| 
 
 
 | 
İÇLİ KÖFTE (Hatay) | 
  | 
Saadet 
Türkçe Admin 
 
  
Kayıt: 12.07.2005 
Mesajlar: 9281 Şehir: Ankara | 
Kısa URL: https://ml.md/lc34071 
Gönderme Tarihi: 25.Şub.2009 
3,885 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
Malzemeler:
 
Yarım kilo köftelik bulgur
 
bir avuç un
 
1 kaşık biber salçası
 
karabiber
 
kimyon
 
tuz
 
yarım kilo kıyma
 
3 baş soğan
 
 
Yapılışı:
 
1.Kıyma ve ince kıyılmış soğan, baharatlarla birlikte yağda kavrulur.
 
2.Islatılmış bulgur, biber salçasıyla yoğrulur. Ara ara el ıslatılır ve un ile baharatlar karıştırılarak özleştirme işlemi devam eder.
 
3.Özleşen bulgur yumurta büyüklüğünde parçalara ayrılır ve bunlar, parmaklar yardımıyla açılır.
 
4.İçine, hazırlanan karışım konulur ve uçlarından kapatılır.
 
5.Bu köfteler, kaynayan tuzlu suya atılarak haşlanır.
 
6.İstenirse haşlandıktan sonra zeytinyağında kızartılabilir.
 
 
 
  
 | 
İçli Köfte (Hatay) | 
  | 
Andıç 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 13.08.2011 
Mesajlar: 36 Şehir: Malatya | 
Kısa URL: https://ml.md/lc66849 
Gönderme Tarihi: 15.Ağu.2011 
3,269 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
1 kg. ince esmer bulgur
 
500 gr. köftelik çiğ et
 
2 yemek kaşığı tepeleme biber salçası
 
1 yemek kaşığı kuru fesleğen
 
Ilık su
 
Kızartmak için yağ
 
içi için:
 
1 kg. kıyma et
 
5 adet orta boy soğan
 
250 gr. ceviz içi
 
2 demet maydanoz
 
Karabiber
 
Kimyon
 
Tuz
 
Pul biber
 
 
Tencereye eti alın, pişirin, Üzerine soğan ekleyin, soğan yumuşayınca diğer tüm baharat ve malzemeleri katın, iyice karıştırın, bir kenarda soğumaya bırakın. Geniş, rahat yoğuracağınız bir kaba bulguru alın, biber salçasını ve kuru fesleğeni ara ara ılık su katarak yoğurmaya başlayın. Bulgur özleşmeye başlayınca çiğ eti ekleyin ve tekrar ılık su katarak yoğurmaya devam edin. (Çok fazla su katmamaya ve karışımı sulandırmamaya dikkat edin.) Yoğurduğunuz bulgur köftesi elinize yapışmayacak. Mandalina büyüklüğünde bir parça alıp yuvarlayın. Avuç içinde işaret parmağınızla oyarak ve avcunuzun içinde sürekli yuvarlayarak derin bir çukur açın. İçine iç malzemesinden koyun ve kapatın. İki elinizin arasında uzunlamasına yuvarlayarak şekil verin. Kızgın yağda 1-2 dakika kadar kızartın ve alın. Sıcak veya ılık servis edin.
  
 | 
İçli Köfte (Oruk) (Hatay) | 
  | 
Gül 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 08.08.2007 
Mesajlar: 10636 Şehir: İzmir | 
Kısa URL: https://ml.md/lc160239 
Gönderme Tarihi: 24.Eyl.2021 
455 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
Hatay usulü içli köftenin en önemli özelliği içinde bulunan dövülmüş et. Birkaç kez çekilen bu et bulgurla kaplanarak haşlanıyor ya da kızartılıyor.
 
 
 
  
 | 
 
 
 
 
 
 |