|
İki Renkli Bisküvi |
|
gül
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 08.08.2007
Mesajlar: 10638 Şehir: izmit |
Kısa URL: https://ml.md/lc160515
Gönderme Tarihi: 09.Ekm.2021
212 defa indirildi / yazdırıldı
|
180 gram tereyağı
Yarım su bardağı toz şeker
1 çay kaşığı vanilya
1 adet yumurta
2,5 su bardağı un
1 çay kaşığı kabartma tozu
2 çorba kaşığı kakao
Derin bir kasede, oda sıcaklığındaki tereyağını toz şekerle birlikte mikserleyin. Vanilya ve yumurtayı ekleyip karıştırın. Un ve kabartma tozunu eleyerek karışıma ekleyin.
Kaşıkla karıştırıp hamuru toparlamak için yoğurun. Hamuru iki eşit parçaya ayırın.
Parçalardan birine kakao ekleyip yoğurun.
Sade ve kakaolu hamurları ayrı ayrı düz ve unlu bir zeminde dikdörtgen olarak açın. Sade hamurun üzerine kakaolu hamuru yerleştirin.
Kenarlardaki yamuk kısımları bıçakla kesip dikdörtgen şekli verin. Hamuru folyonun üzerine alıp rulo şeklinde sarın.
Buzdolabında 1-2 saat bekletin. Hamuru dolaptan çıkartıp yarım cm kalınlığında dilimleyin.
Yağlanmış fırın tepsisine aralıklarla dizin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 10-15 dakika pişirin.
Tepside soğutup servis yapın.
Not: Kurabiyeler pişerken yayılırlar. Birbirlerine yapışıp şekillerinin bozulmaması için tepsiye aralıklı şekilde dizin.
|
İki Renkli Bisküvi |
|
Saadet
Türkçe Admin
Kayıt: 12.07.2005
Mesajlar: 9327 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc95586
Gönderme Tarihi: 03.Şub.2014
1,958 defa indirildi / yazdırıldı
|
Milli Eğitim Bakanlığı
Mesleki Eğitim ve Öğretim Sisteminin Güçlendirilmesi Projesi
Ankara 2006
250 g un
150 g margarin
100 g pudra şekeri
1 adet yumurta
½ su bardağı un (açma payı)
5 g vanilya
5 g tuz
25 g kakao
Hamuru sable bisküvisinde olduğu gibi hazırlayınız.Sonra hamuru biri diğerinden daha büyük olacak şekilde iki parçaya ayırınız ,az olan parçaya kakao ilave ediniz.
İki hamuru ikisi de aynı kalınlıkta olacak şekilde ayrı ayrı merdane ile açıp üst üste yerleştiriniz.
Sonra rulo şeklinde sarıp hafif hafif yuvarlamak suretiyle 4-5 cm çapına gelinceye kadar inceltiniz.
Yaptığınız ruloyu 2.5-3 cm kalınlığında düz veya verev parçalara kesip yağlanmamış tepsiye birer parmak ara ile yerleştiriniz.
Önceden ısıtılmış 150 C ye ayarlanmış fırında 9-10 dakika pembeleşinceye kadar pişiriniz.
Not: Şekil değiştirmek suretiyle daha başka çeşitleri de yapabilirsiniz.
|
İki Renkli Bisküvi |
|
siyami
Super MOD
Kayıt: 26.09.2006
Mesajlar: 1925 Şehir: izmir |
Kısa URL: https://ml.md/lc88918
Gönderme Tarihi: 02.May.2013
2,135 defa indirildi / yazdırıldı
|
Ankara Büyükşehir Belediyesi
Belmek Yemek Kitabı
2 adet yumurta
1 su bardağı pudra şekeri
1 paket margarin (oda sıcaklığında yumuşatılmış)
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
2 çorba kaşığı kakao
Aldığı kadar un
Derin bir kabın içerisine pudra şekeri, margarin, yumurta, kabartma tozu, vanilya ve un ilavesiyle kulak memesi yumuşaklığında hamur yoğrulur. Hazırlanan hamur, iki eşit parçaya ayrılır. Ayrılan hamurun bir parçasına 2 çorba kaşığı kakao katılıp tekrar yoğrulur. 10 dakika dinlendirilir.
Beyaz hamur ve kakaolu hamur merdane yardımıyla kare şeklinde açılır, açılan hamurlar üst üste konarak ikisi birlikte inceltilerek tekrar açılır. Şekilli kalıplarla kesilip yağlanmış tepsiye dizilir.
180 derecede ısıtılmış fırında 30 dakika pişirilir.
|
İki Renkli Bisküvi |
|
şef
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 29.07.2011
Mesajlar: 72
|
Kısa URL: https://ml.md/lc66346
Gönderme Tarihi: 29.Tem.2011
2,499 defa indirildi / yazdırıldı
|
250 gr. un
100 gr. pudraşekeri
150 gr. margarin
2 adet yumurta
1 çorba kaşığı kakao
Karbonat
Vanilya
Yukarıdaki malzemelerle sable hamurunu hazırlayınız.
Üç eşit parçaya ayırınız.
Parçanın bir tanesine kakaoyu koyup, hamuru iyice esmerleştiriniz.
Beyaz olan iki hamuru 3-4 mm. incelikte açınız.
Kakaolusunu da aynı kalınlıkta açıp, iki beyazın ortasına koyunuz.
Hafif bastırarak hamuru 3 kat olarak 3 cm.'lik şeritlere ayırınız. Şeritleri tekrar kare, dikdörtgen veya eşkenar dörtgenlere kesip, yağlanmış tepsiye diziniz.
Ortadan daha az ısılı fırında 10-15 dakika pişiriniz.
Not: Diğer bir şekil de; hamuru iki eşit parçaya ayırıp, bir tanesine kakaoyu koyup, esmerleştiriniz. Her iki hamuru ayrı ayrı 3-4 mm. incelikte açınız. Açılan iki hamuru üst üste koyup, bir uçtan başlayarak yuvarlayıp, 4-5 mm. çapa getirinceye kadar yuvarlayarak uzun bir çubuk yapınız. Sonra, 2-3 cm. eninde parçalara kesip, yağlanmış tepsiye koyup, pişiriniz. Manzara bakımından bu da güzel olur.
|
İki Renkli Bisküvi |
|
iz
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 31.03.2011
Mesajlar: 54 Şehir: Erzincan |
Kısa URL: https://ml.md/lc63064
Gönderme Tarihi: 09.May.2011
2,592 defa indirildi / yazdırıldı
|
250 gram un
100 gram pudra şekeri
170 gram tereyağı
50 gram kakao
2 yumurta sarısı
1 paket vanilya
limon kabuğu rendesi
Unu hamur tahtasına eleyiniz. Tereyağını unla birlikte bıçakla kıyınız. Üzerine pudra şekerini ilave ediniz. İki yumurta sarısını üzerine kırarak, limon kabuğu rendesi, vanilya, bir fiske karbonatı koyarak karıştırınız. Elde ettiğiniz hamuru biraz dinlendirdikten sonra iki bölüme ayırınız. Hamurların bir tekine kakao karıştırın. önce kakaosuz hamuru bir santim kalınlığında açınız. Aynı ölçüde diğerini de açınız. Renkli hamuru beyaz hamur üzerine koyunuz. Bir kenarından iç tarafına doğru, rulo şekli vererek kıvırınız. İki santim uzunluğunda keserek yağlanmış tepsiye birer parmak ara ile diziniz. Orta hararetli fırında pembe bir renk alıncaya kadar pişiriniz.
|
İki Renkli Bisküvi |
|
aytaşı
Aşçıbaşı
Kayıt: 17.12.2010
Mesajlar: 21 Şehir: Antalya |
Kısa URL: https://ml.md/lc58790
Gönderme Tarihi: 23.Arl.2010
2,585 defa indirildi / yazdırıldı
|
250 gr. un
170 gr. tereyağı
100 gr. un şeker
2 adet yumurta
25 gr. kakao
Vanilya
Karbonat
Limon kabuğu rendesi
Un hamur tahtasına elenir. Yağ konur. İki yumurta sarısı, un, şeker, vanilya, limon kabuğu rendesi ilâve edilir. Yoğurulur. Hamur iki parçaya bölünür. Birine kakao ilave edilir 10 dakika dinlendirilir. 3-4 mm. kalınlığında açılır. Üst üste koyulur. Rulo şeklinde sarılır Yarım santimetre kalınlığında kesilir. Orta fırında pişirilir.
|
İki Renkli Bisküvi |
|
fevziye kuş
Aşçı
Kayıt: 08.09.2009
Mesajlar: 19 Şehir: İzmir |
Kısa URL: https://ml.md/lc40474
Gönderme Tarihi: 08.Eyl.2009
2,953 defa indirildi / yazdırıldı
|
1/2 çorba kaşığı kakao
250 gr özlü un
125 gr tereyağı
100 gr pudra şekeri
1 adet yumurta
1/2 bardak un
1/2 paket vanilya
1 fiske limon kabuğu rendesi
4 fiske tuz
Hamur tahtasına elenmiş un serpildikten sonra evvelce buzdolabında dondurulmuş tereyağı, yağ parçalarının kaybolması beklenene kadar kıyılır. Şeker, limon kabuğu rendesi, vanilya, tuz atıldıktan sonra yumurta da kırılarak yoğrulur. Hamur elde edildikten sonra üç parçaya bölünerek yumak yapılır. (Bu sable hamuru gerektiği zaman öbür bisküvi çeşitlerinde de kullanılabilir.)
Bu yumak, biri büyük, öbürü küçük olmak üzere ikiye bölünür. Küçük olan parçaya kakao ilâve edilir. Büyük parça iyice açıldıktan sonra çay bardağı ağızı ile kesilir. Küçük kakaolu parça da aynı şekilde çay bardağı ile kesildikten sonra öteki parçanın üzerine yerleştirilir. Sonra her ikisi birden rulo şeklinde yuvarlanarak inceltilir. Sonra parmak kalınlığında kesilerek tepsiye yerleştirilir. (Tepsi evvelden yağlanmayacaktır.) Az ısılı fırında 20 dakika kadar pişirilir.
|
İki Renkli Bisküviler |
|
ekselans
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 15.06.2009
Mesajlar: 38 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc37389
Gönderme Tarihi: 15.Haz.2009
2,788 defa indirildi / yazdırıldı
|
300 gr. un
1 çay kaşığı kabartma tozu
180 gr. tereyağı
100 gr. şeker
1 tutam tuz
1 yumurta
2 çorba kaşığı kakao
1 çorba kaşığı pudra şekeri
Yağlamak için margarin
Unu ve kabartma tozunu karıştırın. Tepsiye dökün. Küçük parçalar halinde kestiğiniz margarini dağıtın. Şeker ve tuzu koyun. Yumurtayı unun ortasına kırın. Bütün malzemeyi karıştırın. Elle hamuru yoğurun. Hamuru üç eşit parçaya bölün. Bunlardan birine kakaoyu, pudra şekerini ilave edin. Her 3 hamuru da 30 dakika buzdolabında bekletin. Kakaolu hamuru ve açık renk hamurlardan birini 1 cm. kalınlığında açın ve bu hamuru 1 cm. genişliğinde çubuklar halinde kesin. Özerlerine soğuk su serpin. Bir kakaolu 1 beyaz çubuğu yan yana dizin. Kakaolu çubuğun üzerine beyaz, beyaz çubuğun üzerine kakaolu çubuk yerleştirip, hafifçe bastırın. Üçüncü bölüm hamuru ince olarak açın. 10 cm. genişliğinde parçalar kesin. Çubuklardan oluşan hamuru bu hamura sarın. Hamuru yağlı kâğıda sarın ve 30 dakika buzdolabında bekletin. Fırına koyacağınız tepsiyi yağlayın. Hazırladığınız rulodan yarım santim kalınlığında dilimler kesin. Parçaları tepsiye yerleştirin. Sıcak fırında 8-10 dakika pişirin. Verdiğimiz malzemeden 90 adet bisküvi meydana gelecektir.
Not: İki renkli bisküvileri hazarlarken, kakao yerine çikolata da kullanabilirsiniz. Çikolatayı hamura katmak için, eritmeniz gerekir. Çikolatanın bir kısmını rendelenmiş olarak hamura kattığına takdirde, iki renk bisküvileriniz çok lezzetli olacaktır.
İki renkli bisküvileri daha değişik şekillerde de hazırlayabilirsiniz. Hamuru yoğunluktan sonra bunu iki eşit parçaya ayırın. Bir parçasını kakao ile karıştırın. Diğer kısmını beyaz olarak bırakın. Hamurları 1/2 santim kalınlığında açın. Her iki hamuru da üst üste koyarak rulo haline getirin. Rulonun sıkı olması gereklidir. Rulodan 1 cm. kalınlığında dilimler kesin. Bunları yağlanmış tepsiye dizin. Ve sıcak fırında pişirin.
Aynı bisküvileri üç kat hamurdan hazırlamanız da mümkündür. Eğer bisküvilerinizin çok kakaolu olmasını istiyorsanız, üç eşit parçadan ikisinin içine kakao katın. Birini ise beyaz olarak bırakın. Hamurları üst üste koyduktan sonra, kıvırış şeklinize göre, değişik bisküvi şekilleri meydana gelecektir.
|
İki Renkli Bisküviler |
|
ahugökşen
Aşçı
Kayıt: 16.05.2008
Mesajlar: 19 Şehir: Afyon |
Kısa URL: https://ml.md/lc23870
Gönderme Tarihi: 16.May.2008
2,776 defa indirildi / yazdırıldı
|
100 gr tereyağı
1 yumurta
1 çorba kaşığı kakao
1 tatlı kaşığı karbonat
1 su bardağı toz şeker
1 tatlı kaşığı vanilya
Aldığı kadar un
Yarım limon suyu
Tereyağı ile şekeri ovun. Limon suyunun içine karbonatı karıştırıp tereyağlı şekere ilave edin. Yumurta, vanilya ve aldığı kadar unla yoğurun. İkiye ayırın. Bir parçasını kakao ile yoğurun. Beyaz hamuru dikdörtgen şeklinde (20-28 cm) ebadında açın. Kakaoluyu da açtıktan sonra beyaz hamuru kakaolunun üstüne yerleştirip rulo haline getirin. Yarım santim kalınlığında parçalar kesip tepsiye yerleştirin. Kızgın fırına verin.
|
2 Renkli Bisküvi |
|
saturn
Aşçıbaşı
Kayıt: 15.05.2008
Mesajlar: 20 Şehir: İstanbul |
Kısa URL: https://ml.md/lc23851
Gönderme Tarihi: 15.May.2008
3,036 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 su bardağı pudra şekeri
150 gr tereyağı
1 çay bardağı süt
Aldığı kadar un
2 yumurta
1 paket kabartma tozu
Vanilya
1 kaşık kakao
Oda sıcaklığındaki tereyağı ile pudra şekeri iyice ovun. Süt, yumurta, kabartma tozu, vanilya ilave edilip karıştırın. Un ilave edip kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edin. Üç eşit parçaya ayırınız. Bir parçasını kakao ile yoğurun.
Beyaz olan iki hamura 3-4 mm incelikte açınız. Kakaolusunu da aynı kalınlıkta açıp iki beyaz hamurun ortasına koyunuz.
Hamuru 3 cm lik şeritlere ayırın. Şeritleri tekrar kare, dikdörtgen parçalara ayırıp tepsiye dizin. Orta hararetli fırında pişiriniz.
|
İki Renkli Bisküvi |
|
astronot
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 15.02.2008
Mesajlar: 38 Şehir: İzmit |
Kısa URL: https://ml.md/lc21393
Gönderme Tarihi: 15.Şub.2008
2,448 defa indirildi / yazdırıldı
|
1/2 Çorba kaşığı kakao
Hamur Malzemesi:
3 Su bardağı un
1 Küçük margarin (125 gr.)
1 Yumurta
1 Çorba kaşığı yoğurt
1 Çay bardağı pudra şekeri
1 Çorba kaşığı limon suyu
1/2 Çay kaşığı karbonat
1/2 Çay kaşığı vanilya
Unu genişçe bir kaba eleyiniz. Margarini katıp iki avuç arasında yağı una yediriniz. Ortasını açıp yumurta, yoğurt, pudra şekeri, limon suyunda eritilmiş karbonat, vanilya, limon kabuğu rendesi koyarak bir hamur yapınız.
Hamurun arısına 1/2 çorba kaşığı kakao katıp renklendiriniz. Önce beyaz hamuru 3-4 'mm. kalınlığında 10 cm. genişliğinde uzunca açınız. Ayni büyüklükte renkli hamuru açıp, beyazın üzerine yerleştiriniz. Uzun kenarından sararak rulo yapınız. Bir parmak genişliğinde verev kesip, tepsiye aralıklı diziniz. Orta hararetli fırında pembe renkte pişiriniz.
ML® Kimyonlu Bisküvi için tıklayın
|
İki Renkli Bisküvi |
|
Oruç
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 02.07.2006
Mesajlar: 46 Şehir: Gaziantep |
Kısa URL: https://ml.md/lc6322
Gönderme Tarihi: 27.Tem.2006
2,842 defa indirildi / yazdırıldı
|
3.5 Su bardağı un
175 Gr. Margarin
1 Su bardağı pudra şekeri
2 Yemek kaşığı kakao
1 Paket Vanilya
1 Paket Kabartma tozu
1 Limon kabuğu rendesi
2 Yumurta
Oda sıcaklığında yumuşatılmış margarin ile pudra şekeri kıvam haline getirilip kakao dışındaki tüm malzemeler karışıma ilave edilerek hamur yapılır. 2 parçaya bölünen hamurun bir parçasına kakao ilave edilir. Her iki hamur dikdörtgen açılıp üst üstte konularak rulo yapılır. 2 saat buzdolabında bekletilen rulo bir ip yardımı ile ince dilimler halinde kesilerek orta dereceli fırında ( 160 derece ) hafif pembeleşinceye kadar pişirilir.
ML® Mozaik Bisküvi için tıklayın
|
İki Renkli Bisküvi |
|
AyGölgesi
Super MOD
Kayıt: 31.03.2006
Mesajlar: 2719 Şehir: Giresun |
Kısa URL: https://ml.md/lc1435
Gönderme Tarihi: 31.Mar.2006
2,988 defa indirildi / yazdırıldı
|
2,5 su bardağı un
1 küçük Paket margarin ve 1 ince dilim ilave (150 gr.)
Yarım su bardağı Pudra şeker
1 yumurta
Limon kabuğu rendesi
Vanilya
1- 2 çorba kaşığı kakao
Un elenir. Ortasına yağ, pudra şekeri, yumurta, limon kabuğu rendesi, vanilya konup yoğrulur. (Fazla yoğrulmaz, hamur bozulur.)
Hamur ikiye ayrılır. Bir tanesine elenmiş kakao katılıp yoğrulur.
Hamurlar ayrı ayrı Parmak genişliğinde yuvarlanır. Sonra birbirine dolanıp iki parmak uzunluğunda kesilir.
Tepsiye dizilip, orta hararetli fırında pişirilir. (10 15 dakika.)
Not: İstenirse, hamurlar merdane ile açılıp üst üste konarak sarılır ve dilimlenerek de pişirilir.
|
|