|
|
İncir Reçelli Çörek |
|
bcigerli
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 18.05.2006
Mesajlar: 67 Şehir: Paris |
Kısa URL: https://ml.md/lc4303
Gönderme Tarihi: 29.May.2006
2,842 defa indirildi / yazdırıldı
|
MALZEMELER
5 Su bardagi elenmis un
1 Su bardagi tozseker
100 gr margarin
1 Su bardagi süt
2 Adet yumurta
30 gr yas maya
1 Tutam tuz
1 Adet limon kabugu rendesi
20 Adet incir reçeli tanesi
Üzerine :
Margarin
YAPILIŞI
Mayayi 1 si bardagi sicak süt ile eritin.
Bir süre kabarmasini bekleyin.
Unu, sekeri, margarini, yumurtalari, tuzu ve içinde maya erittiginiz sütü karistirin.
Limon kabugu rendesini de ekleyin.
Gerekirse 1-2 çorba kasigi daha un ekleyin.
Hamuru yogurduktan sonra üzerine nemli bir örtüp, 2 saat mayalanmasini bekleyin.
2 Kat kabaran hamurdan parçalar koparin.
Yuvarlayip, içlerine birer incir reçeli tanesi koyun.
Hamuru açik yeri kalmayacak sekilde kapatin.
Yaglanmis firin tepsisine siralayin.
Her birinin üzerine bir parça margarin koyun.
200 dereceli firinda pembelesene dek pisirin.
Üzerine pudra sekeri serperek servis yapin.
ML® Reçelli Çörek için tıklayın ML® İncirli Poğaça için tıklayın
ML® İncirli Çörek (görsel)
|
İncir Reçelli Çörek |
|
gül
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 08.08.2007
Mesajlar: 10638 Şehir: izmit |
Kısa URL: https://ml.md/lc159523
Gönderme Tarihi: 19.Ağu.2021
344 defa indirildi / yazdırıldı
|
20 adet incir reçeli tanesi
30 gram yaş maya
1 su bardağı sıcak süt
5 su bardağı elenmiş un
1 su bardağı toz şeker
100 gram margarin
2 adet yumurta
Bir tutam tuz
1 adet limonun rendelenmiş kabuğu
Üzeri için:
Margarin
Pudra şekeri
Mayayı sütün içinde eritin ve kabarmasını bekleyin. Unu geniş bir kaba alıp, üzerine toz şeker, oda sıcaklığında margarin, yumurta, tuz ve maya erittiğiniz sütü ekleyip karıştırın. Rendelenmiş limon kabuğu ilave edip yoğurun. Gerekirse 1-2 çorba kaşığı daha un ekleyin. Hamuru yoğurduktan sonra üzerine bir kapak örtüp, 2 saat mayalanmasını bekleyin. 2 kat kabaran hamurdan parçalar koparın. Yuvarlayıp, içlerine birer incir reçeli tanesi koyun. Hamuru, açık yeri kalmayacak şekilde kapatın. Yağlanmış fırın tepsisine sıralayın. Her birinin üzerine bir parça margarin koyun. 200 derece fırında pembeleşene dek pişirin. Üzerine pudra şekeri serperek servis yapın.
|
|
İncir Reçelli Çörek Tarifleri Açma Tarifleri
|
|