| 
 
 
 | 
İç Pilav | 
  | 
dolu 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 28.01.2014 
Mesajlar: 3325 Şehir: Denizli | 
Kısa URL: https://ml.md/lc182569 
Gönderme Tarihi: 13.Nis.2025 
142 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
2 su bardağı pirinç
 
2 yemek kaşığı tereyağı
 
1 yemek kaşığı sıvı yağ
 
1 adet kuru soğan (doğranmış)
 
2 yemek kaşığı kuş üzümü
 
2 yemek kaşığı dolmalık fıstık
 
1 çay kaşığı tarçın
 
1 çay kaşığı yenibahar
 
2,5 su bardağı sıcak su veya et suyu
 
 
Soğanı yağda kavurun, fıstıkları ekleyip kavurmaya devam edin. Pirinci ekleyip birkaç dakika daha kavurun. Kuş üzümü, baharatlar ve sıcak suyu ekleyerek kısık ateşte pişirin. 10 dakika dinlendirip servis yapın.
 
 
 
  
 | 
İç Pilav | 
  | 
Gül 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 08.08.2007 
Mesajlar: 10636 Şehir: İzmir | 
Kısa URL: https://ml.md/lc178589 
Gönderme Tarihi: 14.Tem.2024 
178 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
2 adet orta boy kuru soğan
 
50 gram antepfıstığı (ya da dolmalık çam fıstık)
 
2 yemek kaşığı kuş üzümü
 
4 yemek kaşığı zeytinyağı
 
2 su bardağı baldo pirinç
 
3 su bardağı kaynar su (ya da tavuk suyu)
 
1 yemek kaşığı tereyağı
 
1/2 çay kaşığı karabiber
 
1/2 çay kaşığı tarçın
 
1/4 çay kaşığı yenibahar
 
2 çay kaşığı tuz
 
1/4 demet dereotu
 
1/4 demet maydanoz
 
 
Pirinci geniş bir kaseye koyun ve üzerine sıcak su ekleyin. 15-20 dakika kadar bekletin.
 
Süre sonunda pirinci birkaç kez soğuk suyla yıkayarak nişastasını akıtın ve süzülmeye bırakın.
 
Kuru soğanları ince ince doğrayın.
 
Bir tencereye zeytinyağını ekleyin ve soğanları orta ateşte kavurmaya başlayın.
 
Soğanlar pembeleşince Antep fıstıklarını (ya da çam fıstıklarını) ekleyin ve birlikte kavurmaya devam edin.
 
Yıkanmış ve süzülmüş pirinci tencereye ekleyin ve kavurmaya devam edin.
 
Pirinç şeffaflaşana kadar karıştırarak kavurun.
 
Tereyağını ekleyin ve eriyene kadar karıştırın.
 
Karabiber, tarçın, yenibahar ve tuzu ekleyin. Tüm malzemeleri iyice karıştırın.
 
Kuş üzümlerini ekleyin ve karıştırın.
 
Kaynar suyu (ya da tavuk suyunu) ekleyin ve karıştırın.
 
Tencerenin kapağını kapatın ve pilavı kısık ateşte suyunu çekene kadar pişirin.
 
Pilav piştikten sonra ocaktan alın.
 
İnce ince doğranmış dereotu ve maydanozu ekleyin ve pilavı nazikçe karıştırın.
 
Tencerenin kapağını kapatın ve pilavı 10-15 dakika dinlenmeye bırakın.
 
 
 
  
 | 
İç Pilav | 
  | 
Gül 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 08.08.2007 
Mesajlar: 10636 Şehir: İzmir | 
Kısa URL: https://ml.md/lc175181 
Gönderme Tarihi: 22.Kas.2023 
273 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
Yarım kg kestane
 
6 su bardağı pirinç
 
Yarım su bardağı zeytinyağı
 
1 yemek kaşığı tereyağı
 
2 adet orta boy soğan
 
2 yemek kaşığı dolmalık üzüm
 
1 çay kaşığı kimyon
 
1 çay kaşığı karabiber
 
1 çay kaşığı yenibahar
 
Yarım çay kaşığı tarçın
 
Yeteri kadar tuz
 
 
İç pilav için yarım kg kestaneyi haşlamakla başlayın.
 
Yarım su bardağı zeytinyağı ve 1 yemek kaşığı tereyağı içerisinde soğanları pembeleşinceye kadar kavurun.
 
Pembeleşen soğanlarınızın yanına pirinçlerinizi ilave edin ve 5 dakika daha kavurun.
 
Pirincin tuzunu ilave edin. Hindinizi haşladığınız sudan pirincin üzerine 4 su bardağı kadar koyun, gerisini içme suyu ile tamamlayın.
 
Kısık ateşte pirinçler suyunu çekene kadar pişirin. Pişen pirinçlerinizin üzerine haşlanmış kestane, kuş üzümü, yenibahar, tarçın, karabiber ve kimyon ekin.
 
Üzerine havlu kâğıt kapatarak 10 dakika kadar dinlendirin.
 
 
 
  
 | 
İç Pilav | 
  | 
Selver Somuncu 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 25.05.2007 
Mesajlar: 1024 Şehir: Ankara | 
Kısa URL: https://ml.md/lc172513 
Gönderme Tarihi: 07.Haz.2023 
319 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
Asırlık Tariflerle Türk Mutfağı
 
 
750 g pirinç
 
2 çorba kaşığı tuz
 
35 g kuş üzümü
 
250 g tavuk veya kuzu ciğeri 
 
150 g tereyağı veya sadeyağ
 
1 adet orta boy soğan, ince kıyılmış
 
35 g dolmalık fıstık
 
1 çay kaşığı yenibahar
 
1 çay kaşığı karabiber
 
1 çay kaşığı tarçın
 
1 litre et suyu veya su, kaynar
 
1 çorba kaşığı toz şeker
 
1 demet dereotu, ince kıyılmış
 
 
Pirinci bir kaba koyun. Üstünü örtecek kadar su ve 1 çorba kaşığı tuz ekleyin. Pirinçleri 30 dakika bekletin. Sonra birkaç kez bol suda yıkayıp süzün.
 
Kuş üzümlerini ılık suya basıp şişmelerini sağlayın ve süzün. 
 
Kuzu ciğeri kullanacaksanız, üstündeki ince zarı soyup yıkayın. 
 
Tavuk ciğeri kullanacaksanız bu işleme gerek yoktur. Daha sonra ciğeri küçük küpler halinde doğrayın.
 
Tencerede yağı eritin, soğan ve dolmalık fıstıkları ilâve edip hafif pembeleşinceye kadar çevirin. 
 
Önce ciğeri, sonra pirinci ekleyerek tahta kaşıkla karıştırın ve biraz kavurun. 
 
Kuş üzümünü ve baharatları da ekleyip karıştırın. 
 
Ardından et suyunu, 1 çorba kaşığı tuzu ve toz şekeri ilâve edip bir kez karıştırın. 
 
Tencerenin kapağını kapatın. Kaynamaya başlayınca hemen ateşi kısın ve yaklaşık 18-20 dakika pişirin.
 
Pirinçler suyunu çekerek pişip üzeri göz göz olduktan sonra tencereyi ocaktan alın. 
 
Kapağını açın, tencerenin üzerine temiz bir pamuklu bez veya kâğıt havlu serin, kapağı tekrar kapatıp 15 dakika dinlendirin.
 
Pilavın üstüne dereotu serpiştirin. Tahta bir kaşıkla kenarlarından içeriye doğru dikkatlice karıştırın. 1-2 dakika daha dinlendirdikten sonra servis edin.
 
 
Not: Hazırladığınız iç pilav; kuzu tandır, fırında tavuk veya hindi ile birlikte servis yapılabilir. İç pilav ifadesi, dolma içi anlamında olup kuzu dolmasına gönderme yapar. Kuzu içine çeşitli çeşnilerle pirinç doldurularak yapılan kuzu dolması, en önemli ziyafet yemeklerinden biridir. İç pilav bu ziyafet yemeğinin günlük sofralara yansımış halidir. Bu yüzden de en çok kuzu tandır ile birbirini tamamlar.
 
 
 
  
 | 
İç Pilav | 
  | 
Doctor 
English Admin 
 
  
Kayıt: 15.01.2007 
Mesajlar: 1266 Şehir: KKTC | 
Kısa URL: https://ml.md/lc157275 
Gönderme Tarihi: 15.Nis.2021 
489 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
2 su bardağı dolusu pilavlık baldo pirinç
 
2 su bardağı kadar et suyu
 
1 çorba kaşığı kuş üzümü
 
2 çorba kaşığı dolmalık fıstık
 
1 adet orta irilikte kuru soğan
 
1 kahve kaşığı kadar toz tarçın
 
1 kahve kaşığı yeni bahar
 
1 çay kaşığı toz karabiber
 
5-6 adet tane karabiber
 
Yarım bağ ince kıyılmış dereotu
 
Yarım bağ ince kıyılmış maydanoz
 
3 çorba kaşığı tereyağı
 
Yeteri kadar tuz
 
 
Pirinçleri tuzlu ılık suyun içinde 25-30 dakika kadar bekletiyoruz. Kuş üzümlerini ve dolmalık fıstıkları bir kaseye koyuyoruz, üzerini aşacak kadar ılık su ekleyip yumuşamalarını sağlıyoruz. Bir tencereye üç çorba kaşığı tereyağı koyuyoruz. Üzerine doğradığımız kuru soğanı ekleyip pembeleşinceye kadar kavuruyoruz. Pirinçlerin üzerine dolmalık fıstık ve kuş üzümlerini ilave ederek kavurmaya devam ediyoruz. Ardından iki su bardağı sıcak et suyu, toz tarçın, toz karabiber, yeni bahar ve yeteri kadar tuz ilave edip karıştırdıktan sonra tencerenin kapağını kapatıyoruz, kısık ateşte, pirinçler suyunu çekinceye kadar pişiriyoruz. Pilav piştikten sonra yarım demet maydanoz ve yarım demet dereotunu ilave ediyoruz, pilavı karıştırarak ocaktan alıyoruz. Demlendikten sonra servis ediyoruz.
 
 
 
  
 | 
İç Pilav | 
  | 
Doctor 
English Admin 
 
  
Kayıt: 15.01.2007 
Mesajlar: 1266 Şehir: KKTC | 
Kısa URL: https://ml.md/lc157167 
Gönderme Tarihi: 10.Nis.2021 
323 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
2 adet patlıcan
 
1,5 su bardağı pirinç
 
2 çorba kaşığı dolma fıstığı
 
1 adet soğan
 
2,5 çorba kaşığı kuş üzümü
 
1 çay kaşığı tarçın
 
1 çay kaşığı dolma baharı
 
Yarım çay kaşığı karabiber
 
1,5 çay bardağı zeytinyağı
 
2-2,5 su bardağı sıcak su
 
Tuz
 
 
Alacalı soyup küp küp doğradığımız patlıcanları kızartıp, yağını süzdükten sonra bir kenara alalım.
 
Önceden sıcak su ile ıslattığımız pirinci, süzüp onu da bir kenara alalım.
 
Pilavı yapacağımız tencerenin içine zeytinyağının yarısını koyalım.
 
Dolma fıstığımızı yakmadan pembeleşinceye kadar kavuralım.
 
Daha sonra soğanları ilave ederek kavurmaya devam edelim.
 
Rengi dönmeye yakın, daha önceden kızarttığımız patlıcanları ekleyelim.
 
Tüm malzemeyi 2-3 dakika orta hararetteki ateşte kavuralım.
 
Yıkanmış ve süzülmüş pirincimizi de ilave edelim.
 
Bu arada tahta kaşıkla kavurmaya devam ediyoruz
 
Bu karışıma dolma baharı, karabiber ve tarçını da ekleyelim.
 
Kavurma işlemimiz bitince üzerine kuş üzümünü ekleyelim.
 
Hazırlamış olduğumuz sıcak suyu, zeytinyağı ve tuzu da en son pilav harcımıza ekleyip, önce harlı daha sonra kısık ateşe alalım, suyunu çekene kadar pilavı pişirelim.
 
Üzerine bir sofra bezi örterek 15-20 dakika demlendirelim.
 
İç pilavımız hazır servis edebilirsiniz.
 
 
 
 
Fotoğraf "Çetin Ceviz" tarafından gönderildi. 22.05.2025
  
 | 
İç Pilav | 
  | 
Yemekhane 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 12.08.2020 
Mesajlar: 5284 Şehir: Amasya | 
Kısa URL: https://ml.md/lc153263 
Gönderme Tarihi: 25.Eyl.2020 
387 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
https://www.sabah.com.tr
 
 
2 su bardağı dolusu pilavlık baldo pirinç
 
2 su bardağı kadar et suyu
 
1 çorba kaşığı kuş üzümü
 
2 çorba kaşığı dolmalık fıstık
 
1 tane orta kuru soğan
 
1 kahve kaşığı kadar toz tarçın
 
1 kahve kaşığı yeni bahar
 
1 çay kaşığı toz karabiber
 
5-6 adet tane karabiber
 
Yarım bağ ince kıyılmış dereotu
 
Yarım bağ ince kıyılmış maydanoz
 
3 çorba kaşığı tereyağı
 
Tuz
 
 
İç pilav için; pirincin üzerine bir miktar tuz ve ılık su ekleyerek 25- 30 dakika kadar bekliyoruz. Ardından tuzlu suyu döktükten sonra pirinçleri bol suda yıkayarak, süzülmeye bırakıyoruz. Biraz ılık suda kuş üzümü ve dolmalık fıstıkların kabarmalarını sağlıyoruz. Daha sonra tereyağında soğanları kavuruyoruz. Pirinçlerin ardından dolmalık fıstık ve kuş üzümlerini ekliyoruz. İki su bardağı sıcak et suyu, toz tarçın, toz karabiber, yeni bahar ve yeteri kadar tuz ilave edip pilavı kısık ateşte pişiriyoruz. Maydanoz ve dereotunu ince ince kıyıyoruz ve pilav henüz suyunu tamamen çekmeden önce pilavın içine ilave ederek pilavı karıştırarak, tencerenin kapağını kapatıyoruz.
 
 
 
 
Fotoğraf "Somuncu" tarafından gönderildi. 20.06.2022
  
 | 
İç Pilav | 
  | 
Yemekhane 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 12.08.2020 
Mesajlar: 5284 Şehir: Amasya | 
Kısa URL: https://ml.md/lc153144 
Gönderme Tarihi: 20.Eyl.2020 
688 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
2 yemek kaşığı tereyağı
 
2 su bardağı pirinç
 
1 adet soğan
 
2 yemek kaşığı dolmalık fıstık
 
2 yemek kaşığı kuş üzümü
 
2 yemek kaşığı toz şeker
 
Yenibahar
 
Tarçın
 
Tuz
 
Karabiber
 
Zeytinyağı
 
3 su bardağı su
 
 
Bir pilav tenceresinde zeytinyağını koyup ısıtın, ardından soğanı ekleyin pembeleşinceye kadar kavurun. Dolmalık fıstığı ekleyip kavurmaya devam edin. Pirinci ekleyin, tuz ilave edip kavurun. Suda yumuşamış kuş üzümlerinin suyunu sıkıp ekleyin, ardından baharatlarını ekleyin ve karıştırın. Son olarak su ve şekeri ilave edip karıştırdıktan sonra tencerenin kapağını kapatıp yüksek ateşte kaynamaya bırakın. Ardından pilavın suyunu iyice çekene kadar 15 dakika kısık ateşte pişirdikten sonra kapağını açın, kağıt havlu koyup yeniden kapağını kapatıp demlendirin.
 
 
 
  
 | 
İç Pilav | 
  | 
lezzet sepeti 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 18.11.2019 
Mesajlar: 35 Şehir: Malatya | 
Kısa URL: https://ml.md/lc146826 
Gönderme Tarihi: 18.Kas.2019 
818 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
2 su bardağı pirinç
 
2 çorba kaşığı tereyağı
 
2 çorba kaşığı sıvıyağ
 
1 adet soğan
 
2 çorba kaşığı dolmalık fıstık
 
200 gram küçük küp doğranmış kuzu ciğeri
 
1 adet kesme şeker
 
1 çorba kaşığı kuşüzümü
 
1'er çay kaşığı tuz, karabiber, tarçın, yenibahar
 
2.5 su bardağı su
 
1/2 demet dereotu
 
 
Pirinci tuz eklenmiş ılık suda yarım saat bekletin. Süzüp birkaç kez sudan geçirin ve kenara alın. Tereyağı ve sıvıyağı bir tencereye alıp ısıtın. Üzerine küp doğranmış soğan ve dolmalık fıstık ekleyip renkleri dönene dek kavurun. Ciğeri ilave edip kavurun. Pirinç, şeker, kuşüzümü, tuz, su ve baharatları katın. Kapağı kapalı olarak kaynayana dek orta, kaynadıktan sonra kısık ateşte suyunu çekene dek pişirin. Tencerenin üzerine kağıt havlu kapatıp 10 dakika demlendirin. Kıyılmış dereotu ekleyip servis yapın.
 
 
 
  
 | 
İç pilav | 
  | 
ay ışığı 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 16.06.2016 
Mesajlar: 1738 Şehir: Samsun | 
Kısa URL: https://ml.md/lc145289 
Gönderme Tarihi: 30.Ağu.2019 
747 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
250 gram kuzu ciğeri
 
1,5 su bardağı pirinç
 
1 adet kuru soğan
 
2 yemek kaşığı dolmalık fıstık
 
2,5 yemek kaşığı kuş üzümü
 
1 çay kaşığı dolma baharı
 
1 çay kaşığı tarçın
 
Yarım çay kaşığı karabiber
 
1 çay bardağı zeytinyağı
 
2,5 su bardağı sıcak su
 
Tuz
 
 
Pirinçleri yarım saat sıcak suda bekletip nişastanın akmasını sağlayın.
 
Ciğerleri küp küp, soğanı ise yemeklik doğrayın.
 
Zeytinyağının yarısını tencerede ısıtın.
 
Dolmalık fıstıkları pembeleşene kadar kavurun.
 
Soğanları ilave edip kavurmaya devam edin.
 
Soğanlar pembeleşince ciğerleri de ekleyip 3-4 dakika kadar kavurun.
 
Pirinçleri süzüp iyice yıkayın ve diğer malzemelere ekleyin.
 
Dolma baharı, karabiber ve tarçını da ilave edip kavurmaya devam edin.
 
Son olarak kuşüzümünü ilave edin.
 
Sıcak suyu, zeytinyağının kalanını ve tuzu ekleyip kaynadıktan sonra altını kısın.
 
Suyunu çeken pilavın altını kapatıp 20-30 dakika kadar demlenmesini bekleyin.
 
Demlendikten sonra pilavınız servise hazırdır.
 
 
 
  
 | 
İç Pilav | 
  | 
aile hekimi 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 15.05.2019 
Mesajlar: 36 Şehir: Bolu | 
Kısa URL: https://ml.md/lc142755 
Gönderme Tarihi: 16.May.2019 
580 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
2 bardak pirinç
 
3 adet kuru soğan
 
4 yemek kaşığı kuş üzümü
 
2 yemek kaşığı dolmalık fıstık
 
1 yemek kaşığı kıyılmış dereotu
 
2 adet kesme şeker
 
1 çay kaşığı tarçın
 
1 tatlı kaşığı yenibahar
 
Karabiber
 
Tuz
 
 
Fıstıkları bir kaşık sıvı yağda renkleri pembeleşene kadar kavurun. 2 bardak pirinci ılık tuzlu suda bekletin. Soğanları küp küp doğrayıp kahverengileşinceye kadar kavurun.
 
Üzümleri ılık suda bekletin. Soğanlar kahverengi olduktan sonra pirinçleri ilave edip, 10 dakika kavurun. Fıstık, kuş üzümü, tuz ve kesme şekerini atın. 3 bardak sıcak su ilave edin. Kaynamaya bırakın.
 
Suyunu çekince üzerine dereotu, yenibahar ve tarçın ilave edin. Pilavı karıştırarak havalandırın. Üstünü kapatıp 10 dakika sonra servise hazırlayın.
 
 
Not: İç pilava soğanla birlikte ufak doğranmış ciğer ilave edebilirsiniz. Pilava üstüne konan suyu mutlaka ölçülü ve sıcak koyun. Altını kapattıktan 15 dakika sonra servis yapın.
 
 
 
  
 | 
İç Pilav | 
  | 
gülru akyüz 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 05.02.2019 
Mesajlar: 24 Şehir: Mardin | 
Kısa URL: https://ml.md/lc140329 
Gönderme Tarihi: 06.Şub.2019 
935 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
https://www.sabah.com.tr
 
 
2 su bardağı baldo pirinç
 
3 çorba kaşığı dolmalık fıstık
 
3 çorba kaşığı sıvı yağ,
 
1 adet soğan
 
2 çorba kaşığı kuş üzümü
 
Yenibahar
 
Tarçın
 
Karabiber
 
2 çorba kaşığı tereyağı
 
4 su bardağı su
 
Tuz
 
 
Dolmalık fıstığı rengi dönene dek sıvı yağda kavurun. Daha sonra yağdan çıkarıp kenara alın. Aynı sıvı yağda kıyılmış soğanı karamelize olana kadar kavurun. Pirinç, dolmalık fıstık, suda 1 saat bekletilmiş kuş üzümü, yenibahar, tarçın ve karabiber ekleyip karıştırın. Tereyağını ilave edip, birkaç dakika daha kavurun. Su ve tuz ekleyip, suyunu çekene dek kısık ateşte pişirin. 10-15 dakika dinlendirip, ılık olarak servis yapın.
 
 
 
  
 | 
İç Pilav | 
  | 
şen saz 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 19.05.2015 
Mesajlar: 30 Şehir: İzmir | 
Kısa URL: https://ml.md/lc133811 
Gönderme Tarihi: 02.May.2018 
807 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
250 gr kuzu ciğeri (veya tavuk ciğeri)
 
2 su bardağı baldo pirinç
 
1 adet orta boy kuru soğan
 
1 paket dolma fıstığı
 
3 çorba kaşığı kuş üzümü
 
1 tatlı kaşığı dolma baharı
 
1 tatlı kaşığı tarçın
 
½ çay kaşığı karabiber
 
1 tam 1/4 çay bardağı zeytinyağı
 
3,5 su bardağı sıcak su
 
Tuz
 
 
Önce pirinci yıkadıktan sonra, sıcak su içinde 10dk. bekletelim. Ciğerimizi tavla zarından biraz büyükçe küp küp doğrayalım. Kuru soğanı minik minik doğrayalım. Zeytinyağının yarısını pilav tenceresine koyun orta ateşte, dolma fıstığını ve yağınızı yakmadan pembeleşinceye kadar kavurun, soğanları ekleyerek kavurmaya devam edin, pembeleşmeye yakın ciğerlerinizi ekleyin. Ciğerler pişince süzdüğünüz pirinci ilave edin. 1-2 dk pirinci de kavurun, ardından dolma baharı, karabiber ve tarçını ekleyin. Kuş üzümünü de ekleyince kalan zeytinyağını da ekleyin ve bir iki dk. sonra da 3,5 su bardağı sıcak su ilave ederek tuzunu koyun ve karıştırın. Pilavın suyu göbek atana kadar önce harlı ateşte sonra ise en kısık ateşte suyunu çekene kadar (Tahmini 15-20 dakika) tencere kapağı kapalı olarak pişirmeye devam edilir. Pilav pişince kapak ile tencere arasına iki kat kağıt havlu konularak kapatılır ve bir sofra bezi ile sarılarak 20-30 dakika demlenmeye bırakılır.
 
 
 
  
 | 
İç Pilav | 
  | 
çintar 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 31.01.2018 
Mesajlar: 23 Şehir: Yozgat | 
Kısa URL: https://ml.md/lc131609 
Gönderme Tarihi: 01.Şub.2018 
893 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
2 su bardağı pirinç
 
1 tutam yenibahar
 
1 tutam çam fıstığı
 
1 tutam kuşüzümü
 
3 su bardağı kaynar su
 
5-6 dal dereotu
 
1 yemek kaşığı tereyağı
 
1 yemek kaşığı zeytinyağı
 
Tuz
 
Karabiber
 
 
Yağsız tencereye fıstıkları atıp kavurun, tencerenize tereyağı ve zeytinyağını ekleyin Yağ eridiğinde pirinçleri ekleyip kavurun. Pirinç kavrulduktan sonra baharatları ekleyip kavurun, suyunu verin ve çektiğinde dinlendirin.
 
 
 
  
 | 
İç Pilav | 
  | 
mutfak müdavimi 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 25.02.2014 
Mesajlar: 33 Şehir: Eskişehir | 
Kısa URL: https://ml.md/lc129906 
Gönderme Tarihi: 21.Kas.2017 
4,846 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
https://yemek.name
 
 
2 su bardağı pirinç
 
1 orta boy soğan
 
4 parça tavuk ciğeri
 
1 yemek kaşığı tereyağı
 
2.5 su bardağı sıcak su
 
1 çay kaşığı tarçın
 
1 yemek kaşığı kuş üzümü
 
1 yemek kaşığı çam fıstığı
 
1 çay kaşığı karabiber
 
1 çay kaşığı tuz
 
 
Pirinci ayıklayıp, sıcak tuzlu suda yarım saat bekletin.
 
Rendelenmiş soğanı bir tencerede kavurun, üzerine küçük küçük doğranmış tavuk ciğerlerini, çam fıstığını ve kuş üzümünü ekleyerek fıstıklar pembeleleşinceye kadar pişirin.
 
Pirinçleri iyice yıkayıp süzün, tencereye ilave ederek kavurun. Tuz, tarçın ve karabiberi ilave edin.
 
Kısık ateşte 10 dakika pişirin, demlendirerek servis yapın.
 
 
 
  
 | 
İç Pilav | 
  | 
ruhan 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 07.03.2017 
Mesajlar: 30 Şehir: Samsun | 
Kısa URL: https://ml.md/lc123662 
Gönderme Tarihi: 08.Mar.2017 
1,239 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
https://multicooker.com
 
 
Tavuk ciğeri  200 gr
 
Pirinç  300 gr
 
Soğan  100 gr
 
Tereyağı  25 gr
 
Çam fıstığı  15 gr soyulmuş
 
Üzüm (ufak)  15 gr
 
Zeytinyağı  20 ml
 
Su  380 ml
 
Tuz
 
Baharatlar
 
 
Ciğeri yıkayın ve temizleyin. Soğan ve ciğeri 1 cmlik küpler şeklinde kesin. Pirinci yıkayın. Çok fonksiyonlu pişiricinin içine ayçiçek yağı dökün. Kapağı kapatmayın. Çok fonksiyonlu pişiricinin çalışma modunu KIZARTMA, pişirme süresini 15 dakika olarak ayarlayın ve Başlat tuşuna basın. Geri sayım başladıktan sonra hazneye soğan ve ciğeri koyun, tuz ve baharatları ekleyin. Kapağı kapatmadan yemeği hafiften karıştırarak çalışma modu bitene kadar pişirin. Sonra İptal/Isıtma tuşuna basın. Hazır ciğeri ve soğanı ayrı kaba koyun.
 
Çok fonksiyonlu pişiricinin içine tereyağı koyun. Kapağı kapatmayın.
 
Çok fonksiyonlu pişiricinin çalışma modunu KIZARTMA, pişirme süresini 10 dakika olarak ayarlayın ve Başlat tuşuna basın. Geri sayım başladıktan sonra hazneye tereyağı, pirinç ve çam fıstığını koyun. Kapağı kapatmadan yemeği hafiften karıştırarak çalışma modu bitene kadar pişirin. Sonra İptal/Isıtma tuşuna basın.
 
Pişiricinin içine su dökün, kuru üzüm, tuz ve baharatları ekleyin ve karıştırın. Kapağı kapatın. Çok fonksiyonlu pişiricinin çalışma modunu PİLAV pişirme süresini 20 dakika olarak ayarlayın ve Başlat tuşuna basın. Çalışma modu bitene kadar pişirin. Pirinci soğanlı ciğerle karıştırın.
 
 
 
  
 | 
İç Pilav | 
  | 
tanver 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 18.05.2016 
Mesajlar: 28 Şehir: Kastamonu | 
Kısa URL: https://ml.md/lc117528 
Gönderme Tarihi: 13.Haz.2016 
1,429 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
Esra Çolak
 
 
300 gr pirinç
 
100 gr soğan
 
25 gr tereyağı
 
15 gr çam fıstığı
 
15 gr üzüm
 
20 ml zeytinyağı
 
380 ml su
 
Bir tutam dereotu
 
 
Soğanı 1 cmlik küpler şeklinde kesin. Pirinci yıkayın. Çok fonksiyonlu pişiricinin içine zeytinyağı dökün soğanı koyun ve tuz ile baharatları ekleyin. Çok fonksiyonlu pişiricinin çalışma modunu FRY malzeme tipini Meat pişirme süresini 5 dakika olarak ayarlayın ve start tuşuna basın. Kapağı kapatmadan yemeği hafiften karıştırarak çalışma modu bitinceye kadar pişirin. Sonra cancel tuşuna basın. Hazır soğanı ayrı kaba koyun. Çok fonksiyonlu pişiricinin içine tereyağı pirinç ve çam fıstığını ekleyin. Çok fonksiyonlu pişiricinin çalışma modunu FRY malzeme tipini Vegetables pişirme süresini 5 dakika olarak ayarlayın ve start tuşuna basın. Kapağı kapatmadan yemeği hafiften karıştırarak çalışma modu bitinceye kadar pişirin. Sonra cancel tuşuna basın. Sonra pişiricinin içine su dökün kuru üzüm tuz ve baharatları ekleyin ve karıştırın. Kapağı kapatın. Çok fonksiyonlu pişiricinin çalışma modunu cook olarak pişirme süresini 25 dakika olarak ayarlayın ve start tuşuna basın. Çalışma modu bitinceye kadar pişirin. Pirinci soğan ve ince doğranmış dereotu ile karıştırarak servis yapın.
 
 
 
  
 | 
İçli Pilav | 
  | 
Göksen 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 23.01.2015 
Mesajlar: 6647 Şehir: Adana | 
Kısa URL: https://ml.md/lc113402 
Gönderme Tarihi: 13.Arl.2015 
1,980 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
Pirinç Değirmencileri Derneği
 
 
3/4 kap pirinç
 
2 yemek kaşığı tereyagı
 
1 sogan, kucukdogranmis
 
100 gr tavuk veya kuzu ciğeri
 
2 yemek kaşığı cam fistigi
 
2 yemek kaşığı kus uzumu
 
1 kap sicak tavuk veya et suyu
 
1 çay kaşığı tarcin
 
1 çay kaşığı yenibahar
 
Tuz
 
Karabiber
 
Uzeri icin:
 
1 yemek kaşığı dereotu, kucukdogranmis
 
 
Orta boy tencerenin icindetereyagini eritin, soganiicine koyun orta isida 2-3 dakika karistirarak sote edin. Ciger, cam fistigi ve kus uzumunu ilave edin 3-4 dakika kavurun. Pirinc, tarcin, yeni bahar, tuz ve karabiberi koyup karistirin.
 
Uzerine tavuk veya et suyunu ilave edin, karistirin. Ocaginisisinikisiga getirin, tencerenin kapaginikapatin. Pilav suyunu cekene kadar pisirin. 5 dakika demlenmeye birakin. Uzerinedere otu serpin, tavuk veya hindi yaninda ikram edin.
 
 
 
  
 | 
İç Pilav | 
  | 
Göksen 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 23.01.2015 
Mesajlar: 6647 Şehir: Adana | 
Kısa URL: https://ml.md/lc111597 
Gönderme Tarihi: 23.Eyl.2015 
1,396 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
2,5 su bardağı pirinç
 
2 domates
 
3 çorba kaşığı dolma fıstığı
 
1 çorba kaşığı kuş üzümü
 
1 adet havuç
 
1 soğan
 
200 gram ciğer ya da 300 gram kuşbaşı et
 
1 demet dereotu
 
1adet kesme şeker
 
3 çorba kaşığı tereyağı
 
Tuz, karabiber, tarçın
 
 
Tereyağını tencereye alıp eritin. Üzerine yıkanmış pirinçleri, fıstıkları ve rendelenmiş soğanı ekleyip 5 dakika kadar kavurun. Rendelenmiş domatesleri küp doğranmış havucu ve sıcak suyu üzerine ekleyip kapağını kapatın ve 20 dakika pişirin. Diğer tarafta etlerini çok küçük küpler halinde doğrayın, tereyağında 10 dakika kavurup pilavın içine ekleyin. Suda beklemiş kuş üzümlerini ilave edip pilavı karıştırın. 15 dakika kadar kısık ateşte pişirin, sonra sıcak olarak servis yapın.
  
 | 
İç Pilav | 
  | 
AyGölgesi 
Super MOD 
 
  
Kayıt: 31.03.2006 
Mesajlar: 2719 Şehir: Giresun | 
Kısa URL: https://ml.md/lc102210 
Gönderme Tarihi: 11.Ekm.2014 
1,887 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
2 su bardağı pirinç
 
1 adet soğan
 
1 çay bardağı kuş üzümü
 
1 çorba kaşığı fıstık
 
Yarım demet dereotu
 
2 çorba kaşığı tereyağı
 
2 çorba kaşığı zeytinyağı
 
50 gram ciğer
 
Tarçın, yenibahar, şeker
 
 
Soğanı doğrayıp tencerede yağ ile birlikte 5 dakika kavurun. Üzerine pirinçleri ekleyip kavurmaya devam edin. Kuş üzümü, fıstık, şeker ve baharatları ekleyip üzerini geçecek kadar sıcak su koyup 20 dakika pişmeye bırakın. Bu arada ciğerleri küp şeklinde doğrayıp tavada 5 dakika kadar pişirin. Üzerine hemen kıyılmış dereotunu ekleyip ocaktan alın. Pilavın üzerine ekleyip karıştırın. Kavrulmuş fıstıklarla birlikte karıştırıp sıcak sıcak ikram edin.
 
 
 
  
 | 
 
 
 
 
 
 |