| 
 
| 
 
 
 | 
 
İkinci Baharım | 
 
  | 
karadadaş 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 06.09.2011 
Mesajlar: 57 Şehir: Erzurum | 
Kısa URL: https://ml.md/lc67828 
Gönderme Tarihi: 12.Eyl.2011 
1,964 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
 
Kek için;
 
1 adet yumurta
 
1 su bardağı tozşeker
 
1 su bardağı yoğurt
 
1 su bardağı irmik
 
1 su bardağı un
 
1 paket vanilya
 
1 paket kabartma tozu
 
Kreması için;
 
2 su bardağı su
 
6 yemek kaşığı tozşeker
 
1 tepeleme yemek kaşığı mısır nişastası
 
2 tepeleme yemek kaşığı kakao
 
1 yemek kaşığı neskafe
 
 
Oda sıcaklığında bekleyen yumurtayı ve tozşekeri derin bir kaba aktarıp mikserin yüksek devriyle 1-2 dakika çırptıktan sonra üzerine yoğurt ve vanilyayı ilave edin.
 
2-3 dakika daha çırptıktan sonra irmik, un ve kabartma tozunu katıp tel çırpıcı ya da çatal yardımıyla malzemeleri iyice karıştırın.
 
Orta boy (23-25 santim çapında) bir kek kalıbını yumuşamış margarinle iyice yağlayın. Koyu boza kıvamındaki kek hamurunu kalıba aktarın.
 
Keki 5 dakika önceden 175 dereceye ayarladığınız fırında 35-40 dakika kadar pişirip çıkardıktan sonra soğumasını bekleyin.
 
Diğer taraftan, kremasını hazırlamak için; su ve tozşekeri küçük bir tencereye aktarın üzerine mısır nişastası, neskafe ve kakaoyu ilave edip kısık ateşte, tahta bir kaşıkla sürekli karıştırarak koyulaşıp kaynayıncaya kadar pişirin.
 
Kaynamaya başladıktan 1 dakika sonra ocaktan alıp ılık hale gelmesi için karıştırın. kremadan 1 su bardağı kadarını ayırın.
 
Keki kalıbından çıkarıp bir tabağa alın. Özerine hafif ılınmış kremadan gezdirip pastayı buzdolabına koyun.
 
1 saat sonra pastayı buzdolabından çıkarıp ayırdığınız bir bardak kremayı üzerine gezdirin ve pastayı dilimleyerek servise sunun.
  
 | 
 
İkinci Bahar | 
 
  | 
dolu 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 28.01.2014 
Mesajlar: 3325 Şehir: Denizli | 
Kısa URL: https://ml.md/lc179589 
Gönderme Tarihi: 22.Eyl.2024 
180 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
 
Hamur:
 
1 yumurta
 
100 g margarin
 
1 çay bardağı toz şeker
 
1 poşet Dr. Oetker Şekerli Vanilin
 
1,5-2 su bardağı un
 
1 poşet Dr. Oetker Hamur Kabartma Tozu
 
1,5 yemek kaşığı Dr. Oetker Kakao
 
Üzeri için:
 
1 tatlı kaşığı hindistancevizi
 
1 tatlı kaşığı toz şeker
 
1 yemek kaşığı fındık kırığı
 
 
Yumurta, margarin, toz şeker, şekerli vanilin, un ve hamur kabartma tozu ile yumuşak bir hamur hazırlayın. Hamuru ikiye bölüp yarısına kakao ilave edin ve iyice yoğurun. Her iki hamuru da 0,5 cm kalınlığında açın.
 
Kakaolu hamurdan ağaç gövdesi şekli çıkartın ve yağlı kağıt serilmiş büyük fırın tepsisinin alt kısmına yerleştirin (üst kısmına yapraklar dizilecek). Kalan hamurlardan kalıp yada bıçak yardımı ile değişik yaprak şekilleri kesin. Üzerlerine su sürün, hindistancevizi, toz şeker ve fındık kırığı serpin. Bu iki renkli yaprakları ağaç gövdesinin üst kısmına dağınık bir şekilde (ağaç dalları gibi), dıştan içe doğru sıralayın. Üzerlerine tekrar su sürün, ikinci sıra yaprak dizin ve pişirin.
 
Elektrikli Mini Fırın: 160°C (önceden ısıtılmış)
 
Turbo fırın: 160°C (önceden ısıtılmış)
 
Pişirme süresi: Yaklaşık 15-25 dakika
  
 | 
 
 
 
 
 
 
 |  
 
İkinci Baharım Tarifleri Baton Pasta Tarifleri
 | 
 
 
 
 |