|
|
İç Pilav |
|
AhuDudu
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 10.08.2007
Mesajlar: 32
|
Kısa URL: https://ml.md/lc17005
Gönderme Tarihi: 11.Ağu.2007
3,462 defa indirildi / yazdırıldı
|
2 su bardağı pirinç
3 çorba kaşığı tereyağı
3.5 su bardağı et suyu
1 soğan
4-5 kuru kayısı
1 kahve fincanı ayıklanmış badem
1 su bardağı haşlanmış kestane
1 çay kaşığı tarçın
1 tatlı kaşığı tozşeker
Tuz
Karabiber
Yenibahar
Pirinci sıcak tuzlu su ile ıslatıp yarım saat bekletin. Kayısıları sıcak suda dinlendirin.
Tencerede 2 yemek kaşığı tereyağını eritin. Pirinci ekleyip şeffafla-şıncaya kadar kavurun. Et suyu, tuz ve tozşekeri ilave edip kaynamaya bırakın. Kısık ateşte pişirin.
Soğanı rendeleyin. 1 kaşık tereyağını geniş bir tavada eritin. Rendelenmiş soğan ve bademleri ekleyip pembeleşinceye kadar kavurun. Kayısıları süzüp küçük küçük doğrayın ve bademli karışıma ilave ederek 2-3 dakika daha kavurun.
Haşlanmış kestaneleri dörde bölün. Pilava badem ve kayısılı karışımı ekleyin, suyunu çekene kadar pişirin. Baharatları ekleyip karıştırın, en son kestaneleri ekleyip ateşten alın. Tencerenin üzerini kağıt havlu ile örtüp kapağını kapatın ve demlendirin. Tahta kaşıkla fazla ezmeden harmanlayıp sıcak olarak servis yapın.
ML® İç Pilav için tıklayın
ML® İç Pilav (görsel)
|
İç Pilav |
|
Saadet
Türkçe Admin
Kayıt: 12.07.2005
Mesajlar: 9327 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc116779
Gönderme Tarihi: 10.May.2016
1,499 defa indirildi / yazdırıldı
|
Vedat Başaran
2 adet zarı alınmış kuzu ciğeri
300 gr. pirinç
1 adet kuru soğan
½ demet maydanoz
½ demet dereotu
200 gr. tereyağı
50 gr. çamfıstığı
50 gr. kuşüzümü
1 tatlı kaşığı tarçın
2 tatlı kaşığı yenibahar
1 tatlı kaşığı kimyon
1 adet et suyu tableti
4 tatlı kaşığı tuz
Karabiber
Pirinci ıslayıp, 2 tatlı kaşığı tuz ilave edip karıştırın. Kuşüzümlerini de ıslayıp beklemeye bırakın. Ciğeri, ikiye bölüp ince ince dilimleyin. Dilimlediğiniz parçaları, ortalarından ikiye kesip, küçük parçalara ayırın. Kuru soğanı, küp şeklinde doğrayın. Pirinci ve kuşüzümleri yıkayıp, suyunu süzün.
Geniş bir tencereye 1 litre su koyun. Bulyonu ilave edip kaynamaya bırakın. Tereyağının dörtte birini tavada kızdırın. Çamfıstıklarını, renkleri pembeleşene kadar kavurun. Soğanları ilave edip kavurmaya devam edin. Doğradığınız ciğerleri katıp, karıştırarak iyice pişirin.
Kalan tereyağını, geniş bir tencerede iyice kızdırın. Pirinci katıp, saydamlaşıncaya kadar karıştırarak kavurun. Kuşüzümlerini, 2 tatlı kaşığı yeni bahar,1 tatlı kaşığı kimyon, 1 tatlı kaşığı tarçın, 2 tatlı kaşığı tuz ve yeterince karabiber ilave edin. İyice karıştırarak 2 - 3 dakika daha kavurun. Kavurduğunuz ciğerleri katıp, 2 dakika daha pişirmeye devam edin. 3 kepçe kaynamış bulyonlu su koyup karıştırın. 2 kepçe daha bulyonlu su ilave edip karıştırdıktan sonra tencerenin kapağını kapatıp, suyunu çekene kadar pişirin.
Maydanoz ve dereotunu, ince ince kıyın. Suyunu çekmiş ve demlenmiş olan iç pilava katıp iyice karıştırın.
|
İç Pilav |
|
OlurMuOlur
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 24.07.2020
Mesajlar: 2211 Şehir: Sincan |
Kısa URL: https://ml.md/lc164982
Gönderme Tarihi: 21.May.2022
315 defa indirildi / yazdırıldı
|
2 su bardağı pirinç
3 su bardağı et suyu
2 yemek kaşığı tereyağı
1 adet kuru soğan
1 yemek kaşığı sıvı yağ
10 adet badem
3-4 adet ceviz
1 paket kuş üzümü
2-3 adet kuru kayısı
1 paket dolmalık fıstık
2 çay kaşığı karabiber
1 tatlı kaşığı tarçın
2 damla limon suyu
Tuz
Başlangıç olarak ceviz içi ve bademi 10-12 saat önceden ıslatın.
Pirinçleri ılık tuzlu suda 10 dakika kadar bekletin.
Ardından bol suyla güzelce yıkayıp süzün.
Diğer yandan soğanları yemeklik doğrayın.
Kayısıları da ufak ufak doğrayın.
Tereyağı ve sıvı yağı tencerede kızdırın.
Soğanları yağda kavurun.
Dolmalık fıstıkları ilave edip 2 dakika daha kavurun.
Pirinci, cevizi, bademi, kuru kayısıyı ve kuş üzümünü ekleyip biraz daha kavurmaya devam edin.
Et suyu, tuz, baharat ve limon suyunu da ekleyip karıştırın.
2 dakika kadar kaynattıktan sonra kapağını kapatıp kısık ateşte suyunu çekene kadar pişirin.
Pilavı servis etmeden önce kapağın altına havlu kağıt sererek 10 dakika kadar dinlendirin.
|
|
İç Pilav Tarifleri Osmanlı Yemek Tarifleri
|
|