| 
 
| 
 
 
 | 
 
İçi Boş Gözleme | 
 
  | 
Meriç 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 16.11.2007 
Mesajlar: 43 Şehir: Edirne | 
Kısa URL: https://ml.md/lc20669 
Gönderme Tarihi: 13.Oca.2008 
3,554 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
 
4,5 su bardağı un
 
1 Çay kaşığı  karbonat
 
1 tatlı kaşığı tuz
 
1 Çay kaşığı  limon suyu
 
1 çorba kaşığı yoğurt
 
2  çorba kaşığı margarin
 
1 kahve fincanı sıvıyağ
 
 
Unun ortasını açıp, yoğurt, 1 çorba kaşığı sıvıyağ, karbonat, limon suyu, tuz ve 1+1/4 su bardağı su ilave ederek orta yumuşaklıkta bir hamur yapınız. Özleştirerek 6 eşit bezeye ayırınız.
 
Margarini eritip, sıvıyağ ile karıştırınız. Bezeleri 1-2 mm. kalınlığında daire haline getiriniz. Üzerine yağ sürüp, kavuşturmaca üçe katlayınız. Tekrar yağlayıp, aksi yönde üçe katlayarak kare şekline getiriniz. Yağının akmaması için kenarlarını bastırınız. Diğerlerimde ayni şekilde hazırlayınız.
 
İlk hazırlanan hamuru merdane ile 20-25 cm. lik kare şeklinde açınız. Ortadan ikiye katlayarak kenarlarını bastırınız. Kızdırılmış saç veya toprak tepsi üzerinde çevirerek 2 yüzünü de normal pişiriniz. Tepsiye alıp, üzerini hafif yağlayınız. Kapak örtüp, yumuşak kalmasını sağlayınız. Diğerlerini de aynı şekilde pişirip, servis yapınız.
 
 
 
  
 | 
 
İçi Boş Gözleme | 
 
  | 
Şükriye 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 03.10.2006 
Mesajlar: 54 Şehir: Cumali | 
Kısa URL: https://ml.md/lc12362 
Gönderme Tarihi: 03.Mar.2007 
4,004 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
 
1+1/2 bardak un, elenmiş
 
1 tutam tuz
 
1 yemek kaşığı pudra şekeri
 
2 yumurta
 
2/3 bardak süt
 
1 çay kaşığı kabartma tozu
 
2 yemek kaşığı ayçiçek yağı
 
Tereyağı
 
 
Un, şeker, kabartma tozu ve tuzu karıştırın. Ayrı bir kapta yumurta ve sütü karıştırıp una ilave edin. Bu ilaveyi yaparken devamlı karıştırmanız gerekiyor. Hamurunuzun üzerini kapatıp 20 dakika bekletin. Hamuru tekrar yoğurun. Ayçiçek yağını tavada ısıtın ve hamurdan 1 yemek kaşığı büyüklüğünde parçalar alıp tavada kızartın. Hamurun alt tarafı pembemsi olduğunda üzerinde baloncuklar oluşacak. Balonlu yüzü de kızarttıktan sonra servis tabağına alın ve üzerine bir parça tereyağı koyun. Gözlemelerinizin yanına veya arasına çeşitli reçeller koyabilirsiniz.
 
 
 ML® Gözleme için tıklayın 
 
 
 
  
 | 
 
 
 
 
 
 
 |  
 
İçi Boş Gözleme Tarifleri Hamur İşleri
 | 
 
 
 
 |