Yiyiniz iciniz ancak israf etmeyiniz (Araf 31)
lezzetler.com yemek tarifleri paylaşım sitesi

Yemek Tarifleri > Hamsili Pilav Tarifleri > İç Pilav (64 adet - 2,333,212 defa bakıldı)

İç Pilav


Fotoğraflı Yemek Tarifleri

Ana Sayfa
Video Yemek Tarifleri
Yemek Galerileri
Ana Yemek Tarifleri
Çorba Tarifleri
Salatalar
Makarnalar
Pilavlar
Baharatlı Pilav Tarifleri
Balıklı Pilav Tarifleri
Biberli Pilav Tarifleri
Bezelyeli Pilav Tarifleri
Buğday Pilavı Tarifleri
Bulgur Pilavı Tarifleri
Cevizli Pilav Tarifleri
Ciğerli Pilav Tarifleri
Domatesli Pilav Tarifleri
Etli Pilav Tarifleri
Fasulyeli Pilav Tarifleri
Fırında Pilav Tarifleri
Firik Pilavı Tarifleri
Güveçte Pilav Tarifleri
Hamsili Pilav Tarifleri
Havuçlu Pilav Tarifleri
Kabaklı Pilav Tarifleri
Kestaneli Pilav Tarifleri
Köfteli Pilav Tarifleri
Kuskus Pilavı Tarifleri
Lapa Tarifleri
Mantarlı Pilav Tarifleri
Mısırlı Pilav Tarifleri
Nohutlu Pilav Tarifleri
Patatesli Pilav Tarifleri
Patlıcanlı Pilav Tarifleri
Pirinç Pilavı Tarifleri
Sebzeli Pilav Tarifleri
Soğanlı Pilav Tarifleri
Şehriye Pilavı Tarifleri
Tavuklu Pilav Tarifleri
Yarma Pilavı Tarifleri
Yumurta Yemekleri
Sebze Yemekleri
Zeytinyağlılar
Dolmalar
Baklagiller
Et Yemekleri
Kebaplar
Köfteler
Sakatatlar
Tavuk Yemekleri
Balıklar
Soslar
Reçeller Marmelatlar
Hoşaflar Kompostolar
Turşular Konserveler
Diğer Yemek Tarifleri
Tatlı Tuzlu İkram Tarifleri
Yöresel Yemek Tarifleri
Geleneksel Yemek Tarifleri
Etnik Yemek Tarifleri
Dünya Mutfaklarından Yemek Tarifleri
Diyet Yemek Tarifleri
Markalardan Yemek Tarifleri
Bebek Yemek Tarifleri
Vejetaryen Yemek Tarifleri
Osmanlı Yemek Tarifleri
Kamp Yemek Tarifleri
Sebze Yemek Tarifleri
Meyve Tarifleri
Kırmızı Et Yemek Tarifleri
Av ve Kümes Etleri Tarifleri
Balık ve Deniz Ürünleri Yemek Tarifleri
Sakatat Yemek Tarifleri
Çerez Tarifleri
Tahıl Yemek Tarifleri
Diğer Malzemelerden Yemek Tarifleri
Pişirme Yöntemlerine Göre Yemek Tarifleri
Tatlarına Göre Yemek Tarifleri
Kolay Yemek Tarifleri
En Yeni Yemek Tarifleri
Malzemeye Göre Arama
Genel Konular
Mütevazı Lezzetler®

Üye Girişi
Üye Ol


İç Pilav

Doctor
English Admin
English Admin

Kayıt: 15.01.2007
Mesajlar: 2416
Şehir: KKTC
Kısa URL: https://ml.md/lc157275
Gönderme Tarihi: 15.Nis.2021
379 defa indirildi / yazdırıldı




2 su bardağı dolusu pilavlık baldo pirinç
2 su bardağı kadar et suyu
1 çorba kaşığı kuş üzümü
2 çorba kaşığı dolmalık fıstık
1 adet orta irilikte kuru soğan
1 kahve kaşığı kadar toz tarçın
1 kahve kaşığı yeni bahar
1 çay kaşığı toz karabiber
5-6 adet tane karabiber
Yarım bağ ince kıyılmış dereotu
Yarım bağ ince kıyılmış maydanoz
3 çorba kaşığı tereyağı
Yeteri kadar tuz

Pirinçleri tuzlu ılık suyun içinde 25-30 dakika kadar bekletiyoruz. Kuş üzümlerini ve dolmalık fıstıkları bir kaseye koyuyoruz, üzerini aşacak kadar ılık su ekleyip yumuşamalarını sağlıyoruz. Bir tencereye üç çorba kaşığı tereyağı koyuyoruz. Üzerine doğradığımız kuru soğanı ekleyip pembeleşinceye kadar kavuruyoruz. Pirinçlerin üzerine dolmalık fıstık ve kuş üzümlerini ilave ederek kavurmaya devam ediyoruz. Ardından iki su bardağı sıcak et suyu, toz tarçın, toz karabiber, yeni bahar ve yeteri kadar tuz ilave edip karıştırdıktan sonra tencerenin kapağını kapatıyoruz, kısık ateşte, pirinçler suyunu çekinceye kadar pişiriyoruz. Pilav piştikten sonra yarım demet maydanoz ve yarım demet dereotunu ilave ediyoruz, pilavı karıştırarak ocaktan alıyoruz. Demlendikten sonra servis ediyoruz.



İç Pilav

Somuncu
Türkçe Admin
Türkçe Admin

Kayıt: 25.05.2007
Mesajlar: 5856
Şehir: Ankara
Kısa URL: https://ml.md/lc172513
Gönderme Tarihi: 07.Haz.2023
195 defa indirildi / yazdırıldı




Asırlık Tariflerle Türk Mutfağı

750 g pirinç
2 çorba kaşığı tuz
35 g kuş üzümü
250 g tavuk veya kuzu ciğeri
150 g tereyağı veya sadeyağ
1 adet orta boy soğan, ince kıyılmış
35 g dolmalık fıstık
1 çay kaşığı yenibahar
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı tarçın
1 litre et suyu veya su, kaynar
1 çorba kaşığı toz şeker
1 demet dereotu, ince kıyılmış

Pirinci bir kaba koyun. Üstünü örtecek kadar su ve 1 çorba kaşığı tuz ekleyin. Pirinçleri 30 dakika bekletin. Sonra birkaç kez bol suda yıkayıp süzün.
Kuş üzümlerini ılık suya basıp şişmelerini sağlayın ve süzün.
Kuzu ciğeri kullanacaksanız, üstündeki ince zarı soyup yıkayın.
Tavuk ciğeri kullanacaksanız bu işleme gerek yoktur. Daha sonra ciğeri küçük küpler halinde doğrayın.
Tencerede yağı eritin, soğan ve dolmalık fıstıkları ilâve edip hafif pembeleşinceye kadar çevirin.
Önce ciğeri, sonra pirinci ekleyerek tahta kaşıkla karıştırın ve biraz kavurun.
Kuş üzümünü ve baharatları da ekleyip karıştırın.
Ardından et suyunu, 1 çorba kaşığı tuzu ve toz şekeri ilâve edip bir kez karıştırın.
Tencerenin kapağını kapatın. Kaynamaya başlayınca hemen ateşi kısın ve yaklaşık 18-20 dakika pişirin.
Pirinçler suyunu çekerek pişip üzeri göz göz olduktan sonra tencereyi ocaktan alın.
Kapağını açın, tencerenin üzerine temiz bir pamuklu bez veya kâğıt havlu serin, kapağı tekrar kapatıp 15 dakika dinlendirin.
Pilavın üstüne dereotu serpiştirin. Tahta bir kaşıkla kenarlarından içeriye doğru dikkatlice karıştırın. 1-2 dakika daha dinlendirdikten sonra servis edin.

Not: Hazırladığınız iç pilav; kuzu tandır, fırında tavuk veya hindi ile birlikte servis yapılabilir. İç pilav ifadesi, dolma içi anlamında olup kuzu dolmasına gönderme yapar. Kuzu içine çeşitli çeşnilerle pirinç doldurularak yapılan kuzu dolması, en önemli ziyafet yemeklerinden biridir. İç pilav bu ziyafet yemeğinin günlük sofralara yansımış halidir. Bu yüzden de en çok kuzu tandır ile birbirini tamamlar.



İç Pilav

gül
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 08.08.2007
Mesajlar: 10638
Şehir: izmit
Kısa URL: https://ml.md/lc175181
Gönderme Tarihi: 22.Kas.2023
159 defa indirildi / yazdırıldı




Yarım kg kestane
6 su bardağı pirinç
Yarım su bardağı zeytinyağı
1 yemek kaşığı tereyağı
2 adet orta boy soğan
2 yemek kaşığı dolmalık üzüm
1 çay kaşığı kimyon
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı yenibahar
Yarım çay kaşığı tarçın
Yeteri kadar tuz

İç pilav için yarım kg kestaneyi haşlamakla başlayın.
Yarım su bardağı zeytinyağı ve 1 yemek kaşığı tereyağı içerisinde soğanları pembeleşinceye kadar kavurun.
Pembeleşen soğanlarınızın yanına pirinçlerinizi ilave edin ve 5 dakika daha kavurun.
Pirincin tuzunu ilave edin. Hindinizi haşladığınız sudan pirincin üzerine 4 su bardağı kadar koyun, gerisini içme suyu ile tamamlayın.
Kısık ateşte pirinçler suyunu çekene kadar pişirin. Pişen pirinçlerinizin üzerine haşlanmış kestane, kuş üzümü, yenibahar, tarçın, karabiber ve kimyon ekin.
Üzerine havlu kâğıt kapatarak 10 dakika kadar dinlendirin.



İç Pilav

gül
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 08.08.2007
Mesajlar: 10638
Şehir: izmit
Kısa URL: https://ml.md/lc178589
Gönderme Tarihi: 14.Tem.2024
77 defa indirildi / yazdırıldı




2 adet orta boy kuru soğan
50 gram antepfıstığı (ya da dolmalık çam fıstık)
2 yemek kaşığı kuş üzümü
4 yemek kaşığı zeytinyağı
2 su bardağı baldo pirinç
3 su bardağı kaynar su (ya da tavuk suyu)
1 yemek kaşığı tereyağı
1/2 çay kaşığı karabiber
1/2 çay kaşığı tarçın
1/4 çay kaşığı yenibahar
2 çay kaşığı tuz
1/4 demet dereotu
1/4 demet maydanoz

Pirinci geniş bir kaseye koyun ve üzerine sıcak su ekleyin. 15-20 dakika kadar bekletin.
Süre sonunda pirinci birkaç kez soğuk suyla yıkayarak nişastasını akıtın ve süzülmeye bırakın.
Kuru soğanları ince ince doğrayın.
Bir tencereye zeytinyağını ekleyin ve soğanları orta ateşte kavurmaya başlayın.
Soğanlar pembeleşince Antep fıstıklarını (ya da çam fıstıklarını) ekleyin ve birlikte kavurmaya devam edin.
Yıkanmış ve süzülmüş pirinci tencereye ekleyin ve kavurmaya devam edin.
Pirinç şeffaflaşana kadar karıştırarak kavurun.
Tereyağını ekleyin ve eriyene kadar karıştırın.
Karabiber, tarçın, yenibahar ve tuzu ekleyin. Tüm malzemeleri iyice karıştırın.
Kuş üzümlerini ekleyin ve karıştırın.
Kaynar suyu (ya da tavuk suyunu) ekleyin ve karıştırın.
Tencerenin kapağını kapatın ve pilavı kısık ateşte suyunu çekene kadar pişirin.
Pilav piştikten sonra ocaktan alın.
İnce ince doğranmış dereotu ve maydanozu ekleyin ve pilavı nazikçe karıştırın.
Tencerenin kapağını kapatın ve pilavı 10-15 dakika dinlenmeye bırakın.







İç Pilav Tarifleri Hamsili Pilav Tarifleri



(64 adet İç Pilav 2,333,212 defa bakıldı)

Sayfa: « Önceki  1, 2, 3, 4


lezzetler.com
Site Hakkında
Kullanım Kuralları
Üyelik Kuralları
Gizlilik Bildirimi
Hediyeli Üyelik
Alan Adlarımız
Bölümler
Yemek Kitapları
Mütevazı Lezzetler® Yemek Kitabı
Mütevazı Lezzetler® İkramlar
Mütevazı Lezzetler® Kurabiyeler
Mütevazı Lezzetler® Çorbalar
Mütevazı Lezzetler® Pilavlar
Mütevazı Lezzetler® Videoları
Mütevazı Lezzetler® Fotoğrafları
Mütevazı Lezzetler®
Mütevazı Lezzetler® Sertifikaları
Mütevazı Lezzetler® Türkçe
Mütevazı Lezzetler® Azəricə
Mütevazi Lezzetler® English
Mütevazi Lezzetler® Español
Mütevazi Lezzetler® Deutsch
Mütevazi Lezzetler® Français
Mütevazi Lezzetler® Italiane
Скромные Вкусы® Русский
لذيذ المتواضع ®عربية
Video Sunucuları
video.lezzetler.com
video.ml.md
Youtube
Dailymotion
Facebook
İzlesene
Mynet
Sosyal Medya
lezzetler.com facebook uygulaması
lezzetler.com facebook sayfası
lezzetler.com twitter sayfası
Mütevazı Lezzetler® facebook sayfası
Mutevazı Lezzetler® twitter sayfası

izmir escort - alsancak escort