| 
 | 
| İmik Cortlatan (Seben Bolu) | 
|  | taze yaprak Şef Aşçıbaşı
 
  
 Kayıt: 16.05.2016
 Mesajlar: 40
 Şehir: Tokat
 | Kısa URL: https://ml.md/lc139938 Gönderme Tarihi: 21.Oca.2019
 1,385 defa indirildi / yazdırıldı
 
 | 
| 
 
 Abant İzzet Baysal Üniversitesi
 Bolu Halk Kültürünü Araştırma ve Uygulama Merkezi
 
 1 su bardağı mısır unu
 2 su bardağı su
 1 su bardağı tulum peyniri
 1 su bardağı dövülmüş ceviz
 2 çorba kasığı tereyağı
 
 Suyu tencerede kaynatılır.
 Mısır ununu ilave ederek, hamur yapılır.
 Ocağın üzerinde 10 dakika yavaş yavaş karıştırarak pişirilir.
 Piştikten sonra 10 dakika dinlendirilir.
 Cevizle tulum peyniri eklenerek karıştırılır.
 Üstüne eritilmiş tereyağı dökülür.
 
 
  
 
 | 
| 
 
 
 
 
 |