| 
 
| 
 
 
 | 
 
Hurmalı Rulo Pasta | 
 
  | 
patrona 
Aşçı 
 
  
Kayıt: 13.05.2008 
Mesajlar: 17 Şehir: Mersin | 
Kısa URL: https://ml.md/lc23826 
Gönderme Tarihi: 14.May.2008 
2,449 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
 
1 çay bardağı nişasta
 
1 su bardağı şeker
 
50 gr tereyağı
 
1 kaşık kakao
 
6 fincan şeker
 
6 fincan un
 
250 gr Bağdat hurması
 
1 su bardağı su
 
6 yumurta
 
 
Hurmanın çekirdeklerini çıkartınız. 1 su bardağı su ile pişirin. Kevgirden geçirin. Nişastayı 1 su bardağı su ile eriterek hurmanın içine katınız. Şeker ve vanilya ilave ederek pişiriniz.
 
5 yumurta ile 1 yumurta akı şeker ile mikserde çırpılır. Un ilave edilip karıştırılır. Hazırlana pasta hamuru bezin üstüne yayılır. Kremadan bir miktar ayırdıktan sonra geri kalanı yayıp rulo haline getirin.
 
Ayırdığınız kremaya kakao ile yağ ilave edip mikserde çırpıp rulonun üzerine dökün.
  
 | 
 
Hurmalı Rulo Pasta | 
 
  | 
"o" 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 23.12.2011 
Mesajlar: 71 Şehir: Muğla | 
Kısa URL: https://ml.md/lc93067 
Gönderme Tarihi: 18.Ekm.2013 
2,399 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
 
1 kg irmik
 
1 su bardağı un
 
250 gr margarin
 
1 paket vanilya
 
1 paket kabartma tozu
 
1 su bardağı su
 
1 su bardağı dövülmüş ceviz
 
1 tatlı kaşığı tarçın
 
2 su bardağı Bağdat Hurması 
 
 
Önce pastanın iç harcını hazırlamak için: hurmaların çekirdeklerini çıkarıp çok ince doğrayalım yada bir robotta çekelim.
 
Bir tavaya margarini bırakıp, erir erimez, ezilmiş hurmaları ekleyip, karıştırarak kavurmaya başlayalım.
 
Dövülmüş ceviz ve tarçını da ilave edip, 3-4 dakika daha kavurup, altını söndürelim, bir kenara koyalım.
 
Bu arada hamuru hazırlamak için derin bir karıştırma kabının içine; irmiği, unu, eritilmiş margarini, vanilya ve kabartma tozunu koyalım.
 
Yoğurmaya başlarken azar azar suyunu da ilave edelim.
 
Kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde etmemiz gerekir.
 
Sonra bu hamuru 30 dakika kadar dinlenmeye bırakalım.
 
Tezgahı yağla çok hafif yağlayalım.
 
İrmikli hamurumuzu bir parmak kalınlığında ve 10-12 cm eninde bir dikdörtgen şeklinde tezgaha yayıp, üzerini ve etrafını düzeltelim. Hamuru uzun kenarından başlayarak rulo yapalım.
 
Rulomuzu iki ya da üç parmak eninde kesip, dilimleyelim ve hafifçe yağlanmış bir tepsiye 1-2 santim aralıklarla dizelim.
 
175 dereceye ayarlı orta hararetli fırında üzeri kızarıncaya değin, 20-25 dakika pişirelim. Soğuyunca servise alalım.
 
 
 
  
 | 
 
 
 
 
 
 
 |  
 
Hurmalı Rulo Pasta Tarifleri Pasta Tarifleri
 | 
 
 
 
 |