|
İç Pilav |
|
perikızı
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 28.04.2010
Mesajlar: 89 Şehir: Muğla |
Kısa URL: https://ml.md/lc82198
Gönderme Tarihi: 17.Ekm.2012
2,201 defa indirildi / yazdırıldı
|
Veda Kaya
500 Gr. Pirinç
1 Çay Kaşığı Tuz
1 Çay Kaşığı Karabiber
1 Çay Kaşığı Pul Biber
1 Çay Kaşığı Yenibahar
1/2 Çay Bardağı Sıvıyağ
1 Çorba Kaşığı Tereyağı
1 Adet Soğan
1 Çay Bardağı Çam Fıstığı
1/2 Çay Bardağı Kuş Üzümü
Pirinci tuzlu suda bekletelim. Ardından yıkayıp ve iyice süzelim. Soğanları ince ince doğrayalım. Tencereye yağ koyup fıstıkları pembeleşinceye kadar kavuralım.
Daha sonra pirinci de ekleyip hepsini birlikte kavuralım. Baharat ve üzümü ekleyip üzerine çıkana kadar su koyalım. Önce harlı sonra kısık ateşte pişirelim. Suyunu çekince bir çay bardağı soğuk su ekleyelim ve karıştıralım. Servis yapmadan önce tencerenin üzerine kağıt havlu koyarak pilavı dinlendirelim.
|
|