| 
 
 
 | 
İçli Patates Köftesi | 
  | 
bcigerli 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 18.05.2006 
Mesajlar: 67 Şehir: Paris | 
Kısa URL: https://ml.md/lc7222 
Gönderme Tarihi: 03.Eyl.2006 
2,766 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
Yarım kilo patates
 
yarım su bardağı kaşar rendesi
 
100 gr. kıyma
 
yarım demet maydanoz
 
yarım su bardağı un
 
1 su bardağı sıvıyağ
 
karabiber
 
tuz
 
 
Patatesleri yıkayıp kabuklarıyla birlikte üzerini örtecek kadar suya haşlayın. Kabuklarını soyup püre haline getirin, kıyılmış maydanoz, 1 yumurta sarısı, tuz, karabiber ve kaşr peynirini yarısını katıp yoğurun. Yumurta büyüklüğünde parçalara ayırın, uzunlamasına yuvarlayın. Ortalaına birer kaşık kavrulmuş kıyma koyup kapatın, uzun parmak köfteler yapın. Köfteleri unun içinde yuvarlayın ve kalan 2 yumurta ve 1 yumurta akını çırpın, kaşar peynirini katın, köfteleri bulayıp kızartın.
 
 
 ML® Patatesli İçli Köfte için tıklayın
 
  
 | 
İÇLİ PATATES KÖFTESİ | 
  | 
kuşkonmaz 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 07.01.2008 
Mesajlar: 25 Şehir: Üsküdar-İstanbul | 
Kısa URL: https://ml.md/lc20523 
Gönderme Tarihi: 07.Oca.2008 
2,822 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
6 Orta boy patates
 
3 Yumurta sarısı
 
1 Orta boy soğan
 
5-6 Dal maydanoz
 
1 tatlı kaşığı tuz
 
1/4 Çaykaşığı karabiber
 
1 Çorba kaşığı galeta tozu
 
2 Çorba kaşığı kaşar peyniri rendesi
 
3-4 Çorba kaşığı kıyma
 
3 Çorba kaşığı sıvıyağ 
 
 
Patatesi yıkayıp, az su ile pişiriniz, ince kıyılmış soğanla, kıymayı tavaya koyunuz. 1 Çay kaşığı tuz ve 2 çorba kaşığı su ve 1 çorba kaşığı yağ ilâve edip karıştırarak pişiriniz. İçine kıyılmış maydanoz ve karabiber katıp karıştırınız.
 
Patatesin kabuğunu soyup, eziniz. İçine yumurta sarısı, galeta tozu, peynir rendesi, 1 çorba kaşığı yağ, tuz ve karabiber koyup yoğurunuz. Yağlanmış avuç içine 2 ceviz büyüklüğünde alıp yuvarlıyarak bir parmak kalınlığında yassıltmız. Ortasına hazırlanan içten koyup kenarlarını ortada birleştirerek üstünü kapatınız. Bastırarak yuvarlak veya oval seki! veriniz. Kapsattığınız yer alta gelmek üzere yağlanmış tepsiye diziniz. Üzerine yağ sürüp orta hararetli fırında pembe renkte pişiriniz.
 
 
 ML® İçli Patates Köftesi için tıklayın
 
ML® İçli Patates Köftesi Videosu
 
  
 | 
İÇLİ PATATES KÖFTESİ | 
  | 
ismileyla 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 19.03.2008 
Mesajlar: 35 Şehir: İzmir | 
Kısa URL: https://ml.md/lc22665 
Gönderme Tarihi: 19.Mar.2008 
2,658 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
Malzeme:
 
1 kg. ince bulgur
 
1 kg. patates
 
2 kaşık un
 
5 yumurta, tuz
 
içi:
 
1,5 kg kıyma
 
2 adet soğan
 
1 bardak dövülmüş ceviz
 
Maydanoz
 
Kekik
 
Karabiber
 
Tuz
 
 
Yapılışı:
 
Bulguru soğuk suyla iyice yıkayın. 1 su bardağı su koyun, onu çekmesini bekleyin. Patatesleri haşlayıp rendeleyin. Un, tuz ve yumurta ilâvesi ile güzelce yoğurun. Bulguru ilâve edip, tekrar yoğurun.
 
İçi için soğanı rendeleyip, kıyma, maydanoz, kekik, karabiber ve tuz ile kavurun. Kıyılmış maydanozu ilâve edin. Elinizi suya batırıp hamuru incecik açın. İçini koyup iri yumurta şekli verip kapatın. Köfteleri sıcak suda haşlayın. Arzuya göre haşlanan köfteleri kızartarak da servis yapabilirsiniz.
  
 | 
İÇLİ PATATES KÖFTESİ | 
  | 
atölye 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 25.01.2010 
Mesajlar: 35 Şehir: Ankara | 
Kısa URL: https://ml.md/lc46603 
Gönderme Tarihi: 25.Oca.2010 
2,860 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
MALZEMESİ
 
5-6 patates
 
3 yumurta
 
2 kaşık un
 
sıvıyağ
 
250 gr. kıyma
 
1 soğan, maydanoz
 
tuz, karabiber
 
 
YAPILIŞI
 
Malzemesinden patates köftesi hazırlayınız. Hazırlanan köfteleri içli köftede olduğu gibi içlerini oyup bir kenara koyunuz. Kıymanın içine ince doğranmış soğanı koyup ateş üzerinde kıyma suyunu çekinceye kadar kavurunuz. Ateşten alıp tuzu, karabiberi, ince kıyılmış maydanozu koyup karıştırınız. Oyulan köftelerin içine doldurup ağızlarını kapatınız. Patates köftelerini kızartıp servis yapınız.
  
 | 
İçli Patates Köftesi | 
  | 
Ayşe'm 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 09.08.2010 
Mesajlar: 54 Şehir: Eskişehir | 
Kısa URL: https://ml.md/lc54298 
Gönderme Tarihi: 10.Ağu.2010 
2,853 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
 Emine Beder
 
 
6 orta boy patates (haşlanmış)
 
1 yumurta
 
5 çorba kaşığı un
 
kızartmak için sıvı yağ
 
tuz
 
karabiber
 
Köftenin iç harcı için:
 
200 gr. kıyma (yağsız)
 
1 orta boy soğan
 
1 çorba kaşığı sıvı yağ
 
tuz
 
karabiber
 
Köftenin dışı için:
 
2 yumurta
 
5-6 çorba kaşığı un
 
5-6 çorba kaşığı galeta unu
 
 
Bir kabın içine haşlanmış patatesleri rendeleyerek soğutalım içine yumurtayı, tuzu, karabiberi ve unu ekleyerek iyice yoğuralım. Köftenin iç harcını hazırlayalım. Tavaya sıvı yağı alalım. Küp doğranmış soğanı, kıymayı, tuzu ve karabiberi ekleyerek, kıymanın suyu çekilene dek 2-3 dk. kavuralım. Patates hamurundan yumurta iriliğinde parçalar kopartalım. Önce yuvarlak şekil verip daha sonra iç kısmını oyarak çukurlaştıralım. Patates köftelerinin boşluklarına kıymalı harçtan bir miktar koyarak ağız kısmını büzüp kapatalım. Patates köftelerini hafifçe yassıltalım Köfteleri önce una, sonra çırpılmış yumurtaya, sonra galeta ununa bul ayıp kızdırılmış sıvı yağda arkalı önlü kızartarak emici bir kâğıt üzerine alalım ve servis yapalım.
  
 | 
İÇLİ PATATES KÖFTESİ | 
  | 
toz parmak 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 14.12.2010 
Mesajlar: 25 Şehir: Trabzon | 
Kısa URL: https://ml.md/lc58691 
Gönderme Tarihi: 19.Arl.2010 
3,100 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
500 gr. patates
 
100 gr. kıyma
 
50 gr. kaşar peyniri
 
3 adet yumurta
 
Yarım demet maydanoz
 
Tuz
 
Biber
 
Yağ
 
 
Patatesler haşlanır. Soyularak püre makinesinden geçirilir. Bir yumurta sarısı, kıyılmış maydanoz, tuz, biber ilâve edilir, karıştırılır. İki ceviz büyüklüğünde parçalara bölünür. Avuç arasında muntazam yuvarlaklar yapılır. Ortası çukurlaştırılır. Kıyma konularak kapatılır. Muntazam oval şekil verilir. Hafifçe unlanır. Kalan yumurtalar çarpılarak rendelenmiş peynir ilâve edilir. Hazırlanmış köfteler bulanarak kızdırılmış yağda kızartılır.
  
 | 
İçli Patates Köftesi | 
  | 
markacı 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 02.08.2016 
Mesajlar: 20 Şehir: Giresun | 
Kısa URL: https://ml.md/lc118659 
Gönderme Tarihi: 04.Ağu.2016 
1,494 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
Şükran Alphan
 
 
1,5 kg patates
 
Yarım bayat ekmek
 
3 yumurta
 
250 gr kıyma
 
4-5 kök yeşil soğan
 
1 demet maydanoz
 
Kırmızı biber
 
Tuz
 
Karabiber
 
Yarım bardak su
 
 
Patatesleri haşlayın. Kabuklarını soyun ve geniş bir kaba koyun. Ekmek içlerini üzerine ovalayın. Biraz tuz ve su katın ve katica bir hamur oluncaya kadar iyice yoğurun. Öte yandan, kıymayı ince kıydığınız soğanla birlikte kavurun. Kıymayı indirmeden beş dakika önce tuzunu, biberini, karabiberini ve maydanozunu ilâve edin. Sonra kıymayı ateşten indirerek soğumaya bırakın. Hazırladığınız patatesli hamurdan yumurta büyüklüğünde alarak içli köfte gibi açın (eğer elinize yapışırsa elinizi suyla ıslatın). Sonra içine, hazırladığınız içten bir çorba kaşığı doldurarak ağzını kapatın. Yumurtaları bir kapta çırpın. Hazırladığınız patates köftelerini yumurtaya bulayarak kızgın yağda kızartın. Yağlarını süzdürerek tabağa alıp sıcak sıcak servis yapın.
  
 | 
Kıymalı İçli Patates Köftesi | 
  | 
ay ışığı 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 16.06.2016 
Mesajlar: 1738 Şehir: Samsun | 
Kısa URL: https://ml.md/lc145779 
Gönderme Tarihi: 21.Eyl.2019 
858 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
Patates hamuru için:
 
5 adet orta boy patates
 
1 su bardağı un
 
1 çay bardağı irmik
 
1 adet yumurta
 
1 çay kaşığı tuz karabiber
 
İç harcı için:
 
125 gram kıyma
 
1 adet kuru soğan
 
1 adet yeşil biber
 
Yarım çay kaşığı tuz
 
Yarım çay kaşığı karabiber
 
Yarım çay kaşığı pul biber
 
1 yemek kaşığı sıvı yağ
 
1 tatlı kaşığı tereyağı
 
Bulamak için:
 
1 küçük kase galeta unu
 
1 adet yumurta
 
Kızartmak için:
 
1 su bardağı sıvı yağ
 
 
Patatesleri haşlayıp derin bir kaseye rendeleyin.
 
Üzerine tuz, baharat, yumurta ve irmik ilave edin ve yoğurun.
 
Kuru soğanı yemeklik biberleri ise halka halka doğrayın.
 
Tavada sıvı yağı kızdırıp soğan ve biberleri ilave edin.
 
Kıymayı da ekleyin ve kavurmayı sürdürün.
 
Son olarak tuz ve baharatları ekleyip karıştırın ve soğumaya bırakın.
 
Patatesli hamuru 10 dakika kadar buzdolabında soğutun.
 
Ardından yumurta büyüklüğünde parçalar koparıp elinizde açın.
 
Kıymalı harcı patatesin ortasına koyup elinizle kapayın.
 
Önce galeta ununa sonra da yumurtaya buladığınız köfteleri kızgın yağda orta ateşte kızartın.
 
Kağıt havluyla yağını çektirdiğiniz köfteleri soğumadan servis edin.
 
 
 
  
 | 
 
 
 
 
 
 |