|
İçli Köfte (Diyarbakır) |
|
Saadet
Türkçe Admin
Kayıt: 12.07.2005
Mesajlar: 9327 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc31577
Gönderme Tarihi: 22.Arl.2008
4,244 defa indirildi / yazdırıldı
|
Diyarbakır İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü
Köfte içi hazırlanması: Yağsız kıyma, ufak doğranmış kuru soğan, pul biber, baharat, kara reyhan ve maydanoz iyice kızartılıp pişirilir ve soğumaya bırakılır.
Bulgurun hazırlanışı: Köftelik bulgur ile döğme kırıntısı birbiriyle karıştırılıp biraz tuz ve sıcak su ilave edilir. Yarım saat bırakılır, köftelik hamur haline gelir. Köftelik iyice yoğrulur. Hazırlanan hamur yumurtadan küçük şekilde ayrılır, köfte içi açılır.
Pişirilmesi: İçi açılan köftelere hazırlanan iç doldurulup kapatılır. Kaynatılan suyun içine köfteler bırakılır. Köfteler kaynayan suda haşlanmış olarak su yüzüne çıkarsa pişmiş olur. Daha sonra yumurtalar kırılıp çırpılır ve haşlanmış köfteler yumurtaya batırılıp tavada kızartılır servise hazır hale gelir.
Fotoğraf "gül" tarafından gönderildi. 04.09.2023
|
İÇLİ KÖFTE (Diyarbakır) |
|
siyami
Super MOD
Kayıt: 26.09.2006
Mesajlar: 1925 Şehir: izmir |
Kısa URL: https://ml.md/lc54392
Gönderme Tarihi: 12.Ağu.2010
3,579 defa indirildi / yazdırıldı
|
Dışı için:
1 kg ince bulgur
1 yumurta
Tuz.
İç Malzemesi İçin:
1 kg kuzu kıyması
1/2 kg soğan
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı yenibahar
Tuz
Bulgur geniş bir kapta ıslatılır ve bir saat kadar bekletilir.Kıyma suyu çekene kadar kavrulur ve yağı eklenip biraz daha kavrulur. Sonra ince ince kıyılan soğan iyice ölene kadar kavrulup kıymaya eklenir. Üzerine tuz, karabiber ve yenibahar konarak soğumaya bırakılır. Dış malzeme hamur haline getirilir ve birbirine yapışıp elle şekil alana kadar yoğrulur. Ceviz büyüklüğünde koparılan hamur parçaları ortası inceltilerek açılır ve soğumuş olan kıyma yerleştirilip yuvarlatılır. Daha sonra geniş bir tencerede bol su ve tuz atılıp iki dakika haşlanıp çıkartılır.
ML® İçli Patates Köftesi için tıklayın
|
Diyarbakır İçli Köftesi |
|
Cankat
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 04.04.2009
Mesajlar: 725 Şehir: İzmir |
Kısa URL: https://ml.md/lc69440
Gönderme Tarihi: 01.Kas.2011
5,438 defa indirildi / yazdırıldı
|
Anadolujet Magazin
2 su bardağı ince bulgur
2 su bardağı sıcak su
1 yumurta
Tuz
İç harcı için:
250 g kuzu kıyması
2 orta boy soğan
1 çorba kaşığı tereyağı
1 kahve fincanı dövülmüş ceviz
1 tatlı kaşığı reyhan
1 tatlı kaşığı toz kırmızıbiber
1 tatlı kaşığı karabiber
1 tatlı kaşığı yenibahar
1 tatlı kaşığı tuz
Pişirmek için:
1 litre su
2 yumurta
1 litre sıvı yağ
İnce bulgura, tuz atıp, sıcak suyu üzerine döktükten sonra üzerini kapatıp yarım saat kadar şişmesini bekleyin. Bu sırada bir tavada tereyağında soğan, kıyma ve baharatları suyunu iyice çekinceye kadar kavurun. Arzu ederseniz iç harcına dövülmüş ceviz de ekleyebilirsiniz. Diğer tarafta şişen bulgura bir yumurta kırarak yoğurmaya başlayın. Gerektikçe ellerinizi ıslatın. Hamur kıvamına gelip, bulgurlar birbirlerine yapıştığında ceviz büyüklüğünde parçalar koparın. Bir avucunuzda tuttuğunuz bulgur hamurunu diğer elinizin işaret veya başparmağıyla incelterek oyun. İçi açılan hamura bir tatlı kaşığı kadar harçtan doldurup, dışını ıslatarak kapatın. Hazırladığınız köfteleri kaynayan suda haşlayın. Haşladığınız içli köfteleri yumurtalara batırıp, kızgın yağda kızarttıktan sonra servis edin.
|
İçli Köfte (Diyarbakır) |
|
gül
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 08.08.2007
Mesajlar: 10638 Şehir: izmit |
Kısa URL: https://ml.md/lc174353
Gönderme Tarihi: 27.Eyl.2023
237 defa indirildi / yazdırıldı
|
İrfan Rıza Yazıcıoğlu
1 kg orta yağlı kıyma
250 gr yağsız kıyma
150 gr yağ
4 kuru soğan
1 demet maydanoz
100 gr ceviz içi
3 su bardağı içli köftelik bulgur
2 su bardağı ince yarma veya irmik
1 çorba kaşığı kişniş
Tuz
Karabiber
Pul biber
Bulgur, yarma(irmik) tuz ilave edilerek ıslatılır.
Şişen karışıma 250 gr yağsız kıyma katılarak iyice yoğrulur ve 1 saat dinlendirilir.
Soğan yağda kavrulduktan sonra kıyma ile beraber tuz, karabiber, pul biber ilave edilerek kavrulur.
En son ceviz içi, maydanoz ve kişniş eklenir.
Hamur ceviz büyüklüğünde alınır ortası açılır, kıyma konur ve kapatılarak yuvarlanır.
Kaynayan tuzlu suya atılır. Pişen köfteler üste çıkarlar.
Haşlama veya yumurtaya bulanıp kızartması da yapılabilir.
|
|