Kısa URL: https://ml.md/lc66696
Gönderme Tarihi: 11.Ağu.2011
5,719 defa indirildi / yazdırıldı
14-15 adet kuru incir
1 lt. süt
1 su bardağı şeker
1 yemek kaşığı margarin
Üzeri için bi miktar tarçın
Kuru incirleri sıcak suda 10-15 dk bekleterek yumuşatın. Sonra incirleri küp küp kesin.
Bir çelik tencereye 1 lt sütü dökün, içine de şekeri atın. Tencerenizi ateşin üzerinde parmağınız sütün sıcaklığına dayanacak hale gelene kadar tutun. Sakın kaynatmayın. Ateşten indirdiğiniz şekerli sütün içine incirleri ve sana yağı katıp blendırla ezin. Hemen koyulaşmaya başlıyor. Muhallebi kıvamında oluyor. İncirler iyice parçalanınca bekletmeden kaplara bölüştürün. 2 saat ortam sıcaklığında, 2 saat buzdolabında dinlendirdikten sonra üstüne tarçın dökerek servis yapın.
Kısa URL: https://ml.md/lc179076
Gönderme Tarihi: 17.Ağu.2024
91 defa indirildi / yazdırıldı
Yöremin Yemeği Annemin Emeği Projesi
2,5 Su Bardağı Süt (Keçi Yada Manda Sütü Daha İyi),
7 Adet İncir (150 Gr)
5 Tatlı Kaşığı İri Dövülmüş Ceviz İçi
1 Paket Vanilya
Kuru inciler yıkanır, birkaç dakika suda bekletilip, saplarını kesilir.
İncirler küçük parçalara bölünür.
Süt elimizin yanmayacağı şekilde ocakta ısıtılıp ocağın altı kapatılır.
Isınmış sütün içine incirler eklenir ve blenderla inciler parçalanır. (İncir parçası kalmamasını dikkat ediyoruz)
Kaselere paylaştırıyoruz.
Her bir kasenin üzerine bir tatlı kaşığı ceviz içi koyulur, üzerini hafifçe kaşıkla bastırılır (Bir gün boyunca bekletilirse daha lezzetli olur.)