| 
 
| 
 
 
 | 
 
İçli Köfte (Kayseri) | 
 
  | 
AyGölgesi 
Super MOD 
 
  
Kayıt: 31.03.2006 
Mesajlar: 2719 Şehir: Giresun | 
Kısa URL: https://ml.md/lc87551 
Gönderme Tarihi: 12.Mar.2013 
4,539 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
 
Melikgazi Belediyesi
 
 
1 Kg köftelik bulgur 
 
1 su bardağı irmik 
 
1 yumurta 
 
1 fincan un
 
Tuz
 
Pul biber
 
300 gr yağsız kıyma
 
Salça
 
İÇİ;
 
500 gr yağsız kıyma 
 
1 kâse iri dövülmüş ceviz
 
2 baş soğan
 
Baharat
 
Tuz
 
3 yemek kaşığı tereyağı
 
Reyhan, karabiber, pul biber
 
 
Köfte malzemesi yoğrulur yavaş yavaş, su ilavesi ile kıvam alana kadar karıştırılır, iç malzemesi kavrularak, hazırlanır, bulgurlu karışımdan cevizden büyük parçalar alınarak elle içi oyulur kıymalı içten bir kaşık konularak ağzı k atılır kaynayan tuzlu suda haşlanarak pişirilir.
 
 
 
  
 | 
 
İçli Köfte (Kayseri) | 
 
  | 
lüle 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 05.02.2015 
Mesajlar: 36 Şehir: Denizli | 
Kısa URL: https://ml.md/lc131666 
Gönderme Tarihi: 04.Şub.2018 
852 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
 
İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü
 
 
Dış Harcı için:
 
5 su bardağı esmer köy bulguru
 
250 gr. Yağsız kıyma
 
2 adet yumurta
 
1 tatlı kaşığı biber salçası
 
2 yemek kaşığı çavdar unu
 
1 çay kaşığı karabiber
 
1 çay kaşığı toz biber
 
1 çay kaşığı tuz
 
1 çay kaşığı kimyon
 
İç Harcı için:
 
1 kg yağlı koyun eti kıyması
 
5 adet orta boy soğan
 
1 tatlı kaşığı domates salçası
 
1 tatlı kaşığı reyhan
 
1 yemek kaşığı ceviz içi
 
Yarım demet maydanoz
 
1 çay kaşığı karabiber-kırmızı biber
 
Tuz
 
 
İçi için, önce yağlı koyun kıyması bir tencerede kısık ateşte pişmeye bırakılır. Küçük doğranan soğanlar, pişmekte olan kıymanın içersine atılır ve iyice kavrulur. Kavrulmak üzere olan harcın içersine salça ve baharat atılıp, 1-2 dakika pişirilir. Pişirilen harcın içersine maydanoz ve ceviz içi de eklenir, birazda pişirildikten sonra ocaktan indirilir
 
Dış harcı için, önce yağsız et, bir kaba konur, Köy yumurtası, çavdar unu, salça ve gerekli baharatlar eklenip yoğrulur. Sonra geniş kapta, bulgurla beraber azar azar su ilave edilerek iyice yoğrulur. Yumuşaklığı kontrol edilip, ceviz büyüklüğünde alınır. Yuvarlak ya da oval şekilde yuvarlanıp, soğumuş olan iç kıyma içersine konur ve kapatılır.
 
 
 
  
 | 
 
 
 
 
 
 
 |  
 
İçli Köfte (Kayseri) Tarifleri Köfteler
 | 
 
 
 
 |