta
2 çorba kaşığı margarin
1 çay bardağı su
1 paket vanilya
1 çay kaşığı kabartma tozu
Sahlepli sos için:
1 su bardağı süt
Yarım kahve fincanı tozşeker
Yarım çorba kaşığı toz sahlep
Üzeri için:
2 adet kuru incir
2 adet kuru kayısı
4 top kaymaklı dondurma
8-10 adet frambuaz
Ekmeği hazırlamak için tüm malzemeyi çukur bir kaba alın. Mikserin hızlı devri ile 4 dakika çırpın. Yağlanmış tepsiye döküp önceden ısıtılmış 160 derece fırında 35 dakika pişirin. Soğuduktan sonra yuvarlak kalıpla kesin.
Tatlı için, incir, hurma, krema ve tozşekeri birlikte ocağa oturtun. Kısık ateşte karıştırarak püre olana kadar pişirin. Ocaktan alıp soğumaya bırakın.
Soğuduktan sonra düz bir tepsiye dökün.
Donunca çorba kaşığı ile alıp yuvarlak bir kalıba dökerek şekillendirin.
Sahlepli sos için, sütü ocağa oturtun ve kaynamaya başlayınca üzerine tozşeker ve sahlebi ilave edin. Sahlep kıvamına gelince ocaktan alın.
Hazırladığınız sos sıcakken yarısını ekmeklerin üzerine dökün. Ekmekler sosu çekince tabaklara alın.
İncirli hurmalı tatlıyı üzerine yerleştirin. Kalan sahlepli sosun içine doğranmış kuru incir ve kuru kayısıları karıştırıp tatlının üzerine dökün.
En üste kaymaklı dondurmayı yerleştirin. Frambuaz ile süsleyerek servis yapın.

|
|