|
İç Pilav |
|
Yemek Tarifleri
Robot
Kayıt: 18.06.2006
Mesajlar: 10595 Şehir: Türkiye |
Kısa URL: https://ml.md/lc48098
Gönderme Tarihi: 04.Mar.2010
1,837 defa indirildi / yazdırıldı
|
Malzeme:
2 su bardağı Bizim Pilavlık Pirinç
3 su bardağı su
2 çorba kaşığı Teremyağ
1 adet soğan
2 çorba kaşığı dolmalık fıstık
2 çorba kaşığı kuş üzümü
1 tatlı kaşığı toz şeker
Yarım demet dereotu
Tuz
Karabiber
2 adet yufka
2 çorba kaşığı Bizim Ayçiçek Yağı
Pirinci yıkayıp yarım saat suda beklettikten sonra süzüp kenara alın. Soğanı rendeleyin ve teremyağ da pembeleştirin. Dolmalık fıstıkları ekleyip pembeleşene kadar kavurun. Kuşüzümünü ilave edip karıştırın. Süzülmüş pirinci koyup 5 dakika karıştırın. Tozşekeri, tuzu ve karabiberi ekleyin. Su ekleyip tencerenin kapağını kapatın. Kısık ateşte 20 dakika pişirin. Pilav pişince tencereyi ocaktan alıp ince kıyılmış dereotunu ekleyin. Kapağı kapalı olarak demlenmeye bırakın. Yufka kaseler için 1 adet yufkayı düz bir zemine yayın. Üzerine sıvıyağı sürüp diğer yufkayı yayın. Tatlı tabağı yardımıyla yufkadan daireler çıkartın. Bu yufkaları ısıya dayanıklı yuvarlak tabanlı kaselerin içine yerleştirin. Önceden ısıtılmış 200 dereceye ayarlı fırında renkleri hafifçe dönene kadar pişirin. Oda sıcaklığında soğuttuktan sonra pilavı yufka kaselerde servis yapın.
|
İç Pilav |
|
Yemek Tarifleri
Robot
Kayıt: 18.06.2006
Mesajlar: 10595 Şehir: Türkiye |
Kısa URL: https://ml.md/lc49677
Gönderme Tarihi: 01.Nis.2010
2,051 defa indirildi / yazdırıldı
|
3 su bardağı Bizim Mutfak Baldo pirinç
4,5 su bardağı su
1 adet Bizim Mutfak Tavuk Bulyon
3 adet soğan
3/4 çay bardağı dolmalık fıstık
3/4 çay bardağı kuş üzümü
dereotu
Teremyağ
Tuz, şeker, karabiber, tarçın
Bir tatlı kaşığı Teremyağ ile dolmalık fıstıkları kavurun. Fıstıklar pembeleşince üzümleri de ilave edin, üzümler pişip şişinceye kadar karıştırın. Hazır olan malzemeyi yağını süzdürerek ayrı bir kaba alın. Soğanları ince ince doğrayıp bir tatlı kaşığı Teremyağ ile kavurun. Kavrulmuş soğanların yağını süzerek daha önceden kavurduğunuz üzüm ve fıstıkların yanına alın. Önceden ıslatmış olduğunuz pirinci yıkayıp süzdükten sonra pilavı pişireceğiniz tencereye alın. Pirinci bir kaşık Teremyağ ile kavurun. Kavrulmuş pirince fıstık, üzüm ve soğanları da ilave edin. Şeker ve tuz ilave edip kaynatılmış tavuk suyunu da ekleyerek pilavı pişirin. Pilavı dinlendirirken dereotu, tarçın ve karabiberi üzerine ekleyin. Karıştırdıktan sonra daha şık sunum için bir kalıba dökerek şekil verdikten sonra servis tabağına alın.
ML® İç Pilav (görsel)
|
|