|
İÇİ DOLU BİBER TURŞUSU |
|
ihtiyar fırıncı
Aşçıbaşı
Kayıt: 05.09.2008
Mesajlar: 24 Şehir: Konya |
Kısa URL: https://ml.md/lc27040
Gönderme Tarihi: 05.Eyl.2008
6,014 defa indirildi / yazdırıldı
|
MALZEMESİ:
1 kilo dolmalık biber
1 küçük lahana
1 bağ yaprak kereviz
1 baş sarımsak
8 adet kırmızı dolmalık biber
1 kilo sirke
biraz tuz.
HAZIRLANIŞI:
Dolmalık biberlerin üstü kesilir. İçi boşaltılır. Lahananın damarsız yaprakları, kereviz, sarımsak ve kırmızı biberler çok ince ve küçük parçalara doğranır. Tıka basa biberlere doldurulur. Dolu biberier emaye bir kaseye (veya kavanoza) konar üzerine ılık tuzlu sirke dökülür. Biberin rengi sararınca yenir. (Bu turşu sirke içinde beklediği için kolay bozulmaz ve uzun zaman dayanır) Evde yapılabilecek turşulardan biri olan biber turşusu kışa kadar dayanabilir.
|
İÇİ DOLDURULMUŞ BİBER TURŞUSU |
|
nedimex
Super MOD
Kayıt: 17.07.2005
Mesajlar: 564 Şehir: Kadiköy/Istanbul |
Kısa URL: https://ml.md/lc1270
Gönderme Tarihi: 15.Mar.2006
4,054 defa indirildi / yazdırıldı
|
MALZEMELER:
-1,5 kg dolmalık biber (küçük ve ince kabuklu)
-1 küçük lahana
-4- 5 adet salçalık kırmızı biber
-1 baş sarımsak
-1 demet maydanoz
-10- 12 dal kereviz
-2 bardak sirke
-Tuz (4,5 bardak su için 1 dolu çorba kaşığı)
YAPILIŞI:
1- Biber yıkanıp sapları ve tohumları çıkarılır.
2- Lahana, salçalık, biber, sarımsak, maydanoz, kereviz ince ince kıyılıp karıştırılır.
3- Biberlere sıkıca doldurulur. Kavanoza yerleştirilir.
4- 4,5 bardak suya 1 çorba kaşığı tuz konarak tuzlu su hazırlanır. Buna sirke karıştırılıp kavanoza boşaltılır.
5- Üzerine temiz bir ağırlık konup kapak kapatılır.
Not: Turşuların bozulmaması ve kütür kütür olması için soğuk yerde saklanmalıdır.
|
|