|
İçli Tatlı |
|
gulsimsir
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 13.01.2006
Mesajlar: 180
|
Kısa URL: https://ml.md/lc990
Gönderme Tarihi: 24.Oca.2006
21,758 defa indirildi / yazdırıldı
|
Yarım su bardağı süt
1 yumurta
200g odasıcaklığında margarin
3,5 su bardağı un
1 paket kabartmatozu
1 tutam tuz
İç malzemesi:
1,5 su bardağı ceviz içi( fındık, badem)
1 çay kaşığı tarçın
Şerbeti:
4 Su bardağı su
4 Su bardağı şeker
Yarım limonun suyu
Önce şeker ve suyu bir tencereye koyun ve kaynatın. Kaynadıktan sonra altını kapatın ve yarım limon suyunu içine katın, karıştırın.
Hamurun tüm malzemelerini bir kaba boşaltın .Kulak memesi yumusaklığında bir hamur elde edesiye kadar ve tüm malzemeler bir top haline gelesiye kadar güzelce yoğurun.(yaklaşık 10 dakika sürüyor)
hamuru 10 dakika dinlendirin.
ceviz büyüklüğünde yuvarlaklar yapın ve elinizle biraz açın. Tarçınlı ceviz içi karışımından 1 tatlı kaşığı kadar koyun. Hamurun ağızı kapatıp ters çevirip aralıklı olarak tepsiye dizin. Tepsiyi yağlamaya gerek yok.
önceden ısıtılmış fırında hafif kızarana kadar pişirin.
Fırından çıkarınca bir boy daha ufak ve bir tepsiye dizin.
Odasıcaklığındaki şerbet fırından çıkan hamurların hemen üzerine dökülür. 5 dakika sonra tatlılar şerbeti iyi çekmesi için ters çevrilir. 10 dakika kadar sonra tekrar hamurların yüzü çevrilir. Bu şekilde tüm şerbeti çekesiye kadar üzeri kapatılmadan 2 saat kadar bekletilir.
Üzerine hindistancevizi dökülerek servis yapılır.
|
İçli Tatlı |
|
dilek_varol
Aşçı
Kayıt: 06.11.2007
Mesajlar: 15 Şehir: izmir |
Kısa URL: https://ml.md/lc19178
Gönderme Tarihi: 08.Kas.2007
3,324 defa indirildi / yazdırıldı
|
Yarım su bardağı süt
1 yumurta
200 g oda sıcaklığında margarin
3,5 su bardağı un
1 paket kabartma tozu
1 tutam tuz
İç malzemesi:
1,5 su bardağı ceviz içi
1 çay kaşığı tarcın
Şerbeti için:
4 su bardağı su
4 su bardağı şeker
Yarım limon suyu
Önce şerbeti hazırlayın hamurun tüm malzemelerini koyup yoğurun yoğurduktan sonra hamuru 10 dk. bekletin daha sonra ceviz büyüklüünde parçalara ayırın elinizin içinde açın eve tarçın ve cevizden içine koyuk kapatın ters bir şekilde tepsiye dizin tepsiyi, yağlamaya gerek yok önceden ısıtılmış fıranda hafif kızarana kadar pişirin, fırından çıkınca bir boy daha ufak tepsiy dizin odasıcaklığındaki şerbet fırından çıkan hamurların üzerine dökün 5 dk sonra hamurlar şerbeti iyi çeksin diye ters çevirin üstüne hindistancevizi serpip servis yapın.
|
|