| 
 
 
 | 
İçli Köfte (Osmaniye) | 
  | 
Saadet 
Türkçe Admin 
 
  
Kayıt: 12.07.2005 
Mesajlar: 9281 Şehir: Ankara | 
Kısa URL: https://ml.md/lc38728 
Gönderme Tarihi: 01.Ağu.2009 
4,011 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
6 adet soğan
 
Tuz
 
Biber
 
Un
 
Simit (küçük bulgur)
 
İrmik
 
 
Dışının hazırlanışı, irmik, un, simit, tuz, bir miktar su ve salça karıştırılıp, yoğrularak hamur haline getirilir.
 
İçinin hazırlanışı : Kıyma kavrularak üzerine soğanlar doğranarak tuz, biber, kimyon ve salça koyularak soğutulmaya bırakılır.
 
Hamuru yumurta şeklinde yuvarlayıp ortasını oyarak içine kıyma konulur ve ağzı kapatılır. Aynı şekilde belli büyüklükte yeterince yapılır. Buzdolabından sonra kaynatılarak yenebilir.
 
 
 
  
 | 
İçli Köfte (Osmaniye) | 
  | 
küpe çiçeği 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 24.03.2016 
Mesajlar: 36 Şehir: Çeşme | 
Kısa URL: https://ml.md/lc116179 
Gönderme Tarihi: 15.Nis.2016 
2,606 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
https://www.kulturportali.gov.tr
 
 
½ kg kıyma
 
3 adet kuru soğan
 
1 çay kaşığı pul biber
 
1 çay kaşığı karabiber
 
1 çay kaşığı tuz
 
1 çay kaşığı kimyon
 
1 fincan ceviz
 
1 su bardağı un
 
1 fincan irmik
 
1 adet yumurta
 
½ ince bulgur
 
1 bağ maydanoz
 
½ adet margarin
 
 
Kıyma tencerede kavrulur soğanlar küçük parçalar halinde doğranarak kavrulan kıymanın içerisine konarak beraber kavrulmaya bırakılır.Baharatları margarin ve maydanozu da eklenerek iyice kavrulur. Hamurun hazırlanışı İnce bulgur ve irmik ılk su ile ıslanır, üzerine baharatlar koyularak 5 dakika dinlendirilir salça ve yumurta büyüklüğündeki kıyma ve 1 su bardağı un ile kıvama gelene kadar yoğrulur. Hamur kıvama geldiğinde bir yumurta büyüklüğünde parça alınıp içi açılarak önceden hazırlanmış olan köfte harcı içine koyulur hamur çevirerek kapatılır. Kaynamış su içinde haşladıktan sonra servis edilir.
 
 
 
  
 | 
İçli Köfte (Osmaniye) | 
  | 
berika 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 28.01.2020 
Mesajlar: 21 Şehir: Bursa | 
Kısa URL: https://ml.md/lc148165 
Gönderme Tarihi: 28.Oca.2020 
600 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
İç harcı için:
 
250 gram kıyma
 
1 adet kuru soğan
 
1 yemek kaşığı sıvı yağ
 
2 çay kaşığı tuz
 
1 çay kaşığı karabiber
 
1/3 demet maydanoz
 
100 gram ceviz
 
Dış kaplaması için:
 
2 su bardağı ince bulgur
 
100 gram kıyma
 
1 yemek kaşığı domates salçası
 
2 çay kaşığı tuz
 
1 çorba kaşığı un
 
 
Soğanları incecik kıyın.
 
Sıvı yağı tavada kızdırıp soğanları pembeleşene kadar kavurun.
 
Ardından kıymayı ekleyip kavurmaya devam edin.
 
Bu esnada maydanozları ince ince kıyın, cevizleri irice dövün.
 
Ocaktan aldığınız kıymaya salça, maydanoz ve cevizi ilave edip karıştırın.
 
İç harcı bir kenara alıp dış kaplamayı hazırlayın.
 
Ellerinizi ıslatıp bulgur ve kıymayı yoğurmaya başlayın.
 
Ardından diğer malzemeleri ekleyip macun kıvamında bir malzeme elde edene kadar yoğurun.
 
Malzemeden ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp baş parmağınız yardımıyla ortasını oyun.
 
Bu oyuğa kıymalı harçtan doldurup açık kalan ucu parmak uçlarınız yardımıyla kızartın.
 
Köftelerinizi isterseniz tuzlu suda haşlayabilir, isterseniz bol yağda kızartabilirsiniz. Köfteleri dondurup daha sona tüketmek için de saklayabilirsiniz.
 
 
 
  
 | 
İçli Köfte (Osmaniye) | 
  | 
Çetin Ceviz 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 26.05.2005 
Mesajlar: 3307 Şehir: Ankara | 
Kısa URL: https://ml.md/lc183435 
Gönderme Tarihi: 13.Haz.2025 
51 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
Osmaniye İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü
 
 
Dışı için:
 
2 kg köftelik bulgur
 
250 gr dövülmüş et
 
1 yemek kaşığı biber salçası
 
1 yemek kaşığı pul biber
 
1 tatlı kaşığı tuz
 
2 su bardağı un
 
İçi için:
 
1 kg kıyma
 
4 adet soğan
 
1 çay bardağı sıvı yağ
 
1 tatlı kaşığı tuz
 
1 çay kaşığı karabiber
 
1 tatlı kaşığı pul biber
 
1 yemek kaşığı biber salçası
 
100 gr iri çekilmiş ceviz
 
 
Bir tava içerisinde kıyma kendi yağı ile birlikte bir süre kavrulur.
 
Daha sonra içerisine ince doğranmış kuru soğanlar eklenir.
 
Sıvı yağ ve biber salçası ile bir süre daha kavrulduktan sonra içerisine bir tatlı kaşığı pul biber, bir çay kaşığı karabiber ve tuz ilave edilip pişirilir.
 
Son olarak ince doğranmış cevizler ilave edilip pişirme işlemi tamamlanır. Hazırlanan kıymalı iç harcı soğumaya bırakılır.
 
Dış harcı için ince bulgur geniş bir tepsiye boşaltılır.
 
İçerisine yarım su bardağı ılık su dökülüp beş dakika beklenir. Yumuşayan bulgura bir yemek kaşığı biber salçası, bir yemek kaşığı pul biber, bir çay kaşığı tuz eklenir.
 
İçerisine azar azar su katılarak bulgurlar yumuşayana kadar yoğrulur.
 
Köfte harcı yeterli kıvama geldiğinde dövülmüş et ilave edilip macun kıvamına gelene kadar yoğrulur.
 
Un eklendikten sonra yoğurma işlemi tamamlanır.
 
Hazırlanan hamurdan yumurta büyüklüğünde parçalar kopartılır. Avuç içerisinde yuvarlandıktan sonra başparmak yardımı ile ortası oyulup, şekil verilir.
 
İçine kıymalı harçtan 3 yemek kaşığı doldurulup kapatılır.
 
Suda haşlanarak ya da yağda kızartılarak tüketilmektedir.
 
 
 
  
 | 
 
 
 
 
 
 |