Kısa URL: https://ml.md/lc90058
Gönderme Tarihi: 24.Haz.2013
1,476 defa indirildi / yazdırıldı
Dilek Girgin
20 Adet Kuru İncir
1.5 Su Bardağı Ceviz
2 Su Bardağı Su
1 Adet Tarçın Çubuk (dilenirse)
İncirleri, ılık suda 15-20 dakika kadar bekletelim. Sudan çıkarıp kurulayalım. Saplarını keselim ve kestiğimiz yeri parmağımızla genişleterek bir çukur oluşturalım. Cevizleri bu çukur kısma dolduralım. Cevizle doldurulmuş incirleri bir tencereye arada mesafe bırakmayacak şekilde dizelim ki, içleri pişerken dökülmesin. İncirlerin üzerine toz şekeri serpelim, soğuk su ekleyelim. Dilersek tencereye 1 adet tarçın çubuk da koyabiliriz. Orta ateşte şerbetini çekene dek, yaklaşık 25 dakika pişirelim.
Soğuduktan sonra servis edelim.
Kısa URL: https://ml.md/lc112158
Gönderme Tarihi: 22.Ekm.2015
1,313 defa indirildi / yazdırıldı
12 Adet Kuru İncir
12 Adet Ceviz
20 g Tereyağı
50 g Toz Şeker
200 ml Su
1 Adet Limon Kabuğu
2 g Toz Tarçın
50 g Kaymak
Kuru incirleri 10 dakika ılık suda bekletin. Baş kısımlarını hafif kesip içlerine bütün ceviz yerleştirin. Bir tencerede tereyağını eritin ve incirleri 1-2 dakika tereyağı ile soteleyin. Toz şeker, su, tarçın ve limon kabuğunu ekleyip tencerenin kapağını kapatın. 15-20 dakika kısık ateşte pişirin. Ilındıktan sonra kaymakla servis yapın.