Yiyiniz iciniz ancak israf etmeyiniz (Araf 31)
lezzetler.com yemek tarifleri paylaşım sitesi

Yemek Tarifleri > Hamsili Pilav Tarifleri > İç Pilav (64 adet - 2,333,216 defa bakıldı)

İç Pilav


Fotoğraflı Yemek Tarifleri

Ana Sayfa
Video Yemek Tarifleri
Yemek Galerileri
Ana Yemek Tarifleri
Çorba Tarifleri
Salatalar
Makarnalar
Pilavlar
Baharatlı Pilav Tarifleri
Balıklı Pilav Tarifleri
Biberli Pilav Tarifleri
Bezelyeli Pilav Tarifleri
Buğday Pilavı Tarifleri
Bulgur Pilavı Tarifleri
Cevizli Pilav Tarifleri
Ciğerli Pilav Tarifleri
Domatesli Pilav Tarifleri
Etli Pilav Tarifleri
Fasulyeli Pilav Tarifleri
Fırında Pilav Tarifleri
Firik Pilavı Tarifleri
Güveçte Pilav Tarifleri
Hamsili Pilav Tarifleri
Havuçlu Pilav Tarifleri
Kabaklı Pilav Tarifleri
Kestaneli Pilav Tarifleri
Köfteli Pilav Tarifleri
Kuskus Pilavı Tarifleri
Lapa Tarifleri
Mantarlı Pilav Tarifleri
Mısırlı Pilav Tarifleri
Nohutlu Pilav Tarifleri
Patatesli Pilav Tarifleri
Patlıcanlı Pilav Tarifleri
Pirinç Pilavı Tarifleri
Sebzeli Pilav Tarifleri
Soğanlı Pilav Tarifleri
Şehriye Pilavı Tarifleri
Tavuklu Pilav Tarifleri
Yarma Pilavı Tarifleri
Yumurta Yemekleri
Sebze Yemekleri
Zeytinyağlılar
Dolmalar
Baklagiller
Et Yemekleri
Kebaplar
Köfteler
Sakatatlar
Tavuk Yemekleri
Balıklar
Soslar
Reçeller Marmelatlar
Hoşaflar Kompostolar
Turşular Konserveler
Diğer Yemek Tarifleri
Tatlı Tuzlu İkram Tarifleri
Yöresel Yemek Tarifleri
Geleneksel Yemek Tarifleri
Etnik Yemek Tarifleri
Dünya Mutfaklarından Yemek Tarifleri
Diyet Yemek Tarifleri
Markalardan Yemek Tarifleri
Bebek Yemek Tarifleri
Vejetaryen Yemek Tarifleri
Osmanlı Yemek Tarifleri
Kamp Yemek Tarifleri
Sebze Yemek Tarifleri
Meyve Tarifleri
Kırmızı Et Yemek Tarifleri
Av ve Kümes Etleri Tarifleri
Balık ve Deniz Ürünleri Yemek Tarifleri
Sakatat Yemek Tarifleri
Çerez Tarifleri
Tahıl Yemek Tarifleri
Diğer Malzemelerden Yemek Tarifleri
Pişirme Yöntemlerine Göre Yemek Tarifleri
Tatlarına Göre Yemek Tarifleri
Kolay Yemek Tarifleri
En Yeni Yemek Tarifleri
Malzemeye Göre Arama
Genel Konular
Mütevazı Lezzetler®

Üye Girişi
Üye Ol


İç Pilav

aysel
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 30.05.2005
Mesajlar: 265
Şehir: Alanya
Kısa URL: https://ml.md/lc32
Gönderme Tarihi: 02.Haz.2005
4,865 defa indirildi / yazdırıldı




2 Su bardağı pirinç
1 Adet kuru soğan
1 Çorba kaşığı dolmalık fıstık
Yarım çorba kaşığı kuş üzümü
100 gr. tavuk ciğeri
1,5 Çay bardağı ayçiçek yağı
3,5 Su bardağı et suyu
Tuz

Yağı yarısı ile pirinci kavurun. Diğer yarısı ile başka tencerede önce çam fıstığını kavurun, ardundan sırasıyla kuru soğan, ıslatılmış suyu süzülmüş kuş üzümünü, tavuk ciğerini kavurun, diğer tencerede kavrulan pirincin üzerine ekleyin. Üzerine etsuyu katın normal pilav gibi pişirin. Üzerine bez örterek dinlendirin.

Not: Hindi ya da tavuk dolması yapımında kullanıldığı gibi, yufkaya sarılarak pişirip servise sunabilirsiniz.

ML® İç Pilav (görsel)


İç Pilav

mutfak müdavimi
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 25.02.2014
Mesajlar: 33
Şehir: Eskişehir
Kısa URL: https://ml.md/lc129906
Gönderme Tarihi: 21.Kas.2017
4,608 defa indirildi / yazdırıldı




https://yemek.name

2 su bardağı pirinç
1 orta boy soğan
4 parça tavuk ciğeri
1 yemek kaşığı tereyağı
2.5 su bardağı sıcak su
1 çay kaşığı tarçın
1 yemek kaşığı kuş üzümü
1 yemek kaşığı çam fıstığı
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı tuz

Pirinci ayıklayıp, sıcak tuzlu suda yarım saat bekletin.
Rendelenmiş soğanı bir tencerede kavurun, üzerine küçük küçük doğranmış tavuk ciğerlerini, çam fıstığını ve kuş üzümünü ekleyerek fıstıklar pembeleleşinceye kadar pişirin.
Pirinçleri iyice yıkayıp süzün, tencereye ilave ederek kavurun. Tuz, tarçın ve karabiberi ilave edin.
Kısık ateşte 10 dakika pişirin, demlendirerek servis yapın.



İç Pilav

sinan
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 19.01.2007
Mesajlar: 144
Şehir: İÇEL
Kısa URL: https://ml.md/lc11360
Gönderme Tarihi: 21.Oca.2007
4,590 defa indirildi / yazdırıldı




2 bardak pirinç
3 bardak su veya et suyu
7 çorba kaşığı margarin
1 adet orta boy soğan
1/2 çorba kaşığı toz şeker
1/4 kuzu ciğeri yada 2 koyun böbreği
1 çorba kaşığı şam fıstığı
2 çorba kaşığı kuş üzümü
1 demet dereotu
Tarçın
Yenibahar
Karabiber
Tuz

Kuzu ciğerinin zarını soyup küçük parçalara doğrayın. Soğanı soyup doğrayın. İçinde kızdırılmış 2 çorba kaşığı margarin olan tavaya kuzu ciğeri yada koyun böbreğini ilave ederek, az pembeleşinceye kadar arada bir karıştırarak sote edin ve ateşten alarak pilava kullanmak üzere bir tarafa bırakın.
Sonra bir tencereye 5 çorba kaşığı margarin, çam fıstığı ve küçük doğranmış soğan koyarak, soğanlar pembeleşinceye kadar kavurun.
Daha sonra bunlara pirinci ilave ederek kuvvetlice ateşte durmadan karıştırmak suretiyle 10 dakika kavurun.
Sonra da pirinçlere, sırasıyle karabiber, tarçın, 3 bardak su, ayıklanmış kuş üzümü, tuz, toz şeker ilave ederek tencerenin kapağını kapatarak pirinç suyunu çekinceye kadar önce kuvvetli, sonra da orta kuvvetteki ateşte pişirin.
Suyunu çekince kıyılmış demet dereotu ile sote edilmiş ciğerleri yağ ile birlikte katın ve yarım saat kadar dinlendirip karıştırdıktan sonra servis yapın.


İÇ PİLAV

Aycan
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 14.11.2005
Mesajlar: 74
Şehir: Muğla
Kısa URL: https://ml.md/lc2251
Gönderme Tarihi: 20.Nis.2006
3,747 defa indirildi / yazdırıldı




MALZEMELER
250 gr kuzu veya tavuk ciğeri
2 su bardağı pirinç
1 adet orta boy soğan
5 çorba kaşığı çam fıstığı
3 yemek kaşığı kuş üzümü
3 yemek kaşığı margarin
1 adet kesme şeker
1 tatlı kaşığı yenibahar
1/2demet dereotu
Karabiber
Tuz

HAZIRLANIŞI
Kalın dipli bir tavada yağı eritin, fıstıkları pembeleşinceye kadar kavurun. Daha sonra temizlenmiş, zarı soyulmuş ve küçük küçük doğranmış ciğerleri tavaya alıp rengi değişinceye kadar pişirin.
Pirinci ilave edip karıştırdıktan sonra su, tuz,kuşüzümü ve baharatları koyup kısık ateşte suyunu çekene kadar pişirin. Dereotu ile süslüyerek servis yapın.


ML® Erler Pilavı için tıklayın




Fotoğraf "Saadet" tarafından gönderildi. 14.11.2016


İç Pilav

bulamaç
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 22.07.2005
Mesajlar: 66
Şehir: Kütahya
Kısa URL: https://ml.md/lc10653
Gönderme Tarihi: 31.Arl.2006
3,420 defa indirildi / yazdırıldı




Kullanılacak malzeme:
2 bardak pilavlık pirinç,
3,5 subardağı su (et veya tavuk suyu da olabilir),
3 çorba kaşığı tereyağı veya margarin,
2 olgun domates (veya 1 çorba kaşığı domates salçası),
yarım kuzu ciğeri (veya herhangi bir kümes hayvanının ciğer ve katısı),
50 gr çamfıstığı,
50 gr kuşüzümü,
yeteri kadar tuz
karabiber.

Yapılışı:
Tencereye iki kaşık yağ ile kabuğu soyulmuş ve çekirdekleri çıkarıldıktan sonra tavla zarı büyüklüğünde doğranmış domates konur, diriliği gidecek kadar pişirilir. Ciğerin zan soyulur, tavla zarı büyüklüğünde doğranır. Pirinç ayıklanıp yıkanır ve suyu iyice süzülür. Başka bir tencereye 3,5 su bardağı et suyu ile karabiber ve tuz konup kaynatılır. Bir kaşık yağ ile ayıklanıp yıkanmış çamfıstığı tavaya konur ve ara vermeden karıştırılarak kavrulur. Fıstıklar pembeleşince, doğranmış ciğer katılır ve karıştırmaya devam ederek 2-3 dakika kadar kavrulur. Ciğerin rengi dönmeye başlayınca, tavadaki malzeme yıkanmış ve süzülmüş kuşüzümleriyle birlikte kaynamakta olan et suyuna konur. Yeni konulan bu malzemeyle birlikte kaynamaya başlayınca, et suyuna domatesli yağ ilave edilir. Karışım tekrar kaynamaya başlayınca, yıkanıp suyu süzülmüş pirinç atılır, bir-iki defa karıştırılarak tencerenin kapağı kapatılır ve 10-15 dakika kadar kuvvetli ateşte pişirildikten sonra ateş hafifletilir ve pilav pişmeye bırakılır. Pilav pişince tencerenin ağzına peçete konur, üstüne tencerenin kapağı da kapatıldıktan sonra 5-10 dakika kıvılcım ateşinde veya çok hafif ateşte (ateş iyice hafifletildikten sonra, üstüne saç konur ve tencere üstüne oturtulur) demlenmeye bırakılır. Pilav demlendikten sonra, kevgirle harmanlanıp servis tabağına alınır ve sıcak sıcak servis yapılır.


İÇ PİLÂV

TATLI
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 26.06.2005
Mesajlar: 60
Şehir: Trabzon
Kısa URL: https://ml.md/lc10081
Gönderme Tarihi: 21.Arl.2006
3,370 defa indirildi / yazdırıldı




Malzeme :
500 gr. pirinç (2 bardak)
750 gr. su veya et suyu (3 bardak)
120 gr. sadeyağ (6 çorba kaşığı)
40 gr. margarin tava için
75 gr. soğan (1 orta)
150 gr. domates (1 orta)
1/2 kahve fincanı domates salçası
1 tatlı kaşığı toz şeker
1/4 kuzu ciğeri veya 2 koyun böbreği
1 çorba kaşığı çam fıstığı
2 çorba kaşığı siyah üzüm
1 demet dereotu
1 çorba kaşığı tuz
1 kahve kaşığı karabiber
1 kahve kaşığı tarçın
1 kahve kaşığı yenibahar

Yapılışı:
Bir tavaya -daima ölçülere göre- margarin konularak kızdırılır, bunun içine leblebi kadar doğranmış ve zarları soyulmuş kuzu ciğeri veya böbrek yahut tavuk ciğeri ve katısı konularak karıştırılmak suretiyle rengi değişinceye kadar sote edilir ve tava ateşten indirilir, bir tarafa bırakılır. Bu iş bitince, bir tencereye margarin, sadeyağ, çam fıstığı, küçük doğranmış soğan konularak kavrulur. Soğanlar biraz pembeleşince, bunlara sıcak su veya et suyu ilâve edilir. Diğer tarafta ayıklanmış, yıkanmış ve sıcak tuzlu suda bırakılmış olan pirinçler süzüldükten sonra katılır ve tencere orta ısıdan daha kuvvetlice ateş üzerine oturtulur. Durmadan karıştırılır ve içerisine karabiber, tarçın, yenibahar, toz şeker, tuz, kabuk ve çekirdekleri çıkarılarak küçük küçük doğranmış domates (veya salçası konularak 10 dakika kavrulur. Sonra tencere ateşten indirilir, iyice karıştırıldıktan sonra kapağı kapatılarak orta ısıdaki ateş üzerinde pişmeye bırakılır. Pirinçler suyunu çekine^,-, bunlara dereotu ile sote edilmiş ve tavada bulunan kuzu ciğerleri veya böbrekleri ile birlikte, kavrulan yağ da tencereye aktarılır, karıştırılır ve dinlenmek üzere çok hafif ateş üzerinde yarım saat bırakılır. Sonra yeniden karıştırılır ve servis yapılır.


İç Pilav

BelmaGüngören
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 27.05.2005
Mesajlar: 80
Şehir: Kavaklıdere ÇANKAYA
Kısa URL: https://ml.md/lc230
Gönderme Tarihi: 29.Ağu.2005
3,255 defa indirildi / yazdırıldı




2 Su bardağı pirinç
4 Su bardağı et suyu
Yarım kuzu ciğeri
4 kaşık yağ
2 baş soğan
2 kaşık çam fıstığı
2 kaşık kuş üzümü
dereotu
tuz

Bir kab içinde ince kıyılmış soğan biraz yağla ve küçük doğranmış ciğer beraberce kavrulur. Kabuğu soyulmuş domates veya salça ve 4 bardak su ilave edilerek ciğere katılır. Su kaynayınca; tuzlu suda ıslanmış temizlenmiş pirinç salınır. Pilav suyunu yarı yarıya çekince fıstık ve üzüm ilave edilir. Pilav suyunu çektikten sonra üzerine yağ dökülür. Yarım saat sonra karıştırılarak kıyılmış dereotu konur. Servis edilir.


ML® Erikli Pilav için tıklayın



İç Pilavı

Margarita
Aşçıbaşı
Aşçıbaşı

Kayıt: 30.07.2006
Mesajlar: 26
Şehir: Bodrum
Kısa URL: https://ml.md/lc6462
Gönderme Tarihi: 30.Tem.2006
3,236 defa indirildi / yazdırıldı




Kullanılacak Malzemeler (2kisilik)
2 havus ( kucuk boy)
2 kasik keten tohumu
1 kasik dolmalik fistik
2 kasik kus uzumu
1 kasik zeytinyağı
1 bardak esmer pirinc
yarim demet maydonoz veya dereotu

Hazırlanışı
Pirinci yarim saat kadar sicak suda bekletin. Ardindan suyunu suzup bir tencereye alin. Zeytinyagi, dolmalik fistik, kus uzumu ve keten tohumlarini da ekleyin. Uzerine uc parmak gececek kadar su koyun. Kisik ateste pisirmeye baslayin. Diger tarafta havuclarin kabuklarini soyup haslayin ve kup kup dograyin. Pilavi ocaktan indirmeye yakin havuc, kiyilmis maydonoz veya dereotunu da uzerine ekleyin ancak karistirmayin. 5 dakika sonra altini sondurun. Servis yapicaginiz zaman karistirin.


ML® Kırdo için tıklayın



İçli pilav

siren-o
Aşçı
Aşçı

Kayıt: 11.06.2008
Mesajlar: 19
Şehir: Bursa
Kısa URL: https://ml.md/lc24540
Gönderme Tarihi: 11.Haz.2008
3,171 defa indirildi / yazdırıldı




MALZEMESİ:
Yarım kg. pilavlık pirinç
2 adet orta boy soğan
1 kuzu ciğeri
5 kaşık katı yağ
1 kahve kaşığı kuş üzümü
1 demet maydanoz
3 bardak su
1 tatlı kaşığı karabiber
Yeterince tuz

YAPILIŞI:
Önceden ılık suya yatırılmış pirinçler, kevgirle süzülür. Soğuk suyla yıkanır. Tencereye yağ konur. İçine ince ince doğradığınız soğanlar atılır. Bir tahta kaşıkla karıştırarak soğanlar sarartılır. Suda erittiğimiz domates salçası ilave edilip, pişirilir. Kuzu ciğeri, nohut büyüklüğünde kesilip, soğan ve salçanın içine atılır, sote gibi pişirilir, sonra pirinç ilave edilip beş on dakika karıştırılıp kavrulur. Tuz ve biber atıldıktan sonra üç bardak suyumuzu ilave eder, tencerenin kapağını kapatıp, hafif ateşte piştikten sonra, üstü kapalı olarak demlenmeye bırakılır. Pilavı bir öğünlük pişirmeye dikkat edelim. Sofraya getirirken büyükçe bir servis tabağına döküp, üstünü maydanozla süsleyin.


İç Pilav

siyami
Super MOD
Super MOD

Kayıt: 26.09.2006
Mesajlar: 1925
Şehir: izmir
Kısa URL: https://ml.md/lc7562
Gönderme Tarihi: 01.Ekm.2006
3,158 defa indirildi / yazdırıldı




Malzemeler:
2 bardak pirinç,
3 kaşık tereyağı,
3,5 bardak et suyu,
2 kaşık çamfistığı,
2 çorba kaşığı kuşüzümü,
1 adet haşlanmış orta boy havuç,
yarım su bardağı iç bezelye,
yeterince tuz,
istenilen oranda karabiber
yarım kuzu ciğeri.

Hazırlanışı:
Ayıklanıp yıkanan pirinçler 30-40 dakika kadar tuzlu ılık su ile ıslatılır. Islanmış olan pirinç iyice süzülür. Fıstık, az yağda ve orta ateşte pembeleşene kadar kavrulur. Daha sonra doğranmış ciğer ilave edilerek birlikte kavrulur. Hazırlanan malzemeye haşlanmış havuç, bezelye, tuz ve karabiber ilave edildikten sonra birkaç kez çevrilir. Pilav tenceresinde yağ eritildikten sonra pirinçler katılarak karıştırılır. Ilık et suyu, karabiber ve tuz serpilerek kapağı kapatılır. Orta ateşte pişirildikten sonra pirinç suyunu çekince ocaktan indirilerek 20 dakika dinlenmeye bırakılır. Servisten önce fıstık, ciğer, havuç, bezelye ve kuşüzümü ile karıştırılır.


ML® Erişteli Sahur Pilavı için tıklayın


İç Pilav

naz
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 26.06.2005
Mesajlar: 85
Şehir: Nazilli
Kısa URL: https://ml.md/lc4229
Gönderme Tarihi: 28.May.2006
3,150 defa indirildi / yazdırıldı




MALZEMELER
1 bardak pirinç
1,5 bardak kaynar su
1 orta boy soğan, ince ince dogranmis
1 tatli kasigi tuz
1 tatli kasigi tarçin
1 tatli kasigi karabiber
1 tatli kasigi yenibahar
1/2 bardak çam fistigi
1/2 bardak tereyağı veya siviyag

YAPILIŞI
Tereyağıini eriterek veya sivi yag kullanarak dogranmis soğanlari ve çamfistigini tencereye koyun ve fistiklar kavrulana kadar karistirin. Yikanmis ve suyu süzülmüs pirinci de ekleyerek 5 dakika kadar karistirmaya devam edin, sonra suyunu ekleyerek kapagini sikica kapatin. Bes dakika sonra atesi kisik duruma getirip 15 dakika daha pisirin. Sonra atesi kapatin ve servis yapmadan önce demlenmeye birakin.


ML® Dağıstan Pilavı için tıklayın



İÇ PİLAV

tamur
Aşçıbaşı
Aşçıbaşı

Kayıt: 05.12.2007
Mesajlar: 21
Şehir: Antalya
Kısa URL: https://ml.md/lc19775
Gönderme Tarihi: 05.Arl.2007
3,115 defa indirildi / yazdırıldı




Malzeme :
2 bardak pirinç,
3,5 bardak su (et veya tavuk suyu),
2 domates veya 1 kaşık salça,
yarım kuzu ciğeri veya tavuk, hindi v.s. ciğeri,
tuz,
karabiber,
2 kaşık yağ,
50 gr. çam fıstığı,
50 gr. kuş üzümü.

Yapılışı:
1- Bir tencereye 2 kaşık yağı koyup içerisine kabuğu soyulmuş çekirdekleri çıkarılmış ve fındık büyüklüğünde doğranmış domatesleri koyup hafifçe öldürünüz.
2- 3,5 bardak et suyunu, tuzu, karabiberi koyup kaynatınız.
3- Bir kaşık yağı bir tencereye koyup içerisine ayıklanmış, yıkanmış ve kurulanmış fıstıkları atıp hafif kızartınız.
4- Fıstıklar kızarınca içerisine küçük küplere doğranmış ciğeri koyup bir iki defada bununla kavurup kaynamakta olan suyun içerisine koyup üzümleri de yıkayıp ilave ediniz.
5- Su bunlarla beraber kaynayınca ıslanmış pirinci atıp pilavı pişiriniz.
6- Demlendikten sonra servis tabağına boşaltıp servis yapınız.

NOT: Domates olmadığı zaman suya salça ilave edip yapabilirsiniz.


İÇ PİLAV

TUBA
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 18.06.2005
Mesajlar: 153
Kısa URL: https://ml.md/lc6593
Gönderme Tarihi: 03.Ağu.2006
3,096 defa indirildi / yazdırıldı




Kenan Ok - Tuğcan Otel

1 kg pirinç,
100 gr. çam fıstığı,
150 gr kuzu ciğeri,
4 baş soğan,
50 gr. kuş üzümü,
10 gr yeni bahar,
10 gr karabiber, 20 gr tuz,
250 gr margarin,
50 gr badem içi(kabuksuz)
1 çay kaşığı toz tarçın, Su.

HAZIRLANIŞI:
Bir tencerede 50 gr. margarinle, çam fıstığı ve bademler pembeleşinceye kadar kavrulur. Daha sonra ince doğranmış soğanlar ilave edilip, onlar da pembeleşinceye kadar kavrulur. İnce doğranmış ciğerle, kuş üzümü ve baharatlar (yeni bahar, karabiber, tarçın) ilave edilerek 1 kg. su konur. Ayrı bir tencerede 200 gr. margarin ile pirinç kavrulur ve kavrulan bu pirinç diğer tencereye ilave edilir, 10 dakika kısık ateşte bekletilip servise sunulur.


ML® Barbunyalı Pilav için tıklayın


İÇ PİLAV

Hiç Kimse
Super MOD
Super MOD

Kayıt: 10.02.2006
Mesajlar: 771
Şehir: Bahçelievler/ANKARA
Kısa URL: https://ml.md/lc1324
Gönderme Tarihi: 19.Mar.2006
3,094 defa indirildi / yazdırıldı




MALZEMELER:
2 su bardağı pirinç (3,5 bardak et suyu)
2,5 çorba kaşığı margarin veya tereyağ
2 çorba kaşığı çam fıstığı
2 çorba kaşığı kuş üzümü
1 havuç (haşlanmış)
Yarım su bardağı iç bezelye
Yarım kuzu ciğeri
Tuz ve karabiber

YAPILIŞI:
1- Pirinç ayıklanıp yıkanır. Ilık tuzlu su ile ıslatılır (30- 40 dakika).
2- Az yağda fıstık pembeleştirilir. Buna çok küçük doğranmış ciğer konup kavrulur. Bezelye ve havuç ilave edilip bir kaç kere çevrilir. Tuz ve karabiber atılır.
3- Pilav tenceresinde yağ eritilir. Süzülmüş pirinç konup pirinçlerin kırılmamasına dikkat ederek karıştırılır. Sıcak, et suyu, tuz ve karabiber serpilip kapak kapatılır.
4- Önce harlı ateşte, sonra orta ve en son hafif ateşte pişirilir. Pirinçler suyunu çekince ateşten alınır. 20 dakika kendi halinde dinlendirilir.
5- Pilava hazırlanan ciğer, fıstık, havuç, bezelye karışımı ile ayıklanıp yıkanmış kuş üzümü konup karıştırılır.


ML® Yufkalı Kapama için tıklayın



İÇ PİLAV

DeliDana
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 08.12.2006
Mesajlar: 72
Şehir: Urfa
Kısa URL: https://ml.md/lc9643
Gönderme Tarihi: 12.Arl.2006
3,081 defa indirildi / yazdırıldı




1 1/2 bardak pirinç
6 çorba kaşığı SANA
1/4 bardak çam fıstığı
1/4 bardak kuş üzümü
125 gr. tavuk ciğeri
2+1/2 bardak tavuk suyu
1 demet taze soğan (sadece beyaz kısımları ince kıyılacak)
1/4 bardak kıyılmış dereotu
Tuz, biber

Ayıklanmış pirinci bir tepsiye koyun, 1 çay kaşığı tuz katın. Üzerini örtecek kadar sıcak su ilave edip soğumaya bırakın. Pirinç soğuduktan sonra birkaç kez yıkayarak iyice süzün, bir kenarda bekletin. Bir küçük tencerede 2 kaşık SANA ile fıstıkları pembeleştirin. Fıstıkları çıkarıp ciğerleri aynı yağda hafifçe kavurun. Kalan SANA'yı bir tencereye koyun, içine fıstıkları, üzümü, tavuk suyunu, tuz ve biberi katıp kaynatın. Kaynarken pirinci ilave edin. Sadece bir defa karıştırıp kapağını kapatın ve yüksek hararetle 5 dakika kaynatın. Ateşi iyice kısın ve. pirinç suyunu tamamen çekinceye kadar 15 dakika pişirin, ince ince doğranmış soğanlar ve tavuk ciğerlerini pilava ilave edin. Tencereyi ateşten alın. Kapağını kaldırıp üstüne bir peçete örtün, tekrar kapağını kapatın. Ilık bir yerde 40 dakika demlenmeye bırakın. Pirinçleri ezmeden kevgirle servis tabağına aktarıp servis yapın.


ML® Bohçada Pilav için tıklayın


İÇ PİLAV

Aycan
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 14.11.2005
Mesajlar: 74
Şehir: Muğla
Kısa URL: https://ml.md/lc2253
Gönderme Tarihi: 20.Nis.2006
3,052 defa indirildi / yazdırıldı




MALZEMELER
2 bardak pirinç
1 baş soğan
10 adet tavuk ciğeri
Dolmalık fıstık, üzüm, yenibahar
3 kaşık tereyağı
Yeterince tuz, karabiber

HAZIRLANIŞI
Bir tencerede yağ eritilir. İnce doğranmış soğan, yıkanıp ufak parçalara ayrılmış tavuk ciğeri ve dolmalık fıstık hafifçe çevrilir. Ayıklanıp yıkanmış pirinç ilave edilir. 1-2 dakika tüm malzeme tahta bir kaşıkla çevrilir. Üzerine üzümler ve 2,5 su bardağı su ilave edilir. Yemek suyunu çekinceye kadar pişirilir. Piştikten sonra üzerine bir havlu örtülerek kapak kapatılır, pilavın demlenmesi sağlanır. Sıcak olarak servis yapılır.


ML® Mayhoş Pilav için tıklayın



İç Pilav

yalın
Aşçıbaşı
Aşçıbaşı

Kayıt: 24.07.2007
Mesajlar: 27
Şehir: Manisa
Kısa URL: https://ml.md/lc16642
Gönderme Tarihi: 24.Tem.2007
3,014 defa indirildi / yazdırıldı




2 su bardağı pirinç
1 adet kuru soğan
1 çorba kaşığı çamfıstığı
yarım çorba kaşığı kuşüzümü
100 gr. tavuk ciğeri
sıvıyağ
tuz
3,5 su bardağı et suyu

Yağın yarısıyla, ıslatılmamış pirinç kavrulur. Diğer yarısıyla diğer tencerede önce çam fıstığı kavrulur, ardından, sırasıyla kuru soğan, yıkanmış kuş üzümü, tavuk ciğeri kavrulur, diğer tencerede kavrulan pirincin üzerine eklenir, et suyu katılır, kapağı kapatılır, orta kısık ateş arasında 17 dakika pişirilir, demlendirilir.

Not: Hindi ya da tavuk dolması yapımında kullanıldığı gibi, yufkaya sarılarak hazırlanır. Bu şekliyle de servise sunulabilir.


İÇ PİLAV

peri-şen
Aşçı
Aşçı

Kayıt: 21.01.2008
Mesajlar: 18
Şehir: Giresun
Kısa URL: https://ml.md/lc20826
Gönderme Tarihi: 21.Oca.2008
2,961 defa indirildi / yazdırıldı




2 su bardağı pirinç
1 orta boy soğan
1/2 kuzu ciğeri
2 çorba kaşığı fıstık
2 çorba kaşığı kuş üzümü
3 çorba kaşığı sıvıyağ
1 tatlı kaşığı tuz
1 çay kaşığı şeker
1/2 çay kaşığı tarçın
1/2 çay kaşığı yeni bahar

Ciğerin zarını çıkartıp, fındık büyüklüğünde doğrayarak tencereye koyunuz. İnce doğranmış soğan, fıstık, yağ ve tuz ilâve edip hafif hararetli ısıda ara sıra karıştırarak 10 dakika pişiriniz. 3,5 su bardağı su katıp kaynayınca üzüm, şeker ve pirinci ilâve ediniz.
2-3 dakika orta hararetli ısıda, sonra ısısını azaltarak 20-25 dakika pişiriniz. Tarçın ve yeni bahar serpip, üzerine kâğıt kapatarak 10-15 dakika demlendiriniz. Karıştırıp servis tabağına muntazam boşaltınız.


İÇ PİLAV

Aycan
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 14.11.2005
Mesajlar: 74
Şehir: Muğla
Kısa URL: https://ml.md/lc2252
Gönderme Tarihi: 20.Nis.2006
2,931 defa indirildi / yazdırıldı




MALZEMELER
1/2 kg pirinç
30 gr kuşüzümü
1 tatlı kaşığı tarçın
1 tatlı kaşığı karabiber
2 adet domates
250 gr kuzu ciğeri
1 çorba kaşığı margarin
1 su bardağı su
1 tutam nane kurusu
Yarım bağ maydonoz
1 tatlı kaşığı tuz

HAZIRLANIŞI
Pirinci yıkayıp süzdükten sonra, derin bir kaba kuzu ciğeri, maydanoz, tuz, karabiber, nane kurusu, margarin ve kuş üzümünü aynı anda koyun. 5 dakika kavurduktan sonra 1 bardak ılık su ekleyin. Daha sonra tencerinin kapağını kapatarak 10 dakika demlenmesini bekleyin. Soğuduktan sonra servis yapın.


ML® Mozaik Pilav için tıklayın



İç Pilav

R.Dumankaya
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 24.09.2007
Mesajlar: 54
Şehir: Ankara
Kısa URL: https://ml.md/lc18291
Gönderme Tarihi: 07.Ekm.2007
2,903 defa indirildi / yazdırıldı




Milli Gazete

Malzemeler
1 kg pirinç
100 gr. çam fıstığı
150 gr kuzu ciğeri
4 baş soğan
50 gr. kuşüzümü
10 gr. yeni bahar
10 gr karabiber
20 gr tuz
250 gr tereyağı
50 gr badem içi (kabuksuz)
1 çay kaşığı toz tarçın,
su.

Bir tencerede 50 gr. tereyağı ile, çamfıstığı ve bademler pembeleşinceye kadar kavrulur. Daha sonra ince doğranmış soğanlar ilave edilip, onlar da pembeleşinceye kadar kavrulur. İnce doğranmış ciğerle, kuş üzümü ve baharatlar (yeni bahar, karabiber, tarçın) ilave edilerek 1 kg. su konur. Ayrı bir tencerede 200 gr. tereyağı ile pirinç kavrulur ve kavrulan bu pirinç diğer tencereye ilave edilir, 10 dakika kısık ateşte bekletilip servise sunulur.






İç Pilav Tarifleri Hamsili Pilav Tarifleri



(64 adet İç Pilav 2,333,216 defa bakıldı)

Sayfa: 1, 2, 3, 4  Sonraki »


lezzetler.com
Site Hakkında
Kullanım Kuralları
Üyelik Kuralları
Gizlilik Bildirimi
Hediyeli Üyelik
Alan Adlarımız
Bölümler
Yemek Kitapları
Mütevazı Lezzetler® Yemek Kitabı
Mütevazı Lezzetler® İkramlar
Mütevazı Lezzetler® Kurabiyeler
Mütevazı Lezzetler® Çorbalar
Mütevazı Lezzetler® Pilavlar
Mütevazı Lezzetler® Videoları
Mütevazı Lezzetler® Fotoğrafları
Mütevazı Lezzetler®
Mütevazı Lezzetler® Sertifikaları
Mütevazı Lezzetler® Türkçe
Mütevazı Lezzetler® Azəricə
Mütevazi Lezzetler® English
Mütevazi Lezzetler® Español
Mütevazi Lezzetler® Deutsch
Mütevazi Lezzetler® Français
Mütevazi Lezzetler® Italiane
Скромные Вкусы® Русский
لذيذ المتواضع ®عربية
Video Sunucuları
video.lezzetler.com
video.ml.md
Youtube
Dailymotion
Facebook
İzlesene
Mynet
Sosyal Medya
lezzetler.com facebook uygulaması
lezzetler.com facebook sayfası
lezzetler.com twitter sayfası
Mütevazı Lezzetler® facebook sayfası
Mutevazı Lezzetler® twitter sayfası

izmir escort - alsancak escort