|
İç Baklalı Enginar |
|
Cankat
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 04.04.2009
Mesajlar: 725 Şehir: İzmir |
Kısa URL: https://ml.md/lc35527
Gönderme Tarihi: 17.Nis.2009
2,915 defa indirildi / yazdırıldı
|
6 adet taze enginar
yarım kilo taze iç bakla
1 su bardağı sıvıyağ
Yarım limon
Tuz
Enginarları ayıklayıp saplarını kestikten sonra limonlu ve unlu suda bir süre bekletin. Taze iç baklaların kabuklarını soyun. Enginarları iç kısımları üste gelecek şekilde tencereye dizip üzerine baklaları doldurun. Enginarların üzerine yeterince tuz, limon suyu, sıvıyağ ve bekletme suyundan bir bardak koyup ağzı kapalı olarak pişirin. Ocaktan indirdikten sonra baklaları enginarların içine doldurup servis yapın.
|
İç Baklalı Enginar |
|
nafaka
Aşçıbaşı
Kayıt: 20.04.2009
Mesajlar: 21 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc35598
Gönderme Tarihi: 20.Nis.2009
2,800 defa indirildi / yazdırıldı
|
Malzemeler:
5 adet ayıklanmış enginar
2 orta boy soğan
0.5 bardak zeytinyağı
5 bardak su
3 çorba kaşığı toz şeker
1 tatlı kaşığı tuz
0.5 kg. iç bakla
3 sap dereotu.
İç Bakla için:
0.5 kg. iç bakla
2 adet soğan
1 fincan zeytinyağı
tuz şeker
Tencereye yağ koyulur, soğanlar yemeklik doğranıp içine atılır. Yağda pembeleştirilir. enginarlar da soğanlara butun olarak ilave edilir. Tuz, şeT ker ve 5 bardak su ilave edilerek ağzı kapatılarak önce harlı sonra kısık ateşte pişirilir. Başka bir tencerede pişen iç bakla ortalarına doldurulur. Kalan suyu üzerine dökülür ve dereotu ile servis yapılır. İç Baklanın yapılışı: Baklaların kabuklan soyulur. Soğanlar ince yemeklik kesilir. Yağ koyulmuş tencereye önce soğanlar sonra baklalar koyularak su, tuz, şeker ilave edilerek pişirilir.
|
İç Baklalı Enginar |
|
lezzet penceresi
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 16.06.2011
Mesajlar: 35 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc64686
Gönderme Tarihi: 21.Haz.2011
2,396 defa indirildi / yazdırıldı
|
Elif Korkmazel
6 adet enginar
500 gram iç bakla
2 adet soğan
1 adet limon
3-4 su bardağı su
3 çorba kaşığı toz şeker
Dereotu
1 çay bardağı zeytinyağı
Tuz
İç baklaların kabuklarını çıkarıp, orta kısımlarını bıçakla çizin. Tencereye alıp üzerine bir miktar su, zeytinyağı, yarımlimonsuyuve1adet soğankoyun. Tuz, karabiber, 1,5 çorba kaşığı şeker ekleyip haşlayın. Diğer tarafta soyulmuş, temizlenmiş enginarları tencereye alın. Üzerine yarım limon suyu, 1 adet soğan, 1,5çorbakaşığı toz şeker, tuz, karabiber ve zeytinyağı ekleyerek haşlayın. Sonra iç baklaları kenara alın. Enginarları pişirdikten sonra servis tabağına dizip, iç baklaları üzerine dökün.Dereotu ve limon dilimleri ile servis yapın.
|
İç Baklalı Enginar |
|
zeytin dalı
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 23.01.2008
Mesajlar: 43 Şehir: Muğla |
Kısa URL: https://ml.md/lc65801
Gönderme Tarihi: 15.Tem.2011
2,637 defa indirildi / yazdırıldı
|
4 adet enginar
Yarım su bardağı zeytinyağı
10 adet arpacık soğan
1'er adet havuç ve patates
2 çorba kaşığı un
2 su bardağı su
Yarım limonun suyu
Tuz
İç bakla için:
500 gr. iç bakla
Yarım su bardağı zeytinyağı
1 adet ince doğranmış soğan
2 su bardağı sıcak su
Yarım limonun suyu
Tuz
Arpacık soğanları zeytinyağında kavurun. Havuç ve patatesi küçük doğrayın. Havuçları tencereye ekleyin. Bir iki çevirip, unu ekleyin ve 1-2 dakika daha pişirin. Tencereye su, limon suyu ve tuz katın. Enginar ve patatesi ilave edin ve yumuşayana kadar pişirin. Başka bir tencerede ince kıyılmış soğanı zeytinyağında kavurun. Baklayı koyup biraz daha kavurun ve tuz, limon suyu ve su ilave edip, 10 dakika daha pişirin. Enginarlarla birlikte servis yapın.
|
İç Baklalı Enginar |
|
kırmızı
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 06.08.2011
Mesajlar: 39 Şehir: Kilis |
Kısa URL: https://ml.md/lc66563
Gönderme Tarihi: 08.Ağu.2011
2,378 defa indirildi / yazdırıldı
|
5 adet enginar
2 adet soğan
1 su bardağı iç bakla
1 çay bardağı zeytinyağı
1/2 limonun suyu
4 adet kesme şeker
1 tatlı kaşığı tuz
1/2 demet dereotu
Soğanları yarım ay şeklinde doğrayın ve bir tencereye alın. Temizlenmiş enginarların çanak kısımları yukarı gelecek şekilde soğanların arasına yerleştirin. Üzerlerine iç baklaları serpin. Zeytinyağı, limon suyu, kesme şeker ve tuzu da ekleyin. Tüm malzemenin üzerini kaplayacak kadar su koyup enginarlar yumuşayana kadar iyice pişirin. Daha sonra dereotuyla süsleyerek servis yapın.
|
İç Baklalı Enginar |
|
basiret
Aşçıbaşı
Kayıt: 17.01.2012
Mesajlar: 21 Şehir: Konya |
Kısa URL: https://ml.md/lc71770
Gönderme Tarihi: 18.Oca.2012
2,647 defa indirildi / yazdırıldı
|
7 adet enginar (soyulmuş ve temizlenmiş)
Yarım kg iç bakla (yıkanmış ve kabukları soyulmuş)
10-12 Adet arpacık soğan (soyulmuş ve yıkanmış)
2 Adet ince havuç (yıkanmış. soyulmuş ve verev doğranmış)
2-3 yemek kaşığı zeytinyağı
2 Adet limonun suyu
2.5-3 su bardağı kaynamış su
1 tatlı kaşığı tuz
Yarım demet dereotu
Arpacık soğanları, havucu ve zeytinyağını geniş bir tencereye alıp hafifçe kavurun. Baklaları ekleyip 1-2 defa çevirin. Limon suyunu ve kaynamış suyu ekleyin. Enginarları ilave edin. Tencerenin ağzını hava almaması için folyo ile kapatıp orta hararetli ateşte enginar ve baklalar yumuşayana kadar (ikisi aynı anda pişiyor) pişirin. Pişince tuzunu ilave edin. Tamamen soğuyunca enginarları servis tabağına alın. (Zeytinyağlı yemekler kendi tencerelerinde soğursa daha lezzetli oluyorlar) İçlerini bakla ile doldurup dereotu ile süsleyerek servis yapın.
|
İç Baklalı Enginar |
|
şerife şaşmaz
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 17.05.2013
Mesajlar: 57 Şehir: Eskişehir |
Kısa URL: https://ml.md/lc89828
Gönderme Tarihi: 15.Haz.2013
1,844 defa indirildi / yazdırıldı
|
4 enginar
2 çay bardağı taze iç bakla
2 soğan
3 kesme şeker
1 limon suyu
3 diş sarımsak
1 çay bardağı zeytinyağı
5 dal dereotu
Enginarları güzelce temizleyip tencereye dizin. Üzerine az miktarda su, zeytinyağı, şeker ve limon suyu ekleyin. Bu arada bu aylarda bol bulabileceğimiz taze bakla içlerinin önce üzerini bıçakla çizin sonra ayıklayın. Enginarların üzerine doğranmış soğan ve sarımsağı iç baklayla birlikte yerleştirin. Kapağını kapatıp 25 dakika kadar pişirin. Tabaklara koyarken enginarların içine baklayı doldurun. Kenarlarına dereotu serpin, üzerini limon dilimleriyle süsleyin.
|
İç Baklalı Enginar |
|
yel iz
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 14.09.2013
Mesajlar: 30 Şehir: Zonguldak |
Kısa URL: https://ml.md/lc92275
Gönderme Tarihi: 15.Eyl.2013
1,831 defa indirildi / yazdırıldı
|
7 adet enginar
500 gram iç bakla
2 adet soğan
1 adet limon
3-4 su bardağı su
3 çorba kaşığı tozşeker
Dereotu, zeytinyağı
Tuz, karabiber
İç baklaların kabuklarını çıkarıp, orta kısımlarını bıçakla çizin. Tencereye alıp, üzerine bir miktar su, zeytinyağı, yarım limon suyu ve 1 adet soğan koyun. Tuz, karabiber, 1.5 çorba kaşığı şeker ekleyip haşlayın. Diğer tarafta, soyulmuş, temizlenmiş enginarları tencereye alın. Üzerine yarım limon suyu, 1 adet soğan, 1.5 çorba kaşığı tozşeker, tuz, karabiber ve zeytinyağı ekleyerek haşlanmaya bırakın. İç baklalar haşlandıktan sonra kenara alın. Enginarları pişirdikten sonra servis tabağına koyun ve iç baklaları üzerine alın. Dereotu ve limon dilimleri ile servis yapın.
|
İç Baklalı Enginar |
|
yel iz
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 14.09.2013
Mesajlar: 30 Şehir: Zonguldak |
Kısa URL: https://ml.md/lc92278
Gönderme Tarihi: 15.Eyl.2013
2,067 defa indirildi / yazdırıldı
|
2 su bardağı taze iç bakla
6 adet enginar
2 adet orta boy soğan
Yarım demet dereotu
1 adet limonun suyu
1 çay bardağı zeytinyağı
4-5 su bardağı su
5 adet kesmeşeker
Tuz
Soğanı piyazlık doğrayın. Dereotunu ince kıyın ve baklalarla birlikte harmanlayın. Enginarları temizleyip yayvan bir tencereye bütün olarak yerleştirin. İçlerine baklalı karışımı paylaştırın. Limon suyunu ve sıvıyağı üzerlerine gezdirin. Suyunu, şeker ve tuzunu da ekleyip ocağa oturtun. Kaynamaya başlayınca ilk 10 dakika harlı ve 40 dakika da kısık ateşte olmak üzere 50 dakika pişirin. Ilındıktan sonra dereotu ile süsleyerek servis yapın.
|
İç Baklalı Enginar |
|
hüsniye
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 17.01.2013
Mesajlar: 36 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc103538
Gönderme Tarihi: 09.Arl.2014
1,747 defa indirildi / yazdırıldı
|
500 gram iç bakla
6 adet enginar
1 çay bardağı sıvıyağ
1 tatlı kaşığı margarin
2 adet kuru soğan
1 tatlı kaşığı şeker
1 tutam tuz
1 tutam dereotu
yarım limon
3 su bardağı su
Tencereye margarin ve sıvıyağ alınır, kavrulduktan sonra bütün enginarlar ve iç baklalar koyup su ilave edilir. Tuz, şeker, limon suyu eklenerek pişirilir, servis tabağına enginarlar alınır içine baklalar doldurularak dereotu serpilir ve servis yapılır.
|
Enginarlı İç Bakla |
|
müsavi
Aşçı
Kayıt: 12.12.2019
Mesajlar: 19 Şehir: Sivas |
Kısa URL: https://ml.md/lc147439
Gönderme Tarihi: 24.Arl.2019
442 defa indirildi / yazdırıldı
|
https://www.elele.com.tr
6 enginar
1 kg taze iç bakla
1 rendelenmiş soğan
Yarım su bardağı sızma zeytinyağı
1 tatlı kaşığı tozşeker
1 tatlı kaşığı un
1 demet dereotu
4 taze soğan
1 limon
Yarım litre su
Tuz
3 kaşık zeytinyağını tencereye alıp ısıtın. Rendelediğiniz soğanı ekleyip pembeleşinceye kadar kavurun. Enginarları ekleyin. Şeker, un, tuz, limon suyu ve soğuk suyu ilave edin. Tencerenin kapağını kapatıp 30 dakika pişirin. Baklaları ayrı bir tencerede haşlayıp kabuklarını çıkarın. Zeytinyağında soteleyin. Üzerine ince doğranmış taze soğan ve dereotu ekleyip karıştırın. Enginarların göbeğine doldurun. Üzerlerine zeytinyağı gezdirip servis yapın.
|
İç Baklalı Enginar |
|
ragıp bey
Aşçıbaşı
Kayıt: 20.08.2020
Mesajlar: 28 Şehir: Manisa |
Kısa URL: https://ml.md/lc152674
Gönderme Tarihi: 30.Ağu.2020
422 defa indirildi / yazdırıldı
|
https://acunn.com
5 adet ayıklanmış enginar
300 gram iç bakla
1 demet dereotu
1 bağ taze soğan
1,5 tatlı kaşığı toz şeker
1 çay kaşığı tuz
1 adet taze sıkılmış limon suyu
5 yemek kaşığı zeytinyağı
1 çay bardağı ılık su
Dikkatli bir şekilde ayıklanmış taze enginar çanaklarını kararmamaları için limon suyu ilaveli bol suda bekletin.
Kabukları ayıklanmış iç baklaları durulayın. Uç kısımlarını kestiğiniz ve ayıkladığınız taze soğanları incecik kesin.
Bol suda yıkayıp kuruttuğunuz dereotunu incecik kıyın. Ayrı bir kapta zeytinyağı, toz şeker, tuz ve taze sıkılmış limon suyunu bir çırpıcı yardımıyla karıştırın.
Suyunu süzdürdüğünüz enginar çanaklarını tencereye alın. İç baklaları ekleyin. Bakla ve enginarların üzerini lezzet vermesi adına bolca doğranmış taze soğan ve dereotuyla kaplayın.
Zeytinyağlı, limon sulu karışımı enginarların üzerine gezdirin. Arzuya göre limon suyu miktarını arttırın.
Son olarak az miktarda ılık su katıp kapağı kapalı tencerede enginarları yumuşayana kadar pişirin, arzuya göre düdüklü tencere kullanmayı tercih edin.
Pişen iç baklalı enginarları içi dolu çanaklar halinde servis tabağına dizip oda sıcaklığında bekletin. Ilık hale geldikten sonra buzdolabında soğutup servis edin.
|
İç Baklalı Enginar |
|
Somuncu
Türkçe Admin
Kayıt: 25.05.2007
Mesajlar: 5856 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc172175
Gönderme Tarihi: 21.May.2023
111 defa indirildi / yazdırıldı
|
6 adet çanak enginar
Yarım kg. iç bakla
2 adet limon
Tuz
Zeytinyağı
1 yemek kaşığı şeker
1 yemek kaşığı un
Dereotu
Enginar çanaklarını limonlu suda bekletiyoruz, ardından iç kısımları alta gelecek şekilde tencereye diziyoruz. Üzerine doğradığımız soğanları, zeytinyağını, tuzu ve şekeri koyup un serpiyoruz. Enginarların üzerini geçecek kadar sıcak su ilave ediyoruz. Kısık ateşte pişiriyoruz. Diğer yandan baklaları haşlayıp kabuklarını soyuyoruz. Enginarlar pişince baklaları da içine atıp 15 dakika daha pişiriyoruz. Enginarı ters çevirerek servis tabağına dizip üzerine döküyoruz, dereotu ile süsleyerek servis ediyoruz.
|
İç Baklalı Enginar |
|
dolu
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 28.01.2014
Mesajlar: 1577 Şehir: Denizli |
Kısa URL: https://ml.md/lc179532
Gönderme Tarihi: 18.Eyl.2024
42 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 Kg Taze Bakla
8 adet küçük Enginar
2 adet Limonun Suyu
15 sap Arpacık Soğanı
1 dal Kekik (kuru ise 1 tutam)
4 adet Büyük
Domates
Tuz
Karabiber
Baklaların içlerini çıkartın ve bunları kaynar suda 15 dakika haşlayın. Sonra baklaları soğuk su altında soğutarak zarlarını soyun.
Enginarları da sadece göbekleri kalacak şekilde soyun ve kararmamaları için 1 Limonun suyu ile ıslatın.
Kıyılmış arpacık soğanlarını teflon bir tavada ikinci limonun suyu ile, kuvvetli ateşte birkaç dakika çevirin. Sonra bunlara enginarları, kekiği ve 1 bardak su ilave edin.
Tuzunu, karabiberini katıp hafif ateşte 15 dakika pişirmeye bırakın. Domatesleri 30 saniye kaynar suda tuttuktan sonra kabuklarını soyun ve çekirdeklerini çıkarın. Sonra dörde bölün.
Domatesleri ve baklaları enginarlara katın. Biraz daha kapağı açık pişirerek, suyun buharlaşmasını sağlayın.
Not: Baklalı Enginar Enerji Veren Özbesinler Grubunun Glusit besinler sınıfına girer.
|
|