| 
 
| 
 
 
 | 
 
İncik Kebabı (Malatya) | 
 
  | 
hüsniye 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 17.01.2013 
Mesajlar: 36 Şehir: Ankara | 
Kısa URL: https://ml.md/lc85881 
Gönderme Tarihi: 18.Oca.2013 
2,080 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
 
İncik eti
 
Domates
 
Yeşil biber
 
 
Koyun, kuzu ve keçinin bacak etlerine incik denir. Kemikli olarak salçalı suda haşlanır. Haşlama esnasında suyu çektirilir, tereyağında kızartılır. Közlenmiş biber, domatesle servis yapılır.
 
 
Not: Haşlama işlemi için toprak kaplar tercih edilir.
  
 | 
 
İncik Kebabı (Malatya) | 
 
  | 
Selver Somuncu 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 25.05.2007 
Mesajlar: 1024 Şehir: Ankara | 
Kısa URL: https://ml.md/lc171034 
Gönderme Tarihi: 24.Mar.2023 
359 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
 
Malatya Valiliği
 
 
6 adet kuzu inciği 
 
6 adet yeşilbiber 
 
6 adet domates 
 
5-6 yemek kaşığı tereyağı 
 
1 yemek kaşığı domates salçası
 
Karabiber 
 
Tuz 
 
 
İncikleri yıkayın ve suyu çekinceye kadar bekleyin.
 
Bir yemek kaşığı yağ ve sulandırılmış domates salçası ilavesi ile birkaç kez çevrin.
 
Sıcak su ve tuz ilavesi ile etleri pişirip suyunu çekmesini sağlayın. 
 
Ateşi, yemek kaynamaya başlayınca kısın. Suyu çekilen incikleri, geriye kalan tereyağı ile kızartın. 
 
Diğer taraftan fırında veya ocakta biber ve domates közleyin. Kızartılan incikleri, servis tabağına alıp, kenarlarına közlenmiş biber ve domates koyarak servis yapın. 
 
 
Not: İncik; koyun, kuzu ve keçinin bacak etlerine verilen isimdir. Bu hayvanların etlerinin tercih edilmesinin nedeni, lezzeti ve yumuşaklığıdır. Malatya’da bazen haşlama için toprak kaplar tercih edilir. Genelde bu yemek; tandır veya yufka ekmeği pişirme işi bittikten sonra ocak veya tandırda kalan közün üzerine oturtulan tencere ya da güveçte pişirilebilen bir yemektir. Ocakta pişer, ocak başında yenir. Ev tipi olarak bu şekilde pişen incik kebabı, lokantalarda leğenlere konularak fırında pişirilir.
 
 
 
  
 | 
 
 
 
 
 
 
 |  
 
İncik Kebabı (Malatya) Tarifleri Kağıt Kebabı Tarifleri
 | 
 
 
 
 |